101030
.
  • I.C.ram
    Totalcar.hu autójogászának is írhatnál. Bár nekem a több mint egy hete feltett kérdésemre még mindig nem válaszoltak :P
  • G_ArchAngel #53308
    Köszönöm, én még nem ismertem ezt a lehetőséget, írtam Nekik.
  • Taranov
    nemnemnem, a koccanásnál a károkozót ugyan nem lehet megszivatni, egyszeruen kitölti a betétlapot, a biztosító jól lehúzza, a sértett megcsináltatja számlára az autót, és kész.
    Be kéne már látni, hogy a koccanás és ütközés nem bun, ez benne van a közlekedésben. Ha kigurulsz az utcára, vállalod, hogy belédjöhetnek, a gond csak akkor van, ha a hibás fél ahelyett, hogy kitöltené a betétlapot, fenyegetőzik, verekszik, elrohan stb.

Egyébként ez az agyba-főbe perelés szerintem csak Magyarországon divat, valami miatt azt hiszik az emberek, hogy a törvények és a bíróság megvédi őket, ráadásul a rohadt agresszív természetu emberek azt gondolják, hogy a pereikkel, és a perrel való fenyegetőzéseikkel meg tudják szivatni a másik felet. Pont az ilyen mindenkinél okosabb ürgék keserítik meg az életet, nem a DAS.
  • Taranov
    Nem akarok megint ezzel a lejárt dumával előrukkolni, de én megpróbálnám az Autó2 jogászának megírni az esetet, gyakran jelenik meg az újságban ilyen, és az érintett márkaképviselet minden esetben válaszol is a panaszra.
  • Taranov
    Na jó, ezt az olasz autó szöveget kivételesen skippelhetjük, mert érdekes módon a gyakorlatban (ismerettségi/baráti körben) sosem az olasz autókra van panasz, hanem a németekre/franciákra.
  • Borg
    Én azért kötnék családi, és közelekedési jogvédelmi biztosítást, hogy magamat megvédjem a balfaszoktól. Nem azért, hogy büntessek másokat.
  • I.C.ram
    Sajnos nem mindenki gondolkodik így. Nekünk a szomszéd azért vágatta ki a fánkat, mert a lombkoronája kicsit belelógott a közterületvilágításba, ami már nem is az ő telkük elött van, hanem a miénk elött. Perrel fenyegetőzött... Szánalmas emberek vannak. Sajnos a magyar társadalom többsége a "dögöljön a szomszéd tehene is" dogma szerint él. :(
  • Borg
    A DAS abból fogja kiverni a szart, akiből én kérem tőle.

Nyilván, ha egy becsületes családapa az összevakart olcsó autójával véletlenül nekemkoccan, és beismeri, van betétlap stb, akkor az nem egy DAS-es eset lesz.
  • I.C.ram
    Azért nem veszítek észre, hogy ezzel nem értek el mást, csak hogy tovább kurvul ez a kibaszott világ? Minden arról szól, hogy szopassuk meg a másikat, hogyan pereljük le a házát a 4 tagú családjáról, stb. Kicsit gáz ez a világ már, de sajnos nem lehet mit tenni. :(

Gondolj bele mit tesz egy ilyen cég egy olyan szerencsétlennel, aki min. bérért küzd a Logan-nel, és véletlenül neked koccan.

Nyilván a pöffeszkedő, primkó, proli "kopaszokból" a szart is kicsavarnám én is.
  • Borg
    Erről van szó, egy ilyen kötésén gondolkodok.
  • G_ArchAngel #53299
    én majdnem DAS ügynök lettem, mikor felköltöztem Bp-re:)
  • G_ArchAngel #53298
    van egy alukonzol 3 lábbal, ez vezeti a féltengelyt, hogy ne legyen belógása...
    ahogy bólintott a blokk, eltört mindhárom láb, így hegesztés felejtős...
  • Borg
    Hát épp ez a baj. MO-n nagyon nem reklámozzák, pedig évek óta van itt is.
    Nyugatabbra szinte alap egy ilyen szerződés, a biztosítások mellé.
    Csak megkoccint valaki, semmi mást nem kell tegyél, mint hívod a DAS-t a helyszínre, hogy hogyan járjatok el, mihez van jogod, mihez van a másik félnek, stb.
    Elvileg mindent intéznek neked, az összes hercehurcát. Ausztriában jobb 2 méter távolságot tartani a DAS matricás autóktól, mert ha lezúzod, a gatyádat is leszedik utána. Az éves díjban benne van egy bizonyos perköltség is ráadásul, amit a DAS áll.
  • Punker
    most hallok ilyenről elöször :)
  • Borg
    Apropó, ehhez kapcsolódóan egy sokkal fontosabb téma.

Kinek van DAS szerződése?

Ami ugye autós jogvédelmi szolgáltatás, talán 10-15k lehet az éves díja... én egyre inkább hasznosnak látom egy ilyen megkötését.
  • Punker
    az a sarc.....
  • Punker
    jogos de egyelőre több a birka ember akit simán megkopasztanak.
  • Borg
    Egyébként, 170e Ft, féltengely, gumiharang, konzol, motortartó bak...

Bár a konzol alatt nemtom mit értesz (valszeg hegesztési munka, mert lekonyult váznyúlvány motortartó bak része?), de a féltengely ÚJONNAN a gumiharanggal érkezik, és kompletten max 50 rugó körül lehet. A motortartó bak pedig egy csap és egy szilent, ami felső hangon sem lehet több 15-20-nál összesen.
    Ez eddig tfh 75 ezer.
    1 óra munka a féltengely csere, átlagos márkaszervíz órabéren olyan 8k.
    A motortartó bak cseréje már lehet hogy 2 óra is megvan, még 16k.
    A motortartó konzol lakatos munkája még 2 óra, még 16k.
    Váltóolaj utántöltés, ellenőrzés talán még fél óra...
    Vagyunk hivatalos körülmények között <120k-nál. Mi a többi 50?
  • Borg
    Történet ehhez:
    Történt, hogy egy x cégnél gumit vettünk céges keretek között a targoncánkra. Adtak is hugyé szaré valami yugo gumikat. Kérdeztük, hogy ezekre is áll ugye az 1 év gar stb, perszehogyigen... 4 hónaposan kenyeresek, szálszakadásosak, és defektesek voltak (normál használat mellett).
    Visszavittük, nem akarták elismerni, hogy a gumi hibája, be kéne vizsgáltatni őket. (cégeknek nem vizsgál be a kermi, ezt az eladó cégnek kell intézni) Ők aztán nem vizsgálják be.
    Feljelentettük őket a fogyasztóvédelemnél, megbaszták őket 200 rugóra.
    Következő héten bevették a 4 gumit, papírral, jegyzőkönnyvvel bevizsgálásra.
    Egy héttel később mennénk értük, hogy mi a stájsz. A gumik eltűntek a telephelyükről, és ők arra gyanakodnak, hogy a mi emberünk lophatta vissza tőlük a cégünk utasítására (!), szóval ők nem tudnak mit csinálni.
    Feljelentettük őket, kártérítési per, újból fogyasztóvédelem. Elvégre papírunk van arról, hogy átvették a gumikat, és tőlük eltűnt, minket kár ért.
    Most ott tart a dolog, hogy miközben a fogyvédők újból megbaszták őket, a per úgy áll, hogy a szardarab 80e ft körüli gumi garnitúra miatt 3-5 milla kártérítést fognak nekünk fizetni...

Szóval én azt mondom, hogy nem sírni kell, hogy hungarisztán... Tisztában kell lenni a jogainkkal, és tűzön vizen át érvényesíteni. Mert csak így lesz valami előbb utóbb hungarisztánból is, ha jól pofára ejtjük az ilyen cégeket.
  • desigo
    Ezt a Renaultnak simán meg kellene csinálnia szavatosságban.
    Egyrészt a munka nekik nem tétel másrészt az alkatrészeket simán kapják ingyen kintről gariban.

Arra viszont nem gondolnak,hogy elveszítenek egy embert aki esetleg pár év múlva besétálna egy új Renaulté hozzájuk.
    A negatív visszhangokról nem is beszélve.

• I.C.ram
    Ez van mikor egy orszég a vadszocializmusból kardcsapásra átmegy a vadkapitalizmusba.
  • Punker
    emberek ez itt magyarisztán ahol qrvára nem a vevők elégedettsége a lényeg, az a minimális garancia ami van az is csak azért mert különben megincselnék az összes mocskot, 1x megkérdeztem számtech nagykerben miért nem adják meg a 3 éves nemzetközi gart, a válasz magyarul rá van írva? mikor az tmondtuk hogy a másikr aigen azt mondta lesz@rják.....
  • I.C.ram
    Nem is mondtam, hogy azt kell venni. Én se vennék. Viszont tény, hogy míg a rönónál elküldenek a francba a bajoddal, addig más cégeknél rálehet őket beszélni a dolgokra.

Ez az EU is olyan, hogy eddig semmi hasznát nem láttam az egésznek. Ugyanúgy megvámolnak mindent (reg adó), cserébe áramlik be a sok ipari szemét, stb. Szóval az EU-ra ne hivatkozz, mert az egy halott intézmény kelet-európában, és az is lesz egy jó darabig.
  • G_ArchAngel #53286
    olyan autót ne emlegess, aminél szériahiba az ülésfűtés kigyulladása...
    BMW az utolsó német autó amiért pénzt adnék...

amúgy meg EU-ban élünk, csak a Renault Balkán ezt nem fogta fel...
  • Borg
    Piti bajnak is csak egy olasz autó tulaj nevez ilyesmit...
  • I.C.ram
    Jobb cégeknél megy ez nemzetközileg is.

Unokatesóm 530xD BMW-jét is németeknél vette, ott is állították forgalomba (újonnan), és itthon szart be kb 3 hónap használat után, aztán, igaz nagynehezen, de a magyar BMW márkaszervíz csinálta meg garanciálisan.
  • Taranov
    Ha németországi garanciás az autó, akkor talán oda kéne benyújtani az igényt.
    Azért az sem várható el, hogy a magyar Renault az után fizessen, amiből a szervizt leszámítva egy fityinget sem láttak.
  • I.C.ram
    ja és, ha tényleg eltudod érni, hogy ebből "botrány" legyen, akkor hajrá. Mint mondottam kapitalizmus van, pusztoljon a férgese.
  • I.C.ram
    ja és ellehet gondolkodni, hogy ki a hülye... az aki a rossz híresztelések árán is belevág egy francia autóba, és utána csodálkozik, ha pár évesen már komoly gondok vannak vele, vagy a forgalmazó, ako palira veszi ka szerencsétleneket. Lehet, hogy ez fájó dolog, de sajnos ez az igazság. Kapitlazismus van kéremszépen, amit úgy imádnak az emberek, akkor tessék csak megenni a savanyú héját is.
  • I.C.ram
    Jó azért ne röhögtess már, hogy a piti bajodból világraszóló botrány lesz... :P Kissé túlértékeled magad szvsz...
  • M@TriX
    nem lenne gerinctelenség részedről sztem.
  • G_ArchAngel #53278
    igen, de garanciával még, ráadásul volt 30e-s szervízen náluk és az összes Renaultnak hibás a motortartó bakja, csak mert német, ezért a Renault Balkán leszarja
  • Kit--Kat
    Ezek szerint használtan vetted.
  • G_ArchAngel #53276
    Na, megvan a diagnózis:
    Féltengely, gumiharang, konzol, motortartó bak -> 170e (+ÁFA?)

egy párszáz forintos csavar eltört, én meg fizessek ennyit - 2 év és 4 hónapos autó...

Renault Hungária és a Renault Kelet-Pest Autóház elzárkózik bármilyen kártérítéstől, mert az autó Németroszágban lett forgalombahelyezve...

Pert nem akarok, 40%-kal olcsóbban veszem az alkatrészeket, megcsináltatom egy szerelővel...
    Azt nem tudom, hogy felhasználjam-e, hogy fotóriporter vagyok és rengeteg újságíró kapcsolatom van - de nem a Kiskegyednél, hanem a legolvasottabb politikai napilapnál...
    Gerinctelen legyek, mint a Renault?
  • DJ BP
    ,,nem adnak már a kereskedésben a listaárból, míg magánszemélynek sokszor igen jelentős összegeket is elengednek."

tényleg nem adnak? akkor mostmár végleg baromságnak tartom, maradék értelmét is elvesztette
  • Kit--Kat
    Ja, a legszegényebb akar a leggazdagabbnak látszani... Szánalmas...
  • M@TriX
    pontosan, persze nem érdemes belemenni nagyon mert sok kis apróság rejlik/rejlett a háttérben, mint speciel a szervizelés, hogy csak oda viheted a kocsi, akivel megegyeztek, stb, szóval sok kis apróság is megbújt a szerződésben.
  • Borg
    Egyetlen embernek éri meg az ilyen cég, aki amúgyis vett volna részletre autót, és ki tudja fizetni. Neki max vagy fizet pár (vagy az összes) havi részletét a cég, vagy ha nem, akkor se esik pofára.
    Az viszont megint más kérdés, hogy aki pl ilferrora vesz autót, annak egy kanyi kedvezményt nem adnak már a kereskedésben a listaárból, míg magánszemélynek sokszor igen jelentős összegeket is elengednek.
  • DJ BP
    pedig egyre többet láttam mostanában, hát szopacs...
    de ez is magyaros dolog, sokan alig tudják kiköhögni, de egy Octaviat nagyon fontos volt venni TDI-vel. Nem elég egy mittudomén Astra/Focus/Corolla. Aztán meg adja el mert nem bírja.

Ismerősöm van, pár éve építkezés közben lecserélték Fiestájukat Focusra. Tehát hitelre még hitelt vett föl. Persze látszott rajtuk nagyon kicentizték. Aztán az egyik az állását elvesztette. Persze el kellett adni. Erre most hogy dolgoznak mindketten egy éve, kezdenek megerősödni, de még alig van valamilyen tartalékuk, már az új Corollával szemezgetnek... No Comment
  • M@TriX
    "A Hartenegro például 110 ezer és 350 ezer forintot kért az ügyfelektől regisztrációs díjként. A különbség annyi, hogy a Hartenegro autóira végül nem kerültek fel a reklámok: a cég vezetője ellen tavaly október óta büntetőeljárás folyik piramisjátékért. A rendőrség gyanúja szerint ugyanis a cég az új belépők regisztrációs díjából fizette a reklámdíjakat."

Ezt nem igazán értem, mit gondolnak az ilferro miből fizet? reklámokból nem hinném, majdnem barter az összes ha jók az infóim... 8000 autósnál meg nem elenyésző a 40-50e.