101030
.
  • I.C.ram
    Hat meglatjuk. Minden attol fugg, hogy mennyiert tudnam elhozni a kocsit.

Kosz az infokat!
  • Magnumrolcsi
    Sajnos minden autó(legtöbb) ellensége a rozsda, és azt már igazán nem lehet eltüntetni. Csak meghosszabbítani mindig pár évvel. Erről lehetne írni. Még a tél beállta előtt hozzák javíttatni a kocsikat ezzel a problémával is. Mercedesek is voltak, abból is az E-osztály, 2000-es évjárat körüliek. Az egyiknek a küszöb + ami van küszöbvédő díszléc (ha kinyitod az ajtót) alatt, a patentok lyukai körül. Ennél ugye le kellett venni mind a négy ajtót, hogy normálisan hozzá lehessen férni.
    Másik az ezüst, annak mind a négy ajtó alja kívülről(díszléc alatt), + a belseje alul, és ennél is a küszöb.

A kilincsnél lévő sérülést meg ha már annyira belebújnak az autóba próbálják meg inkább kinyomkodni és utána kittelni. Ha multispotozzák oda a fém védeleme, mert ugye megégeti a felületet egy pontba(többe). Ajtóknál igaz lehet orvosolni ha az égett részt letisztítják, kezelik ...
    Én most a küszöbömnél inkább nem engedtem, hogy spotozzák mert azt nem tudom belülről lekezelni és előbb utóbb ott elkezdi enni a rozsda. Szerencsére csak egy kis horpi.

Ma csináltam egy Nissan Almerat. Eredetileg csak egy jobb hátsó ív + küszöb javítás (rozsda). Ezt az autót már régen valahol javították(nem nálunk), mert a jobb hátsó ajtó farcban(kerék ív) már szétrepedt a kitt. Dolgozott alatta a rozsda, szabályosan szét volt nyílva(állt a kitt alatt is a víz). Természetesen ott ahol előzőleg átlett hegesztve. Így lett egy ív + küszöb javításból még egy farc javítás is ami több idő igényelt mint az eredeti javítások. Kb. egy arasznyi kittet kapartam le/drót korongoztam le. És töltöttem után rá kb. 1cm üvegszálat + kittet.
  • MikX
    Egy normálisabb metál simán ütheti a 400k-t...
    Mivel gondolom minőségi festék kell, meg minőségi munka, nem ilyen "otthon a garázsban lefújom százéé"

Enyémre 250-et mondtak, ezt úgy, hogy megcsinálom az előkészítést, lakatolást, fillereezést, szórógittezést. Természetesen metál, lakkal együtt.
  • I.C.ram
    Hat meg nincs, csak kalkulalom, hogy mibe fog fajni, ha lesz :) Van az a bordo, amit neztem augusztus elejen. Az nagyon mozgatja a fantaziam, csak felo, hogy nagyon rohad, mert telen nyaron kint allt, es soban hemperegtek vele kb. De amugy nagyon jol nez ki, es aron alul van elegge, szerintem.
  • Csabesz6
    Amúgy mióta van bálnád?Vagy nem saját?:)
  • Csabesz6
  • I.C.ram
    Mindenkeppen metal kell, es lehetoleg minosegibb. Tehat nem akarom, hogy fel ev mulva mar holyagosodjon a fenyezes. +Van nemi feluleti rozsda is, amit mindenkeppen le kene pucolni (sozott utaktol az elso sarvedok ivei) + egy horpadas, amit pajszerrel csinaltak a kilincs alatt.
  • Magnumrolcsi
    Itt kezdődik egy gagyi akrill fényezés. Tovább drágítja ha metál, vagy gyöngyház... Ha esetleg szeretnéd még, hogy teljesen fémig legyen leszedve a festék.
    Amúgy bírom, sokan (mármint nem Ti) nem bírják felfogni, elképzelni, hogy mi kerül annyiba pl. egy autó teljes külső újrafényezésen, vagy akár csak egy elem lefestése.
  • Borg
    Lesz is annyi, ha olyan fényezést akarsz, ami 2 éven belül nem mállik le ugyanúgy.
  • I.C.ram
    csak? En azt hittem ilyen 350-500k.
  • Magnumrolcsi
    250e-től ...
  • I.C.ram
    Szerintetek mennyi lehet egy Balna merci kulso ujrafenyezes + feluleti rohadas eltavolitas + egy gesztenye meretu horpadas javitasa?
  • Csabesz6
    Há ember az ilye'?:)
    Hol láttad/hallottad?

Ja és igen, KURV@ jól megy, és kanyarodik:DDD
  • Ams
    Én nekem akkor se kéne hacsi ha dobnák, meg amúgy be se férek. :P

De jól szólt, biztos jól is megy.
  • Csabesz6
    Újabb hódoló.
    A jobb1 már foglalt, kcsg:DDDD
  • Ams
    Jól szólt a hacsi, szöszi. :P
  • Willi Betz
    Kalimpának jelenleg nincs utódja. Majd lesz pár év múlva Insignia Coupé,na az lesz az utódja.
  • R0zs0máK
    Így van, lehet hogy még sokkal szarabb, mint gondolom...
  • MikX
    Nemhogy vennél egyet, lehet eddíg tévesen ítélted meg szegény autót!

• Csabesz6
    Szegeny calibra:DDDD
  • MikX
    Mért? Tudtommal astra padlólemezére és teknikájára épül...
    De javítsatok ki :D
  • mycso
    Maradjunk annyiban, hogy ez egy astra coupe.
    (anno a kadett-ot váltotta az astra, a calibra az más vonal...)
  • bency
    Ezt a baromsagot honnan szedted....
  • Mentol
    Sajnos, ez a rosszul sikerült Astra lett a Calibra utódja... :(
  • ribot
    A régi néz ki a legjobban!
  • bency
    Nem tudom mi bajotok ezzel az uj Nissannal,egy probat meger,egesz kalandos lehet egy ilyennel terepezni,sot,tok jo hogy valaki ezt is megcsinalja...
  • n003
    köszi :) a 30ik helyen végre tényleg találtam egy users manual-t amit le lehetett tölteni abban benne van .. én voltam a puhapöcs tényleg csak le kell húzni a csatit aztán a porvédő gumit és ki lehet venni az izzót .. csak rá van gyógyulva mint állat hisz nem egy opel hogy 2havonta cseréni kelljen :)
  • maffioso
    hát a csomagtartovilágitás izzoját nem kellett tekergetni csak kihuzni:D
  • n003
    sziasztok
    egy kis segítséget kérnék .. barátnőm '92-es honda civic-jén kellene izzót cserélnem .. próbáltam elforgatni nem ment és nem szeretném letörni van e valami trükkje?
  • Csabesz6
  • MikX
    a-a a' nemoan :D

De még a nissan sem az igazi, majd akkor lesz kemény, ha végre lesz egy kupé-kabrió-pickup-teherautó-roadster-SUV-sedan-kombi-helikopter-gokart-kertiszék crossover.
  • R0zs0máK
  • bardocz
    Hát az már kurvarég volt nekem:D
  • desigo
    MX-5 Euro-ring

• MikX
    Nah, vártam, mikor jön, de ittvan X6 után már mindenféle öszvér szeméttel próbálkoznak?
  • USAMEN POWER
    Te még nem játszottál NFS -el ? :)
  • Csabesz6
    Na ezaz, csak olvasdtam a sztorit, amit írtál róla;)
    Pont ezért nem éri meg, mert nincs papper.
  • R0zs0máK
    Megérné az nagyon, ha lennének papírjai :)
  • Csabesz6
    Ha a 200-as szakadt szürkére gondolsz, akkor nem.
    Amit linkeltél, az meg érdekes:DDDD
  • DJ RX7
    hE?