101030
.
  • robotnyk
    mostanában még biztos nem, majd ha napközben sem lesz több 7-8 foknál, majd akkor.
  • desigo
    8 fok van és még csak 9 óra
  • Punker
    5 fok alatt érdemes
  • desigo
    Inkább azt mondjátok meg,hogy mikor rakjam fel a téli gumit?
    Lassan vége a szeptembernek.
    Reggelente meg lassan fagyok jönnek...
  • I.C.ram
    ISzonyat nagy Seat dömping van most. 5 haverom is vett egyett az utóbbi pár évben. Altea, Leon, Ibiza.
  • ZsirosKenyer
    jó persze nem lehetetlen jó franciát kifogni, de engem roppantul idegesítene hogy minden 3. szar, és izgulnom kellene autóvásárlásnál hogy milyet fogok ki. Mondjuk szerencsére nem is tetszenek a franciák tehát az a veszély sem fenyeget hogy hirtelen szerelemből romba döntöm az anyagi helyzetem egy pözsóval :D
  • DJ BP
    tudom hogy akinek nem inge, de pl. anyámat sem tudtam, és nem is akartam végülis a Seat Alteáról lebeszélni, mert én ódzkodok a VW technikától. Az megtetszett neki, egész jó áron sikerült, kész :DD
  • DJ BP
    meg a téligumiról, pár éve algyői tiszahídnál télen kicsit megcsúszott nem túl durva kanyarban 120-nál (tehát nem ámokfutó)a kb. 285/35 R19-es NYÁRI gumijú új 750-esével egy észlény... kitalálható mi lett, azt már nem tudom kiütött-e valakit, de kiüthet, amilyen forgalmas. Az ilyenre nincs más szó, hülye.
    Az ehhez hasonló de nem ennyire durva esetekről engedtessék már meg a negatív kritika. Hát dicsérjük meg? Miért csak mi hagyjuk magunnkat?
  • desigo
    Ne vesszetek már össze

Az autó vásárlás nem statisztika és megbízhatóságon múlik.
    Van aki meglátja és egyből beleszeret.
    Mások az igényeink is.
    Van akinek terepjáró
    van akinek gyors
    van akinek szép autó kell.

Nem is kell érteni hozzá.Adjon egy élményt és kész...
  • DJ BP
    és soha a büdös életben nem kritizáltam mások autóit, hogy miért vette stb. A véleményemet nem mondhatom el? Nem mondtam hogy hallgatni kell rám. Nekem is tetszik sok minden, amit leszaroznak és?

De autók megbízhatóságát tekintve a statisztika meg össznépi tapasztalat tény, sokkal beszédesebb egy-egy saját élménynél. Én pl. Focust hajthatok (már nem sokáig, mert teljes egészében nem az enyém, majd valami 2 misis használt lesz az utód), de Ford sosem kéne több, valami japó lesz majd, szóval nem védek én semmit. Pl fater céges 307-ese 120e km óta hiba nélkül, de adatok, tények alapján egy fostalicska megbízhatóságból, nem is vennék.
  • CSOCSO
    lol
  • robotnyk
    ha valaki nem járna a topgear.comon, egy érdekes video. :p
  • pszihopata
    Gondoltam hogy ez jön!Semmi sem hibátlan,de a végeredmény a lényeg,és ott a latinok szarul állnak.PONT!

Másképp állnak az autógyártáshoz,mások az autóik is!
    Kinek mi a fontos!

Ha szerinted nem megbizhatóbbak a japánok,szíved joga úgy gondolni!
  • robotnyk
    jajj baszki, keressek neked ilyeneket a bálványaid között is?

új civic

Bal oldali ajtókilincs fogantyúja elromlott - gariban cserélve
    Kézifékkar akadt - Gariban javítva
    Klíma megállt két hét után - Gariban csere
    Indítógomb elromlott - Ezt is garanciálisan javították (de minek?)

Egész légkondicionáló rendszer, a gyári rádió, és az indítógomb is elromlott. Mindez 10000 kilométer alatt.

magas olajfogyasztás, zörgések mindenhonnan, műszerfal plexi karcosodik, magas fogyasztás szerény menetteljesítmény, lámpamozgató mechanika meghibásodása, csomagtérajtó zár csere

Klíma - kapcsoló, páramentesítő fukció nem igazán működött
    Műanyagok csörögnek-zörögnek
    Műszerfalon digit kijelző hajlamos elmenni

Csomagtér ajtó nem zárodik mindig, műszerfal karcosodott-cserélték nagy nehezen.
    Zörgő műanyag elemek szinte mindenhonnan, csattogó hátsó futómű.
    Néha bennragadt a cd, illetve megállt lejátszás közben és akkor se kép-se hang, csak a ki-be kapcs segített rajta.

toyota avensis

befecskendező bedöglött ,kórmány-szériahiba,vezérműlánc csere, vezérlés csere ,d-cat katalizátor 5000km-ként bedugul---a jövö Toyota szériahibája(a szervizes mondta)

Légzsák vezérlés,2x szélvéd?csere(beázás és repedés,)kormánym? csere 2x,fényszorócsere 2x,olajfogyasztás (nagyon),motorcsere!!!,váltócsere!!!,hátsófék 3000km után csere,...Summa summárum 20 hónap használat után 22 x volt szervízben a "táltos".

els? fényszórók és ködlámpák
    váltó + kuplung

de persze ezek csak a kivételek, ugye?
  • pszihopata
    'Hibalista
    Első 20.000km generátor csere(Majdnem kigyulladt), turbó javítás. Mostani állapot: kuplung szorul, csomagtartó nem nyitható, kijött a 12V aljzat közepe, hámlik a festék az első lökhárítóról. Összes gyári gumi alig kiegyensúlyozható. Klíma nem hűti le az utasteret. Tolatóradar érzékeli a vonóhorgot. "

2005-ös multipla 41000 km.

És van aki nincsen megelégedve.

• pszihopata
    'karcolódó műszerfal"-komoly probléma!

Elektromos rendszerük sokkal megbizhatóbb a japán kocsiknak,és a ledögléseket általában ez okozza újabban.
    A latin márkák pont azért olyan problémásak,mert ők vezetnek be mindent először,sokkal többet költenek a dizájnra,és a vevőcsalogató extrákra,aztán 10 évesen csodálkozunk hogy fele nem működik.
    Semmit nem változik a trend,a japánok most is vezetnek megbízhatóságban,egy kivétellel,a nissan lecsúszott egy-két német gyártó mögé.Ez egyértelműen a renault házasság miatt van!
  • desigo
    Attól még,hogy bűn ronda akinek olyan van meg van vele elégedve:

8.5-ös átlag...
  • robotnyk
    de ne menj vissza 20 évre visszamenőleg, mert nem érdekel mi volt 20 éve, az érdekel, ami most van. most pedig az van, hogy annyi külsős beszállító van minden gyártónál, hogy messze nincs olyan különbség minőség tekintetében, mint 20 éve. egy ismerős mérnök dolgozik a visteonnál, akik például az aurishoz is gyártanak alkatrészt, és garantálja, hogy az egyik első alkatrész az lesz, amit cserélni kell majd benne, pedig a Toyotáról beszélünk. vagy ott van az új Civic, minden második népítéletben ott van, hogy cserélték garanciába a karcolódó műszerfalat, vagy hogy nem csukódik a csomagtér ajtó. vagy ott vannak az 1.9es pdti motorok a vw konszernnél, amiből minden harmadik zabálja az olajat...
  • pszihopata
    Egy tetves ivecót taposok minden nap,hadd szidjam már azt ami szar.Ez az ötödik olasz kocsim,mindíg volt mellette egy-egy japán is,a különbséget csak az nem tudja,aki mást nem próbált.

Vezetési élmény,dizájn,márkaimidzs-ezeken a megfoghatatlan,szubjektív dolgokon sosem vitatkozom,mert mindenki máshogy látja ezeket,de a megbizhatóság az pontosan lemérhető,és akinek nem egyértelmű 20 évre visszamenőleg az vak.

Ha meg egy újságíró egyértelmű elfogultságból a tények ellenére bizonygat valamit,az kihoz a sodromból.

Igenis rizikós autó a puntó,egyik ismerősöm 120 ropiért vett rá elektronikát,egy másik 100 ezernél dönti bele az olajat,és 70 ropiért kell lambda szondát vennie.ADAC-ról,népítéletről is lehetne beszélni.

Erre leírja Csikós Zsolt hogy nyugodtan megvehető!

/Vagy el akarják adni a nővére kocsiját/

• robotnyk
    épp ez az, hogy csak a végletekben gondolkodnak itt egyesek, és én nézőpontok, és elvek tekintetében erre gondoltam reggel. én például dizájn kurva vagyok, ezért is vettünk 5 éve c3ast, és részben ezért választottam most a bravot. ez viszont nem azt jelenti, hogy ettől sugárban kell okádnom mindenre ami japán, vagy német. például most is utánanéztem a skodáknak, jettának, és ha még lett volna a kifutó corollából új, az például egy erős "versenyző" lett volna. itt viszont gyakran lila köd - ami olyan mint az enyém, az az isten, ami nem, az ipari hulladék.
  • DJ BP
    népítéletről, statisztikáról volt szó, és franciák, olaszok közt több a rossz példány, ez a lényeg, nem az egyedi esetek
  • DJ BP
    Amiket viszont nagyon hiányolok az összesitésből, azok a Volvo-k.

Sokaknak viszont baja van vele :) S80-ast azóta is áldja ismerősöm (negatív értelemben). Családban 6 éve volt céges S40, hol a lambda szonda, fékrendszer, klímagondok, alig vártuk hogy lecseréljék, és az utána jövő Lagunát is 5x jobban szerettük, nem vicc. Szóval ahol van esély szart kifogni, erre a listára nem tenném
  • I.C.ram
    Ezzel azért vitakoznék. téli gumi volt a mercimen, és egy egy erősebb fékezésnél úgy csúszótt a gumi, hogy öröm volt hallgatni, pedig vadonatúj téligumik voltak. Aztán felkerültek a nyári gumik rá, és semmi ilyesmi nem tapasztaltam, sokkal rövidebb a fék út is. Merci kézikönyvében benne is van, hogy milyen fékútbeli különbségek lehetnek, ha téli (puha, szinte szétkenődik a forró aszfalton) gumival megy az ember nyáron. Olyan +20-30% fékút.
  • autoszimulator
    Nem akarok belekeveredni a vitába, de sztem az is számit, hogy a téli gumid milyen minőségű, állapotú, egy új téli gumi nem olyan veszélyes nyáron sem. Persze esőben más a helyzet, ott hirtelen fékezésnél könnyű megcsúszni vele, szóval szerintem aki teheti, és főleg aki sokat használja a kocsit, megéri a téligumira költeni, mintsem az autót javitani, ha esetleg ebből valami baleset lesz...

A lentebb linkelt cikkhez hozzászólva, csak pár autóról tudok szólni, pl a Vectra C, lehet hogy kicsit fapados, de akárhogy is néztem a véleményeket róla, nem sok panasz volt rá technikailag, tehát fenntartása nem volt sokba, viszont ha valami elromlott, az húzós áron volt elérhető.
    Amiket viszont nagyon hiányolok az összesitésből, azok a Volvo-k.. Tartósság alapján pl mindenki azt mondja, nagyon ott vannak. Bár az főként igaz rá, hogy ha egyszer valami megadja magát, akkor mélyen zsebbe kell nyúlni, de pl az én S60asommal az 3 éve alatt semmi probléma nem volt (koppkoppkopp), és több volvo tulaj is hasonlóképpen nyilatkozott eddig.
  • robotnyk
    mindenre van magyarázat, ha egy francia/olasz hibátlanul működik az véletlen, ha egy japán/német hulladék, az is véletlen. értem én.
  • pszihopata
    Nekem volt 75-ös alfám,nem a levegőbe beszélek!

Ismerem a munkásságát,tudom hogy mindíg olasz autópárti volt így nem csodálkozom hogy a puntót hozta ki,mint jó vételt.
    Azért a 7.3-as népítélettel példálózni kicsit erős.Persze hogy a nővére kocsija a legjobb vétel hisz olasz,azokhoz képest a szerény felszereltségnek köszönhetően tényleg viszonylag hibamentes.

Starlet:8.8
    yaris verso:9.1
    corolla:8.5
    swift:8.1 /ezek nem jutottak eszébe/

Ha 7.3-as vagy annál rosszabbat akarok találni,akkor olasz v. francia kocsikat kell keresnem.

Ennyit az objektivitásról!

Te meg próbáld ki a 75-öst,aztán nyilatkozhatsz!
  • Punker
    na ja az élet durva és az igazság fáj, itt az ideje hogy felnőjetek.
  • Kit--Kat
    Azért ezz 1 "kicsit" durva....
  • DJ BP
    a légzsák, a biztonsági öv, a gumi és az EuroNCAP megvéd. Csak azért, mert ezt tömik a fejedbe.

Ne lepődj meg ha 30-cal ütközöl és úgy kell összeszedni, én meg vigyorogva kiszállok....
  • DJ BP
    tehát az évszakhoz való gumi csak szemfényvesztés?? És még nekünk kell eltérni az elveinktől?
  • ZsirosKenyer
    meghal vagy mást öl meg ugyanazt jelenti = kicsúszik és becsapódik.
    Én erre értettem.
  • Punker
    nem figyeltél nem meghal, hanem ő öl meg sokkal könnyebbe mást, hol a f@szba érdekel az engem él e ő vagy nem, felőlem fel is kötheti magát.....
  • ZsirosKenyer
    amúgy 3 haverom is télivel nyomja, és mindenki túlélte a nyarat. Viszont volt egy baleset is, a srác megcsúszott és kikaszált 3 oszlopot. Találjátok ki milyen gumija volt! hát persze hogy nyári :D

na jó én nem tagadom hogy jobb és biztonságosabb nyáron a nyári gumi, csak tényleg túloztok néha ezekkel a "egyből meghalsz" beszólásokkal.. A chevrolet korea tulaj a hiperolcsó gyári gumijával jóvbal előbb meg fog halni.

• Punker
    az nem volt kérdés hogy a nyári gumi full sz@r télen, de a téli is rossz pont a gyors kopás miatt, értelmes ezt belátja.....
  • ZsirosKenyer
    lol :D

Fejezzétek már be ezt a baromságot, nekem is téli van elöl mert úgy volt hogy veszek új felnit csak aztán elnyaraltam a pénzt.
    Higgyétek el sokkal jobb a téli nyáron mint a nyári télen. SOHA nem csúszik meg pedig elég durván veszek néha kanyarokat. Gyorsultam is vele és haver nyárijával ellentétben az enyém nem pörgött el hanem tapadt! Az egyedüli ok amiért a téli nem javasolt az a gyors kopása. ENNYI! ugyanúgy tapad. Szüleim nyárigumis suzukijával előbb megcsúszom mint az én télimmel.
  • Punker
    pont erről beszélek, hogy nem véd meg mert jössz te úgyis jó a téli gumi és szépen belém rongyolsz.....
  • Taranov
    Ennek már tényleg semmi értelme, nem fizet nekem senki azért, hogy szembesítselek titeket önmagatokkal.
    Inkább közlekedek tovább téli gumival, követési távolságot tartva, de úgyis lerobban az autóm, és addig sem foglak titeket veszélyeztetni, amíg szervizben van.
  • Taranov
    Ésszel kell vezetni, nehogy már azt hidd, hogy a légzsák, a biztonsági öv, a gumi és az EuroNCAP megvéd. Csak azért, mert ezt tömik a fejedbe. De pont az olyanok jól megeszik, mint te.
  • robotnyk
    egyrészt lehetne kultúráltabban, nem csak a magas lóról. másrészt nem csak a gumiügyre célzok.
  • Taranov
    Ez akkor lenne igaz, ha én nem tudnám, hogy ez milyen kockázatokkal jár.
    Egyébként nem hiszem, hogy a Te vagy Borg szaktudására érdemes támaszkodni, mert lényegében az megy itt a topicban, hogy "ez szar", "ez ocsmány", "ez a lehető legszarabb". Az Alfa is szar, a Fiat is szar, a négyévszakos gumi is szar, a Renault Laguna is szar, mondjátok már, hogy mi nem szar? Ami nektek van? Ugyan már! És még ti meritek hozzáértőnek nevezni magatokat.