101030
.
-
akkor hurra -
Ez a rückwertzes jelenség elég zavaró, de én nem is ültem még olyan drága autóban, amiben nem így lenne. (talán így működik maga a rendszer) -
scionnal csak akkor recseg a rukibe valtaskor ha "gurulok" valamerre
"gurulok" alatt azt kell erteni hogy lassan csordogalok tehat nem 20 al gurulok hanem csak annyival amennyire az ut lejt....
de ha nem gurulok hanem rendesen allok akkor nem recseg viszont neha nehez betenni rukibe.. ilyenkor viszont ket dolgot lehet tenni.. arrebb gurulni 5-10 centit es akkor ugy all a fogaskerek hogy be tudom tenni rukiba.. avagy ujrakuplungolok es akkor be tudom tenni.
amugy a celicankc valtoja sokkal jobb.. annak sokkal femesebb -versenyesebb hangja is van, viszont a scion utan meg zavar hogy az a valto mashogy all... mas szogben. vagy nemtom.. de tokre mas.
ja amugy nincs shortshifter a scioban. majd lehet beujitok egyet.. de attol nem lesz femesebb-versenyesebb hangja, mi? max rovidebb uton fog jarni -
chris0000 #56192 1995/6 -
Borg #56191 Tényleg szarok a francia autók?
"A riasztó történetek ellenére évente több tízezer honfitársunk dönt valamilyen francia autó mellett. Valóban rosszul döntenének?"
"Nemrég a gyújtótrafó hibája miatt egy henger leállt, ám ez más márkákkal is megesik. " ??? biztos én maradtam csak le ezekről a fun dolgokról...
"Mi többek között azért vettünk Renault-t, mert "megbízható, biztonságos" autót szerettünk volna."
Most akkor hozzáolvasva a meghibásodási tapasztlatakot azt kell mondjam, hogy tényleg nagy az isten állatkertje :D Dehát ugye szép (??) köntössel sokminden szart el lehet adni, a világon bárhol így van ez.
A C4-es faszi problémái kísértetiesen hasonlítanak egy kollégám 206 HDI kálváriájára, sőt, még anno a Tipom is meglehetősen hasonló elven működött. -
Borg #56190 A 3 centit középről gangba húzásra értettem. Szal a teljes váltóút úgy 6cm kb. A VW-nél meg 15-20 centi. És ez ugye a gombon, tehát amennyit tolsz rajta kézzel.
15 centi szerintem a képen sincs, max 10-12 esetleg. Kb ennyi lehetett stock váltóm útja is, vagy egy kicsit kevesebb. -
Aha.. thx!
Az a 3 centi nem túlzás picit?
Ezis van legalább 15 centi út 3ból 4be..
-
Borg #56188 A jó váltó:
-3 centit mozgatom ahhoz, hogy gangban legyen (shortshifter -.-, nélküle meg volt 5 kb)
-a kuplungot berugod és egyből el is engeded, na ennyi idő alatt lehet sebességbe tenni anélkül, hogy darálás legyen, és bármelyik fokozatban
-rükibe is bármikor be lehet tenni darálás nélkül - de ehhez érzés is kell ha épp nem áll szinkronban, lévén a váltók 90%-ában szinkron nélküli és egyenesfogazású a hátramenet kapcsoló fogaskerék, tehát félig gangba húzod, és engeded fel a kuplungot miközben teljesen beteszed rükibe <- ez az esetek 100%-ában működik (jó váltónál). Reccsenés nélkül szinte semelyik mezei váltó nem megy csak úgy rükibe, max ha 1-esbe rakod, és onnan húzod be.
-nem remeg a váltókar, nyugodtan rajta van a kezem folyamatosan
-mindig tudod melyik gangban van, mert nem lötyög fél centit se
-könnyű kuplung, fix fogásponttal (hogy mennyire csúsztatható, az célfüggő, egy mezei autónak csúsznia kell, egy stage1 kevlározott még elmegy utcára, de stage2 már olyan dugóban, hogy csak bólogatsz, mert fog egyből, és nem csúszik :) )
Szar váltót illetően (céges pözsó partner):
-mint egy 40 centis lábos pudingban a fakanál. És ezzel mindent el is mondtam róla.
Ami necces (céges Touran, Passat):
-nem jár "túl" hosszú úton, talán 8-10 centi
-pontosan kapcsolható, nem reccsen soha
-viszont nem gyorsan, mivel a nagy váltóút, és a relatíve nehézkes járás miatt nem lehetséges (valszeg ezért is nem reccsen soha, mert nem is tudsz gyorsan váltani vele)
-rükit szintén beveszi reccsenés nélkül mindig
-meglehetősen erősen rezeg menet közben
Ugyanakkor ez ugye dízelmotorhoz van, aminek nehézkes, kemény a kuplungja is, szal ha akarnál se lenne nagyon értelme sportosan váltani.
Ami a Tipomban volt anno, az kb a pözsó és a vw közötti átmenet, fűszerezve azzal, hogy 3-ban már rendszeresen reccsent. Persze abban volt is km már bőven. -
Pl a pözsó 206-é szar:D Ha gyorasan akar az ember váltani akkor már "daráló" van, meg a hátramenetet nem veszi be elsőre az esetek 1/3 ában. Mondjuk én igy összességében nagyon szeretem az autót, annak ellenére hogy utálom a franciákat:D -
Mosmá nem bírom, régóta marcangol ez a kérdés, hát felteszem:
Mitől szar egy váltó? (nem úgy értem, hogy baja van, hanem hogy alapvetően jó-medium-vérszar, teccikérteni.)
Vezettem már pár autót, de kifejezetten olyan váltót, amire rámondtam volna, hogy szar még nem láttam.. Csak más mind..
Kicsit belegondolva beugrott öregapám zastavája, amiben ránézésre esélytelen megmondani melyik sebességben van, sőt ha sikerül betalálni valamelyikbe, akkor is csak sejteni lehet, hogy hova.. -
Nekem bassetem van az a személykocsiba sem tud felmászni,mert visszahúzza a segge.
-
orulok hogy a kuszobit at tudjak lepni............... felugrani .. LOL:D:D:D:D terdmagassagba nem tudnanak felugrani. nemhogy csipomagassagba -
mikori évjárat? -
chris0000 #56182 hy. Vki esetleg nem tudja a fogyasztását egy Jeep Grand Cherokee-nak?
4.0 Benzin,181 LE, aut. váltó.
én tippem: Város: 18L, Orsz.: 12, Vegyes: 15 -
Nem, ezek olyan kutyák, nem akarnak... :D -
Nem tudnak felugrani? :D -
siman.... leizzadok negyszer mire felrakom oket.. ha tehetnem vennek targoncat is.. hogy azzal rakjam fel oket -
akkor simán feldobja őket a platóra? :D -
lol.. nem is azert van mert en ilyet akartam... baratnome es mar elobb megvolt neki mielott osszeismerkedtunk volna.. es aert van ilyen autoja mert ket akkora kutyaja van mint egy lo..... es azokat szallitani kell vhogy es szedannal meg kabrioval nehezen lehet. de suv al sem tennem... -
lol CSOCSO pedig hogy leugattad, hogy mindenki szar piköpöt vesz. :D -
gut!!! nekem volt egy dodgeom.. az volt 7 eves es kukaba kellett volna vegeznie a kocsinak, de nem.. mert en apolgattam es belefeccoltem megannyit amennyi a kocsi ara volt.. es mi tortent??? 8 evesen orrabol-szajjabol folyt az olaj.... most van egy chevi pickupunk.. ket eves es nemcsak hogy egoket kellett cserelni rajta de meg valami elektronikai mittom en mit is ki kellett cserelni... ket eves amerikai auto!... -
Azért jobb félni, mint megijedni :) -
Borg #56173 Mondom, tegnapelőtt voltam, és egyetlen újat se láttam. Hacsak nem valami újfajta, láthatatlan dobozokat raktak fel. -
és ezek nagyjából jónak is tünnek, mert a tervek is úgy szóltak, hogy nagyjából 25 kmenként lesznek dobozok, és abból asszem vagy 2 vagy 4 mér. (8 dbból) -
Kösz a tippeket!
Viszont találtam copcars honlapon új adatokat:
Régiek:
10 km
17 km
63 km
104 km
és az új 4 db (rádióban is bemondták, hogy lesznek újak)
36+700 km
91+600 km
131+600 km
157+600 km -
Borg #56170 Tegnapelőtt mentem végig. Ugyanott vannak ahol eddig, nincs új.
Egyszerűen figyeld az elektromos felső táblákat, mert csak oda tettek trafit is (lévén ott van áram). Talán ha van 5-6 elektromos tábla, és abból 4 tövében trafi. 1 van az M1-M0 találkozásnál, ahol 100-ra kell lassítani pest felé. De a kimenő oldalt nézi. Meg tatabányánál, meg győr után, meg mittomén... A 4-ből 3 a pest felé menő oldalt nézi, talán csak a pestnél lévő nem.
-
Valaki nem tudja, hogy hol vannak az m1-esen traffipax dobozok? 10 17 63 104 kmkőnél lévőket vágom, de állítólag van már 4 új. Ezeknek kéne a helye. -
Ma kiszedtem az üléseket, és mit találtam?! Munkahengereket az ülések alatt. Mi a szar lehet ez? :D Nehogymár ülésmagasság állítás elektromosan. -
DJ BP #56167 lazulj már, csak hülyéskednek :) -
Tele van olyan cuccal amire egy műszerész csak vakarja a fejét. -
szivargyujtó :D -
Újkora óta nálad van? 
Btw. 15 éves civicen milyen elektronika van ami még elromolhat az izzókon kívül?
no offense -
Jó, hát a 15 éves autóban nincs is elektronika :) -
Meg erőteljesen Photoshopra...
Legalábbis a hátteret cserélték sztem...
Amúgymeg jahh...
Világéletemben utáltam a francia autókat... :D
-
vicces, az ilyen kis elektromos autókra emlékeztet 6 éves korig :) -
Borg #56160 Ja! Rönó ftw...
(omg) aztán lelkendeznek, hogy milyenjóhogylesz2009-ben. -
sz@r ócska ferdeszemű vas, zúzdába vele :) -
Borg #56158 Eszméletlen, de megjelent az első elektronikai hiba a Hondámon 
15 év után ennek a pillanatnak is el kellett érkeznie
Jobb hátsó féklámpa izzót kell cserélnem
-
A mercédesnek is volt 30 éves garanciája,de olyan feltételekkel,hogy senki sem vállalta be.Csodák nincsenek, majd kijön egy 50 oldalas apróbetűs brossúra a feltételekről,amiből kiderül,hogy ez is a szervíznek üzlet. -
Azt mondják a "szakértők", hogy ideális esetében 3-5 évente kéne az embernek autót cserélnie, bár azt nem igazán részletezik, hogy miért.
Ettől függetlenül biztos vannak Amerikában is olyan emberek, akik életük végéig akarják használni az autót.