101030
.
-
DJ BP #54432 errefelé Szegeden néha meg is fordul :), bennt 90-100-zal megy a kihalt 4 sávos részen (Dorozsma), kinnt alsóbbrendű úton 80 :). Volt már rá példa.
De arrafelé rendszeresen sokan, ő a jani bent 70-80-nal, erre kinnt is. -
Igen az a másik:D Amugy nem akarta általánosítani, de igy sikerült:)
Ezek a régebbi trabantosból mutálódtak tovább aki rátette a téglát a gázpedálra és 70 el pöfögött mindenhol
-
Legirritálóbb..
-
Borg #54429 A teherautók is tipikusan ilyenek.
Lakott területen kívül lehet előzgetni őket, én ott végig szoktam tolni 90-150 között. Aztán mikor beérek valami faluba, és 50, akkor látom hogy jön fel mint a talajvíz, aztán még meg is előz. És kezdődik minden elölről. -
DJ BP #54428 egyszer nekem olyan élményem volt, hogy faluban fordélnék ki főútra, jobbról semmi, balra látom viszonylag messze vagy 3-4 autóból álló kocsisor kb. 50-nel. Kifordoluk feléjük szembe, és közben megkezdte az előzésüket egy teherautó, de kb. 100-zal jöhetett a faluban, és csak villogott hogy húzódjak odébb mert nem fog beférni, volt az út mellett sima füves rész, oda lementem, és közben a fenekét az autónak néztem elfér-e a teherautó. Szoros volt. Nem viccből van korlátozás a lakott területen, és nem véletlenül 70 a teherautók max. engedett sebessége... Mert ez már több mint túlzás amit csinált -
ZsirosKenyer #54427 a kedvenceim azok az átlagpolgárok akik településen kívűl 75-80-nal mennek tartósan, és faluba érve sem lassítanak, marad a 75-80. Múltkor Győrtől Sopronig egy ilyen 'asztrás' marhával fogócskáztunk, mivel faluban folyton megelőzött, de kiérve sem ment többel mint 80 így vissza kellett előznöm.
Na ezt gondolkodást magyarázza meg vki
-
Azért ez %ra szokták csinálni felelősség alapján. -
én értem mit mondasz, de ezt általánosítani, hogy előzni csak sebességtúllépéssel lehet, sztem nem állja meg a helyét... -
Csak én fogok ki olyanokat akiknek remeg a lába a gázon és 80-90 közt ingáznak?:D Ahhoz hogy ezeket megelőzze az ember kell menni 100 al legalább, ha meg szembejövő forgalom is van azért oda kell lépni miközbe előz az ember, minnél gyorsabban befejezze. -
??? -
Igazából úgy előzni hogy nem gyorshajtasz elég nehéz :) -
A szabály mindenek elé való szvsz.
Én azokat perelném, akik olyan kerítést, sövényt tesznek, amitől beláthatatlanok a kereszteződések. -
hat nekem is volt mar h be kellett fejeznem elozest mert buzi kijott jobbra kisivben, el se nezett jobbra pedig el kell. jo nem 50el mentem, de akkor is szet kell nezni rendesen... meg szerencse volt h tudtam h a barom ki fog jonni, persze ha nekimegyek minden rámkennek az említett gyorshajtás miatt... mert tökmind1 mivan, ha ittas valaki vagy gyorsabban megy, maris o a hibas, holott nem igy kene lennie... -
Nem egyenrangú kereszteződés volt, ilyen kis utcából kis utcába hajtok ki feeling. Csak itt az volt a gáz, hogy ő se látott engem, én se láttam őt. Meg az a necces, hogy egy ilyen helyzetet ki se lehet védeni, már az én szempontomból. Arra nincs idő, hogy berakd rükvercbe és fullgáz... -
Borg #54418 Asszem csak egyenrangú kereszteződésben nem. -
Lehet utálni fogtok ezért mert már csömörötök vam tőle de van idevágó Top Gear rész :DDDD -
Mint írtam #54405-ben ez igaz, de a biztonság kiemelt szerepet kapott az autókban az utóbbi 10 évben. Elég csak megnézni a 2-vel ezelőtti generációs autóknak a töréstesztjeit: Szinte mindegyik 2 csillagot kapott az NCAP-on (Pl Merci E. Audi A4 stb), ma meg már mindegyik 5 csillagos. (csak hogy érezzétek a súlyát 3 csillagos autónak már deformálódik a belső tere - korány, pedálok betolódnak + az ajtaja is baromi nehezen nyíilik ki a sztenderd 50Km/h-s ütközés után). Ez egy olyan terület, ahol folyamatosan egymásra akarnak kontrázni a gyártók, és ha a plexi tényleg annyival jobb lenne az üvegnél már tuti bevezette volna az egyik... -
Kereszteződésben nem islehet előzni tudtommal. -
Plexi sokkal szilárdabb, ugyanakkor ruglamasabb, mint az üveg. Már miért fogna meg jobban az üveg? -
Mert a gyárak arról híresek, hogy első a vevő, ugye? Ha azt néznék, hogy mi a hasznos, előnyős, környezetbarát stb, akkor már rég csődbe ment volna az autóipar. -
Borg #54412 Valszeg bebizonyítják, hogy az előzés során az ürge túllépte a megengedett sebességet, ezért rávarrják az egészet. -
ZsirosKenyer #54411 ha baleset van, az apróságok döntenek mint mindig, még akkor is ha pár dolognak látszólag köze sincs a konkrét szituációhoz. stoptábla, alkoholszint, az előző sebessége, kanyar beláthatóság blabla hadd ne soroljam.. Mintha egy rendszerellenőrző programot futtatnának.
check..check.. failed.. -
Bocs, hogy kettő lett, csak megremegett a kezem :) -
ZsirosKenyer #54409 ja jó már olvasom szerepel a neve a cikkben.. -
A következő történt ma velem:
Kisvárosban mellékutcáról fordulnék rá magasabb rendű útra. Jobbra kis ívben teszem mindezt. Kilátás, ha vonalban vagy zéró. Tehát ki kell ugye kukucskálni a jármű elejével. Balról semmi, mondom megyek. Néznék ki h jobbról mizu (ezt eltakarja a vonalig egy ház és bokor együttese). Ketten jönnek szemben velem a főbb úton, és az egyik előzi a másikat, nekem az autó eleje meg ugye kinnt van, mert amúgy nem látok semmit. Tag még éppen be tudta fejezni az előzést, de szidott engem, hogy mit képzelek magamról. Én meg úgy gondoltam, hogy nem kellene ilyen helyen előzni városba. Kinek volt igaza?
Ha meg elviszi az autó elejét akkor engem csesznek meg a rendőrök vagy őt? -
A következő történt ma velem:
Kisvárosban mellékutcáról fordulnék rá magasabb rendű útra. Jobbra kis ívben teszem mindezt. Kilátás, ha vonalban vagy zéró. Tehát ki kell ugye kukucskálni a jármű elejével. Balról semmi, mondom megyek. Néznék ki h jobbról mizu (ezt eltakarja a vonalig egy ház és bokor együttese). Ketten jönnek szemben velem a főbb úton, és az egyik előzi a másikat, nekem az autó eleje meg ugye kinnt van, mert amúgy nem látok semmit. Tag még éppen be tudta fejezni az előzést, de szidott engem, hogy mit képzelek magamról. Én meg úgy gondoltam, hogy nem kellene ilyen helyen előzni városba. Kinek volt igaza?
Ha meg elviszi az autó elejét akkor engem csesznek meg a rendőrök vagy őt? -
ZsirosKenyer #54406 ez nem a taki verdája? -
Azért elég nagy a verseny az autógyártóknál biztonságtechnikában az utóbbi 10 évben...
De azért van igazság abban amit mondasz, a a GM már 1-2 éve bemutatta a Hy-wire-t. A műsor végén azt mondják kb 20 év kell ahhoz hogy elterjedjen a technológia. Kíváncsi vagyok mennyi lenne ha nem lenne érdekük minél több pénzt kiszedni belőlünk az olaj-monopóliumoknak :P -
Borg #54404 Prelude 2.2VTI használtteszt @ totalcar -
DJ BP #54403 Ha kirepülsz a kocsiból, akkor is jobban megfog
Kösd be magad, azér' van nem viccből... -
Ja. -
Az estek csak kb. 2%-ában menti meg az életed, ha nem vagy bekötve, és kirepülsz. 98%-ban az öv a jobb megoldás.... -
A kérdés az, hogy kinek előnyösebb.
Nekik, vagy nekünk?
Csak mert nekünk a vízzel hajtott autó is előnyösebb lenne. -
Nekem egyszer fennakadt egy másfél méteres szögesdrót a kocsimon.
Szerencére nem a gumikat érte, viszont éppen hegesztették a motorvédő műanyag borítást.
Nehéz volt lecibálni.
Mindez Romániában... -
Felesleges ezen vitatkozni tovább, ZsírosKenyér mondta meg a frankót ebben az üziben. Az autógyártók sem hülyék, ha előnyösebb lenne a plexi már tuti azt használnák rég. -
EMBER!!!
Fogd fel.. Ha a kirepülésből és az üveg alá gyűrődésből kell választani, akkor inkább repülök..
Ez az olyan szitura vonatkozik, ahol a kocsi nem csomagolódik rád.. (ugye ki lehet repülni 50nél is, viszont 50el lefejelni egy biztonsági üveget nem egészséges.) Ahol rádcsomagolódik ott úgyis mind1.
Remélem így már érthető
-
Nem érted... Ha szerinted jobb kirepülni, akkor mi a fasznak jó bekötni magad? -
Kirepülni jobb, mint öv hiánya miatt begyűrődni a biztonsági üveg meg a műszerfal közé..
De szerintem aki nem használ övet, az marha. Nemtom ebben hol az ellentmondás...
-
Akkor segítek:
Szerinted jobb a pihepuha füves gyepen landolni, ami ugye minden autópályán a nyomtávon kívül alap dolog. Ugyanakkor az meg marha, aki nem köti be magát.
Most akkor jobb a természet "lágy ölén" landolni, vagy sem? -
nemmegy -.-