101030
.
  • Borg
    Jaja, és erre írják opelék szervízkönyvében, hogy 40-50e km-es olajcsere periódus... aztán mikor leengeded, akkor már vasreszelék is jön vele, a kokszról nem is beszélve. Meg ugye az ecotec-csoda, hogy 1L olajfogyasztás is normális 10e-kmre. Azt hittem szét röhögöm magam, mikor ezt olvastam az Opel szervízkönyvében. Az én autóm 2 deci olajat enne a 10ekm-es periódus alatt, már keresném, hogy hol folyik.
    De használd egészséggel, te dolgod.
  • Super DANTE
    Egyébként mitől jobb a szintetikus az ásványi olajnál?
  • Mentol
    Csak a borg srác kedvéért:
    10W-40
  • DanielT
    Normális olaj? 2000-nél? :) 6000/liter a verdába a gyárilag ajánlott, ami márkaszervízben 8500/liter :DD

A full-szintetikus sajnos drága.
  • Mentol
    Köszi.
  • Borg
    Jólvan, okos vagy előre ülhetsz.
  • Mentol
    Annyi pénzért még a szűrőt is megkaptam hozzá!!!
    Egy szar Hondába ne is tegyél bármilyen olajat, mert nem lesz jó vége!

Ja, és mielőtt fikázni keszdez (megint), hozzátenném, hogy a gyártó által ajánlott, GM olajról beszélek. Tudod, nem utángyártott Honda-kilincsről van szó...
  • G_ArchAngel #47316
    Ez még nem a csúcs, haverom vett egy 30 éves Rovert, amit veteránnak akart felújítani, rossz automata váltóval...

étolaj volt benne, abból is a használt...
  • Borg
    4500-ért 5liter olajat? Az életbe nem tennék olyan olajat az autómba, ami ennyibe kerül.
    A normális olaj 2000ft/liternél kezdődik.

A múltkor is ottvolt a nagytudású alfás ismerős, hogy tesco olaj csak 1k/liter, és milyen fasza. Most ott van szétburítva a V6-osa, szépen hajtókar csapágyas lett...
  • Mentol
    JA!

Calibrába vettem anno olajat; 5L+szűrő 4500HUF-ért. Most cseréltem olajat a Focusban, és csak a szűrő volt 2500HUF (össz: 13000HUF)...
    A Caliba ásványi olaj kellett, a Fókába pedig full-szintetikus.

Egyre jobban hiányzik a Cali.
  • Super DANTE
    http://www.vezess.hu/hetkepe.php

ez lenne a kép.
  • Super DANTE
    Elsőre azt hittem, hogy roma limuzin, de csak egy taxi.
  • DanielT
    Természetesen nem. Valszeg a kezdőrészletet írták oda.
  • Super DANTE
    Szerintetek lehetséges, hogy itthon egy 1 éves 300C-t 1,5 millióért vesztegessenek? Vagy 2 hete láttam a vezess.hu-n a hirdetést.
  • DanielT
    Akkor én megmondom! :D Nem jobb. Maximum az ára.

"Mineral oils are based on oil that comes from dear old Mother Earth which has been refined. Synthetic oils are entirely concocted by chemists wearing white lab coats in oil company laboratories. For more info, see the section on synthetics further down the page. The only other type is semi-synthetic, sometimes called premium, which is a blend of the two. It is safe to mix the different types, but it's wiser to switch completely to a new type rather than mixing."
  • Borg
    Ebbe 6gen civic angel eye lámpa van :D lol
  • Borg
    Passz, de ezt mondják.
  • CSOCSO
    amerikaban mindenki reszletre vesz autot.. ha en se fizetem az autot azonnal elveszik tolem... remelem nem fog elofordulni..
  • CSOCSO
    "Most aftermarket headers will cause a check engine light (CEL)"

most ezt talaltam leghamarabb de ubersok forum van ahol ugyan azzal a megan racing headerrel elojon mindenkinek ez a check engine lite.. szal hidd el hogy ez amiatt van.
  • DanielT
    "A félszintetikus jobb."

Miért is?
  • Borg
    A félszintetikus jobb.
    Kint gondolom más márkák dominálnak, de idehaza pl a Castrol Magnatec 10W-60, vagy a Mobil1 RS 5W-50 elég jók, ilyesmi motorokba.
  • Borg
    És mivan ha a check engine pont a generátor miatt világít? Továbbra is tartom, hogy a leömlő miatt semmilyen check nem élesedik be, miután az csak egy darab cső.
    Vagy mivan, ha valami okos chiptunnyinggal tönkrebaszták az ecudat, és azért hülyül meg, meg ég a check engine lámpa...

Ne legyen igazam, de tudod amikor egy ilyen tuningos, méghozzá igényes optikával ellátott autót valaki 1 év után elad, annak oka van... (vagy hondát vesz :D vagy műszakilag olyan baja van, ami miatt inkább gyorsan túlad rajta)
  • CSOCSO
    olajilag elso cserenel szintetikusat fogok bele tetetni.. benzinbol a legjobbat teszem ami a kuton kaphato.. ez a 91 es... LOL.. nah mindegy... racsni olajat nemtok venni... meg nemtom mit szolna a 105 oshoz:D
  • CSOCSO
    nem egett semmi... kiveve a check engine.. de az azert mert aftermarket manifold van rajta... es leirtak az oldalon is hogy ezekkel ki fog gyulladni az a szar jel.

anyam szerint nem ezekkel van a baj.. hazahoztak mikozben dolgoztam aszontak magatol ki-be kapcsol belul a vilagitas... hm... vagy valami ilyesmi. szerinte az a kill switch baszaxik be.. de majd kiderul. ha a hurrikan nem visz minket el akkor megyunk reggel a maroonehoz
  • Borg
    2.4-es visszafogott motor, a tuning szűrő meg kipuff talán hoz rajta 5LE-t pluszban, igy sem lesz 165-170le felett, ráadásul nem pörög 6250 fölé. Szal nem olyan egyszerű azt széthajtani, szerintem bele van kalkulálva, hogy amerikában jóval több mérföldet kell megfusson majd. Az egyedüli ami valszeg szétmehet benne idő előtt a hajtástól az a kupplung, mert alacsonyan ébredő nyomatékra van hegyezve inkább.
    Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet kinyírni a motorját, de ahhoz elég nagyfokú elhanyagolás kellene. (rossz-öreg olaj, stb)
  • Borg
    Mi az az alternator?

A gyújtáselosztó rotorra gondolnak, vagy mi?

PS: jóvan má leesett... szal a generátor. Namost a köv kérdésem az lenne, hogyha töltés nélkül bóklásztál annyi ideig, hogy az akksi is lemerült már, akkor hogy a fenébe nem vetted észre, hogy ég az töltés visszajelző a műszerfalon?
  • G_ArchAngel #47297
    Te ittál valamit?:)

Tudod van egy legendás angol autó, ami hosszú-hosszú évek óta kategóriájának legjobbja (nem a plázajáró, hanem a terepre gyártott változat), csak azért cserélném el vmi drága olasz sportautóra, hogy utána 2-t vegyek belőle...

Ja, és arról legendás, hogy NEM ROMLIK EL!:)

• desigo
    Nincs szerencséd vele:(

de ez legyen a legnagyobb gondja...
  • Tufa
  • CSOCSO
    NAH BAZEG!!! elmentem a scion dilerhez.. erre lefullad akocsi ott!!!!!!! betoljuk.. lefuladt utanna.. bebikaztuk ment 5 mp ig es leallt magatol!!! vettem masik aksit.. nem volt ra jo mert a PLUSZ es NEGATIv ugy helyezkedett el hogy a kabel nem ert el odaig.. olyan aksit kell vennem ami pont jo oda.... de kiprobaltak az uj aksit ugy hogy nem tetteka helyere vagy vmi ilyesmi.. beindult az auto es lefuladt szal kitalaltak hogy az alternator vagy mijageci szart be.. hurrraaa.. 1 eves auto.. mindegy...
    kozben persze mar a fel shop beult az automba emrt dejo dvd meg kesztyutartoban meg egy fejegyseg meg jujdejo...

mindegy.. lezartam az autot bemasztam a csomagtartoba belulrol mert nincs aram.. nemtom kinyitni a csomagtartot.. szal belulrol kivettem a papirjait az autonak a csomitartobol.. lezartam..vartama haverra. felvett eljottunk onnan eszembe jutott hogy a manija a baratnomnek ott van a kocsiba amit a bankba kellett volna rakni.. erre a kulcsom sincs meg... egybol megallt a szivem.. ezek bent uldogeltek az automba meg minden.. es ott van egy koteg mani... meg a kulcsom sincs meg.... feltem hogy megtalaltak lenyultak a manit vagy ha elveszitettem a kulcsot ejszaka jonnek oszt siman eltoljak stb..... szal visszamentunk a mani ott volt.. alig latszott.. HURRAAA.. nem nyultak hozza a kulcs sehol... hazajottem pot kulcsert.. vissza a zautohoz.. akurva hatso ulesen volt amit lehajtottam hogy a cosamgtartohoz ferjek.. minden megvan.. de a maroone csak holnap tudja mar felvenni az autot.. hurra...

scionosok azt mondtak hogy valszeg komoly hangcucc lehetett az autoban.. ( ez megmagyarazna hogy miert megy egy fekete kurvavastag kabel a csomagtarto fele ( melyladanak) es aszontak hogy vaszeg emiatt ment tonkre az alternator...

nah.. most johetnek a fikazasok meg minden.. foleg borgtol:D:D:D:D
  • I.C.ram
    Mondjuk aki ilyen autót vesz, annak a legkevesebb a megbízhatóság. Valahogy ti soha nem tudjátok felfogni, hogy egy autó nem attól lesz autó, hogy megbízható.
  • I.C.ram
    Megnyugtatlak, hogy az összes Jaguar kb. a legmegbízhatatlanabb Fiat színvonalán van...
  • I.C.ram
    Ezerszer inkább az XJS kéne nekem.

De mindegy én régi autóbuzi vagyok, nekem sokkal többet mondóbb egy régebbi típus, mint egy mai tömegcucc.
  • [Walaki]D`Lair
    Megbízhatósági szempontokból...mert kényelmesnek kényelmes mint egy Oltcit...:))
  • [Walaki]D`Lair

• I.C.ram
    Én ültem olyanban többször is. Annyira nem tünt nekem rossznak :P Persze te biztos jobban tudod :D
  • [Walaki]D`Lair
    Az annyira de annyira szép....csak kár hogy a világ egyik legszarabb autója...:DDD
  • I.C.ram
    Ja kb. észre se veszem az úton :P Semmi extra. Szép-szép, de semmi több. Nyomába sem érhet az XJS-nek.
  • Kit--Kat
  • [Walaki]D`Lair
    Mennyivel másabb a tompított foncsora mint itthon :))