101030
.
  • Joey_The_Man
    De az amerikaiak az más tészta ( kivétel Csocso ). Ők röhögnek a footballon is.. Aztán mégis csak a világ többi részén elég népszerű sport. Mi meg röhögünk a baseballon, meg az "amerikai focin".. Még a szabályokat se tudom rendesen. SZóval részemről röhögjenek az F1-en nyugodtan...ha nekik az jó.
  • Joey_The_Man
    DTM-ben pont a volt/kiégett F1-esek szoktak menni.. mint pl. hakkinen is
  • Cvd
    Valszeg nem ő forszírozta a csalásokat, node könyörgöm, ő egyáltalán nem volt bűnös? Talán észre se vette hogy hipp-hopp rajtautomatika termett az autójában, miközben az tilos? Észre se vette hogy hamarabb megtankolják mint a más csapat pilótáit? Mert azzal hogy őt nem büntették, közvetve azt állította a FIA hogy ő nem bűnös. Nekem azért lesült volna a pofámról a bőr.
    Azt mondjuk nem vitatom hogy jó pilóta, de hogy a világ legjobbja lenne? Az F1 előtt eléggé "tucatversenyző" volt (eredményekkel persze, de csak NO-ban akkoriban több eredményesebb pilóta is volt). Az F1-ben villantott, de. érzésem szerint ahhoz hogy tényleg bizonyítsa hogy a legjobb, nem ártana még villantani valamit pl. a DTM-ben is. Ha más versenysorozatban is képes kiemelkedőt alkotni akkor látszik majd hogy mennyit adott ő a VB-címekhez, és mennyit a csapat/szabálymódosítások/ésatöbbi.
  • Cvd
    Az a gond ehogy tényleg az F1-ről szokás állítani hogy a legmenőbb - már ahol azt nyomják legjobban. Az USA-ban kiröhögnének ezzel a kijelentéssel, ott pl. sehol sincs. Mi az a konkrét és szilárd alap ami alapján ki lehet jelenteni hogy neked lenne igazad és nem nekik? Semmi. Egyszerűen azért állsz az F1 oldalán mert ide születtél. Ha az USA-ba születsz akkor most azon röhögnél hogy hogyan lehet királykategóriának hívni azt ahol pl. benzinnel mennek az autók, nincsen turbo, ésatöbbi. Mondjuk valszeg a leghúzósabb technikában, de a folyamatos szabályozásoknak köszönhetően már régen nem a csúcs másban. A technika meg nálam nem emeli uralkodó pozicióba, miközben már alig van igazi verseny, kemény helyzet vagy izgalom benne. Ilyen alapon egy vitorlásverseny kisebb értékkel bír egy motorcsónakversenynél, a Tour De France a MotoGP-nél, és még sorolhatnám, hisz a másodikakban az elsőkre épülő de fejlettebb technika szerepel.

És továbbra is azt tudom mondani hogy én az F1 szériát hasonlítottam (nemcsak) a Nascar-hoz, és nem az abban szereplő autókat. Ahogy nézem te még mindig nem fogtad fel a kettő közötti különbséget. Nem szeretnék mégegy olyan okoskodásra válaszolni ahol azzal jön valaki hogy pedig egy F1-es ugyanazon körülmények között gyorsabb (vagy kiragadva 5 másodpercet - eszembe se jutott hogy valakinek esze legyen), mert soha nem is állítottam az ellenkezőjét.
  • Kit--Kat
    Ez akkore hülyeség már boccs... Ugyanis 1995ben a 2. évben őklettek a könstruktőri VB-t... Ahol csalt a csapat ott el is vették a versenyüket. Schumi erről nem tehetett, és így is megverte a 3x jobb Williamseket. 1994 nem1értelmű, ott Hill sem háborgott. Összevissza pofozták 1mást, azt megkell jegyezni. Villeneuev az meg nagy hioba volt. Ettől és ettől függetlenül éppen Schumi a világ 1ik legjobb versenyzője. Amúgy Senna összevissza ütötte ki az ellenfeleit Prostot, meg Mansellt, akkor ő rossz pilóta volt?:S
  • CSOCSO
    meg a lagymatag futomu... szal nincs kedvem kitorni a kereket...
    palyara kemeny futomuvel kell menni kisse megultetve... a celicankkal mari nkabb mennek:D
  • Borg
    Nem arról van szó, hogy borítsd meg, meg taposd ki a belét :)
    Csak mondjuk kezdj el körözni, hogy mekkora sebességig tapad még jól. Vagy mekkora sebességről hogy tudsz megállni. Meg ilyenek. Ettől max a gumik meg a fékek amortizálódnak :)
  • CSOCSO
    ez igaz es ez igy szep is lenne de..
    1) sajna nekem nincs lehetosegem ilyenekre.. semmilyen ilyesfajta palya nincs kozelben...
    ha 3-4 oras vezetest kozelsegnek hivunk akkor megis... odavissza 8..
    2)egy verseny palyan az automat hamarabb gyilkolnam le minthogy megtanuljak vezetni:D hisz nem fogja birni egy kozutra osszerakott csaladi auto:D
  • Borg
    Az biztos, hogy nem közúton forgalomban kell kipróbálni, hogy mennyi a max kanyarsebességed száraz úton :)
    Járni kell gyorsulási versenyre, repterekre, ott mindig van lehetőség körözni is párat a nagy aszfaltrészeken :) Meg mondjuk van vezetési tréning is, ilyen szitukkal. Szerintem ez az, amit mindenkinek meg kéne tennie, hogy tisztában legyen az autója határaival. Vagyis hogy mi az a sebesség, amit kiautózhat, és mikor hogyan viselkedjen benne.
  • CSOCSO
    hat... en egyiket se nezem de ha nezni kene egy lakatlan szigeten az orokkevalosagig az egyik autos sportot akkor az F1 et valasztanam.. ha valasztanom kene melyik sportagban szeretnek versenyzo lenni akkor f1.. ha valaszthatnek hogy mivel mehetek egyetlen egy kort akkor f1 stb stb stb.. szal f1 a kiralysag.. persze atvitt ertelemben mert nem zaklat annyira se az f1 sem a nascar
  • CSOCSO
    eztet' en jol tudom.. ezert irtam gazelvetelrol
    mint mondottam mar: (majdnemhogy) tok "tapasztalt" elsokerekes vezeto vagyok.

persze ez csak annyira igaz hogy soxor okorkodok az autoval es tudom mit tesz ha csuszik.

a szaraz uton van tulkormanyzottsagot meg nem nagyon tapasztaltam mert milliokkal azert nem megyek plusz az utcak se teszik lehetove hogy biztonsagosan gyakoroljam a szaraz uton valo kicsuszas es nagy gazadas tikipus esetet
  • Borg
    Ezek eddig is unalmasak voltak, csak köröznek mint akinek muszáj, és alig történik valami :) Bár ebből a szempontból _ most még_ az F1 istenes, ott legalább cirkusz van :)
  • CSOCSO
    kezd unalmassa valni ez az f1 nascar bizbasz:D
    hogy vagytok vele?
  • Borg
    Nézd, ha a kanyarodó elsőkerekes autód sodródik, akkor gázt adva az első kerék visszahúzhatja az ívre. Ugyanez hátsókerekesnél csak még jobban kidobja a seggét. Gáz elvétellel mindkét meghajtásnál segíthetsz a dolgon, mert a súlypont visszahelyeződik jobban előre, és ezáltal nő a grip a kormányzott kerekeken. Ha viszont ráfékezel a kanyaríven, azzal egyiknek sem teszel jót, de főleg az elsőkerekesnek nem, mivel el fog csúszni az eleje, és nem tudod irányítani.
    Vagy ott a lehetőség hátsókerekesnél a gázzal kilincselésre, vagy elsőkerekesnél a kézifékkel :)
  • CSOCSO

"Próbáltál már sodródó elsőkerekes autót visszavinni az ívre? Megsúgom, visszaváltva kövér gázzal kell."

hat... erre nemtom mit mondjak.. ha egy elsokerekes nagyobb iven fordulna mint maga a kanyar.. akkor kurvara nem gyorsitani kene hanem leszallni a gazrol...

ezenkivul ha esoben valo sodrodasrol beszelunk akkor hiaba probalsz meg kanyrodni es gazt adni egyszerre mert elforog a picsaba a kerek.. ezt viszont tapasztaltam jo soxor mivel ho hianyaban csak asoben tudok okorkodni az elsokerekes autommal

• Borg
    A lassúság néha öl :)
  • MikX
    Áhh, sztem hagyd, nyilvánvaló, hogy ők ketten nem bírják egymást vmiért, okát, meg a kezdetét nem is tudnám megmondani, dehát ez van...
    Bár mindkettejüknek van igazság is a mondandójában, de vannak túlzások, és hát nem is tom, utálat is a szavaikban...
    Vhogy sehogy nem tudnak elsiklani egymás hsz-ein, kell egy kis beszólás...
  • Borg
    Idézek tőled:
    "Egyetértünk, nem tűnik fel? :)"
  • DJ Bee18
    de nem láttad, hogy az nem komoly?

Nem tagadtuk a nagyobb átlagsebességet, csak azt mondtuk, hogy ez nem mérvadó, nem lehet összehasonlítási alap azzal kapcsolatban, hogy melyik a jobb sorozat
  • Borg
    Épp ez nem, de épp ez is elég volt, hogy itt húzzam meg a határt, ahonnan tovább nem tűröm el a majom stílusát, ennyi. A továbbiakban pedig más se reagáljon erre, mert nem erről szól a topik.
  • DJ Bee18
    sztem épp ez a hsz-e nem is durva. Csak pont beletenyereltél, van ilyen. :))

Te is jöttél a ,,mucikám" lekezelő stílussal nem is egyszer...
  • Borg
    Ha jobban megnézed, én nem cvd eredeti témájára reagáltam, hanem a nyilvánvaló ökörségre, amit DanielT hozott fel. Az átlagsebesség egy versenyben ugyanis akkor sem egy 5s-os max speed szakaszon mérendő, ha ezzel ő akar valamit bebizonyítani. Ezt egy ponton mért csúcssebességnek hívják.
    És ettől még igaz, hogy a nascar átlagsebessége nagyobb, mint az F1-é.
    Az egyéb dolgokra, márminthogy az F1 miben jobb a többinél, én semmit nem irtam.
  • MikX
    Jahh, és mit neveznél királykategóriának?
    Ahol nagyobb az átlagsebesség, vagy ahol a vezető tudása, és az autók technikai színvonala a mérvadóbb?
    Hát egyértelmű, hogy az F1, nem is értem, hogy miért a Nascar lett felhozva, mivel ott "rátesznek egy téglát a gázpedálra, és köröznek órákon át, mindenféle '80-sa évekbeli technikával, sőt! Porlasztós régi OHV motorok, a karosszéri meg még mindíg acéllemez? Na neee, ez lenne a király 2006-ban? :D
  • Borg
    Engem nagyongyorsan hagyjál ki ebből a stílusodból, mert nem birom az ilyen beképzelt majmokat mint amilyen te vagy. Másrészt, ha lehet a fórumot is kíméld meg ettől, mert ezen a ponton már van jogom beleszólni a viselkedésedbe. Rövid úton kiraklak innen, ha nem bírod visszafogni magadat, aztán majd fikázhatsz máshol. Nem te leszel az első.

Idézgesd csak vissza a saját ökörségeidet, volt bőven, ne mások hozzászólásaiból próbálj sarkítással, a saját értelmezési problémáiddal és kiragadással szerinted vicces dolgokat faragni.
    Nem is az a baj, hogy tudatlan vagy, vagy hogy tévedsz, ez bárkinek elnézhető, és ezért van vita egy fórumon. Csak az a baj, hogy bunkó, és beképzelt is vagy.

Nyugodtan válaszolj erre is PÜ-ben, mint a korábbiakra, amire saját magad kompromitálása miatt nem volt arcod nyilvánosan reagálni. Sőt, ezúttal kifejezetten kérem, hogy NE itt folytasd ezt, mert eljött a határ, ahonnan már mint moderátor nem tűröm el tőled ezt a stílust. Leírtam ezt a miheztartás végett, de eddig és ne tovább.
  • DJ Bee18
    egyébként pontosan milyen 3-asod van? :)
  • DJ Bee18
    hanem hogy melyik a legnagyobb átlagsebességű versenysorozat.

Nem-nem
    Ezzel indítottunk:
    cvd véleménye: ,,Egyrészt a hajam égnekáll amikor azzal jön valaki hogy az F1 a csúcsok csúcsa csak mert ezt nyomják az arcába Palikék. Közben meg nem a legyorsabb, nem a legtechnikásabb, egyszerűen csak nyomjál pénzzel mert reklám van benne. "

Erre ő kezdte el, hogy az átlagsebesség így meg úgy. Mi meg mondtuk, hogy nem mérveadó ez, mivel a Nascarban főleg oválpályák vannak, és ezért nagyobb az átlaguk. De ettől még az F1-es autók a gyorsabb gépek, ez egyértelmű. DanielT meg nem azért írta ezt az 5 sec-ot, mert hülye fizikából, képzeld mi is tudjuk mit jelent az átlag. Hanem azért mert kb. ennyi köze van az 5 sec alatt mért átlagsebbességnek a 200km-en mért átlaghoz, mint az oválpályán mértnek a Monacoihoz.. Tehát nem komolyságból írta... Meg végig azt mondjuk, hogy a Nascaros versenyt ne nevezzük már csak azért gyorsabbnak, mert szinte egyenes pályán nagyobb az átlagsebessége. Meg nem is ebből indultunk hogy melyik a gyorsabb, hanem hogy melyik a királykategória. Ebből a szempontból az F1 egyértelműen legnagyobb, a legjobb technikai, fejlesztési háttér, történelmi múlt, pilóták képessége, és a pilóták álma.
    Legközelebb figyeljél, ne kajáld be cvd tereléseit :)
  • Borg
    Ki beszélt erről, és hol? Te akarsz olyat belemagyarázni, amiről szó sem volt. A kutya nem vitatta, hogy hol könnyebb mit menni... a nascarra sokkal jellemzőbb a sima oválpálya, mint az 2 vagy 3, ahol ennél bonyolultabb, míg az F1-re pont fordítva.

De ha annyira bizonygatni akarsz, akkor vedd az összes nascar pálya nascar verseny átlagsebeségét, meg az összes F1 pálya F1 átlagsebességét. Aztán hasonlítsd össze.
    Kurvára nem arról volt szó, hogy UGYANAZON a pályán melyik autó mit tudna menni, hanem hogy melyik a legnagyobb átlagsebességű versenysorozat.
  • DJ Bee18
    Meg Bristol ugye pl.
  • MikX
    Jahh, hát ez meg a másik, ez hirtelen be sem ugrott, ugyebár van nem egy lassú verseny is Nascarban, nem minden pálya Talladega ugye, van egy csomó 1mérföldnél is rövidebb, ott nem hinném, hogy annyival mennek...
  • MikX
    Jahh, hát ez meg a másik, ez hirtelen be sem ugrott, ugyebár van nem egy lassú verseny is Nascarban, nem minden pálya Talladega ugye, van egy csomó 1mérföldnél is rövidebb, ott nem hinném, hogy annyival mennek...
  • DJ Bee18
    Te sem akarod megérteni? Könnyű oválpályán 200 fölötti átlagot menni, mint Monacoban...
  • DanielT
    Ez nekem szóló, sértőnek szánt de csak a szánalmasságot alulról súroló beszólás volt ami nagyon, de nagyon durván mellé ment :) Ne törődj vele :D

Nem csak ebbe tenyerelt bele ma :D
  • DJ Bee18
    én még akkor sem leszek riceboy, amikor te kifizetsz egy bmw-t. Upsz.

Huhh ebbe beletenyereltél :DDDDD
  • DJ Bee18
    Mint az életben is, az a gyorsabb, aki ugyanazt megcsinálja amit a másik, csak hamarabb.

Baszki erről beszélünk, nem ugyanaz, ha valaki Monacoban, Daytonában, vagy az autópályán megy 200-as átlagot. Olyan nehéz ez, vagy magad győzködöd??
  • DJ Bee18
    Vedd be a gyógyszered, vagy stílusváltást kellene végre eszközölnöd... Megint bebizonyosodik, hogy a vitád felesleges, erre visszatámadsz. Te győzködjél, hogy az átlagsebesség miatt gyorsabb a Nascar, mondtam, hogy ilyen alapon nem lehet összehasonlítani. Most meg te vered a melled, hogy igenis nem lehet összehasonlítani. Röhej...

Mondtam nézd meg a Watkins Gleni átlagsebességet, meg fogsz lepődni.
    (103.030 MPH versenyátlag...) + Nem említettük a hagyományokat, népszerűséget stb. stb.
  • Borg
    ja
  • desigo
    kb
  • hali
    ovoda
  • DanielT
    Persze riceboy mondogasd csak. A mai produkciódból és beidézett irományaidból mindenki láthatta ki van itt eltévedve egy kissé.
  • Borg
    Aszittem te nem riceboy vagy...
    Mindegy, valaki biztos lesz, akinek bejön ez a "lolozás" :D Mást még úgyse hallottunk tőled, aminek értelme lett volna.