101030
.
-
Egyébként, ha megnézed 30-as 40-es 50-es 60-as évek egyik legbefolyásosabb szervezete, az olasz maffia is Olaszország legszegényebb régiójából jött, Sziciliából. -
Dehogy gondolom, hogy kevesebbek. Itthon annyi újgazdag van (a szó régi értelmébne, hogy ihajj. Sok pénzre tettek szert, de az agyuk maradt azonos szinten, miközben a gazdagság hatalmas felelősséggel jár szerintem)
annyiról van szó, hogy az oroszoknál teljesen máshogy ment végbe a rendszerváltás, mint közép-európában. Oroszoknál sokkal nagyobb volt a szakadék a szegények és a gazdagok (tehetősek közt), és ahol ekkora a különbség, ott előre tör a maffia, pénzügyi bűncselekmények stb, és így olyan emberek is pénzhez jutnak, akiket amúgy az agyuk teljesítőképessége gátolna ebben. Erről van szó, nem többről. Ugyanez ment végbe Ukrajnában is, viszont Romániát meg sem említettem... Ha megnézed ebben a két ország él a legtöbb nyomorgó, viszont ez a két ország adja Európa leggazdagabb embereit is, pedig a gazdaságuk nem ezt indokolná. De ahol vannak szegények ott, elöbb utóbb megjelennek a kizsákmányolók. Van egy örök törvény: Akinek van, annak csak több lesz, akinek nincs, az azt a kicsit is elveszti. -
parkolni tudni kell:)
-
Hát azért ez nem a "vannak kivételek" eset.
Egyszeruen a magyarok sajnálatos módon félreértelmezik a dolgokat, azt hiszik, hogy az oroszok, a románok, az ukránok nálunk kevesebbek.
Hát én nem így gondolom, nem az határozza meg, ki vagy, hogy mennyire vagy közel Amerikához, de ez már nem ide tartozik. -
Jó hagyjuk már ezt a "vannak kivételek" hülyeséget. Nyilván vannak, de ezek csak a szabályt erősítik. A nagy átlag orosz milliomosok, a rendszerváltás elött munkások voltak a helyi csavargyártó üzemben. -
Azért ez nem ilyen egyszeru.
Van egy nagyon muvelt, gazdag arisztokrata réteg Oroszországban,
és vannak természetesen a proletárok, akik az ország méretéből adódóan iszonyat sokan vannak, de azért nagy ostobaság lenne azonosítani az oroszokat az orosz parasztokkal, a kommunistákkal, a megszálókkal stb. stb. -
Ruszkik tipikusan a hírtelen jött gazdagság áldozatai. Tele vannak pénzzel viszont annyira tajparasztok :D Túlságosan hozzászoktak a vodka-burgonya termeléshez, és új nekik ez a polgári életmód. -
merre ne menjünk a 6-os bömbinkkel:
videó -
nem akarlak elkeseríteni, és ne legyen igazam,de ha nagyot bólintott a blokk, akkor lehet váltóolajat látsz/féltengelyektől pl./ és az szopás...
de NE legyen igazam... -
G_ArchAngel #53220 keresztmotoros (Megane dCi)
a motor alatti lemezen van sűrű folyadék (olaj), de nem folyik ki az autó alá... -
Ja még TV is volt benne. Ki is volt kötetve, hogy akármilyen tempónál lehessen nézni, mert gyárilag asszem 10 km/h fölött kikapcsol magától. -
akkor ezekszerint a megbízhatóság a fullos s60okra igaz mert ezis az :) -
1. kereszt vagy hosszmotoros a kocsi?
2. milyen színű a folyadék?
nekem anno golf II-ben gázadás>megindul gázelvét>óriási koppanás előlről.Először azt hittem rámentem valamire, de a 2. után megálltam. az első /homlokfal vonalában lévő bak/ tartója lett elnyíródva/gondolom nem a soklóerőtől> 1.6D :)/ a probléma ott kezdődött, hogy azt az autót én utólag klímásítottam: felül generátor alul klímakompresszor. namost ahogy a bak bekúlt, a motor kidőlt a hűtő felé. ez nem is lenne nagy gond, da a generátor testkábele pont beleért a hűtő/k/ hátsó lemezborításába, és szabályosan elkezdte "összeheggeszteni" magát vele. Ezzel egyidőben a biztosítéktábla úgy elkezdett füstülni, hogy az ütő megállt bennem. gyorsan a kocsiban lévő Viledával lehúztam az sarut :D
amíg élek ezt nem felejtem el... nagy szopás volt... -
Unokatesóm fullos S60-asának sem volt semmi baja, amíg használta kb 2-3 éven keresztül. -
A bátyám S40-esének a motorja majdnem felrobbant Németo.-ban az autópályán és a Volvosok még csak segíteni sem próbáltak neki, hogy szervízbe vigyék vagy valami. -
DJ BP #53214 ismerek 307SW 100-e km-re semmi baja
attól hogy a tiéd jó, másoknak lehet velük baja
ültem lerohadt S40-ben 30e km-esben Szerbia közepén, nem kellemes érzés... -
Azért a két autó közt több mint fél milliós különbség van... Az meg szerintem tuti, hogy lomhább autó a Cee'd, mint a Swift. -
Borg #53212 Akkor viszont Ceed-et vennék a helyedben. Annyiért kapsz azt is, ha a pénz nem számít. Jobban néz ki, jobb garancia van rá, és valamivel nagyobb autó is. Plusz a benzinmotorjai is pörgösebbek, jobban hangzanak mint a swifté (kivéve a swift sportot, 1.6-al, de az meg méregdrága). -
az s60as d5 volvomba most volt 80ezres szervíz és eddig semmi baja nincs(lekopogom).csak a kötelező szervizeken volt,pedig nem kímélem :)
-
SomebodyEra #53210 Igen, én sem vagyok túlzottan oda a Logan-ért meg nagy is lenne szerintem elsőnek. Családom még nincs, egy 3 ajtós Swiftben gondolkozom. Köszönöm -
Épp az, hogy fapados mint az állat az árárhoz képest, de még így is jobb választás szerintem mint egy "húde rohadt ronda" Yaris vagy Logan. Logan meg mi a francnak első autónak, mikor az családi autó, nem tudok olyan fiatalt elképzelni, aki szívesen ülne egy ilyenbe. Swift legalább fiatalos, és jól is néz ki. -
Én egyszer mentem vele. Szerintem nagyon fapados belül, és elég sokat is eszik a méretéhez képest. végülus nem rossz autó. Olvass népítéleteket róla: http://www.nepitelet.hu/?op=modell&cat_id=24720 -
Borg #53207 A véleményem annyi, hogy drága. Ha olcsó elsőautó kell, akkor egy dacia logan, vagy ilyesmi jobb választás. Ez a swift már nem a régi fapad, óccsó suzuki.
Egyébként nem rossz autó. -
SomebodyEra #53206 Üdv mindenkinek!
Szeretném kikérni a véleményetek az új Swiftről, valakinek van e esetleg tapasztalata, van e valaki, akinek ez van stb. Első autónak lenne. Csak többen riogatnak a Suzukitól, pár napja volt szerencsém kipróbálni egyet és elég kellemes csalódás volt, dehát mégiscsak egy 5perces próbaút volt.
Szóval megköszönném a segítségetek.
Üdv. -
Borg #53205 Amikor kitetted üresbe, akkor változott a hangja? Vagy megszűnt a rezgése?
Nem tartom túlzottan valószínűnek, hogy a váltót agyonvágta volna, vagy a féltengelyt, ennyi csuklása azért van annak. A váltó-váltóbot meg úgyis bowdenes gondolom. Nekem a váltó oldalán 2 bakom is van, a túloldalt 1, meg egy a tűzfalon. Ha neked is ilyen, akkor azért a többi ímmelámmal megtartotta a motort.
Nem váltottál rosszul sebességet, vagy ilyesmi? Pl nagy sebességen kis fokozatba, ami hirtelen rántotta fel a motort nagy sebességre... lehet hogy korábban eltört már az a csavar (addig a bakszilent azért tartja), csak most mászott ki a helyéről.. -
G_ArchAngel #53204 az észleléstől 500m-t a felerősödött zajig, utána csak begurultam a pályaudvarra...
nekem is van egy ilyen gyanúm, hogy nem a csavar szakadt le előbb... -
DJ BP #53203 Corollára meg ki vágyik mi? :DD -
Borg #53202 "Megane" ... "de normális, ha egy 2,5 éves autóban leszakad a motor???"
Egyéb kérdés?:D
Amúgy ha folyadék áll az autó alatt, akkor biztosan agyonvágott valamit. Az sem magától történik, ha leszakad a motortartó bak. Lehet, hogy beállt egy féltengely, és rántott egy olyat a motoron, hogy a bak elszakadt. Szal mem biztos, hogy a bak szakadás volt előbb, sőt.
Nem érhetett le esetleg az olajteknő, amikor lerántotta a motor magát? Mert akkor lehet hogy az olaj áll alatta. A teknő egy elég vékony préselt alu cucc, könnyen sérül ha leér. Ez lenne a jobbik eset. Vagy az, hogy a motor elmászásától valamelyik hűtéscsöved lecsúszott, és a vized folyt el. Kérdés mennyit mentél a baj után. -
Gondolom más autónál is előfordult már, kellemetlen. -
DJ BP #53200 VW-ről is lehetne mesélni, meg a Volvokról... -
DJ BP #53199 hát, nem tudom... érdekes mindenesetre
-
Nem irigyellek testvér.. De erre télleg nem lehet mit mondani.. FRENCS.
Virtuálisan kisegítelek:
-
Renault powaah! :D -
G_ArchAngel #53196 Ma eseményem volt...:(((
Solymárról tartottam hazafelé, mikor a Megane furcsán rezegni kezdett, az autót megnéztük, semmit nem láttunk, kipufogó működött, gondoltuk folytatjuk az utat...
Ez Hidegkútig sikerült, ott olyan rezonancia jött a motor felől, hogy inkább kivágtam üresbe és lecsorogtam a villamos végállomásra...
Ott jobban megnéztem és észrevettem, hogy - szemből nézve a motort - a baloldali motortartó bakból kijövő csavar eltört, és a motor leszakadt...
Autómentő hazahozott, de egyelőre csak annyit tudunk, hogy valamilyen folyadék áll a motor alatt...
Egyszerűen nem tudom mit tegyek, ha kicserélik a csavart, akkor párezerből megúszom, ha a motor agyonvágta a váltót vagy a féltengelyet, akkor nem tudom mi lesz...
A garancia természetesen novemberben lejárt, de normális, ha egy 2,5 éves autóban leszakad a motor??? -
:DDD -
Lehet azé' ilyen óccsó, mert az egyik ajtó nem működik...
Ár: 6.999.999 Ft
Évjárat: 2002 / 3
Futott km: 135000 km
Állapot: Normál
Üzemanyag: Benzin
Hengerűrtartalom: 4400 cm³
Teljesítmény: 243 kW
333 LE
Kivitel: sedan
Szállítható szem. száma: 5 fő
Szín: sötét szürke (metál)
Ajtók száma: 3 -
DJ BP #53193 kicsit olaszos, ehhez képest egy 3-as BMW zűrzavaros... -
tényleg szép autó. Tetszik benne oldalt azaz enyhén hullámzó törés. -
DJ BP #53191 k*rva jó, de elfelejted, ez még csak S5, az M3 ellenfele az RS5 lesz, és ennél durvábban fog kinézni, mint az RS4...
de már ez nagyon tetszik, egyszerűbb mint Bangle mindenütt meghajlított lemezei, annál férfiasabb -
DJ BP #53190 135000km-es autóért sztem 7 milka reális,, vagy te adnál 10 milliót érte?
az összes luxusbatár ennyit veszít