101030
.
  • Borg
    Miért mindig dupla img taggal rakod a képeket?
  • Csabesz6
    milyen igaz.
  • pszihopata
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
  • pszihopata
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
  • robotnyk
    borotva a középső nevem. -.-
  • [Walaki]D`Lair
    Vág az eszed...:D:D:D
  • SötétBarom
    Semmibe nem kötöttek bele, és a vizsgadíj 8800ft volt. Sajnos megszoptam, mivel betelt a forgalmim, az még lesz egy 6-7 ezer kb.. Ha az nem lenne, akkor csak 8.8k.
  • DJ BP
    ez csak marketing, igazi Type-R úgyis tudod melyik :)
  • I.C.ram
    Type-RD kéne :P
  • Borg
    Nade dízel motorral Type-Rt? ugyanmár...

Bár érdekes pofon lenne a dízel piacnak, ha a Honda megcsinálná a 8000-ig forgó dízelmotort bele :D
  • I.C.ram
    Nekem bejön :D Ha beleseje nem lenne olyan ocsmány, kéne is :P
  • Borg
    Hát igen, lehet még lejjebb is süllyedni.
  • I.C.ram
    Már van 2 ember is. Egyik 30ért csinálja, másikat még fel kell hívnom, de jöhet a tiéd is PM-ben. Köszi!
  • Tufa
    25ért csinálnak okosmüszakit, vácon(nekem volt elég sok olyan dolog amivel nem ment volna át a müszakin, itt csak megemlítették hogy azt érdemes kijavítani). ha érdekelne akkor dobj egy pmet és adok egy számot.
  • Csabesz6
    bár ennek az uj ctrnek mondhatni tökmind1.:|
  • I.C.ram
    Egyszerű a válasz: Bürökrácia :D

Ne tudd meg, hogy én mennyit szoptam atíratásnál, csak mert céges votl az autó.

Amúgy mennyi volt mindennel együtt a műszaki? Én szerintem elviszem a szűrke módszerrel vizsgáztatni. Kicsit többe kerül, de legalább nem kell órákon át szopno ma faszt, meg úgyis belekötnek valamibe.
  • CSOCSO
    igy van.. de azt hittem hogy etz mar soha nem irja le senki
  • CSOCSO
    nemhiszem hogy profi sofornek kell lennie.. dodgeban nem volt abs.. nem egyszer elofordult hogy blokkolt a kerek es fingom nincs mennyi ido alatt de szvsz eleg hamar kapcsoltam ( a meglepettsegemhez merve) es felengedtem ujra tapostam a feket es nem volt tovabbi blokkolas...

ha veszhelyzet van es berosol ijedtsegedben akkor tutira azonnal blokkolasig nyomod a cuccost.. csakhat vannak akik egyes esetekben ilyenkor tudjak mit kell tenni... felenged fek nagyon piciket es ujra benyom amig lehet... valakik csak tovabbfekeznek 100% labnyomast kifejetve es megallnak ugy hogy az abs az utcso centiig dolgozik.. en nem hagyom hogy az abs vegig dolgozzon
    ha be is kapcsol valszeg ha tudom akkor megprobalom korrigalni a fekezest.....

magyarorszagon mercivel 2 szer olyan tortent hogy blokkolasig fekeztem.. kozben probaltam bevenni a 90 fokos kanyart dehat nem ment.. fek felenged finomabban de erosen benyomva mar sikerult is a kanyar bevetel ( emlexem mekkorat dulongelt a kocsi ilyenkor lol)

amugy ha lesz manim valszeg a fekeket is tuningolom majd az auton. egyszer nagyon nagyon sokkal mentem.. es egy terepjaro elem termett.. nyomtam a feket de 120mph rol nemtom meddig erzesre nem tortent fekezes :D:D:D meg mertem volna eskudni hogy csatt lesz belole de olyan 80 alatt mar kezdteme rezni hogy lassulunk
  • CSOCSO
    en is hasonlo modon velekedem...
    1-2szer fordult elo hogy fekeztem hirtelen es bekapcsolt az abs es ereztem ha igy haladok tovabb akkor ebbol taccs lesz... gyors fek felenged ujra megnyom erosen.. hopp az abs nem jon es megalltunk.

• desigo
    Jön a még erősebb Nissan GT-R
  • robotnyk
    most a dízel a zisten, nem tudtad? :)
  • robotnyk
    igen, bár ez szerintem egyben a blokkolás határa is fékezésnél
  • [Walaki]D`Lair
    ŐŐŐ...akkor a leghatásosab a fékezés, amikor a gumik tapadási határán fékezel.
  • csabush
    itt a másodperc töredékén van a hangsúly, egy ember nem tudja csak ilyen rövid időre elvenni a lábát... ellenben az elektronika igen, és ha az esetek többségébe csökkenti a fékutat akkor egyértelműen jobb mintha nem lenne
  • SötétBarom
    Azzatyauristenit!
  • DJ BP
    de ha összességében mindenki örül, hogy van a kocsijában ABS minek vitázunk? :D
  • cement
    pontosan
  • robotnyk
    szvsz akkor a leghatásossabb a fékezés, ha a maximális fékerőt fejted ki. a blokkolás határán fékezés nem maximális fékerőkifejtés, legfeljebb optimális.
  • SötétBarom
    Nem. Az elektronikát egy két dolog átverheti.. Például ha murvás az út, vagy a felületén picit kavicsos.. De van még egy-két hasonló tényező, amitől az ABS megkavarodik. Ha csontszáraz tükörsima betonon beleállsz a fékbe, akkor is van különbség a PRo pumpálós arc, és az abs között..

Viszont, az emberek 95%-a nem a PRo Pumpálós Arc kategóriába tartozik, ezért jó dolog. :)

Szerk.:

Erről eszembe jut egy sztori, a dzsonnizós sztrítrészerről, aki azt hitte, hogy pro, és egy satufék után (kb 70-80ról) úgy keresztbe állt a stifttel hogy csak úgy zörgött.. Meg kicsapott egy táblát a helyéről :)
  • [Walaki]D`Lair
    Szerintem arról beszél, hogy az ABS rövidebb úton áll meg, mint egy autó blokkoló kerekekkel, VISZONT hosszabb úton, mint csúszáshatáron fékező kerekekkel...és ebben lehet valami...
  • robotnyk
    de könyörgöm, miért lehetetlen, ezt meséld már el? jobb a profi vezető reakcióideje, mint az elektronikáé? gyorsabban engedi fel a féket, ha blokkolnak a kerekek?
  • cement
    jaja a meghatalmazast nem szeretik, az en kocsim is cég nevén van, a kötelezővel is szoktak basztatni :D hulye az osszes
  • SötétBarom
    Dejó. Ma voltam műszakin, sikerült szopatniuk egész kib@szott délelőtt, hogy rohadnának meg.. Reggel háromnegyed 9től ott b@sztam a rezet fél 1ig :|

Ráadásul betelt az a nyomorék forgalmi, így futhatok még egy pár ezres kört az okmányirodában is.. Bürokrácia FTW.

Ja igen, az egész úgy indult, hogy oda kellett rángatnom szerencsétlen fatert, mer a nő bambán mondogatta, hogy: Meghatalmazááás?
    Könyörgöm.. Bejelentett lakcím, meg a név passzol, mi a rákér akarnám én sunyiba levizsgáztatni valakinek az autóját?
  • cement
    basszus te elolvastad amiket irtam? ugy laccik nem.

bercy nem arrol beszeltem ha allo helyzetbol elkapar az auto de az most mindegy. elmondtam hogy nekem is joljott mar az abs es nem tartom hulyesegnek. annyit mondtam, hogy fizikailag lehetetlen hogy az abs rovidebb fekuton megalljon mint egy profi sofor abs nelkul. ennyi.
  • Bercy #58440
    Gyorsulásnál is lehet, hogy néha el kell venni a gázt a jobb gyorsulás érdekében. Például ha túl nagy gáznál kipörög a kerék, erre is van már ugyebár elektronikus kipörgésgátló. ;)

Az ABS-ről folytatott "vitátokban" meg szerintem kicsit elbeszéltek egymás melett. Azt senki nem vitatta, hogy az ABS rövidebb vékutat biztosít, HA a vezetó PONTOSAN a csúszás határon tudja tartani a féket. Viszont erre szerintem nem sok ember képes, mert nagyon sok tényező játszik(utviszonyok, gumi kopottság stb). És az se biztos, hogy mazsola aki véletlenül pánik szerüen tövig fékez. Ha elég fáradt vagy esetleg csak elmélázol és hirtelen történik valami...bárkivel megeshet szerintem
  • cement
    Blokkolásgátló fékrendszer előnyei

* esetek többségében csökkenti a féktávot.
    * vészfékezés közbeni irányíthatóság

ez is a wikipediarol van. az esetek tobbsege az az amikor a mazsola belelep es blokkolna a kerek, ha nem volna abs. valoban ugy rovidebb a fekut hogyha nem huzunk 20meteres csikot, mintha huznank, de ha valaki tud ugy fekezni, ahogy kell, akkor rovidebb a fekut.
  • robotnyk
    te meg ne akard azt magadnak vagy bárkinek bemesélni, hogy blokkoló kerekekkel majd hamarabb megállsz. mert nem, ezért 2 dolgot tehetsz, vagy pumpláod a féket ha nincs abs, vagy ha van, akkor hagyod, hogy az abs pumpálja.
  • cement
    "A blokkolásgátló fékrendszer (Anti-lock Braking System) olyan aktív biztonsági eszköz, amely megvédi, illetve megakadályozva az autó megcsúszását erőteljes fékezés esetén, továbbá segít a fékezendő gépjármű egyenesen tartásában. A rendszer lényege, hogy speciális a kerekre szerelt érzékelőkön keresztül érzékeli, hogy ha a kerekek blokkolnak és ekkor a másodperc töredékére kiiktatja a fékezést."
    magyarul addig amig az abs dolgozik, nincs fékhatás, ergo az autó lassabban (de biztonságosabban) lassul. ez olyan mintha megprobalnatok bemagyarazni nekem hogy ha ugy gyorsitunk hogy neha egy pillanatra elvesszuk a gazt utana ujra ralepunk jobban gyorsul a kocsi mintha folyamatosan tapossuk a gazt.
  • cement
    volt mar hogy nekem is jol jott hogy volt abs, mert hirtelen leptem a fekbe es nem olyan volt az utviszony mint ahogy megsaccoltam. nem vagyok en sem sumaher, de volt mar hogy olyankor is kozbelepett amikor en ereztem hogy nem kellett volna. es mivel nekem 96os kocsim van eleg regifajta abs van benne ami meg nem a legprofibb, igy noveli jocskan noveli a fekutat, az ujabbak mar nem annyival hosszabitjak meg, de meghosszabbitjak.
  • cement
    kanyarodaskor meg kikeruleskor lehet hogy jol jon az abs, de egyenes utszakaszon csuszashataron fekezve (amikor mar nyikorog egy kicsit a gumi de meg nem blokkol) jobban meg lehet allni mint abs-el. ez teny. olyan emberektol hallottam ezt mar akik nem a mi szintunkon ertenek a kocsikhoz, hanem pöppet jobban. jobb ha ezt elfogadjatok.