101030
.
-
DJ BP #50876 mondjuk ez igaz, a japán autók meghibásodási statisztikája mondjuk 5-8%, a jobb németeké meg mondjuk 9-12%. Kb. ennyi különbség :DDD Pl. szarnak hívott Peugeot 307-tel lehet szerencséd és megúszod pl. azzal, hogy hidegben szar a csomagtartó zárja (87e km után, 17 hónap), de be is fürödhetsz vele, sokan vannak. Japánnál talán a nagy befürdés nem jellemző, de elromolni sok minden elromolhat, ha nincs szerencséd, és költséges lehet.
Tehát olyan nincs, hogy a nem japánt folyton szerelni kell, a japán meg nem romlik el... Csak a mérleg feléjük billen. Mellesleg mai új autókról beszélünk, és aért ritkán rohadnak le, meg akarnak szétesni :)) -
JYeti #50875 Nana, ennek már erősen demagóg szaga van 
A japán autók mióta "nem romlanak el" ? Szvsz ez egy erős vélelem, azok is ugyanúgy elromlanak, csak sokkal jobb a szervízhálózatuk ill kevesebb százalékban, mint a konkurensek. Megjegyzem külön kell értelmezni az alsó közép és a felső kategóriát, az alsó középben a japánok gyártják a legjobb kocsikat (de milyen konkurencia ellen ? VW, Opel..), ez ellen nincs semmi kifogásom, prémium kategóriában viszont erősen kötekednék, tekintve, hogy még az oly sokszor hivatkozott Lexus is elég szép számmal bedöglik (Totalcar Népítélet), csak jobb a szervízhálója és a marketing ügyesebb. Persze, de a Mercedes milyen szar, ok, volt nekik egy gyenge időszakuk (gyengébb minőség, ótvar szervizhálózat), de most úgy néz ki, kezdik összeszedni magukat, a BMW, Audiról meg ne is beszéljünk. Azok mennyire mennek tönkre ? -
DJ BP #50874 És régen még az opel is egész jónak számított.
Igen, az Astrák, Vectrák elnyűhetetlenek voltak, még a G Astra is, egyszerű, kiforrott szerkezetek, az új Opelekről viszont egyre több meghibásodást hallok, túl sok a körítés... -
DJ BP #50873 akkor a szerviztapasztalatok is befolyásolhatnak.
Sztem SL meg M5 kaliberű autóknál nem nagyon érdekes a szervíz :DDD -
Sajnos ezek mind nem is számítanak.
Itt elterjedt, hogy a német autó király, ezt megalapozta a bogár, meg a golf I-II.
És régen még az opel is egész jónak számított.
Elterjedt nézet még, hogy "a japánokhoz drága az alkatrész".
..persze arról már nem beszélnek, hogy drága, de nem kell, mert nem romlik el. -
lusta lennek rakeresni hogy melyik hogy megy es mennyibe kerul meg mik a felszereltsegek de mar ahhoz is almos voltam hogy leirjam a full mondatot:D najoccak -
Én is inkább a japán kocsikat szeretem, megjegyzem ez nálam inkább racionális döntés.
A presztizs megint más tészta.
Egy cégvezetőt Magyarországon csírának néznek a 40-fölöttiek, ha nem német autóban tolja.
Megjelenhetsz Lexus-szal, ha melletted parkol egy Passat, ő az ász az öreg gyíkok szemében. -
de ezt akkor sem kene igy leredukalni a japanokra..........
en most baromi lusta vagyok hozza de inkabb vennek is350 et mint 335 os bmw-t.. ha nagyon sportossa akarom tenni kb az auto aranak 5% aert vehetek sport gatlokat oszt egybol olyan feszes az auto hogy elmegy lesz vele autozni.. -
Pedig valóban létezik ilyen hatás.
De h az emocionális részét félretesszük, akkor a szerviztapasztalatok is befolyásolhatnak. Utóbbiak persze a japók javára döntenek, de két európai modell között szvsz ez a legfontosabb dontő tényező.
Aki sportosan vezet az honda-, vagy bmw-párti, aki meg nemannyira, az toyota-merci.
Azért kiváncsi leszek, ha behozzák az Infinityt, sokat látunk-e majd belőle. -
gondolom deformálodik a kasztni, és egymáshoz dörzsölődnek az alkatrészek. gondolom a zárszerkezet. -
"Még mielőtt a technofób olvasók a windowsos ablakot bezárva bojkottálnák a továbbolvasást, hadd jegyezzek meg annyit, hogy e szerkezet csupán egy acélrúd a kocsi alatt, melynek hivatása megakadályozni, hogy kanyarodás közben elkopjon a külső ajtókilincs. Mivel az alap-Pandában nincs ilyen, annak például elkopik a kilincse."
A keresztstabilizátorról van szó.. Annak mi köze a kilincshez???
Én vagyok teljesen fasz??
-
SZVSZ a Ferrari 599 az első tesztek között lesz. Már tavasszal kijött, a Fifht Gear még nyáron tesztelte... ők gondolom összel akarták, csak közbe jött ugye a baleset. -
nemtom -
Nah végre
lehet tudni mit fognak tesztelni? -
Top Gear's back, with Hammond, airing Jan28 -
OMG ekkora faszsagot is reg olvastam toled.. azert ez vagod hogy ezt az okos gondolatot ezt te talaltad ki es annyi igazsag van benne mint szodavizben az alkohol -
Tipikus japánautós mentalitás. A külső nem számít, csak ami belül van. Nem feltétlenül vezs úgy autót az ember, hogy megnézni, hogy melyik a legokosabb döntés. sokszor a szívére is hallgat, nem csak az eszére.
De ezt egy japánautós soha nem értheti meg :P -
Sokaknak nem számít az ár... -
hat ja sokan elbasszak a pénzüket olyan autora aminel kapna jobbat ugyanannyiert :) -
Borg #50857 Sokkal kisebb a késztetés rá, hogy okos döntést hozz.
(legalábbis a legtöbb ismert példa ezt támasztja alá) -
jo de ha gazdag vagy is dönthetsz okosan -
Borg #50855 Azért nem hiszem, hogy a merciket bottal bökködnéd "ha nagyon el lennél eresztve". -
jo en az ilyen cl, cls, sl, es hasonlo huszarokrol beszeltem elsorban, az m5 es az m3csl nekem is kene ha nagyon el lennék eresztve :) -
DJ BP #50853 ez még a Colt CZC-nél is randább, a Colt legalább lenyitva egész jól néz ki. Tetővel mindkettő übereli a Rodiust :DDD -
Élőben is láttam már itthon kb 1 hónapja. -
Borg #50851 OMG :D -
DJ BP #50850 na ez f*sza akkor, vizes pályán minek? ez így értelmét veszti -
DJ BP #50849 a BMW-n én is pozitívan csodálkozok, tényleg sportos, pedig csak 535d, az M5-rőlnem is beszélve -
Argh, valamit elfelejtettem: sok autót vízes pályán tesztelnek (mivel angliában van a pálya nem várhatnak mindíg száraz időre). Itt valamiért nincs feltűntetve hogy melyik vízes és melyik száraz... -
Lotus Exige S a 23. a listán, olyanok előtt, mint a Lamborghini Gallardo, Porsche Cayman meg Ferrari 575 GTC. -
"csomo europai csodaba (like mercik, bmw-k, audik) belekurnak 300-400 esetleg tobb lovat aztan csa. ..."
Igen, ez igaz a Cl65 AMG-re, de ugyanakkor ott van ez a 535d, ami oké hogy két turbós, de mégis csak egy dízel szedán, és ott van gyorsaságban a japó sportkocsit mellett (350Z, RX8, NSX Type-R).
AZ M5-ről meg akkor ne is beszéljünk.
Na erre varrjál gombot :D -
DJ BP #50845 + azok luxuskupék, nem szűkebb, puritánabb sportgépek -
DJ BP #50844 Nyolchengeres motoron dolgozik a Honda
Tessék :DDDDD -
én is azt kritizaltam h csomo europai csodaba (like mercik, bmw-k, audik) belekurnak 300-400 esetleg tobb lovat aztan csa. ... -
DJ BP #50842 kicsit másképp volt ez te esetedben -
DJ BP #50841 ez érdekes, tényleg k*rva jó irányíthatósága van az 5-ösnek akkor.
Az Evo-n nem lepődök meg, versenyző körökben a kanyarsebesség jóval többet számít a lóerőknél. Ezért lepődök meg az 5-ösön, mondjuk a turbó nagyon sokat segít. Nagy súlyú, nehézkesebb autókra rengeteget rávernek kanyarban, eleve gyorsabban jön ki a kanyarból, egyenes végére meg nem tudja utolérni, mert előbb kell fékeznie is. Lotus Elise 110R nincs a listában? Mert az is elöl lehet, pedig csak 190LE körül van -
Várjuk ki az új M3-at :)
Egyébként itt van az 535d tesztje. -
DJ BP #50839 535XD nincs is, nem 530XD? :) -
Én azt gondoltam, hogy egy kupé, amiben 2x annyi lóerő meg forgatónyomaték van mint egy szedánban az gyorsabb körbe egy pályán... :D -
[Walaki]D`Lair #50837 Mi az hogy MÉG a LanEvo 8 is gyorsabb nála? :D:D