101030
.
-
DJ BP #51395 talán Corsa, a belseje tetszik inkább, de csak reálisan nézve Yaris lenne :), 1,3-as motorral olcsóbb, és érzetre fürgébb mint az 1,4 corsa.
Én is nézegettem pár hónapja újautó céljából őket, de inkább egy alig-használt alsó-közepest vettem végül :) -
Borg #51394 A Gpuntoval csak tesztvezetés: A belseje riasztóan silány, és ötlettelen, teljesen ellentétben áll a külsejével. Valami kis 75 lovas dízel volt benne, az meg a többi kis dízel jellemzőivel rendelkezik. Amikor lepadlózod ugy 1500-nál, bazinagy turbólyuk van (mintha gondolkodna vagy 2s-ig hogy elinduljon e), aztán meglódul, majd kb 3500 fordulatnál majdnem kifejeled a szélvédőt. Szal dinamikusan közlekedni alig, inkább billegtetni lehet vele jól a kasznit. Miután kiszállsz, már kívülről sem néz ki jól.
A yaris van 2 rokonnak is, 1.3-as benzinesek. A puntoval ellentétben itt a külső egyre inkább elfogadható, a belsőben az anyagok ugyanolyan silány minőségűek, viszont legalább ötletesen ki van alakítva, és SOKKAL masszívabb benyomást kelt kívül-belül, mint a Gpunto. Már ránézésre is jobban, precizebben össze van rakva. Ahhoz képest hogy kisebb autó, nagyobb a hely belül, főleg a vezetőnek, mert középen van a műszerfal. Ez meg fura, de megszokható pár kör után. A fogyasztása viccesen jó, városban 5 literrel eljár akinek nem nagy a lába. Ha nagy akkor héttel. Ha nagyon pörög már autópályán (150-160 a vége), akkor sem megy 9 fölé. Relatíve könnyű a kasznija, szal az 1.3-as motor bőven dinamikus érzetet kelt városban. Azon kívül már nem annyira. -
Egy elég kommersz metafórával élve:
Jessica Simpson is rohadt jól néz ki, de ha megnézel csak 5 percet a rielití sójából elmegy az életkedved is annyira sötét az a nő. Hosszútávú használat kifejezetten veszélyes :DDD -
Az egy dolog hogy az néz ki a legjobban, attól még nem biztos hogy az a legjobb. -
Ezek közül azért magasan a Punto néz ki a legjobban. -
Egyébként ezek játszanak most nálam:
Grande Punto, 207, Corsa, Yaris
Ha van valakinek bármelyikkel személyes tapasztalata (akár ismerősökön, rokonokon keresztül), és megosztaná velem azt nagyon szépen megköszönném ;) -
Adok neki esélyt, elmegyek majd tesztvezetni (a többivel együtt), aztán majd meglátom... Nem sietős a dolog, valamikor nyár végén tervezem a vételt :) -
aha:D -
Nem látod,hogy csukva van:) -
gut.. de hol a szaja?
-
tetszenek a focvagenek... de az az opel is duuuuurva -
Meg azért, ha megjelensz valahol, akkor sem mindegy, hogy egy Grande Puntoval, vagy valami mással. -
Egy próbát talán megérne, azért sok Fiat/Alfa/Lancia jár Európa-szerte, Olaszországban főleg. És továbbra sem vagyok biztos benne, hogy ezek rosszabb minőségu autók, mint a többi a kategóriában. Lekopogom, nekem egy év alatt semmi gondom nem volt az Alfa 147-tel, ami hasonló kategória. -
DJ BP #51382 természetesen tisztelet a kivételnek, és szerencsére azok jóval többen vannak :) -
DJ BP #51381 persze, nem érdekes -
Mindenki ott törleszt, ahol tud.
Basztatja a felesége, a gyereke, a főnöke, elégedetlen az életével, az a kis újgazdag geci meg egy merciben pöffeszkedik és alig 30.
És ha kisebb autóra futja, bizonyítani kell, hogy van az is legalább olyan jó. -
DJ BP #51379 de ez kicsiben is látszik, sokat ültem Laguna II kombiban, tehát nem is egy nagy presztizsről van szó, mondhatni 0 :), de észrevehetően több volt a b*sztatás régi szaroktól, mint egy Focusnál... irigykedés -
Mindenki meg akarja előzni a mercit, ez így van.
Főleg a szuzukisok, meg a pólósok-gófosok. -
csinálják. -
DJ BP #51376 ezeket honnan szeditek CSOCSO-val? :) -
Szerintem ez a felni nagyon kicsi a kasztnihoz képest. -
Mondjuk nekem a kockalada a kedvencem meg a Niva. ez volt a két legjobb lada szerintem. Kereklámpás is jó volt ,de ugye az meg Fiat. -
Samara egész jól nézett ki szerintem :) -
Nekem is van saját verdám 

-
JYeti #51371 Azért egész elviselhető a külseje. -
DJ BP #51370 tényleg, tisztára :(
meg ez nem tűnik olyan praktikusnak hátul, mint a Twingo, amiben hátul egész jó hely volt -
Sztem ez erősen C2-s.. -
DJ BP #51368 hé, ez nem Borgnak ment :D -
DJ BP #51367 És ez a lényeg Magyarországon annak, aki Mercit vesz, a presztizs.
Na ez az amit én rohadtul letojok :DDD,
Mellesleg ez visszaüthet, az irigykedők meg geciznek (nincs jobb szó hirtelen) veled az úton... -
Aranyos.
Stílusos kisautót akarnak megint, ami meghökkentő is egyben.
A látottak alapján extra áron kezdik majd a forgalmazást, az tuti. -
Borg #51365 Twingo proto... -
Extrának lehet, hogy nem extra a belseje, de előbb nyitják a sorompókat és csak aztán kérdezik, kihez jöttem:)
És ez a lényeg Magyarországon annak, aki Mercit vesz, a presztizs.
Amúgymeg lehet, hogy elavult, meg ilyenek, de nekem még nemigen jutott eszembe hogy hiányt szenvednék. -
JYeti #51364 Amúgy az új Corsával az Opelnek sikerült teljesen beállni a sorba, tekintve, hogy majdnem 1 az 1ben úgy néz ki, mint a többi konkurens (pl Peugeot, Renault, Suzuki ?) -
DJ BP #51363 élőben lennék kíváncsi, hogy néz ki az OPC :)
Polo GTI meg baromság, 150 ló, kevésbé sportos és 5,5 millió körül van az is. Max. az asszonynak :) -
JYeti #51362 Polo GTI 
Lehet inkább ilyet vennék
Bár az Opelért annyira nem vagyok oda. -
DJ BP #51361 De nem sikerült sajnos abbahagyni :DD
Mondjuk a Samara is jobb volt, mint most ez a Kalina... -
JYeti #51360 Csúcson kell abbahagyni
-
ő a lada legutolsó normális verdája :D:
-
Borg #51358 A gond ott van, hogy te a php oldalt rakod be képlinknek, ami még az életben nem jelent meg ezen a fórumon. Amint rendesen a képfile linkjét rakod be, máris megjelenik. -
DJ BP #51357 az óra 30 milla? megérdemli aki megveszi :), nagyon nem tud mit kezdeni már a sok pénzével... Inkább adja ide nekem és 1 millióért ennél jóval szebb órát is tudnék szerezni valószínűleg :DDD