101030
.
  • robotnyk
    pláne, hogy ez mérföld, szal inkább 1,5 milla km :D
  • SötétBarom
    Uhuhuhu :DDD

Szép, de nem hinném, hogy meg merném venni..
    Btw. valszeg jobb állapotban van egy USA folyamatos autópályán használt 1m km-rel, mint itthon egy szerencsétlen, ami kapott 150ezer városi terepkilómétert :/
  • robotnyk
    O.o
  • Punker
    bezony, de az ára az hüpp :(
  • G_ArchAngel #57792
    A GÉP

(síhok, gyönyöhűűű - igaz, Punker?)
  • Lteebee
    A 306 kabriót is ők csinálták?
    Imádom a formáját.
  • I.C.ram
    Kár értűk. Sok szép autóval örvendeztették meg a világot.

Amúgy a Bertone sok kistehernek is csinált már terveket. Csomó Iveco, de szerintem az Isuzunak is dolgozott már.
  • SötétBarom
    Szomorú =(
  • robotnyk
    Kínai autógyártóval tárgyal a Bertone
    szeptember 29. 15:54

* –Hírszerkesztő

Az olasz tervezőstúdió a túlélésért harcol, így szinte bármire hajlandó, amivel lekötheti szabad autógyártó kapacitását.

Most állítólag a Zheijang Gonow nevű kínai autógyártóval tárgyalnak évi mintegy 7000 Isuzu-alapú terepjáró és pick-up helyi összeszereléséről az európai piac számára. Ez persze kevés volna a Bertone állapotának stabilizálására, hiszen a cég autóösszeszerelő üzemének kapacitása épp tízszer ekkora. Még ahhoz is évi 30 ezer autót kellene készíteniük, hogy nullszaldóval működjön a cég, de a kínai partner legalább valami kevéske bevételhez juttatná a céget, így talán meg lehetne győzni a hitelezőket, hogy adjanak még némi időt.

A Bertone korábban nagyszériás modellek kabrió változatainak gyártásával kötötte le kapacitását, de két hagyományos partnere, a Fiat és az Opel is hátat fordított a cégnek. Az Opel másutt készítteti az összecsukható keménytetős Astra TwinTopot, a Fiat kínálatából pedig már az ezredforduló előtt eltűntek a kabrió modellek. Ráadásul a nem csak a gyártórészleg van bajban: formatervező stúdióként sem vették igénybe a cég szolgáltatásait évek óta, így ma már valóban a puszta fennmaradásért küzd a patinás olasz autóipari cég.
  • I.C.ram
    Hibás a hír, de gondolom a Bertone-s cikkre gondolsz. Fogalmam sincs mi lehet benne. mert nem birom behozni.
  • I.C.ram
    Unokatesómnak volt egy S60-as 2.5-ös TDje. Azon is csináltak egy chippelést, és semmi problémája nem votl vele a hatóságoknál.
  • I.C.ram
    Azután adózol, ami a forgalmiban van benne. Műszaki vizsgán nem szoktak tlejesítményt mérni. Ergó nem bukhatsz le. Én autómon is 142 kw van írva, pedig soha nem tudott annyit, csak 132 körül. Ergó én szopok ezzel, és nem is tudok ezen módosítani, mert egy fasz elírta valamikor az önkormányzatban. Szóval nem bukhatsz le. Bár a legújabb rendszerű műszakin még nem voltam.
  • GregSB
    Olaszautó fanoknak egy kis rémálom keltő hír.

Főleg a kínai autóipart útáló Icramnak :D
  • autoszimulator
    Azaz :)
  • Csabesz6
    ez?:)

S60 2.4 (170 LE)

* Öthengeres, 2,4 literes benzinmotorok
    * Folyamatosan változó szelepvezérlés (CVVT)
    * Takarékos működés
    * Fejlett környezetvédelmi megoldások
    * Ötfokozatú kézi vagy ötfokozatú automata sebességváltó
  • autoszimulator
    Azt mondták igen. Személy szerint ennyire nem vágom a kocsikat :)
  • Borg
    es az szivo benzines?
  • autoszimulator
    2003as Volvo S60 a kocsi, a moci 5hengeres, 2400ccm-es, benzines.
  • Borg
    Ez milyen motor?
  • autoszimulator
    Bejelenteni én sem akartam, csak mondták, hogy elvileg a teljesítménynövelést jelezni kell vmien hatóságnál vagy közigazgatási szervnél /nem emlékszek mit mondtak/. De akkor ezek szerint nem, és a motor élettartama sem csökken, akkor erősen megfontolandó.
    Most hogy irtad, tényleg a szervízes tag is valamiféle szívó folytásról beszélt, valószínüleg akkor azt oldják fel. Bár a 170 ló is elég dinamikusan mozgatja, a 200 azért még jobb lesz :)
  • Borg
    Attol fugg mi az ott. Vizpumpa megadta magat esetleg, vagy feszitogorgo... mindenesetre el nem indulnek vele, mert ha szakad a vez szij, akkor eleg nagy a baj.
  • Tufa
    Ma történt egy kis baleset, 2.5td omim egyszercsak elkezdett igencsak hangosan nyikorogni, nagyobb erővel rezegni járó motornál. Félreáltam, és látom hogy a vezérműszijnál(már ha az), a (gondolom) generátor alatti tengely(jobb oldalon legalul) a szíj belső felénél szikrázik. Tanácstalanul állok a helyzet elött, volt már valakinek hasonló tapasztalata, vagy tudja mi lehet a gond?
  • Borg
    Vizsgan azt se szurjak ki, hogy nem ravalo szivosor van rajta, sot a fokolokereket se, meg az extra kipuffot se :D Bandazsolt leomlot se. Motorszam, stb stimmeljen, ne legyen olyan tuning cucc rajta ami TUV koteles, es a CO-t teljesitse, ennyi.
  • Borg
    Az 1,9 TDI pl vw-ben volt 130le-s is.
    A kisebb LE verziók elvileg szerkezetileg nem különböznek, olcsóbb csak ecuból visszavenni a turbónyomást. Ezért olyan nagy üzlet MO-n chippelni, mert a sok falusi azt hiszi, hogy akkora művészet az ecura egy másik autó programját rátölteni... csak aztán visznek hozzájuk egy szivo autot, es maris megallt a tudomany...
  • Borg
    Több lehetőség van.
    Vagy szivo folytás van benne (pl más piacra készült ahol szigorubb a környzetvédelmi norma), vagy a turbo töltése van visszavéve az ECU-val.
    Mindkét eset könnyen feloldható, és elvileg nem fogja jelentősen befolyásolni a motor élettartamát (hacsak amúgy sincs valami gyikja).
    Viszont nemtom mit akarsz bejelenteni, minek?
  • DJ BP
    a gyári Seat chipelésről tud valaki valamit? Garanciát is vállalnak az autóra, 105 lovas 1,9TDI-ről van szó, amiből 130-at hozhatnak ki. Vajon hogy bírná valójában, ugye régebben pont ennyit tudott ez a motor, nem tudom van-e fő szerkezeti különbség
  • ZsirosKenyer
    gondolom chippelni akarják. Ez autófüggő, valamelyik autónál van értelme, másoknál nem annyira. Volvo-nál passz, de szerintem inkább konzultálj a volvo fanklubbal, ott biztos tudják mit érdemes és hogyan. A kereskedők tudjuk mennyit tudnak gányolni, többségük tök hülye mindenhez. Szerintem inkább kerüljön kicsit többe de azt hozzáértő végezze.

Amúgy a chip miatt ne aggódj úgysem szúrják ki. Nálam pl. pár plusz paci lett a kipufrendszer módosítgatásaival, na az már necc, egy átlagember is kiszúrja hogy büdös :D
  • autoszimulator
    Úgy láttam van itt pár autós körökben jártas ember, esetleg autószervízben dolgozó is, hozzájuk lenne egy kérdésem.
    Kereskedő, kitől vásároltuk a kocsimat, azt mondta, a motor, ami most a kocsiban van, le van fojtva/korlátozva, és azt a szerelők le tudják venni, amit meg is csinálnak nekem ingyen és bérmentve. Ezzel nem is lenne probléma, de mivel ezzel viszonylag sok pacit kapok a kocsihoz pluszban, felmerült bennem, hogy ettől a motor nem fog előbb "elfáradni"? Elviekben nem kellene, mert nem húzzák a motort, hanem a valós teljes teljesitményt hozzák ki belőle. Mondta ezt a volvo-s szerelő.
    Másik, fontosabb kérdés, hogy az adók miatti bejelentés során, nagyobb teljesítményadós kategóriába kerülnék, mint amiben most vagyok. (170LE -> 200LE). A kérdésem az lenne, hogy ha ezt esetleg nem jelentem be, akkor az mikor és hol derülhet ki, hogy a kocsi valójában nem 170lóerővel üzemel? Pl műszaki során?
  • Lteebee
    Én trabival gyakoroltam a Hajógyárin.
  • Csabesz6
    :D alig várom a kövi hétvégét.csak benya kéne.
  • desigo
    Nah micsoda élmények:)

Emlékszem amikor én kezdtem vezetni apám mondta,hogy egyenes úton bárki tudja nyomni neki.Kimentünk egy Wartburggal és utánfutóval göröngyös földútra és ott kellett tolatnom.
    Nehéz volt mint állat,folyton keresztbe állt:)
  • CSOCSO
    lol:)
  • Csabesz6
    nah megvolt életem első vezetése:))
    tegnap delelött lementünk faterral, a jó öreg 1200s-sel(:p) gyakorolgatni dunapartra.hát nekem ez a 62 ló felér 300zal:DD
    1.tök furcsa volt hogy milyen érzékeny a pedál egy autóban(bár nem tudtam mihez viszonyitani,azt hittem van egy kis holtjateka.szval nekem karaj közvetlennek tünik a pedál,hulyeseg de ezvan:D)
    2.a kuplungot felendeve gáz nélküli elindulás egesz jol megy már:)
    igaz egyszer ketszer lefullad még, de lassan belejövök.ha nem megy akkor marad a gázos megoldás:)
    3.király,pöpec benne a váltó.egesz ugyesen tolattam is a géppel. volt egy kis saras rész 1.nap tök jo volt ahogy éreztem hogy icipicit megindul a segge benne:)nem száguldoztam(hova szágoldoznék, ez volt az első alkalom) 1,2,3-ban poroszkáltam ,tolatgattam, faterral dobáltunk fát a csomagtartoba,mivel még fölösleges a gázfütést belőni,annyira még nincs hideg:p
    nah és mai napra jutott egy "kis" kaland:DD
    elmentünk egy másik útra.földút egykét helyen pocsolya, gödör stb a szokásos...
    volt egy rész ahol kebaszott nagy dagonya volt.mondom elmegyek jobbon, a füvön.jolvan.visszafordultunk, mert fel volt túrva az út vége.megin mennék a füvön, aszongya fater inkabb ne ,mer sose tudhatod mi van a fűben.mondom jóvan bele a dagonyába:D csakhogy kicsi volt a lendület,oszt ottragadtunk:).nagy-nagy kínok árán, egy-két gallyal a hátsó kerekek alatt kiszedtük(jah igen közben én toltam kifelé,csupa sár voltam a cipőm,pólóm,lábam mindenem:)
    kijöttünk.nice,happy.megyünk hazafele, egyszer csak lefulladXD
    fater néz: mivan?:D mondom semmi megállt.hát persze hogy elfogyott a maradék benzin(ugyebár a saras kalandnál megzabált nemkevés naftát,ahogy próbáltuk kiszenvedni a vasat)kéne benzin.de honnan?:D hivjuk haveromat ,hogy faterja hozzon le benzint.ááá őő nemtudja leszivni a suzukijábol meg mittomén.nembaj azé jöjjön le, hozzon slagot, egy félbevágott üditösüveget.közben előrementem a a földuton, hogy tudja hova kell pontosan jönni.várok-várok.és mit látok?fékznek a "szolgálunk és védünk" és félreállnak.traffipax.fasza mondom jó hogy itt akartunk a melletuk lévö földuton elporoszkálni a mindenféle papirtol/rendszamtol mentes zsigaval(+ugye no jogsi)ezaz. jön a suzukis arc.dehogy ő nem hozott semmi slagot vagy bármi mást,mer alig van benzin a suzijában.+kicsit már be is volt állva (szokás szerint) Karcsi báttya.akkor kitalaltuk, hogy karcsi báttya visszavisz a dunaparton a suzukival(főuton nem lehetett, kicsit gázos lett volna,ha még szondáztatnak is azok a majmok)visszavitt a házunkhoz,kereshettem valakit aki ad benzint.találtam.adott egy kólásüvegnyit+röhögött hogy milyen marhák vagyunk:D kösz.visszafele, gyalog keresnem kellett egy másik utat, mivel az elözön nem jöhettünk el a zsaruk miatt.jó 10 perc caplatás.hív muter!!! owned! jön értem siessek.mondom jolvan csak kis problem van,de mingyart otthon vagyok.igyis ellenzi az egesz autos temat,még pipább lettXD
    aztan visszaertem a faterhoz meg a ladahoz és beleöntötte a naftát,és hazamentünk.
    nah a lényeg kb ennyi:D
    bocs a regényért.de nekem nagy elmeny volt.
  • ZsirosKenyer
    de legalább csajozós ;D
  • desigo
    Maximális sebesség 10 km/h
  • SötétBarom
    O RLY?
  • ZsirosKenyer
    szóval Suzuki Pixy

• Sland
    A hétvégén van valami nyílt nap a Hungaroringen.
    Ha jól tudom, akkor az RS bútor szervezi. Van több féle verseny meg családi program.
    Volt valaki?
  • robotnyk
    köszi mégegyszer.
  • robotnyk
    téli gumi felnivel, jah. bravohoz nem jó :)