101030
.
-
.. jajmar... azert irtam amit irtam mert nemtudom hogy nem e jobb a helyzet odahaza a hondakkal kapcsolatban.. erted?? en ennyi osszebaszott autot meg nem lattam sehol mint itt amcsiban.. erti kedves? nem fikazni akartam a magyarokat hogy tuti csak zsigara van zse'....
ezert imadom a sciont.. nagyon sok fiatalnak van scionja es az osszes fiatal scionos pimpeli az autot.. es ha ketto meglatja egymast akkor vigyorogva neznek egymasra... nem egyszer tortenik meg velem az utakon.
uj hondakbol negyedannyi van pimpelve.. pedig azok is szepek ( uj si rol beszelek meg az eggyel elottirol (tojasformajurol)
es szolok elore hogy nem kell jonni a trabant vs ferrari hasonlottal, meg hogy ugyan ez van magyarorszagon is a streetracing feliratos suzukisok kozott is... scion kozel sem suzuki meg corsa szintu... hanem civic szintu.. si ellen meg scion ala kell tenni egy TRD pekidzset es egybol van egy jobb, gyorsabb autonk. ugyan annyiert amennyi az si.
btw nemtom mennyire erdekel titeket nemreg volt a car and driver magazinban egy cikk : top 10 auto 20 ezer dodo alatt...
scion 5. lett ugy hogy egy teljesen alap autot kaptak ami a legolcsobb volt az osszes auto kozul. surolta a 16 ezret. scion elotti negy auto:
4)mazda 3, + ket ezer dollar es nem gyorsabb mint a scion
3)nissan altima +3 ezer dolcsi es parszazad mp vel gyorsabb
2)chevi cobalt ss +3.5 ezer es fel mp vel se gyorsabb
1)mustang v6 +4 ezer dodo 1 mp vel gyorsabb...
rosszabb helyezesek:
6) honda accord
7)hyundai tiburon gt (v6!!)
8) honda civic
9)lancer gts
10)impreza 2.5
egyedul a civic van egy arban a scionnal a tobbi itt is dragabb a scionnal. a scion tesztnel a legnagyobb bajuk az volt hogy puha az auto... 600 dolcsi a trd ulteto rugo es trd sporgatlo.....
nah most ugyis jon a flame:D
ui: igen.. tudom hogy az olcso civicbe is lehet tenni sportcuccost es ugyan annyi lesz mint a scion.. igen.. tudom... -
ZsirosKenyer #57154 nagyjából ugyanazokról a hondákról beszélünk mint nálatok. Lehet rég jártál itthon de nem úgy kell elképzelni az országot hogy földúton ladákkal gyorsulgatunk. Na jó, a mi civic-ünkön nem 18"-as felnik vannak hanem csak 15-16-osak, de éjszakánként itt is vannak remek bulik ;) -
ZsirosKenyer #57153 1. nem olcsó, ezt már azóta ki is fejtettétek (az alkatrészárakról nem is beszélve)
2. nem akkora divat, nézd meg az autóklubbokat, VW, opel mindenhol többen vannak, hondásból jóval kevesebb van, cserébe jóval többen utálják őket :)
3. nem csoda hogy ezt veszik a fiatalok: nézz körül más 93-as autók közt, mindegyik buta kockaforma. Aztán ott a teljesítmény. 1.6 VTI 160 ló, de még az 1.5-ösök is vernek minden hasonló köbcentis autót, hát persze hogy rábukik mindenki. -
Melyik hondákról beszélünk?
Én a magyar viszonyokról beszéltem,10-15 év körüli civic-ekről,amik egymást érik szombat este,vagy hétköznap 2 után köröznek az iskolák körül.Természetes hogy S 2000-ről álmodoznak,aztán ha már megtehetnék egyszer,mert jól megy a cég,úgyis pick-up-ot vesznek,mert azt le lehet írni.Így álom marad az S 2000.
-
"Persze abból is látszik hogy a honda milyen felkapott lett a fiatalok körében" melyik hondakrol beszelunk????? nem hinnem hogy magyarorszag jobban allna mint amerika de itt a fiatalok vesznek/kapnak valami 5/10 eves hondat es almodoznak az egy s2000rol meg si rol. -
Én nagyobb különbséget látok,de mindegy.
Lényeg,hogy drágább,annak ellenére,hogy 15 éve az még elképzelhetetlen volt a használtpiacon,hogy egy japán kocsi drágább legyen,mint egy német.
Persze abból is látszik hogy a honda milyen felkapott lett a fiatalok körében,hogy minden második a kínálatból fúrt-faragott,ültetett stb.
Újautó árakat nem igazán vágom,de 2 éve mikor fater megvette az almeráját fél millával olcsóbban kapott volna focust,vagy astrát,igazából corollát akart,de az még húzósabb volt.
Igaz azóta változhatott sok minden,de a japán kocsik nem hiszem hogy olcsóbbak lettek az európaiaknál,már a védővámok miatt sem,mert még mindíg kevés van amit az únióban raknak össze. -
DJ BP #57149 hát 12-13 évesek közt nézelődtem,, Astrák kb. 650-700, civicek 800 körül vannak, de sok Civic 1,5-ös 100 lovas köztük. Nem mondanám lényegesen olcsóbbnak...
A maiakat érdekességként írtam, az Opel megszűnt olcsó egyszerű lenni -
DJ BP #57148 hát az :D -
Ezt most jól leírtad!
Hasonlíts össze egy 1.4-es 10 éves civic-et,egy astrával!-opelt fele annyiért kapsz.
Így van értelme hasonlítgatni.De egy nissant,v. mitsubishit is megkapsz 2/3-ad áron,mint egy hondát.
-
szerencsés-e? -
DJ BP #57145 honda nem olcsó,
15-20 éves Civicekről van szó te :D
Opel mióta nem is olcsó, Láttál mostanában Astra, Zafira, Corsa, Antara árlistát? Mind drágábbak közt van (nem alapot nézve), ha konkurenciát megnézed :) -
'Azért ilyen nagy a rajongótábora, mert olcsó népautó. Trabantnak is elég nagy volt, Ladáról nem is beszélve"-szerintem pont nem!
Ha népautó,akkor suzuki esetleg!
Ami olcsó az szerintem sosem lesz menő,a lada volt annó a legdrágább az is volt a menő,nem a wartburg!
Vannak inkább időszakok,volt golf korszak,aztán audi-bmw korszak,de a 325-öst a mai fiatalok nem bírnák tankolni,10 éve az volt mayer.
Mostanában honda,keveset fogyaszt,bírja a kiképzést faragják is rendesen.
Se a golf,se bmw vagy honda nem olcsó,olcsó az opel,vagy nissan érdekes az nem menő. -
:DDDDDDDDDDDDDD -
DJ BP #57142 olcsó, egyszerű, megbízható, könnyű és egész fürge ---> átlag magyar fiatalok jóhogy ezt szeretik, ha belegondolunk így van sztem. Az más kérdés, hogy nem mindenki akar száguldozni, azok között sztem érthető miért van olyan, aki nem szereti a Hondát -
Borg #57141 De ez DanielT-nek túl értelmes szöveg, nem fog tudni mit kezdeni vele. -
Státusz? :D Honda? :D
Azért ilyen nagy a rajongótábora, mert olcsó népautó. Trabantnak is elég nagy volt, Ladáról nem is beszélve. -
én úgy látom ennek a japán vs euro márkáknak itt sose lesz vége, mert ha én a túrós palacsintát szeretem, a másik úgy se fog tudni engem rábeszélni a lekvárosra, mert az nekem egyszerűen nem ízlik. én személy szerint a japán kocsikat részesítem előnyben, hogy miért az mindegy, de felesleges egymást szidni mert ő bmw párti én meg honda vagy akármi... bele kell törődni, ha én meg vagyok győződve a saját helyességemről, max jót röhögök rajta hogy xy lerohad a fiatjavalm vagy hogy xy belveszik a tömegbe a hondájával, de ne kezdjem el őt oktatni hogy vegyé öcsém ilyet meg olyat, mer ha neki a turos palacsinta kell akkor ugyis azt fog venni... ennyi :) -
Hát igen ki hitte volna a 90-es évek elején,mikor a japán kocsikat fintorogva nézte mindenki,hogy pl. a honda 15 év múlva ilyen státusz lesz kis hazánkban.Lassan nagyobb rajongótábora lesz,mint a német márkáknak.
Persze ugyanolyan túlzásokra hajlamosak itt is a rajongók,akik azt képzelik megtalálták az egyetlen igaz utat!
-
Jó'van, látom a szánalomszint megvan még mindig! 
Egy igaz válasz van minden kérdésre!
-
DJ BP #57136 hun van az még :) -
Nem rossz...
[url=http://www.vilagszinvonal.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=19971&Itemid=125]"új Trabant a MINI árának többszörösébe kerül majd"[/url]
és ki a franc fogja megvenni?
-
Jólvan azért az arabokban nem csalódhat az ember,hozzák a formájukat!
-
DJ BP #57133 ilyen tempónál tökmindegy :D -
G_ArchAngel #57132 tűűűzottó ótó:))) -
Jól néz ki, grat hozzá
-
Ilyen irányú ütközésnél,bármelyik mai autóban ugyanúgy meghalnak,oldalirányú gyűrődési zóna ma sem létezik,a függönylégzsák,meg ajtómerevítő ide édeskevés. -
ez is jo :) -
DJ BP #57128 amúgy elkúrt egy autó a Modus, értelmetlen, azért mert drága -
komoly, bár a "győztesben" biztos voltam, azért az arányok meglepőek. -
Valahol volt a Merciről is ütközésteszt, asszem a 114-es volt az első, ahol gyűrődési zónát alkalmaztak, ami amúgy egy magyar feltaláló szabadalmaztatott. -
Borg #57125 Apropó régi vs új crashtest.
Renault Modus vs Volvo 940 -
Csak mondtam..
ui:Ezüst szinü kocsinál pl. ha élbe jó akkor nem biztos, hogy szemből is. Mellé fújással szokták megoldani, hogy nagyon ne üssön el a fényezés. -
Borg #57123 Törésteszileg? Igen. -
DJ BP #57122 Ez egész jó lett
-
DJ BP #57121 akkor viszont a 93-as Civic is fostalicska nem? Ez alapján -
Borg #57120 Egészen sokat számít, mivel a 90-es évek eleji fejlesztésekben (főleg a japánok) még leszarták a biztonságot, ellenben a kilencvenes évek közepétől már nagyon nem. És a bravo ráadásul európai autó. Rettentő nagy különbség van a két autó töréstesztje között. Nemtom a bravo mennyi csillagot kapott, de ez a civic csak kettőt, azt is erős jóindulattal :) (és azt sem borulásra nézik ugye) -
Ez lehet egy 93as civic.. A bravo meg mondjuk 96os.. Az a 3 év nem oszt nem szoroz -.- -
Borg #57118 Grat, akkor legalább van egy bétateszter :) Majd kiderül mit mutat az autó megbízhatóságban. -
Borg #57117 Naja, de nem is annyival ment mint a bravo, meg nem is annyi idős. -
Ha nagyon flémelni akarsz, ezen legalább egybe maradt az utastér.. Nem úgy mint itt: