101030
.
-
Hat meglatjuk. Minden attol fugg, hogy mennyiert tudnam elhozni a kocsit.
Kosz az infokat! -
Sajnos minden autó(legtöbb) ellensége a rozsda, és azt már igazán nem lehet eltüntetni. Csak meghosszabbítani mindig pár évvel. Erről lehetne írni. Még a tél beállta előtt hozzák javíttatni a kocsikat ezzel a problémával is. Mercedesek is voltak, abból is az E-osztály, 2000-es évjárat körüliek. Az egyiknek a küszöb + ami van küszöbvédő díszléc (ha kinyitod az ajtót) alatt, a patentok lyukai körül. Ennél ugye le kellett venni mind a négy ajtót, hogy normálisan hozzá lehessen férni.
Másik az ezüst, annak mind a négy ajtó alja kívülről(díszléc alatt), + a belseje alul, és ennél is a küszöb.
A kilincsnél lévő sérülést meg ha már annyira belebújnak az autóba próbálják meg inkább kinyomkodni és utána kittelni. Ha multispotozzák oda a fém védeleme, mert ugye megégeti a felületet egy pontba(többe). Ajtóknál igaz lehet orvosolni ha az égett részt letisztítják, kezelik ...
Én most a küszöbömnél inkább nem engedtem, hogy spotozzák mert azt nem tudom belülről lekezelni és előbb utóbb ott elkezdi enni a rozsda. Szerencsére csak egy kis horpi.
Ma csináltam egy Nissan Almerat. Eredetileg csak egy jobb hátsó ív + küszöb javítás (rozsda). Ezt az autót már régen valahol javították(nem nálunk), mert a jobb hátsó ajtó farcban(kerék ív) már szétrepedt a kitt. Dolgozott alatta a rozsda, szabályosan szét volt nyílva(állt a kitt alatt is a víz). Természetesen ott ahol előzőleg átlett hegesztve. Így lett egy ív + küszöb javításból még egy farc javítás is ami több idő igényelt mint az eredeti javítások. Kb. egy arasznyi kittet kapartam le/drót korongoztam le. És töltöttem után rá kb. 1cm üvegszálat + kittet. -
Egy normálisabb metál simán ütheti a 400k-t...
Mivel gondolom minőségi festék kell, meg minőségi munka, nem ilyen "otthon a garázsban lefújom százéé"
Enyémre 250-et mondtak, ezt úgy, hogy megcsinálom az előkészítést, lakatolást, fillereezést, szórógittezést. Természetesen metál, lakkal együtt. -
Hat meg nincs, csak kalkulalom, hogy mibe fog fajni, ha lesz :) Van az a bordo, amit neztem augusztus elejen. Az nagyon mozgatja a fantaziam, csak felo, hogy nagyon rohad, mert telen nyaron kint allt, es soban hemperegtek vele kb. De amugy nagyon jol nez ki, es aron alul van elegge, szerintem. -
Amúgy mióta van bálnád?Vagy nem saját?:) -
-
Mindenkeppen metal kell, es lehetoleg minosegibb. Tehat nem akarom, hogy fel ev mulva mar holyagosodjon a fenyezes. +Van nemi feluleti rozsda is, amit mindenkeppen le kene pucolni (sozott utaktol az elso sarvedok ivei) + egy horpadas, amit pajszerrel csinaltak a kilincs alatt. -
Itt kezdődik egy gagyi akrill fényezés. Tovább drágítja ha metál, vagy gyöngyház... Ha esetleg szeretnéd még, hogy teljesen fémig legyen leszedve a festék.
Amúgy bírom, sokan (mármint nem Ti) nem bírják felfogni, elképzelni, hogy mi kerül annyiba pl. egy autó teljes külső újrafényezésen, vagy akár csak egy elem lefestése.
-
Borg #85518 Lesz is annyi, ha olyan fényezést akarsz, ami 2 éven belül nem mállik le ugyanúgy. -
csak? En azt hittem ilyen 350-500k. -
250e-től ... -
Szerintetek mennyi lehet egy Balna merci kulso ujrafenyezes + feluleti rohadas eltavolitas + egy gesztenye meretu horpadas javitasa? -
Há ember az ilye'?:)
Hol láttad/hallottad?
Ja és igen, KURV@ jól megy, és kanyarodik:DDD -
Én nekem akkor se kéne hacsi ha dobnák, meg amúgy be se férek. :P
De jól szólt, biztos jól is megy. -
Újabb hódoló.
A jobb1 már foglalt, kcsg:DDDD -
Jól szólt a hacsi, szöszi. :P -
Kalimpának jelenleg nincs utódja. Majd lesz pár év múlva Insignia Coupé,na az lesz az utódja. -
Így van, lehet hogy még sokkal szarabb, mint gondolom... 

-
Nemhogy vennél egyet, lehet eddíg tévesen ítélted meg szegény autót!

-
Szegeny calibra:DDDD -
Mért? Tudtommal astra padlólemezére és teknikájára épül...
De javítsatok ki :D -
Maradjunk annyiban, hogy ez egy astra coupe.
(anno a kadett-ot váltotta az astra, a calibra az más vonal...) -
Ezt a baromsagot honnan szedted.... -
Mentol #85503 Sajnos, ez a rosszul sikerült Astra lett a Calibra utódja... :( -
ribot #85502 A régi néz ki a legjobban! -
Nem tudom mi bajotok ezzel az uj Nissannal,egy probat meger,egesz kalandos lehet egy ilyennel terepezni,sot,tok jo hogy valaki ezt is megcsinalja... -
n003 #85500 köszi :) a 30ik helyen végre tényleg találtam egy users manual-t amit le lehetett tölteni abban benne van .. én voltam a puhapöcs tényleg csak le kell húzni a csatit aztán a porvédő gumit és ki lehet venni az izzót .. csak rá van gyógyulva mint állat hisz nem egy opel hogy 2havonta cseréni kelljen :) -
hát a csomagtartovilágitás izzoját nem kellett tekergetni csak kihuzni:D -
n003 #85498 sziasztok
egy kis segítséget kérnék .. barátnőm '92-es honda civic-jén kellene izzót cserélnem .. próbáltam elforgatni nem ment és nem szeretném letörni van e valami trükkje? -
-
a-a a' nemoan :D
De még a nissan sem az igazi, majd akkor lesz kemény, ha végre lesz egy kupé-kabrió-pickup-teherautó-roadster-SUV-sedan-kombi-helikopter-gokart-kertiszék crossover. -
-
Hát az már kurvarég volt nekem:D -
MX-5 Euro-ring
-
Nah, vártam, mikor jön, de ittvan X6 után már mindenféle öszvér szeméttel próbálkoznak? -
USAMEN POWER #85491 Te még nem játszottál NFS -el ? :) -
Na ezaz, csak olvasdtam a sztorit, amit írtál róla;)
Pont ezért nem éri meg, mert nincs papper. -
Megérné az nagyon, ha lennének papírjai :) -
Ha a 200-as szakadt szürkére gondolsz, akkor nem.
Amit linkeltél, az meg érdekes:DDDD -
hE?