101030
.
  • Magnumrolcsi
    Egyik nap behozod másik nap viheted. Pestről is szoktak lehozni a céghez kocsikat(pénz szállítókat, G4S céges kocsikat..ma hozták le nagy főnök egy éves alfa romeo 159-ét)

I.C.ram, az attól függ hol van a felpattogzva.
  • Taranov
    Van a Gubacsi úton egy O.K.É. Autóklinika nevű intézmény, korrekt, aránylag olcsó, nem ismerős, de szerintem neked nem egy sufniszerelő kell.
    Egyébként én holnap mennék a Suzukihoz, beszámíttatnám a kocsit, amíg nem áll elő olyan helyzet, hogy százezres nagyságrendű javítás nélkül be sem indul. De ez csak az én véleményem.
  • G_ArchAngel #57073
    4k volt a festék, és talán 10e a javítás..
  • I.C.ram
    Utálok mindent, ami Brabus :( Már csak azért is mert kicserélik a csillagot egy ocsmány B betüre. Merci helyében már rég harakirit követtem volna el.
  • CSOCSO
    lattatok mar a brabus bullitot?
  • I.C.ram
    Ez engem is érdekelne. Van egy apró kis festék felpattogzás a kocsimon, és szeretném kijavíttatni. Gondolom lecsizolják azt a részt, és újra fényezik, kérdés, hogy mennyi lehet majd látni a különbséget.
  • Tufa
    mennyibe került neked ez a javítás?
  • G_ArchAngel #57068
    nekem a régi autómon egy néni húzott csíkot bevásárlókosárral, mintavétel után 1 óra múlva volt meg a festék, 30 perc alatt kijavították, és még egyszer visszakellett mennem ellenőrzésre/polírozásra
  • Tufa
    Nagyon messze van 500km odavissza :(
    Egyébként egy ilyen fényezés mennyi idő alatt készül el normál esetben?
  • desigo
    igazi előnyös kép :)
  • Magnumrolcsi
    Lejössz Debrecenbe max. 15E-ért megcsináljuk. :))
  • desigo
    Az olajcseréhez visszatérve.

Amíg garanciális az autó csak márkaszervízben cserélhetsz olajat,szűrőt stb

DE nem vagy köteles náluk megvásárolni a belevaló szűrőt,olajat.
    Akárhol megveheted a hozzá való cuccokat és a szakszervíznél csak a munkadíjat számlázhatják ki.

Ezzel felére vagy akár harmadára csökkenthető a szervíz költség és a garancia is megmarad.

A szervízek gátlástalanul kiszámláznak horror árakat.
    Pl: márkaszervíznél olajcsere 7-es BMWhez csak az olaj került 80.000 Ftba. Kiváncsi lennék mit öntöttek bele?
  • Tufa
    mert csak akkor vettem észre amikor már arrébb mentem, épphogycsak hozzáért, sajnos a kapu vasból van ugyhogy ennyitől is megsérült.
  • G_ArchAngel #57062
    oké, de miért nem álltál meg?
    nekem is rászokta csukni a szél a kaput, de nem megyek tovább...

(mondjuk én már raktam a kapura egy gumicsíkot)
  • Tufa
    miközben áltam be a kertbe közelebb fujta a szél a kaput és az hozzáért. valamennyire kitudtam halványítani most, de igy is a hosszú csík az íven még ott maradt.
  • G_ArchAngel #57060
    a lámpa lenyúló részét leszedik, akkor a többi jó...

tetszik a lámpa, de így egy koccanás előről sok pénzbe kerülne
  • G_ArchAngel #57059
    ezt hogy?
  • Tufa
    ugynézki ez nem az én napom, van vkinek korrekt és olcsó fényező ismeröse? Ez történt :(
  • berlinboy6329
    Áhhh,most már elovastam..Tanulmány autó.Mondjuk ezt a kocsit inkább sedanként képzelem el,mintsem ilyen gömbölyű háttal.
  • berlinboy6329
    Uhhh,kicsit durva.Ez csak tanulmány autó,v láthatóak is lesznek majd forgalomban(jó pénzért persze)?
  • cement
    annal sokkal szebb sztem, nagyon allat
  • Taranov
    De ez is koppintás, lásd. Citroen C-Metisse :)
  • DJ BP
    sok nem marad a formából, számomra hál' isten :DD
  • M@TriX
    Na, az első Suzuki ami tetszik ;)

Kizashi: az elnöki Suzuki

• Borg
    Hitelt azokra is tudsz felvenni.

Sőt, ha kereskedésben veszed, valamilyen szinten még be is számítják az Omegát biztosan. Vagy elkezded árulni te. Mindent megvesznek, csak ár és balek kérdése.

Én a helyedben egy 1.4 vagy 1.5-ös angol, vagy 6gen civicben gondolkoznék, 1.5M körül. Akkor nem kell hitelezned, olcsón fenntartható, stb. A kora szvsz teljesen mellékes az autónak, a lényeg a futásteljesítmény, és az állapot, vagyis hogy mennyire törődtek vele.
  • Tufa
    szivesen tenném de hogy lehetne?
  • DJ BP
    sztem inkább vegyél valami 2-3 éveset, jobban jársz
  • DJ BP
    Viszont az 500ér többért beszámolás csak kamu illetve a legdrágább sx4 modelnél érvényes.

Hát igen, ezt így szokták csinálni...
  • Tufa
    Na voltam suzuki nézőbe de csak 5 ajtóst tudtam kipróbálni. Annak ellenére hogy 1.3as egész jól megy, bár nekem a kuplung nagyon rövid a vectráéhoz képest, szoknom kéne mindent egybevetve tetszik és el is férek benne.
    Viszont az 500ér többért beszámolás csak kamu illetve a legdrágább sx4 modelnél érvényes. 240ezret engednének a 2.4ből, amit vagy extrákra költhetek vagy annyival kevesebbet kellene fizetnem(pl 90ért szerelnék be a riasztót meg központizárat). Az omegát bevennék de a rajtalévő hitel miatt elméletileg még minuszban is lennék, bár most fogom majd csak megkérdezni, mennyibe lenne nekem ha most akarnék kiszálni a hitelből. Elgondolkoztam azon hogy megéri-e egyáltalán...
  • pszihopata
    Én ha vennék egy új suzukit,leszarnám a garanciát és a kötelezőt,magam venném a szűrőt olajat,én cserélném v. ragaszkodnék hozzá,hogy a maszek előttem cserélje le őket.Aki ebbe nem megy bele,már húznék is a következőhöz!

Fater új almeráját sem viszi kötelezőre,10 ezrenként alábújik,aztán maga cserél mindent.Őt nem veri át senki!
  • DJ BP
    azt értem, de a kötelező szevizekre járásról volt szó, hogy 15e km-enként van, és pénzbe kerül.
    Azért rossz, hogy van mert sűrűbben kell olajat cserélni mint 15e? :) Ez erre nem válasz sztem, ez más téma :)
  • pszihopata
    'A suzukiknak ráadásul különösen nagy a relatív értékvesztésük. Tömve van velük a használtautó piac (is). Én kétlem, hogy egyszerűbb lenne eladni, mint egy használt Omegát."

Szerintem örülhet ha beszámítják valamibe,mert eladhatatlan az omega,és az nem is véletlen.Sokkal könnyebb eladni egy suzukit,mint egy 2500-as autómata omegát,amitől engem speciel a hideg rázna.Logikus hogy nem kell senkinek,csak a névreiratás egy vagyon,a többiről nem is beszélve.

ZSIROSKENYÉR 2 autóján meg igencsak hiányolom a sérülésmentes jelzőt,és a 3 éves még biztosan nincsen lepapírozva,és a másik is kérdéses!Ott még lesz mit perkálni,és ugye az omegát se szívják be!
  • Borg
    Btw, amerikában, ahol ugye relatíve sokkal nagyobb km-t futnak az autók ugyanannyi idő alatt (meg persze az olaj is olcsóbb, de ez mellékes) az Acura 5000 !!!! km-enkénti olajcserét ír elő. Ezen lehet gondolkozni.
    Talán ott nem merik bevállalni az többtízezres futást egy olajjal, mert akkor 2-5 éves garanciaperiódusban lehetne már generálozni a motort, mert megvan benne a 200-300ezer futott km...
  • Borg
    Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy akitől az Accordot vettem, azoknak ugye tuning műhelyük van, és elég komoly átépítésekkel, részben versenycélú motorokkal is, meg chiptuninggal, teljesítményméréssel foglalkoznak. És mondta nekem, hogy eddig több féle olajat próbáltak, amelyek között nagyon lényegi eltérés minőségben nem volt (Castrol, Mobil1, GM stb 10W-40-ek), viszont egy dolog mindben közös: 5000km futás után mindegyiknek jelentősen romlani kezdenek tulajdonságai. Ezt bármelyik Hondás a pörgősebb motorral alá tudja támasztani, és nekem a Civicben is így volt, hogy kb 6k km után kezdett csak el csipegetni az olajból a motor, addig semennyit se. Lehet hogy 10k-nál, meg 15-nél is még szép barna az olaj, de a kenési tulajdonságai már messze nincsenek olyanok, mint újkorában.

Szóval én eddig kerek 10k-ig mindig kihúztam az olajcserét, de az Accordnál már inkább 8k lesz az. Most azon 10kHUF-on nem múlik, a 4 liter olaj meg a szűrő, így is úgy is évente 2 olajcserére jövök ki.

Nyugatabbra szép meg jó dolog, a 20-50k szervizperiódus, mert ott úgyis csak 3-5 évre terveznek egy autóval már, és használtban is egyre kevesebben gondolkoznak. De MO-n nem ez a helyzet még, ha valaki 10 év hitelre bevállal egy új autót, akkor nem hiszem hogy megköszöni, ha 8-10 évesen zabálja már az olajat (persze már nem garos), vagy majd a köv tulaj, aki használtan venné meg...
  • ZsirosKenyer
    csak annyi hogy az átlagember aki jóformán semmit nem ért az autóhoz, de azt mondják neki hogy elég 15000 km múlva bemennie szervízre, az bele sem gondol hogy közben elkéne egy olajcsere is.
  • DJ BP
    15-20e km-ig benne hagyja az olajat.

Akkor most mi van? :)

Akkor cserélje maga, de hogy vigye-e évente átnézetni ahhoz ennek mi köze most? :)
  • ZsirosKenyer
    szüleimnek gyakrabban volt, nem tudom pontosan mikor de folyton fel vannak háborodva hogy mennyit kell fizetniük. Ebben a hónapban is viszik be és 40 ezer lesz, passz hogy hányadik szervíz.
  • Borg
    Váljék is egészségére aki 2 évig meg 15-20e km-ig benne hagyja az olajat. Aztán csodálkozunk mikor 8-10 évesen már füstölnek, és a kereskedésben jól beadalékolva adják el a naív vásárlónak, mint kitűnő állapotú autót.
  • robotnyk
    őőő... az első kötelező szervíz 1-2000 km körül van, és nem halottam még olyat, hogy ezért bármelyik szakszervíz pénzt kérne, a kötelező meg márkától függően 15-20000nél jön (vagy 2 év, amelyik előbb bekövetkezik).
  • ZsirosKenyer
    of korsz, rendszeres nagyszervíz minden autónak kijár, csakhogy az új autóba már az első 5000 és 10000 km-nél is kontroll-szervíz címszóval beleülnek, mennek egy kört a parkolóban - minden fasza - aztán elkérnek érte 2x50 ezret. Ja és megjegyezném hogy szüleim suzukijában már a vásárlás óta befog az egyik tárcsafék és úgy csikorog-nyikorog hogy az utcán mindenki egyből odanéz: mi ez a roncs? A kereskedésben meg annyit mondanak: ez van, nem lehet megcsinálni.