101030
.
  • Máté94
    Honda felni Toyotára?
  • Csabesz6
    Of korsz.
  • Borg
    Ha nem tojás egyik se :)
  • Csabesz6

Asszem 5db ezrest megért.
  • pszihopata
    azt is nyugodtan írd le hogy hazudok a saját fogyasztásommal,attól nekem jobb lesz biztos

olyanok tanácsolták hogy chipeltessek akik már megcsinálták és a fogyasztás miatt
    nekem is elsődlegesen az volt a cél hogy kevesebbet egyen mert sokat megy a kocsi
  • pszihopata

aki az enyémet csinálta ő csinálja magyarországon a scaniákat-abból él!

de látom ehhez is jobban értesz:P

• I.C.ram
    Ez így, ebben a formában nem igaz. Gyakorlatilag nagyobb fogyasztáscsökkenést tudnak elérni az szoftverrel, mint magával a technikával. Gondolod, hogy nem foglalkoznak vele rendesen a nagyobb autógyárakban?

A chiptuningos meg abból élnek, hogy a teljesítményt tekerik fel.
  • pszihopata
    ha nem lenne értelme miért chippelnék 3-400 ezerért a kamionokat?

90-nél úgysem mehet többet,mit érdekli a tulajt hogy a sofőrjei alatt hogy húz a gép
    ha viszont 5 litert fognak száz kilóméteren az egy év alatt egy kocsin másfél milla!
  • pszihopata
    az autógyártók megrendelik a hardvert /elektronikát/ azon van egy alap szoftver amit valamelyik cég megírt,de ők a hardverrel keresik a pénzt igazából sok súlyt nem is fektetnek a programra

amit még lehet hegyezni,egyébként rengeteg példa van arra hogy jó programot sosem a nagy cégek készítenek hanem a megszállott kis csapatok

lásd-ügyfélkapu botrány stb.

egy motorvezérlő programjaira szakosodott cég sokkal mélyebben beleássa magát a kérdésbe,mert nekik a programot kell eladniuk

ha nem tudnának hozzátenni,vajon miből élnének meg?

én sem hittem benne eleinte,de mikor pár chippelt autót kipróbáltam magyarul mondva leesett az állam
    csak dízelekket-de szívó benzinesnél állítólag sokkal kisebb a mozgásterük,és a turbósoknál is hamar bekopog a motor ezért feleannyit sem tudnak ráhúzni

tempomattal megyek ezer kilómétereket,pontosan le tudom mérni a fogyasztást mert kifelé üresen megy a kocsi ugyanazon a szakaszon
    ha 110-re lövöm be a korábbi 11.5 helyett 10 literrel megy a dinamikája meg ég és föld,most 75 ről 6.-ban húz előtte 85-90 alatt nem bírta el

én csak a gyári adatkábelen keresztüli tuningot próbáltam,a külön box állítólag sokkal gagyibb
  • Csabesz6
    Én is kételkedek a chipekben, de azért szerintem ne higgyük hogy ekkora szent jóakarók lennének azok a "nagyon szabadkezű" mérnökök.
  • MikX
  • MikX
    ÉN csak azt nem értem ebből, és azért kételkedem, mert a fejlesztő mérnökök, akik a motorokat építik, tesztelik, kitalálják, ezt nem tudják?
    Állandóan a kisebb fogyasztásról van szó, meg kicsit nagyobb teljesítményről, amiket fejlesztenek manapság, és akkor egy mezei chip átprogramozásával ilyen eredmények? Mikor egy gyár fejleszt valamit egy motoron, soha nincsen szó ekkora számokról...
    És persze 1-2 év telik el, míg optimalizálnak valamit.
    Ezértis kételkedek abban, hogy ilyen adatokat el lehet érni, mert ok, lehethogy felhúzzák a kocsit úgy, hogy használható legyen, értem ez alatt, hogy ne legyen orbitális turbólyuk, ne csak 4000-től induljon a kocsi, de hogy ez mellett még a fogyasztás is csökken...
  • Csabesz6
    cöh:D...

#82753:igen

• R0zs0máK
    kicsit skodás
  • GhostR1der
    ez a fényes fele vezető út ugye?
  • kemszi2
    biztos kicsit túl kapta:D
  • Csabesz6
    Köszi szépen:)
    A készítője szerint is elég sötét lett az a kép, de nekem úgy is etalon:D
  • GregSB
    [mer' rendes]

• Csabesz6
    biciklizek:P
  • cement
    mit keresel a bicikliúton? :D
  • Csabesz6
  • Caby
    de még mennyire
  • Csabesz6

Tök jó kép lett, szerintem:)
  • cement
    hát igen. én is ismerek olyat akinek tényleges van háza miamiban.
    valoszinu hogy utanajaras utan csak azokat fogjak tovabb kurogatni, akiknel egyertelmuen az ado kikerulese a cel a rendszammal.
  • R0zs0máK
    Továbbra sem értem hogy gondolják, hogy mondjuk egy Floridai állampolgársággal rendelkező ember nem járhat itthon floridai rendszámmal...
  • GregSB
    Jah, ezen átsiklottam.
  • bardocz
    "az Európai Unión kívüli ország forgalmi rendszámával rendelkeznek"

Nem.
  • GregSB
    Vége a szlovák és német rendszámos kocsik idejének?
  • GregSB
    Ugyan ennyibe kerül a Veyron is.. Kérdés hogy ez már jövedelmező lesz e a cégnek, vagy továbbra is bukni fognak rajta?
  • Borg
    270M
  • DIESEL DOG #82737
  • REPS0L
    a vörös belső adja!
  • REPS0L
  • Zizou5
    Aztak*rva! Na ez nagyon jo!! Koszonom szepen!:))
  • fifi
    már megint feltűnően okos vagy...
  • pszihopata
    egy modern dízel 5 ször v. 7 -szer fecskendez minden ütemnél

előszőr bemelegítí a hengert robbant majd kisöpri a gázokat és a végén még utánaküld egy kis anyagot hogy jobb legyen az emisszió
    ezer féle beállítás lehetséges pl a kilépő gázok sebességével is lehet játszani mert utóbefecskendezéssel a turbó rendesen túlpörgethető
  • GhostR1der
    nekünk is volt Chipes 1.9TDi Toledonk... nemtudom mennyire volt húzva, talán 150 fölött volt egy picivel... igaz 2 héttel utána ment bele a szinterkuplung, de utána még kb 30ezer km alatt semmi baja nem volt.
    szerk. + 4.5-5literes fogyasztás... :))))
  • pszihopata
    te,jönnek a választások jó lennél kiabálóembernek
  • I.C.ram
    Ebben a jobb fogyasztás + erősebb motor dologban én se nagyon hiszek, de mindegy. Lehet, így van.

Unokatesóm bimmerjében volt Hamann (kb mint a mercinél a Brabus) chiptuning, ami azért messze nem homasita kategória. 240-ról 270 lovas lett, viszont +1 liter fogyasztás legalább. Hivatalos Hamann képviselet csinálta neki.
  • Borg
    Chippelt ducato dízelt minden autóba4!