101030
.
  • desigo
    Ha valaki csak átutazóban van az államok között akkor is büntetik?
    Az szívás...
  • Magnumrolcsi
    [URL=http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=341185&place=mostreaded]"csórikám" [/URL]már nem is kocsikázhat büntetlenűl.
  • DJ BP
    nehezen hiszed el mi? :)
  • Magnumrolcsi
    Elég fentről körbe önteni úgy is lefolyik, többit elintézi a kromofág :D de ha ügyes vagy akkor eltudod intézni, hogy fémig lekeljen szedni a festéket mikor újra fényezik :D
  • Borg
    Hja, újabb cég kihúzva a független tesztelők sorából.
  • DJ BP
    már csak igénnyességben kéne felvenni a versenyt :D
  • SötétBarom
    Wow:

A J.D. Power legújabb amerikai kutatása meglepő eredményt hozott. A felmérés szerint a GM leginkább Észak-Amerikában közismert polgári prémium márkája ugyanolyan problémamentes, mint a megbízhatóság mintaképének tartott Lexus.

A kutatásban összesen 53 ezer, 2004-es évjáratú autó szerepelt, amelyeknél azt vizsgálták, hogy három év alatt hányszor adódott probléma egy-egy járművel. Az adatokból készített statisztikában száz autóra vetítve szerepelnek az eredmények: a Lexus és a Buick egyaránt 145 hibával végzett az élen, ami igen jó eredmény, ha azt nézzük, hogy a teljes minta átlaga 216 meghibásodás száz autónként. Érdekes módon az első ötben további két amerikai márka szerepel. A harmadik legmegbízhatóbb márkának a Cadillacet, a negyedik legjobbnak a Mercuryt találták a J.D. Power munkatársai, a Honda pedig csupán az ötödik helyen áll a sorban.

Az eredmények azért meglepőek, mert a korábbi, hasonló felmérésekben a japán és koreai márkák szinte minden esetben túlsúlyban voltak a mezőny elején, míg az amerikai termékek általában rosszabbul szerepeltek az átlagnál.
  • DJ BP
    Ismerős Alteáját meg visszahívtak, valami alvázzal kapcsolatos dolog miatt. Bevitte, felemelték, szétbontották a hátsó lökhárítónál, és két csavar nem volt ott, ahol kellett volna lennie :D. Kiderült téves riasztás, nem is olyan :DD
  • SötétBarom
    :DDDD
  • DJ BP
    marhajó
  • desigo
    Jól megszívtam.

Audi A3-ashoz bicskás kulcs van.Csütörtök este parkolás,kocsi lezárás.
    Majd leejtettem a kulcsot ami szétpattant pár millimétert.
    Na mondom ha már szétjött akkor kitakarítom ne legyen semmi kosz benne.
    Péntek délután mennénk valahova persze nem nyitja a kocsit.
    Vettem bele új elemeket.Persze azzal se lett jó.
    Első ajtóknál a zár helyett csak dugók vannak ezért a csomagtartóból előre másztam és kinyitottam az ajtókat.Persze egyből villogott meg dudált 1000 el.Irány az autóvillamossági dudáló,villogó autóval át a városon :)
    Lehúztak pár csatlakozót,hogy legalább használni lehessen és mondta a srás,hogy újra kell tanítattni a távirányítót ezért vigyem el Audi vagy Volkswagen szervízbe.
    Még pár autó villamosságist felhívtam ugyanezt mondták :(

Most akkor egy egyszerű elemcsere után is vigye az ember szakszervízbe,hogy jól lehúzzák :(

Nincs ez így jól...
  • SötétBarom
    áz.
  • DJ BP
    1.6 Fiatod van?
  • JohnnySmith
    155vsViper
  • SötétBarom
    :)

Én egy ismerősöm 2.5tdi A6-osát is elkentem (kint a határnál a négysávoson).. Mondjuk az 10 éves, és úgy ködösít maga után mint egy T72es
  • Taranov
    Ha csak az nem lenne jó, akkor nem is lenne probléma, mert van másik autónk, illetve az Alfa árából azért már lehet venni egy Civicet :D
    A gond akkor kezdődött, amikor a Golffal voltunk egy 5 napos úton. Ott annyira megfájdult a derekam, hogy aludni sem tudtam tőle. Aztán mióta hazajöttünk a Golfban negyed óránál többet nem bírok ki. Az Alfa jobb, de 1 óra után már abban is kényelmetlen az utazás. Eddig megoldottam úgy, hogy a bolton kívül nem mentem sehová autóval, de mivel jövő héten nyaralás, Olaszország autóval, ezért megrémültem egy kicsit. De ha már két autó is kényelmetlen, akkor szerintem is csak az orvos, masszőr lehet a megoldás, mert 7-es BMW-re mégsem upgradelhetek.
  • DJ BP
    Alfa ülés nem jó? :DD
  • Taranov
    De ott nem is fáj a hátam, ez az érdekes benne.
  • DJ BP
    nekem nem volt még szükségem ilyesmire, nem tudom
  • Falconer
    Balázsnak van, meg csollány szilvinek is
    De mondjuk neked az irodai székben sem nagyon van deréktámasz, gondolom abba is kéne azért.
  • Borg
    Nem árthat! Ugyanis a jó masszőr egyből a látleleted kéri. A kórházban a doki viszont csak annyit fog mondani, hogy ez előfordul, nem lehet mit tenni vele, max gyógytorna vagy úszás.
    És úszni tényleg el kell járnod, de a szakszerű masszázzsal együtt hetek alatt el fog múlni a derékfájás.
  • Taranov
    Van vele tapasztalatod?
  • DJ BP
    kosmodisk?
  • Taranov
    Hát lehet, hogy Omegában nekem sem lenne gond, de olcsóbb először egy diagnózist csináltatni :-)
  • Taranov
    Anyám mondja, hogy masszőrt sajnos nem tud, szóval valószínűleg elmegyek egy jó orvoshoz, meghallgatom a diagnózisát, aztán próbálok masszőr után nézni, csak állítólag ilyen esetben van egy kis kockázat, mert árthat is, mivel erőt kell belevinnie.
  • Tufa
    Nekem vmiért nagyon kicsinek tünik még teljesen hátratolt,leengedett ülésel is, pedig páran mondták már hogy azért vettek azt mert hasonló kategóriában az a legkényelmesebb, omegába viszont ha hátra tolom teljesen az ülést akkor már alig érem el a pedált :P
  • DJ BP
    kicsi a Vectra a bal egyben? :O Nagy vagy tényleg :D
  • Tufa
    Nekem anyám vectrájába megy szét a derekam kb fél óra után, valószinüleg mert kényelmetlenül tartom magam benne, nekem kicsi... Az omegában minden oké, a seggem szokott már fájni mert túl kényelmes és belesüllyedek(de az is csak ilyen 2 óra folyamatos utazás után meghát azért 120kg mégiscsak 120..) :D

Voltam ma utánképzésen, holnap kell még mennem aztán szerda okmányiroda.
    kb 5 óra alatt a 12 ember bemutatkozott, aztán a fél társaság elmondta hogy szerinte ő milyen vezető(utánképzésen kiválló kérdés...)
    Sok értelme van...
  • Taranov
    Hát szerencsés alkat vagy. Apámnak is Swiftje van, de hát ő egyrészt 60 éves, aminek azért velejárója valamennyire a hátfájás, másrészt egyáltalán nem foglalkozik vele, pedig lehet, hogy egy jobb autó jót tenne - akár használtan vagy valahogy occón.
  • ZsirosKenyer
    Nekem is eléggé szét van ülve az ülésem, ezért lassan már jobban hasonlít egy babzsákra, de semmim nem fáj tőle. Néha megyek bp-re szülőkkel egy WagonR+-szal, na annak van igazán derékfájító ülése :(
  • ZsirosKenyer
    elhiszem, múltkor ismerős 2.5 TDI passat-ját próbálgattuk és kb 140-150-ig holtverseny, és csak utána kezdett lassan elhúzni mellettem. Dehát ezt ekkora köbcenti különbségnél meg is bocsájtom a civic-emnek ;)
  • Borg
    Én is nagyon nehezen szántam rá magam a masszázsra, de kellemesen csalódtam. A lényeg hogy szakemberhez menj, ha lehet sportmasszőrhöz aki tapasztalt. Ne ilyen thai baromságokra...
  • Taranov
    Köszi, vajon mi ennek a neve?
  • DJ BP
    lehet kapni eszközt az ülésbe, ami keménnyebben tart, keress neten, tuti van, ismerős kocsijában is van.
    Egyszerűen rá van téve az ülésre
  • Taranov
    Köszönöm a részletes választ, igazából nem nyugtattál meg, mert abban reménykedtem, hogy simán egy üléssel elintézhető. Anyám is orvost/masszőrt javasol, szóval erre rászánom magam asszem.
    Lehet, hogy majd a kárpitos ügyében kereslek, ha én nem találnék, bár ha jól csalódom, a tiéd Sopron környéki lehet. Mindenesetre ha úgy alakul, érdemes oda is elmenni miatta.
  • Borg
    Nekem isiászom van, szóval elég sokat küzdök (küzdöttem) vele. A Honda ülése szintén nem deréktámaszos, viszont egy idő után rájöttem arra, hogy ez egyátalán nem gond, nem innen származnak a problémák. Sőt, volt olyan hogy ki se akartam szállni belőle, mert csak ott nem fájt :)
    Keress egy jó sportmasszőrt, aki meg tudja állapítani, hogy mi a baja a derakadnak. Legjobb ha ezt megkombinálod egy röntgenes kivizsgálással is, de a dokik ott úgyis csak annyit fognak mondani hogy mennyé úszni. Szóval a masszőr a te embered, ha ért hozzá, meg fogja oldani. Úszni is elmentem, de alapvetően 3 dolog segített elmulasztani: Úszás, talpbetét!, és a masszázs (pár hetente). Talpbetét azért kellett, mert a masszőr megállapította, hogy a bal bokám kicsit jobban meg van sülyledve, ezért a bal oldali izmaim feszesebbek, és picit ferdén tartom magam. Éppen csak annyira, hogy fájjon emiatt a derakam. A röntgen meg meg is mutatta, hogy a keresztcsont és a csigolya közti kopás, és becsípődés okozza a fájdalmat, amit csak a mellette lévő izmok fejlesztésével lehet tehermentesíteni (úszás).

Ami az ülést illeti, a céges pözsó partnerben nekem is iszonyat szar volt egy ideig. Rémes ülései vannak. De mostmár az sem gond.
    Ha minden kötél szakad vidd el jó kárpitoshoz az üléseidet, és építtesd fel keményebb szivacsból. Nekem szét volt ülve a Hondában a vezetőülés, tavaly csináltattam meg egy kárpitossal. 7k az ülőlap, 7k a háttámla, és gyakorlatilag szobrászokat megszégyenítő módszerrel kb 5 féle keménységű, és tartású szivacsból meg textilekből újjáépítették. Most úgy tart mint az új :) És nem téma egy deréktámasztó rész beiktatása sem, max állítható nem lesz, szal gondosan tesztelni kell a kialakítását. De ilyet én nem csináltattam, csak az eredeti tartását akartam visszaállíttatni.
  • SötétBarom
    Nem adod nekem a hátsó ablaktörlő motorodat? Szerzek neked utána valamit
  • whiskeyman
    az ilyen surmókat én is bírom, 2 hete volt hasonló sztorim
    piros lámpánál régi buzuki swift, túráztat...há' mondom akko uccu neki (én Volvo S40 2.0 l)
    Szegényt nagyon megbüntettem és amikor a következő lámpánál beállt mellém mutattam neki, hogy nagyon kicsi vagy még pubi...leolvasható volt a szájáról, hogy édesanyámat említette.
    Az ilyen minek pattog?
  • Taranov
    Szerintetek lehet utólag valamilyen deréktámasz venni, vagy beépíteni a kocsihoz? Újabban eléggé fáj a derekam. Arra is felkészültem, hogy ülést kell cserélni, ha egyáltalán Alfa 147-hez létezik deréktámaszos ülés. Arra is gondoltam ugyanakkor, hogy a túl puha tömésű ülés a gond. Nem küszködik valaki hasonló problémával innen?
  • SötétBarom
    Ha figyelmesen elolvasod, akkor látod, hogy a motor beindítása és a drag között rövid idő telt el.. Namost ha egy dízel próbál legyorsulni, viszonylag egyszerű észrevenni, mivel amikor az arc lepadlózza olyat eléddurrant, hogy csak pislogsz :DDD

Btw. nem akarom verni magam h audit alázok, nyilvánvalóan egy 1.9tdi volt, ami egy A6osba (amiből a kombi tuti van 1400kg) elég vénig, olyan 130 ló..