101030
.
  • DJ BP
    talán Corsa, a belseje tetszik inkább, de csak reálisan nézve Yaris lenne :), 1,3-as motorral olcsóbb, és érzetre fürgébb mint az 1,4 corsa.

Én is nézegettem pár hónapja újautó céljából őket, de inkább egy alig-használt alsó-közepest vettem végül :)
  • Borg
    A Gpuntoval csak tesztvezetés: A belseje riasztóan silány, és ötlettelen, teljesen ellentétben áll a külsejével. Valami kis 75 lovas dízel volt benne, az meg a többi kis dízel jellemzőivel rendelkezik. Amikor lepadlózod ugy 1500-nál, bazinagy turbólyuk van (mintha gondolkodna vagy 2s-ig hogy elinduljon e), aztán meglódul, majd kb 3500 fordulatnál majdnem kifejeled a szélvédőt. Szal dinamikusan közlekedni alig, inkább billegtetni lehet vele jól a kasznit. Miután kiszállsz, már kívülről sem néz ki jól.

A yaris van 2 rokonnak is, 1.3-as benzinesek. A puntoval ellentétben itt a külső egyre inkább elfogadható, a belsőben az anyagok ugyanolyan silány minőségűek, viszont legalább ötletesen ki van alakítva, és SOKKAL masszívabb benyomást kelt kívül-belül, mint a Gpunto. Már ránézésre is jobban, precizebben össze van rakva. Ahhoz képest hogy kisebb autó, nagyobb a hely belül, főleg a vezetőnek, mert középen van a műszerfal. Ez meg fura, de megszokható pár kör után. A fogyasztása viccesen jó, városban 5 literrel eljár akinek nem nagy a lába. Ha nagy akkor héttel. Ha nagyon pörög már autópályán (150-160 a vége), akkor sem megy 9 fölé. Relatíve könnyű a kasznija, szal az 1.3-as motor bőven dinamikus érzetet kelt városban. Azon kívül már nem annyira.
  • GregSB
    Egy elég kommersz metafórával élve:

Jessica Simpson is rohadt jól néz ki, de ha megnézel csak 5 percet a rielití sójából elmegy az életkedved is annyira sötét az a nő. Hosszútávú használat kifejezetten veszélyes :DDD
  • GregSB
    Az egy dolog hogy az néz ki a legjobban, attól még nem biztos hogy az a legjobb.
  • Kit--Kat
    Ezek közül azért magasan a Punto néz ki a legjobban.
  • GregSB
    Egyébként ezek játszanak most nálam:

Grande Punto, 207, Corsa, Yaris

Ha van valakinek bármelyikkel személyes tapasztalata (akár ismerősökön, rokonokon keresztül), és megosztaná velem azt nagyon szépen megköszönném ;)
  • GregSB
    Adok neki esélyt, elmegyek majd tesztvezetni (a többivel együtt), aztán majd meglátom... Nem sietős a dolog, valamikor nyár végén tervezem a vételt :)
  • CSOCSO
    aha:D
  • desigo
    Nem látod,hogy csukva van:)
  • CSOCSO
    gut.. de hol a szaja?
  • CSOCSO
    tetszenek a focvagenek... de az az opel is duuuuurva
  • Taranov
    Meg azért, ha megjelensz valahol, akkor sem mindegy, hogy egy Grande Puntoval, vagy valami mással.
  • Taranov
    Egy próbát talán megérne, azért sok Fiat/Alfa/Lancia jár Európa-szerte, Olaszországban főleg. És továbbra sem vagyok biztos benne, hogy ezek rosszabb minőségu autók, mint a többi a kategóriában. Lekopogom, nekem egy év alatt semmi gondom nem volt az Alfa 147-tel, ami hasonló kategória.
  • DJ BP
    természetesen tisztelet a kivételnek, és szerencsére azok jóval többen vannak :)
  • DJ BP
    persze, nem érdekes
  • Lteebee
    Mindenki ott törleszt, ahol tud.
    Basztatja a felesége, a gyereke, a főnöke, elégedetlen az életével, az a kis újgazdag geci meg egy merciben pöffeszkedik és alig 30.

És ha kisebb autóra futja, bizonyítani kell, hogy van az is legalább olyan jó.
  • DJ BP
    de ez kicsiben is látszik, sokat ültem Laguna II kombiban, tehát nem is egy nagy presztizsről van szó, mondhatni 0 :), de észrevehetően több volt a b*sztatás régi szaroktól, mint egy Focusnál... irigykedés
  • Lteebee
    Mindenki meg akarja előzni a mercit, ez így van.
    Főleg a szuzukisok, meg a pólósok-gófosok.
  • I.C.ram
    csinálják.
  • DJ BP
    ezeket honnan szeditek CSOCSO-val? :)
  • I.C.ram
    Szerintem ez a felni nagyon kicsi a kasztnihoz képest.
  • I.C.ram
    Mondjuk nekem a kockalada a kedvencem meg a Niva. ez volt a két legjobb lada szerintem. Kereklámpás is jó volt ,de ugye az meg Fiat.
  • I.C.ram
    Samara egész jól nézett ki szerintem :)
  • streeter
    Nekem is van saját verdám

• JYeti
    Azért egész elviselhető a külseje.
  • DJ BP
    tényleg, tisztára :(
    meg ez nem tűnik olyan praktikusnak hátul, mint a Twingo, amiben hátul egész jó hely volt
  • SötétBarom
    Sztem ez erősen C2-s..
  • DJ BP
    hé, ez nem Borgnak ment :D
  • DJ BP
    És ez a lényeg Magyarországon annak, aki Mercit vesz, a presztizs.

Na ez az amit én rohadtul letojok :DDD,

Mellesleg ez visszaüthet, az irigykedők meg geciznek (nincs jobb szó hirtelen) veled az úton...
  • Lteebee
    Aranyos.
    Stílusos kisautót akarnak megint, ami meghökkentő is egyben.
    A látottak alapján extra áron kezdik majd a forgalmazást, az tuti.
  • Borg
    Twingo proto...
  • Lteebee
    Extrának lehet, hogy nem extra a belseje, de előbb nyitják a sorompókat és csak aztán kérdezik, kihez jöttem:)
    És ez a lényeg Magyarországon annak, aki Mercit vesz, a presztizs.
    Amúgymeg lehet, hogy elavult, meg ilyenek, de nekem még nemigen jutott eszembe hogy hiányt szenvednék.
  • JYeti
    Amúgy az új Corsával az Opelnek sikerült teljesen beállni a sorba, tekintve, hogy majdnem 1 az 1ben úgy néz ki, mint a többi konkurens (pl Peugeot, Renault, Suzuki ?)
  • DJ BP
    élőben lennék kíváncsi, hogy néz ki az OPC :)
    Polo GTI meg baromság, 150 ló, kevésbé sportos és 5,5 millió körül van az is. Max. az asszonynak :)
  • JYeti
    Polo GTI

Lehet inkább ilyet vennék

Bár az Opelért annyira nem vagyok oda.
  • DJ BP
    De nem sikerült sajnos abbahagyni :DD
    Mondjuk a Samara is jobb volt, mint most ez a Kalina...
  • JYeti
    Csúcson kell abbahagyni
  • kemszi2
    ő a lada legutolsó normális verdája :D:
  • Borg
    A gond ott van, hogy te a php oldalt rakod be képlinknek, ami még az életben nem jelent meg ezen a fórumon. Amint rendesen a képfile linkjét rakod be, máris megjelenik.
  • DJ BP
    az óra 30 milla? megérdemli aki megveszi :), nagyon nem tud mit kezdeni már a sok pénzével... Inkább adja ide nekem és 1 millióért ennél jóval szebb órát is tudnék szerezni valószínűleg :DDD