101030
.
  • DanielT
    Kihagytad az én tesztgyőztes ajánlatomat amit be sem tiltottak.

Én azt javaslom ne hallgass szubjektív véleményekre, senkinek nincs fingja sem, hogy milyen a másik gumi ugyanazon az autón, nemhogy a hatalmas választékból ami elérhető.

Google, tesztek, olvas, amelyik a legtöbb helyen nyer, azt kell venni.
  • G_ArchAngel #48998
    No, akkor eddig van egy rossz vélemény a Michelinről...
    Van egy ajánlás Nokian-ra, aminek a szegecselt változata tiltott Mo.-n...
    Közben kezd szimpatikussá válni a Pirelli Snowcontrol

• desigo
    ilyen a mintája

• DanielT
    "Pedig sokszor kerül jó pár mázsa a kocsiba..."

Azér' nem csúszik meg :)

• desigo
    Nekünk a Berlingón telente 15-ös Fulda kristall van már 3 éve.
    Meg vagyok vele elégedve.Jól tapad az autó vele,nem csúszik meg.
    Pedig sokszor kerül jó pár mázsa a kocsiba...
  • DanielT
    Ezt találtam. Alle Testergebnisse im Überblick erre a linkre nyomj.

Lehet, hogy van 2006 os is, keresgess. Itt az általam ajánlott és birtokolt Ultragrip 7 nyert második a Dunlop Wintersport 3D.
  • G_ArchAngel #48993
    24e/db, nem vészes...
  • G_ArchAngel #48992

Kedves Gumidoki!

Nézegettem a különböző téli gumikat, és feltűnt Nokian Hakapelliita 2, típusú gumi. Szeretném megkérdezni a gumiról a véleményét, illetve van-e értelme a gumiban található szögeknek?

Köszönöm:

Faragó Péter

Kedves Péter!

Jeges, letaposott havas úton bizony nagy szolgálatot tesznek a szögek! Ezek használata azonban csak a skandináv államokban engedélyezett, nálunk nem. Ez nem is baj, mert nálunk ritkán, akkor sem hosszú ideig találkozhatunk ilyen útszakaszokkal. Nekünk pluszsegítségként ott a hólánc.

A Nokian finn gyártó, aki értelemszerűen otthonosan mozog a téli mintázatok témakörében. Árszintjét tekintve mindenképpen jó választás lehet, de csak a szegecsek nélküli változat! Az nem probléma, ha a szegeknek előkészített lyukak bele vannak sütve a futófelületbe.

Üdv:

Gumidoki
  • desigo
    én meg az árára...
  • G_ArchAngel #48990
    van vhol használható gumiteszt?
  • DanielT
    Kíváncsi vagyok a helyezésére a gördülési zaj kategóriában :DDD
  • G_ArchAngel #48988
    elég durván néz ki a futófelülete, nem sokkal drágább mint a Michelin, csak sajnos nem tudok róla semmit...

• bobka
    van jó pár rallis ismerősöm és ők a nokian hakkapeliittára esküsznek.eddig azt vettünk de tavaly az egyik kocsinkon volt Michelin és borzalmas volt...azóta megint csak a nokian.
  • DanielT
    A Good Year Ultragrip 7 nyerte a legtöbb tesztet tavaly ebben a méretosztályban, pl az ADAC tesztben 2005 és a legújabb Autó magazinban tehát idén is jó. 19-20 körül lehet megvenni.
    Ha úgyis 17est veszel, akkor maradjon az alufelni télre.
  • DanielT
    Jobban is tetted volna látod :D
  • G_ArchAngel #48984
    Megpróbálom értelmes dologra használni a legpörgősebb autóstopicot:

Jövő héten szeretnék téligumit vásárolni, a kérdéseim:
    - hol?
    - milyet?
    - mennyiért?

Felnire két megoldásom van:
    - lemezfelni
    - a meglévő 15" alufelnit felújíttatom, mert nyárra úgyis veszek új 17"-est, új gumikkal

Nem tudom mennyi lenne az alufelni felújítása, de eddig a www.alufelni.info oldalon nézegettem árakat, amiből a kövekezőt szűrtem le:

Az autó Renault Megane II, jelenleg gyári 15"-ös alufelnivel, 195/65 Michelin gumival

Elsőre a Michelin Alpine 3-as téligumiját néztem ki, ami akciósan 20.000.-/db, 15"-os lemezfelnivel szerelve 32.000.-/db - ez ugye még nem vészes...
    Ellenben a nyárigumikat kidobnám, megmaradna a gyári alufelni, amit felkell javíttatnom mindenképp (ez 4500.-tól kezdődik).
    Tehát, ha amúgyis nyárra veszek új gumikat, nagyobb felnivel, akkor nem jobb ötlet a gyári, feljavított felnikre feltenni a téligumit, ami ráadásul jobban is néz ki, mint egy fekete lemezfelni?:)

Köszi a tanácsokat előre is!
  • Kit--Kat
    :P
  • GregSB
    Nem a hosszabb verziókról volt szó.
  • Arsenal Man
    Nem akarok ebbe beleszólni, de a BMW 760iL 5169 mm hósszú.
  • desigo
    jó kis hármas:)
  • Taranov
    Ja igen, én a Maseratit kifelejtettem. Jajjaj :D
  • Kit--Kat
    Az én triumvirátusom:
    -Maserati Quattroporte
    -Ferrari 308 GTS
    -Range Rover
  • Taranov
    Igen, hát nekem is kellemetlen, hogy szétrázza a hátamat és az autót is az út, 2-3 hónap alatt a jogsi megszerzése után 180°-os fordulattal a leglassabb vezetők körébe léptem be. (Legalábbis amíg nem egy felújított úton megyek)
  • Punker
    ja tényleg ti ráadásul a fő paraszt elosztóban éltek, akkor meg tuti hogy semmi járgány csak pia, bár szerintem fél év után úgy is felkötném magam ott :)
  • Punker
    szivem szerint valami tankszerűvel mozognék, amit se az utak se a b@lfasz + rosszindulatú emberek nem tudnak tönkretenni.
  • DanielT
    Ebbe az országba semmi nem való rohadjon meg. Minden napom egy tragédia a pesti utakon. :(((((((((((((((
  • Taranov
    Hát kicsit furcsa lenne az utcán, ez tény. Egyébként mi a gond vele? Talán inkább új Bentley Continentalt vennék 4 ajtós változatban, az már elterjedtebb.
  • Punker
    minden elismerésem a Rolls-é és ami mögötte van, de nem ebbe az országba való.....
  • Taranov
    Nekem is elég lenne 3 autó, csak nem olyan elosztásban, ahogy Punkernek.
    Abszolút nem a praktikusság vezérel, én nálam mondjuk egy Rolls-Royce, egy Jaguar XJ és egy Alfa GT állna :)

De nem jó ez az álmodozás :)
  • Punker
    jaja a lényeg hogy 3 autó lefedné minden szükségletem :)
  • DanielT
    Ah. Könyörgöm. 50 ezer dolcsiért ez ugrott be. Helyettesítsd be tetszőleges autóval, a lényegen nem változtat.
  • Punker
    mit kezdjek vele? városba hulladék, terepre még nagyobb hulladék, száguldozni meg csak az idióták szoktak :)
  • DanielT
    Akkor egészségedre!
  • Punker
    van ami több is :)
  • DanielT
    Az 50 évesek természetesen ihatóak, viszont szerintem nem kerülnek 50 ezer dollárba, javíts ki ha tévedek.
  • DanielT
    Namost itten az a probléma, hogy én az 50 ezer dollárnál vagyok még mindig amit te írtál. Ezért pl egy Boxstert kapsz, ezért hoztam példának.
  • Punker
    Porsche-nek 2 fejlesztése tetszik az egyiket ki lehet húzzni a listáról mert harckocsival nem mozoghatsz az utakon nem bírnák el a Tigris 70 tonnás súlyát, a SUV-ja az lehet megfontolandó mert szebb mint 1 kombi és arra a célra megfelel, na megyek vissza pókerezni :)
  • Punker
    50+ éves konyakok ihatatlanok? hol élsz te bazzeee? remélem megégetnek máglyán ezért az istentagadó hozzáállásért.....
  • DanielT
    "az biztos ha annyi lóvém lenne hamarabb vennék 50 k $-ét egy piát meginni mint hogy autóra költsem."

Kívánom, hogy így legyen, de majd szólj, mert szeretném megnézni amint ott áll egy üveg régi már ihatatlan akármi(ami ennyit ér azt már nem nagyon lehet meginni) és egy vadiúj Porsche te meg lenyomod a lötyit :DD
  • Punker
    nem nem, terepre olyan kell amivel a városban nem mozgok.