101030
.
-
Azért a frankót nem biztos hogy megmondják!Olvashatsz egy listát kémiai összetevőkről,amivel sokra nem mész.Specko motor kell az oktánszám-vizsgálathoz is,az olajokat meg terhelésvizsgálattal mérik,amikhez megint külön gépek kellenek. -
Borg #54872 Akkor ezt egy pesti meg is játszhatná gyorsan. -
Szerezz mintát mindkét benzinkútból, vidd be a BME kémiai technológia tanszékre, és megmondják neked a frankót. Hallottam már oylanról, hogy tök ingyen megnézték a laborban. -
DJ BP #54870 mondjuk drágának piszkos drága, pl. tavaly Angliában 1 font volt a benzin, ki lehet számolni :DD -
állólámpás 2.8-as mercin 80 lityós van :D Az olyan 12-13-at eszik. -
Borg #54868 Én a kinti tankolást nem utazgatásra értettem, heti szinten járok ki a környező osztrák területekre...
Viszont a pályázóautóm, vagyis a megboldogult passat tdi is többet futott az osztrák benzinnel, amikor éppen úgy jött ki, hogy kintre esett a tankolás. És az 90%-ban ugyanazon a szakaszon, autópályán volt használva. -
Nekem csak dízeles tapasztalataim vannak,az iveco-val csak olaszországba járok,olyan rohadt drága ott az üzemanyag,hogy jól nem járhatok vele az biztos.65-liternél többet nem bírok beletankolni /turbo-daily maxi/-ilyen pici tankot egy olyan kocsira rátenni ami 11-et eszik-na ez az ivecó. -
Borg #54866 Kivéve ha az előgyújtás jobbhoz van beállítva, és/vagy van kopogásérzékelő is. -
DJ BP #54865 itthon is megy ugyanaz az autó jópár száz km-t egy nap mivel céges (pl. Szegeről Szombathely körbe pályán, majd 50km országút), mégis többet fogyaszt, mint amikor külföldön jár, szóval sztem is jobb a benzin kinnt -
Emlékszem hogy az benzinpumpa-botrány idején még az olajszőkítéses korban jöttek nyugatról ellenőrizni a benzint,de a végeredmény egyátalán nem volt rossz,egy-két extrém esetet kivéve.Én nem hinném hogy jelentős különbség lenne,az oktánszámot meg folyamatosan ellenőrzik régóta.Amúgy nyugat-európában is finomítanak orosz nyersolajat,az eljárás is ugyanaz,csak az a különbség hogy szar olajból kevesebb benzín lesz..A motor 'szükségleteinél' magasabb oktánszámút tankolni meg értelmetlen dolog,mert az alacsonyabb oktánszámú is ugyanannyi energiát ad.Persze ha az előírtnál alacsonyabb az gáz,és a kopogásra a modern kocsik eltolják a gyújtást,így a tulaj észre sem veszi,csak hogy többet fogyaszt az autója. -
Egyetértek,mert a külföldi utakon szerintem a fogyasztáscsökkenés inkább a hosszútávú autózás miatt lehet,a hosszú magasabb fordulatszám kiüríti a katalizátort,az elektronikák ilyenkor nem szólnak bele az optimális beállításba.Meg hát az utak,meg kevesebb extrém lassú traktor stb. -
Borg #54862 Jah, csak a sörgyárnál nem OMV van már vagy egy éve, hanem AVIA.
És sosem volt más benzinjük nekik se.
Bár nemtom mit jelent ami ki van irva, hogy 10ppm alatti üzemanyagot árulnak. -
ZsirosKenyer #54861 bátor vagy ;]
amúgy minden benzintéma csak petyka, mindenki mást mond.. Végülis annyiban igazad van hogy OMV, SHELL, TESCO mindenki a MOL-tól kapja a gagyi ruszki olajat.
Sopronban úgy tudtam egyedül a sörgyárnál lévő OMV hozat üzemanyagot az osztrák anyacégtől. Ez volt régen, hogy ma mi van azt nem tudom.
Csinálhatna már vki egy üzemanyag-minőség tesztet, hisz joghurt stb teszt mindig szokott lenni a sajtóban.. de úgylátszik nem meri senki, pedig ez visszatartaná a vizezéstől az ellazult vállalatokat. -
Borg #54860 Miért lenne szar a tesco benzin? Én nem látok minőségkülönbséget az itthoni kutak azonos oktánszámú benzinjei között. Legtöbbször én is tesco98-at tankolok, már majdnem egy éve. Előtte meg szintén vagy egy évig csak omv95 volt, egykutya. De a 98-astól kevésbé kopog a motor. -
ZsirosKenyer #54859 ez szerintem becsapós, én az eddigi legjobb fogyasztásomat egy Schneeberg túrával értem el méghozzá magyar, azon belül is az egyik legszarabb tesco benzinnel. Ha visszagondolok az volt a legszembetűnőbb különbség, hogy egyszerűen kevesebbet kellett nyomnom a gázt a tükörsima utak miatt. Itt a kátyúk, vályatok iszonyatosan lassítják az autót, de ott kinnt félgázzal is lehet menni szinte "siklik" az autó, szóval ez is közrejátszik a fogyasztásban pláne hosszútávon.
Az alpesi levegőről nem is beszélve ami szintén jó tesz a mocinak
Of korsz ettől még a benzin is rosszabb itt :C -
DJ BP #54858 én meg egyébként úgy vagyok vele, hogy Pesten jobban közlekednek, mint itt Szegeden... De még kúltúrát tekintve is jobbak, arányaiban itt Szegeden sztem több a paraszt mint Pesten, errefelé ez megy, 45-50-nel vonatoznak 3-4-en a belső sávban, kb. 15 méterre egymástól, csak 60-nal mész mellettük, ha a külső sáv ,,elfogy" (pl. busz megáll), egyből rányomja, be nem engedne, de ugyanúgy vonatozik tovább... Meg egymás mellett mennek, elfogy az egyik sáv, akkor aztán mindkettő nyomja neki. Igazából Pesten csak dugóban van néhány irritáló egyén, de dugóban Szegeden is elszáll egy-két ember agya nem csoda. Amúgymeg inkább mindenki csak halad, nem a másikkal foglalkozik mint errefelé -
Elég szélsőséges nézőpont,ami természetesen nem igaz!A fővárosi stílus engem is irritál,de én vidéki kisvárosban lakom,ami más világ,főleg azért mert a fele közlekedő nálunk német v. osztrák túrista,és itt a magyarok is türelmesebbek,megállnak a zebránál stb.Az orrba-szájba előzgetős presztizsharc a főutakon,vagy a szombat esti tuc-tuc sihederek feltűnési viszketegsége engem is zavar,de hát autós kultúránk is tinédzserkorú,lesz ez még jobb is! -
DJ BP #54856 jó hát aki határ mellett lakik pl. én :D, de a szerb benzinre nem esküszöm. :D
Egyébként én is tapasztaltam, hogy mintha kevesebbet fogyasztana nyugaton tankolva -
Borg #54855 Én inkább azon gondolkozok, hogy aktívan ki kellene járni tankolni.
Sokkal jobban megy az autó a kinti benzintől, és mintha kevesebbet is fogyasztana. -
G_ArchAngel #54854 kisfogyasztású autót kell venni, a magyarok 101%-a amúgyis impotens a vezetéshez, felesleges lenne nekünk 1000ccm-nél nagyobb motor...
magamat is beleértve segghülyék és bunkók vagyunk, főleg nyáron...
még az olasz/görög/török/arab/indiai dugók is kultúráltabb közlekedés helyzetek, mint amit mi rendezünk akár autópályáról, akár településeken belüli közlekedésről van szó... -
Szvsz akkor minden agip csak nappal van nyitva, mert itt a soproni is bezár éjjel.. De sztem a nyugati példát követve szép lassan minden kút átáll erre. =(
Btw, ha ott marad 98as változtatnom kell default kutat :) -
most tankoltam osztyapenkó mol-kúton 279-ért.
agip-os hírre visszatérve:
igazából baromira elegem lett most belőlük.
bah csomóponttól nem messze van egy kútjuk, ami úgy tűnik csak nappal van nyitva. szinte csontszáraz tankkal érkeztem oda éjjel 1kor, nagyon örültem... -
mert más a rendszer
the octane in the United States will be about 4 to 5 points lower than the same fuel elsewhere: 87 octane fuel, the "regular" gasoline in the US and Canada, would be 91-92 in Europe.
wiki -
lehet az mégis több benzint látott, mint az itteni :D -
95 a legszarabb?:) itt a 93 a legjobb... beszaras -
amúgy totalcar.hu-n a fejlécben ott vannak a benzinárak. -
most,hogy jön a nyár megy fel az ára:( -
95-ös nyilván. 250-270 körül. -
melyik a legolcsobb benzin es mennyibe faj most? marmint mo-n -
naja... -
sajna ezzel en is tisztaban vagyok... az a masik mikor a 90 eves felig halott emberek lexusokat, infinitiket meg merciket vasarolnak... kozertnel hatra nezes nelkul parkolnak ki... majd csipog az auto ha van ott vmi....... szoktam oket nezni.. borzalmas........... -
kinek ez - kinek az -
öregember #54841 gyanítom kölcsönkérték -
25 milláért egy 806 lóerős autó? Nem olcsó ez kicsit? -
Ez volt most a Győzikében :) -
Ha neked lenne igazad akkor amerikában igencsak sok kissebségi komplexusos kisf@szú ember élne :DDDD
A SUV az más tészta, de ilyen alapon tiltsák be az utcai sportautókat is. Azoknak sincs semmi értelmük, és láthattuk mi történt az idei Gumballon ha idióták kezébe kerül. Tiltsák be a pojsét mert embrt ölt!!44 (kb ennyi értelme van a SUV betiltó kikiáltásoknak)
-
Egy crosswagon messze olcsóbb azért mint egy picköp.
Én a SUV és a piköpről beszéltem. -
Kimondtad az kulcsszót: olcsó. Mi a fenéért vegyenek Crosswagonokat meg kombikat 3-4x annyi pénzért? Ott sem csak dúsgazdag emberek léteznek, a diákok meg alap hogy a legolcsóbb megoldást választják. -
Borg #54835 Továbbra is lesz 98-as benzin az AGIP kutakon -
öregember #54834 pick upba az a jó h neteszel egy fóliát a platóra és teleengeded vizzel és megvan a "mozgó medencéd" :D