101030
.
  • Taranov
    Hát igen. A másik dolog meg az, hogy miután 6 millióért vesz a nép ilyen autót, már nem presztízsértéku az, hogy te az elsők között vetted 30-ért.
    Végsősoron ekkora értékvesztés után már nem feltétlenül kell "menőbbnek" lennie egy 7-es BMW-nek egy kicsit is felszerelt új Passatnál. (Nem is az, hisz a használt BMW-kről mindig is a csupaszfeju testépítőkre és a magyar indiánokra asszociáltak az irigykedők és nem irigykedők.)
  • Taranov
    A BMW arról híres, hogy muszakilag abszolút igénytelenül gyártott autókat dob piacra, az első vásárlók szívnak, aztán ebből tanulva talán a későbbi modellévekre kijavítgatják a hibákat. Ezzel a 7-essel sem volt másként.

Egy kis idézet a 2003-as Használtautó katalógusból:

BMW 7-es sorozat 3. generáció
    A BMW-gyár legnagyobb modelljének bevezetése közül a német szaksajtó több alkalommal is botrányt csapott. Az egyik neves újság 100 000 kilométeres tartós tesztjén olyan rosszul teljesített a legnagyobb bajor, hogy a márka presztízse komolyan megtépázódott. Az első modellek esetében a termelés minél gyorsabb felpörgetése miatt gyakoriak voltak a minőségi problémák. A karosszéria illesztési hézagai a kategóriához méltatlanul egyenlőtlenek, az ajtók pedig rosszul beállítottak voltak. Az utastérben zörgő muszerfal köszöntötte a bent ülőket, és a hangzavart csak növelte az erős gördülési zaj. Az egyik vásárló panaszos levelére a gyár vevőszolgálata érdekesen reagált, véleményük szerint a megoldás a rdió hangosabbra állítása lehet. A karosszérián nem jelenik meg korróziá, még a legidősebb modellek esetében sem, hozzá kell tenni, hogy ennek a valószínusége hosszabb távon is kicsi. A kipufogócsövek és különösen a dobok azonban a BMW hagyományaihoz híven nem állják sokáig az oxidációs hatsok kitartó rohamait, már négy-öt évesen csereéretté válhatnak. A fékekhez szokatlanul gyakran hozzá kell nyúlni: előfordul, hogy már 15000 km lefutása után csereérettek a betétek. A probléma egyik forrása a szoruló féknyereg. Általánosságban elmondható, hogy 60000 km után sokszor szükségessé válik nemcsak a fékbetét, de a tárcsa cseréje is.
    Az utastérben terjengő benzinszag ugyancsak méltatlan a kategóriához. Az 1996-tól gyártott 740i modelleket a gyár az üzemanyag-ellátó rendszer tömítetlensége miatt vissza is hívta. A hibát az egyik csőszakasz ingyenes cseréjével orvosolták a muhelyek. Az 1996 júliusáig készült sorozatot a gyár szintén kénytelen volt szervizekbe szólítani. Az első rugóstag alsó rugótányérján a gumiágyat hibásan képezték ki, emiatt télen a bejutó só megmarta a fémet. Ha a csere nm történik meg időben, a rugó eltörhet. A hibát módosított gumiágy beépítésével javították.

Sajnos a 7-es BMW 4. generációjáról most hirtelen nem találok szerviztapasztalatokat, de elképzelhetőnek tartom, hogy nem az igényesség netovábbja.
  • Borg
    Teljesen mindegy, a 35 milláról 6-ra visszaesni is marha nagy pofáraesés.
  • Taranov
    ??
    Sosem volt ez 70 millió. A jelenlegi ár meg teljesen reális, de még a 6 milla is az lenne szerintem. 5 évesen 130e km után már jönnek lassan a félmillás szervizek.
  • Taranov
    Sokkal szebb az M3-nál.
  • CSOCSO
    tenyleg nagyon szarok? nah majd jol elolvasom a nepiteletet.
  • desigo
    Nem véletlenül annyi az ára.
    Az egyik legmegbízhatatlanabb luxusautók egyike.
    Sorozatos elektronikai hibák stb...
  • CSOCSO
    wtf???????????? baratnom rokona most mondta hogy akar venni 745 ost gondoltam es mondtam is a kedvesemnek hogy ahh valami regi szart vesz ... erre... ez a bmw.. 7 milka?????
  • CSOCSO
    eloben nem tunt fel...
  • Kit--Kat
    érdekes
  • Borg
    hm

5 év alatt szinte egy nullát elveszített az árából...
  • I.C.ram
    Ja ez ugyanaz a széria, csak ez a roadster változat. De a motorja is ugyanaz. Ebben az nem tetszik, hogy túl magasan van a tető szerintem. Kicsit aránytalan, de szép.
  • CSOCSO

hat ez kurvajol nez ki... eloben is kivancsi lennek mikozben egy m3 mellett all.
  • CSOCSO

remelem latszik a kep... en egy ilyet lattam par nappal ezelott.. kekben... olyan allapotban volt hogy nem hittem... oke belul valami pioneer hifi volt.. nem az eredeti tekeros.. de rohadtszep volt...
  • I.C.ram
    Remélejük a legjobbakat :) Alig várom már a jövő hétvégét :) Ha szép meg minden, akkor szerintem meg is veszem.
  • fifi
    alapvetően marha jó autó műszakilag sztem. az a blokk egy 500megatonnás atomtámadást is túl fog élni.
    amit én kifogtam és szoptam, azt az előző pilótájának köszönhetem...
  • I.C.ram
    :P
  • I.C.ram
    Szerintem gyönyörű ató!

Nincs b-oszlop, keret nélküli oldalsó ablakok. Lehúzható hátsó ablak (nem elefántfülés szarság), dupla auspuff hátul, soros hathenger, injektor, az első autók közt volt, amiben volt gyűrődési zóna (Berényi Bélának hála), hátsókerékhajtás, tetőablak stb. :) Imádom ezt az autót. Régebben mentem is egy ilyennel. hihetetlen élmény :)
  • I.C.ram
    Egyik ismerősömnek van egy 250 CE-je meg egy 300D-je az utóbbi 4 ajtós. A 300Dvel soha nincs baja. Mindennap azzal jár, relatíve keveset eszik, és a motorja kitünő.

250 CEjével már viszont annál több a baj, de az egy hobbiautó. Most lesz veteránvizsgáztatva az övé tavasszal.
  • DJ BP
    bíztató :DD
  • fifi
    ja most látom két ajtós...
    nekem anno volt állólámpás 4gangos dízelem, én autó valannyit még nem szoptam... :D
  • I.C.ram
    hát persze... majd az a béna négkyerekű a háttérben, mi?! :P
  • I.C.ram
    Naná, hogy benzin. Mercedes W114 250 CE.
  • fifi
    dízel v. benzin?
  • hykao
    A csávó? :PPP
  • Borg
    Mondod ezt egy halottaskocsi belinkelése után :D
  • DJ BP
    izlések és pofonok :)
  • I.C.ram
    Oldalról szép, viszont belülről nagyon gány, és előlről sem az igazi.
  • I.C.ram
    Most hétvégen megyek megnézni egy ilyet :P

Drukkoljatok, hogy szép állapotban legyen :)
  • gplay
    THX
  • CSOCSO
    :D
  • Csabesz6
    loaal
  • Kit--Kat
    Van reklámadatbázis.hu, és annak 1 topicja itt, ott nagyobb eséllyel tudnak segíteni.
  • gplay
    Hali.

Keresek egy bizonyos videót és nem tom hova forduljak, ezért ti lesztek az áldozatok.

Tehát amit keresek: Egy Volvo reklám azt hiszem. Kb. 10 kocsi amivel a kaszkadőrök eszméletlen mutatványokat csinálnak. Nagyjából a '80-as években készülhetett. Van egy másik is az fiatalabb és ott asszem s40-esek vannak. Nem az kell, hanem egy ennél régebbi és jobb.
    Ha valaki tudja hol találom meg vagy meg van neki szóljon.
    A Youtube-on már kerestem, de az Volvo szóra 3,5 ezer találatot dobott ki és 800 után feladtam.

Lécci segítsetek. Előre is kösz.
  • SötétBarom
  • CSOCSO
    az 53127 es alfakoppintasos szoveg meg jo volt de az utcso tenylel felesleges volt..
  • Taranov
    Bár nem kifejezetten family car, de azért jó.
    Bár egy Jaguar XJ-vel nem ér fel nálam, de behajtásra a legjobb.
  • desigo
    brutál ez az S8-as

• desigo
    ez az alfakoppintás duma kezd uncsi lenni...
  • SötétBarom
    Aznemjó mer az alfa, nempedig alfakoppintás OK?!