101030
.
  • Taranov
    Nem kezelnek ott bevándorlóként? Mondjuk ezt Angliáról nem hallottam, csak Németországról, hogy a magyarokat is török vendégmunkásként kezelik. (meg persze a franciákról)
  • G_ArchAngel #56754
    OFF

itthon egy építész, jó ha 300e-t hazavisz, ott 20 GBP/óra egy rajzoló technikus fizetése - vicc ez az ország...

ON
  • G_ArchAngel #56753
    nem, szállás, meló megvan - csak októberben szabadul fel a lakás és addigra adom le az itteni terveket...

de már kutya kivitelét intézem, szóval nem félévre megyek:)

(őszintén? ha bejön akkor azt akarom, hogy a gyerekeim ott cseperedjenek fel...)
  • Taranov
    Mondjuk most tényleg lehet, hogy van ilyen, de Schengennel ellenőrizhetetlenné válik, így ennek meg kell majd szűnnie. Lehet, hogy nem fogják nagy dobra verni. Mikor is fogunk ehhez csatlakozni? Január 1?
  • DJ BP
    akkor mi a kérdés? :)
  • I.C.ram
    Kiköltözől teljesen Angliába?
  • DJ BP
    síelni, ezzel? Állhatsz meg 200km-enként tankolni... Sportautót elkeni, igen egyenesben, abba mi az élvezet? Max előbb halsz meg...
  • G_ArchAngel #56748
    nagyon csodálkoznék, ha 3 hónapot folyamatosan M.o.-n lennék:)
  • Taranov
    Én erről nem hallottam.
  • I.C.ram
    akarom mondai 3 hónap :D
  • I.C.ram
    Akkor is megvan adva, hogy hány hónapig vezetheted csak. 30 hónap, vagy valami ilyesmi.
  • Taranov
    Akkor ezexerint ez egy ilyen univerzális autó, aminek az én értelmezésem szerint az lenne a lényege, hogy két autó funkcióit hordozza magában, ami takarékosnak mondható. Végülis olcsóbb is, mint venni egy 7-es BMW-t meg egy Ferrarit :)
  • SötétBarom
    Ennek az a lényege, hogy kurva nagy, kurva kényelmes, és mocskosul megy. Nem mindenki akar ferrariban feküdni.. Arra nehéz felpakolni mondjuk a sícuccot, a búvárszerkó se fér bele.. Főleg ha mondjuk 4en mennek búvárkodni valahova :DD

Sztem jópofa, hogy egy teljesen használható autó, amivel el lehet kenni a legtöbb sportkocsit..
  • G_ArchAngel #56742
    ez kevesebb, mint 3 milla
  • Taranov
    Na pölö ez már tetszik 23 milláért.
  • Taranov
    Hű,pedig bazi unalmas. Most ez az A5/S5 jelenthet egy kis elmozdulást, de a Mercedes számomra annyival érdekesebb... Természetesen jó a BMW és az Audi is, nyilván, de hát ez ilyen árkategóriában minden márkától elvárható.
    Na mindegy, nem nagyon fenyeget az a veszély, hogy döntenem kelljen köztük, de szerintem ha ennyi pénzem lenne autóra, a ritkább márkák jönnének szóba először, mint pl. a Jaguar és onnan fölfelé.
  • ZsirosKenyer
    arra gondol hogy BMW propaganda után miért pont Audit venne? :)

amúgy a németek többsége tényleg inkább bmwt/vw konszern autót vesz mert azt hiszik hogy 'übertechnik für übermenschen' :D
    ausztriában is minden második autó audi.
  • Taranov
    Én nem azt mondom, hogy Audit kell venni, mindenki azt vesz, amit akar, csak nekem személy szerint az jobban tetszik.
  • DJ BP
    akkor Audit miért venne? :D
  • Taranov
    Meg azoknak való, akiket bekebelezett a BMW-propaganda. Azoknak még a Ferrari is szar, mert olasz.
  • ZsirosKenyer
    ennek tényleg nincs értelme, legalábbis számomra.
    28 milla csezz.. Ennyiért már kapok egy 3 éves ferrarit. Akinek ennyi pénze van vegyen egy F360-at, a családnak meg 7-8 milláért vmi egyszerűbb kombit.
    Nem hinném hogy anyuci meg a könnyen gyomorfelfordulós kisgyerek bírná a nyomatékot :D még áruszállításra is baromság, egy gázadás és mehet kukába a termék :D

ez tipikusan "40 felett vagyok, utálom a hangos motort, zavar a sportos futómű de nem tudom mire költsem annyi pénzem van" verda
  • Taranov
    A rendőrök nem szivatják állítólag a külföldi rendszámos autókat, a VPOP és az APEH szivathatja, tehát érdemes mindent rendben tartani.
  • Taranov
    Az utóbbi időben én is igyekeztem körüljárni ezt a külföldi rendszámos kérdést.
    A sok szlovák, német, román, olasz rendszámos autók megjelenése óta az állam (vagyis az állami szervezetek, APEH, VPOP) azzal fenyegetőznek, hogy komoly ellenőrzéseket vezetnek be. Ez nem politika, ez egyszerűen tény, ilyen adók mellett ne csodálkozzanak, ha az emberek nem fizetik be röhögve az összes sarcot.
    Ettől függetlenül vannak jogszabályok, és azok 3 lehetőséget kínálnak:
    1., Külföldön bejelentett lakcímed van (akár ideiglenes is). így tudsz ott adózni, a kitétel azonban az, hogy minimum az év 50%-át + 1 napot ott tartózkodj. Természetesen ezt nem tudják ellenőrizni, tehát ettől nem is kell tartanod, nem járnak 183 napig a nyomodban.
    2., Külföldön bejegyzett céged van. Ezzel a módszerrel cégautót vásárolhatsz és tarthatsz fenn külföldön, viszont ez inkább szlovákiában járható út, mert ott már vannak Magyarországról kitelepülő cégtulajdonosoknak segítséget nyújtó vállalkozások. Nyilván könyvelési költség és egyéb adminisztrációs költségek felmerülnek a céggel kapcsolatban, tehát ezt egy autóért nem érdemes megjátszani.
    3., Flottakezelő cégektől bérelsz, ez az, amit Magnumrolcsi írt le részletesebben. Nem tudom, hogy megéri-e, az Autó2-ben egyre többet írnak róla, talán nem alaptalanul.
  • G_ArchAngel #56732
    ha londoni a lakcímem, akkor engedtessék már meg, hogy angol rendszámú autót vezessek...:)
  • Magnumrolcsi
    Júliusba voltam fent Budapesten egy előadáson(ismerőst kísértem) ahol német rendszámú autóval foglalkoztak. Pontosabban annak megvételével. Flotta autókról van szó 10000km-sek, lehet újat is. Papíron csak úgy szerepel, hogy csak kölcsönzöd pl. 4évig, de itt 4év után Tiéd lesz az autó. Addig regadót se kell fizetni mert még addig német papírokkal/rendszámmal van a kocsi. Ha továbbra is megakarod tartani az autót úgy, hogy regadót ne fizess akkor egyszerüen a 4év után fenn maradt összeget is részletre fizeted.
  • SötétBarom
    EnneK? Má' hogyne volna. Az az értelme, hogy valaki sürgősen, akár az életét is feláldozva szerez nekem egyet.
    Ja igen, és kisebb felnikkel kérném, RS jelzések nélkül egyoldali kipufogóval ;) Talán még rátennék egy 1.9TDi jelzést is.. Aztán mennék ki autópályára m5ösöket kergetni :D
  • DJ BP
    Audi RS6

Jézus :O Kombi, két tonna, 580LE... Gratulálok, van értelme
  • DJ BP
    nem csak ettől függ ez :) Pontosan nem tudom, de nem közlekedhetsz simán külföldi rendszámmal, mindenki ezt tenné különben, se regadó, se súlyadó tiszta Kánaán mi? Nem-nem
  • Magnumrolcsi
    Külföldi rendszámos autót ritkán szokták megállítani mert a rendőrök egy része nem beszél idegen nyelvet.
  • Borg
    MO-i uzembehelyezes, es en vagyok a 3. tulaj. De ugye ennek se kell feltetlen hinni, viszont az allapota tenyleg olyan, hogy valszeg nincs ennel tobb benne.
  • DJ BP
    És angol rendszámmal közlekednél? Rád fognak szállni :), ki van ez találva, magyar rendszám nélkül necces dolog. Meg csak úgy nem mászkálhatsz jobbkormányossal (nem bal :D) tudtommal. Amcsi autót is át kell alakítani (lámpák) hogy levizsgázzon magyar rendszám esetén. Nem beszélve a regadóról. Bonyolult és költséges művelet egy sima külföldi autó is, hátmég ha jobbkormányo
  • G_ArchAngel #56724
    nézd, 2-3000 GBP-ből veszek olyan BMW 530-at, ami itt nem lenne meg 3-4 millából... - naná, hogyha ezt megtudom oldani, akkor többet nem ülök jobbkormányosba:)

ahogy néztem mindegyikben van a középkonzolban TV/LCD, így gondolom oda lehetne kirakni az élőképet...
  • DJ BP
    1x-2x figyelmeztetni kellett egymást :D
  • DJ BP
    mondjuk az nem ilyen sportgép, az más kérdés, hogy a 300 valahány LE is bőven elég :). Meg valószínű nem annyira kőkemény a futóműve mint az M3, mi útjainkon az is előny
  • Taranov
    Én attól paráznék, hogy reggel álmosan vagy este álmosan a szembejövő sávba kanyarodok :D
  • DJ BP
    voltunk Angliában balkormánnyal, nem okozott különösebb gondot, néha egy teherautó mögött tovább időzöl (pl. enyhe belátható jobbkanyarban), de ki lehet bírni. Egyszerűbb azt a max. 1-200 km-t türelmesebben átvezetni, mint kamerákkal kókányolni, nem is biztonságos kameraképet lesni :) Vagy ültess be valakit melléd :)

Vagy te így sokáig használni akarod?
  • Taranov
    Az Audi S5 nekem sokkal jobban tetszik.
  • SötétBarom
    minden létezik, csak a megfelelő szakembert kell felkutatni ;)
  • G_ArchAngel #56717
    sziasztok...

ha Angliában veszek autót, akkor létezik olyan dolog, hogy a baloldali tükörbe építtetek egy kamerát, aminek a képét behozom egy LCD-re?

ha hazajövök vele, akkor Autobahn-on még nincs gond, de a magyar 2×1 sávosokon nem tudok kinézni előzésnél egy nagyobb autó mögül...
  • GregSB
    "Aki ezért kifizeti a 20 708 000 forintot az nem komplett..."

Vagy csak megengedheti magának. Inkább fogalmazzunk úgy hogy aki "összekuporgat", vagy hitelt vesz fel rá az a nem komplett :D