101030
.
  • desigo
    Úgy gondolták a tervezők,hogy simán csak ki kell belőle önteni az olajat:)
  • desigo
    Meglátjuk meddig bírja:)
    180 ezernél tartok
  • [Walaki]D`Lair
    Az a vicces, hogy a smartból nem lehet leereszteni az olajat, mert nincs leeresztő csavar, így szűrő kiszed, és szépen ki kell szivattyúzni belőle a maradékot :D:D De legalább nincs benne sok..:))
  • [Walaki]D`Lair
    He?

Én erre azt írtam, hogy ja, főleg hogy a turbó még tönkre is teszi benne az olajat...:))
  • desigo
    Én az Opel Vivarómban 30 ezrenként cseréltetem az olajat (gyári előírás szerint).
    Hát durva ahogy az kinéz miután le van engedve...
  • Borg
    Attól hogy elfogy belőle, és újat töltesz utána, tisztulni még nem fog. A lerakódott cucc csak leeresztéssel jön ki.
  • [Walaki]D`Lair
    "Majd próbálj meg egy fiat dízelmotoros opelben 50ekm-nél olajat cserélni, hogy hogy néz ki... meg hogy vajon meddig fog élni."
  • DanielT
    Ejj.. ebbe pénzért nem ülnék bele :D

Kárpit kikopva, hátul nap által megszívva, kormányban van vagy 700,000 km, eleje törve és még ki tudja mi minden.. :D
  • Borg
    Ja, igy jön ki az Opelnél is a képlet. 10e km-en 1l normális. A periódus 50ekm. Tehát, elfogy az olaj benne, mire cserélnéd, igenám, de kb 20e km után már kigyulladt az olajjelző lámpád, és töltöttél bele frisset. 50e km-nél már szinte új olaj van az autódban, mire mennél cseréltetni.

Én a Touranból (1.9 TDI) 7400km-nél hajtottam ki az olajat annyira, hogy kigyulladt a lámpa (mondjuk épp nem én mentem vele, de nagyrészt igen). Fel volt töltve megvételkor :) Az is több mint 5-6 liter ha jól tudom, és két osztás között általában van 1 liter, meg mondjuk még egy a lámpa kigyulladásáig.
  • desigo
    A Rover se túl megbízható...
  • G_ArchAngel #47353
    a Renault számára kifejlesztett Elf olajat kapja, ami direkt hosszúperiódusú használathoz lett tervezve...

én nem aggódom, ha a szervíz ezt mondja egy garanciális autóra, akkor én hiszek nekik...:)
  • I.C.ram
    Nagybátyám Jaguar-buzi/kereskedő, volt jó pár Jaguar alatta, újabbak is. Mondta, hogy nagyon ótvar a minősége a presztizshez képest.

Te meg arra építkezel, hogy vettél használtan 1-1 olaszmárkából, és beszart, akkor az már biztos szar. Eleve megkérdezném tőled, hogy mi a francnak vettél akkor olaszautót többször is, ha egyik sem vált be?

Külső az megint más. Nekem pl bejön a kockaforma, attól még nem biztos, hogy szar, mert neked nem tetszik a külseje.
  • Borg
    Ja, kezd reális árat ölteni. Sajnos :)
  • DanielT
    Szerintem a 30ezer veszélyesen sok. Mondjuk attól függ mennyi olajat fogyaszt, mert ha 10ezren bekajál 1 litert, akkor a ciklus végére már 3 litert le is cseréltél :)
  • I.C.ram
    A Roverre Jaguarra gondoltam elsősorban. Bár Range Rvoer is elég rosszhírű volt régen. Újakatn me ismerem.
  • G_ArchAngel #47348
    nekem 30e km-enként kell a dízel kombimban...

és ugye lehet szídni a francia autókat, de a Renault dCi nem éppen sereghajtó a mezőnyben...
  • hykao
    Ne fárasszál már le...te tudod egyáltalán miket beszélsz? Tisztában vagy te a "minőség" szó jelentésével, vagy csak szajkózol egy faszságot, amit haveri vagy családi körben szippantottál magadba? :)

Nézd, ábrándozzál csak amiről akarsz, de addig nehezen tudunk vitatkozni, amíg te az urbánus legendákra építkezel, én meg a saját tapasztalataimra...

Amúgy meg ha már szóba hoztad a Maseratit (bár ne tetted volna), szerintem rohadt drágák - és ahhoz képest elég szaroknak tűnnek. Legalábbis használt XK Jaguar árkategóriában eddig én még csak a szokásos kockafazonnal találkoztam...
  • G_ArchAngel #47346
    Segítsek?

Ezt írtad: "Angol autók legalább annyira rosszhírűek mint az olaszok."

Nem csak a Jaguar angol autó...
  • DanielT
    Az 5000km olajcsere baromság. Nincs reális alapja. Nincs olyan olaj ami ennyi idő alatt elvesztené a viszkozitását.

Az 50,000 res dolgot nemtom miért nekem írtad, aki legkésőbb 20-25 ezrenként nem cserél olajat az egy barom.
  • desigo
    Nézed még az Integrát?
    Kicsit felment az ára:)
    link
  • I.C.ram
    Szerinted az olaszoknak nincs elegáns autójuk? :D Gondolok itt egy Maseratira pl.

Nekem csak az nem tetszett az egész hozzállásodban, hogy lefikáztál a minősége miatt egy autót, mikozben de is olyanra vágysz, ami nem éppen a jó minőségről híres. Én az új Jaguárokról sem hallottam túl sok jót, ráadásul már design terén is kezdenek veszteni az értékükből.
  • Borg
    Az MRV?

Abban ugyan nincs turbó. 3.5-es 240LE-s V6 iVTEC. Ugyanaz a blokk, mint ami a Legendben 300LE-s, csak ebben nyomatékra van hegyezve.

A turbós az az MDX, a 2.4-es blokkal.
  • hykao
    Nincs ebben semmi érdekes, csak te nem érted, hogy miről van szó...
    Azért ne hasonlítsunk már össze egy Fiat tucatterméket egy Jaguarral. Másrészt a megbízhatóság egy dolog...bazz volt Jaguarom is meg Alfám, Fiatom is. S míg a Jaguarra érdekes módon egy fillért sem kellett költenem, és soha nem hagyott ott sehol, addig nem úgy az olaszok...s míg a Jaguarral egy komfortos, kényelmes közlekedésben volt részem, addig az olaszok, amikor tökéletesen működtek akkor is kényelmetlen, kellemetlen, komforttalan utazási élményben részesítettek - amit sokan próbálnak valamiféle sportosságra fogni... :P

Mellesleg az általad említett megbízhatatlanságot tudtommal legyűrte a Jaguar, mióta a 80-as évek végén megvette a Ford. Olvastam már sok véleményt az XK szériáról, és túlnyomó többségben pozitívak a visszajelzések. Sehol sem olvastam olyat, hogy állandóan meghibásodna, meg ilyesmi... Mondjuk nekem a Jaguarokkal inkább az a bajom, hogy a 80-as évek közepe-vége óta a cockpit a márka presztizséhez képest valahogy nem hozza a szintet - olcsó hatást kelt, és ezt a mai napig sem sikerült kiküszöbölniük szvsz.

Mindenesetre ha CSOCSO azt az XK8-as kabriót vette volna meg, akkor abban valószínűleg nem lett volna a kicsumpázott mélyládához bekötött csukló vastagságú kábelköteg... :)))
  • [Walaki]D`Lair
    főleg hogy az turbós és mint tudjuk a turbó tönkreteszi az olajat...
  • Borg
    Vagy más imidzsre hajtanak. Nem arra, hogy a számokkal vakkantanak egyet, aztán az autó ki is fingik, miután lejárt a garija. Bár érdekes lenne látni, hogy az acura tl, meg a legend szervízkönyvében mennyit írnak erre a blokkra (még ha nem is 100%-ban ugyanaz)
    Majd próbálj meg egy fiat dízelmotoros opelben 50ekm-nél olajat cserélni, hogy hogy néz ki... meg hogy vajon meddig fog élni.
  • I.C.ram
    Mókás, hogy ezt pont egy Defender-buzinak mondod :D Többiek már tapasztalták ezt párszor. Nálam 3 isten van a terepen: Steyr-Daimler Pinzgauer (főisten) és a két alisten: Landrover Defender + Mercedes Gelandewagen.

Amúgy meg én a Jaguarról beszéltem, nem az LR-ről, ami azért megbízható mert rohadt primitív egy szerkezet :P
  • DanielT
    Mivel valszeg ugyanaz a motor van benne mint a többi Hondában, így még mindig irreálisnak és indokolatlannak tartom. Szerintem simán benézte.
  • [Walaki]D`Lair
    Nekem is 10 ezer km-es periódus van a Smarthoz...nem is megy bele más, csak Mobil1 5W-40 full synt...
  • Borg
    Mindenki ezt reagálta rá, de nem.
  • fifi
    nem az első intervall. 5000?
    mert minden 5K után kicserélni az olajat nem tűnik vmi jó dolognak...
  • Borg
    Én is lestem rajta, de tényleg ennyi. Kint van egy srác, most vett új MRV-t. Be fogja szkennelni a szervízkönyvet.
    A többi pl EU-s hondának általában 10-30e km között van a periódusa.
  • DanielT
    5000km? Na ne vicceljünk kérem. Az első olajcsere időpontja valszeg akkor van, de a továbbiak szerintem 20,000 minimum.
  • Mentol
    És erre hol "csesztem rá"?
  • Borg
    Szerintem rácsesztél, mert pl az új Honda MRV (3.2 V6) szervízkönyvében pl 5000km-es olajcsere periódus van. Csak a Honda marketingje sosem volt annyira talpraesett, hogy az ilyesmit le is kommunikálja.
  • DanielT
    Én ugyan bele nem raknék ásványit a kocsimba egy ezredmásodpercre sem.

Újabb kocsiba, bizonyos értékhatár felett (kb 4-5millió) szerintem nem szabad mást, csak full szintetikust rakni.
  • DanielT
    0W-30
  • Mentol
    Érdekes, hogy neked minden autó ami nem Honda, az semmit nem ér. Sajátos felfogás.
    Nem vagyok járatos a témában, ezért a többiektől megkérdezném, hogy mi a jellemző olajcsere periódus? És a Hondáknál?

A másik, hogy semmit nem tudsz rólam, vagy arról, hogy milyen autóm van, mégis magaslóról beszélsz. Na, ezt hívják pofátlanságnak.
    A Calibra, amiről szó volt, NEM ecotec motoros volt, hanem az azt megelőző technológiájú 16 szelepes erőforrás. DE nem is ez volt a lényeg a hsz-omban, hanem a különböző olajok közti árkülönbség! Olvass a sorok között, hm?!
  • Borg
    Na ez az, ami nem egyértelműen van így. Ugyanis vannak előnyei mindkettőnek.

A Spoon pl a tuning motorjaihoz azt ajánlja, hogy az első 50km-en full ásványi olajjal legyen bejáratva, és csak utána kerülhet bele a hétköznapi használathoz való szintetikus.
  • Borg
    De az 0W-50 nem? Vagy valami ilyesmi. Azok már drágábbak, de egy tizenéves autóba nem olyan kell még. Meghát a márkaszervíz mindig is többért adta.
  • DanielT
    Attól, hogy okos emberek keverték ki a legjobb cuccokból, nem pedig a fődbő' gyün ki.