101030
.
  • Lteebee
    És ő is ezt magyarázza neked.
  • ZsirosKenyer
    ezt magyarázom neki 1 napja, de csak nem érti meg.
  • DJ BP
    meg nem értem, mit kell bizonygatni melyiket jobb vezetni, mintha bármilyen hasznotok származna a hittérítésből :DDD
  • Lteebee
    Ráadásul újságcikk, meg statisztika alapján.
  • JYeti
  • Harly18
    Viccesek vagytok nagyon :) Olyanról vitázok, hogy melyiket jobb vezetni, mikor ez az egyik legszubjektívebb dolog :D
  • JYeti
    1. OK, akkor inkább azt számolgasd, majd 10 év múlva milyen statisztikák lesznek, mert a mostaniak úgysem jelentenek semmit. Szvsz no comment.

2. Totalcar: "A Lexus IS 250 automatával, teljes extrafelszereltséggel jelent csorbítatlan élményt – ha nem is a vezetés élményét, de a lexusozás élményét mindenképp" lám

Szvsz ez is no comment, most vagy elfogadod, hogy a BMWket kurvajó vezetni, vagy nem (pl olvass el pár népítéletet).

Részemről lezártam a vitát, 3 tényt állítottam, te pedig azokat próbálod kimagyarázni, ennek így a továbbiakban semmi értelme. Hozzáálláson kellene módosítani.
  • Lteebee
    kurva
  • Punker
    szegény kislány.......
  • ZsirosKenyer
    imádom számozgatni a válaszokat úgyhogy folytatom:

1. Én pedig azt próbálom megértetni veled, hogy egy félévnyi teljesítmény nem azt jelenti hogy ezelőtt és ezután is a bmw lesz a listavezető Japánban. Az új modellek kiadásával fog eldőlni hogy tényleg halálra van-e ítélve a lexus hazájában vagy sem. Ne felejtsd el hogy Japánban eleve kevesebbet promotált autó a Lexus, hisz elsődleges piacnak az USA-t tartják. De gondolom a 2006-os évből majd levonják a következményeket és lépnek.

2. Vezetési élmény..hmm. Hát ez kinek mi. Ha már enyire erősködsz a Totalcar-ral akkor idézem onnan:

"Nem ette meg reggelire egyik fő ellenfelét, a 3-as BMW-t, az Audi A4-et, a Mercedes C osztályt, a Volvo S60-at, de talán még a Saab 9-3-at sem. De a futómű, a váltó félálomban is agyonverte a 3-as BMW-ét, a motor libabőröztetően simogatott, surrogott, sivított, mindezt persze használattól függően. Az ember úgy érezte magát az IS-ben, mintha heroin helyett kokóhoz nyúlt volna - érzékszervei felpörögtek, egybenőtt a kezelőszervekkel, szinte az ujjbegyeivel érezte az utat."

Ez mi ha nem vezetési élmény?

3. :D
  • GregSB
    Szerintem amelyikőtök gyorsabban ki tudja mondani, hogy LuxusLexusPlüssSlusszkulcs, annak van igaza.
  • JYeti
    Oh my god, csúnyán eltereltük a szót

1. Én pedig az első félévi eredményről beszéltem (ami nem volt szoros, tekintve hogy Japánban a BMW több mint 2x annyi kocsit adott el). Sztem érthetően fogalmaztam 2x is, lehet csak neked kéne jobban elolvasni.

2. Igen, viszonyítási alapnak pedig a vezetési élményt vettük (olvass vissza), abban pedig szélesen a BMW a jobb.

3. :D

Lehet váltani kellene erről a kicsinyes mindenttudok stílusról, megspórolnál pár felesleges hozzászólást.

Vagy mindenképp szeretnéd az utolsó szót ?
  • ZsirosKenyer
    Most rövidebb mondatokban fogok reagálni hogy könnyebben tudd értelmezni.

1. Ez a hír csak az első félévi (egyébként szoros) eredményről szól.
    2. Akkor olvasd el mégegyszer, a cikkek pont arról szólnak hogy valamiben a bmw valamiben a lexus jobb.
    3. Igen.
  • JYeti
    1. Ki beszélt az USAról ? Borg említette az igényeket, én pedig erre mondtam, hogy Japánban több BMW-t vesznek, mint ilyen üszkös japán kocsit (Lexus). lám

2. Nézd, olvass népítéletet, totalcar/vezess.hu teszteket, egyértelműen megállapítják, hogy a BMW-k valóban kitűnő vezetési élményt nyújtanak, nemhiába az egyik legelismertebb márka a világon (nem feltétlenül az előítéletek miatt, lehet alapja is van). Szóval ezzel sztem kár vitatkozni... (Totalcaron egyik IS cikkben mondták is, hogy a vezetési élmény fasza fasza, már majnem megközelíti a 3as bömösét..)

Ez most olyan, hogy ha akarod elfogadod, ha nem akkor nem.

3. Jah, de ha a BMWnek van egypár több ízben világbajnok motorja, meg úgy általában is élenjárnak a motorgyártás/tervezésben, akkor az jelent valamit, nem ? Végülis lehet igazad van, nem jelent semmit..

Jah, csípem a BMWket, mert elismerem az erényeit az előítéletektől függetlenül, a hozzászólásaimban viszont próbálok objektív lenni. Kicsinyes vagy.
  • Kit--Kat
    Hehhe 2000-2001ben még a Ferrari is nyert:)
  • GregSB
    Én csak ironizáltam, az S2000-as motorja szerintem teljesen megérdemelten volt 5 éven keresztül az első kategóriájában.
    Arra akartam rámutatni, hogy ugyan azoknak az embereknek az ítélőképességét/hitelét kérdőjelezed meg a BMW-vel kapcsolatban, akik ezt a díjat megszavazták az S2000-nek anno.
  • Borg
    Amit aztán leváltottak egy mezei 200le-s turbós 2 literessel, amire a VW ráírta hogy TFSI, és ettől mindenki az állát keresgélte egyből. Nem is értem, miért nem a BMW-nek valami 2 literese nyert.
    Valahogy az M3 motorja is évről évre ottvan. Vagy ebbe nem számít bele a meghibásodási arány? Legalább a 2. évtől... mondjuk tényleg sikerült nem nagy dobra verniük, hogy rengeteg besült motor volt a szériában.
  • GregSB
    Új motor díjban... viszont nézd meg ki nyerte egy 2005ös motorral 06os nemzetközi díjat :D
  • GregSB
    Hát igen, normálisnak nevezhetők azok az emberek, akik 5 éven keresztül (2000-2004ig) minden egyes évben a Honda S2000-es motorját választották a kategória legjobbjává? :DDDD
  • Taranov
    Ez már tényleg gyanakvásra adhat okot :D
  • Borg
    Hát ha ők a 29 ország azon újságírói, akik a legutóbbi év autója szavazást eldöntötték... de az persze valszeg más eset volt, hisz abban nem is szerepelt a BMW :D
  • ZsirosKenyer
    1. Az első félében valóban gyengén teljesített, viszont az USA-ban meg növelte előnyét a BMW-vel szemben. Hallottam hogy volt vmi gubanc a biztonságiövvel vagy mivel amiért vissza kellett hívni párat, nameg késett az új modell, sznob ember meg régi modellt nem vesz, inkább a bmw-t választja. Szóval azóta szerintem simán visszavette a vezetést a lexua, de ha tudsz vmi korrekt listát akkor elhiszem neked.

2. Ez meg szubjektív. Sajnos nekem nem volt alkalmam mindkettőt kipróbálni, lehet hogy a BMW-t jobb vezetni, de ahogy olvasom azok kommentjeit akik már tesztvezették mind a kettőt megoszlanak a vélemények. Nem beszélve arról hogy valakinek a könnyed sportos mozgás jobban fekszik mint a nagy bálna vergődések.

3. Év motorja díjat meg már majdnem minden nagyobb autogyártó nyert, úgyhogy ezzel nem érdemes érvelned.

A teszt eredménye: A kedvenc autód a BMW, másnak meg nem. Fogadd el, mert lassan méltó utódja leszel DanielT-nek.
  • Lteebee
    Szerintem az jön, hogy az újságíróknak épeszű ember nem hisz.
  • ZsirosKenyer
    2006-ban a VW lenyomta a BMW-t, kongrat!
  • GregSB
    Nyertesek 1999-től 2005-ig.

Aki nem tudná: a BMW az összes díjért fizetett, igazából soha nem tudtak motort építeni, ez már köztudott és elfogadott tény az iparban.
  • fifi
    hát biztosan így kerékpárútról berángatnak pár embert, aztán véletlenszerűen...
  • GregSB
    Miért van olyan érzésem, hogyha azzal kezdtem volna, hogy a Honda (mint ahogy a BMW is) legalább 2 kategóriában nyert az elmúlt 2 évben, akkor soha nem kérdőjelezed meg a hitelességét ennek a díjnak?
  • GregSB
    Ők adják, 29 ország autós újságírója szavazza meg a különböző kategóriákon belül a nyertest.

Tessék. Gondolom most jön majd az a szöveg, hogy a BMW letelejte a bírák nagy részét...
  • Borg
    "És ezeket nem csak úgy poénból osztogatják."

Tényleg? Mesélj, ki adja és milyen szempontok szerint?
  • GregSB
    Azért ez a BMW csak köríteni tud szöveg kicsit erős... Hányszor vitték már el az év motorja címet? Nem egyszer. És ezeket nem csak úgy poénból osztogatják.
  • JYeti
    Najó, ilyen szövegpozitívista / dogmatikai sg flémelésbe nem megyek bele, vagy tudunk normálisan beszélni vagy nem.
  • I.C.ram
    Egész jól néz ki, bár még mindig nem sikerült olyan nagyon elrúgaszkodni :)
  • desigo
    Honda Accord Coupé: stílusgyakorlat

• I.C.ram
    Bestest Pezsó Ever! :D Imádom a 205öst :)
  • SötétBarom
    nemszar...
  • Borg
    "Japánban több BMW" "kurvajó" "mint" "nem".

"a BMWk" "eszméletlen" "parasztvakítások".

Idéztem tőled. Akkor most szeretnéd teljes összefüggésében is értelmezni a mondandómat?:) Mert a kiforgatásban nem leszek partner.
  • JYeti
    "annak nem az élvezetessége a vívmány" 2.pont
    "Hiába, hol mire van/volt igény" 1.pont
    "Az olasz, meg a japán viszont tud élvezetes motort csinálni, 10 henger meg turbó nélkül is akár" 3.pont (6 henger)
  • Borg
    Szerintem én a 3 pontból egyiket sem vitattam, de te tudod.
  • JYeti
    Sztem a mellette álló 6os bömös elég nyomatékot ad a tekintélyének..
  • JYeti
    1. A Japánban több BMW-t vesznek, mint pl Lexust -> igények
    2. Megjegyezném, hogy a BMWket kurvajó vezetni -> ez nem megállapítás, ez tény.
    3. A német motorok eszméletlen jók (pl a korábbi M3, vagy a mostani Z4 M S6os motorja 6 alkalommal kapta meg az év motorja díjat, a V10ről ne is beszéljünk), nem hiába közösködik velük a Peugeot.

Nem igazán értem, miről beszélünk ? Az alap az ötös bömös - accord külső design karakterisztikája volt, most azon vitatkozunk, hogy a német kocsik csak parasztvakítások ?