101030
.
  • shad0w
    Könnyen lehet, h én értelmezem rosszul, de nekem a táblázatból az jött le, h városban ahol a megengedett max sebesség 50km/h lenne 65-75 km/h között büntetnek 30k-ra.
  • Dodo55
    Az utóbbi időben nem sok olyan dolgot láttam, ami nem a pénzről szólt volna...
  • broman191
    Azért ez az 50/51 különbség máshogy fest a valóságban...rugalmasság és emberség kérdése. Bár biztos van olyan zsernyák aki ebbe is belekötne~.~
  • Dodo55
    Ha jól sejtem ezekről az új bírságokról van szó...

Az a véleményem, hogy felháborítóak az összegek, és hatalmas pofátlanság az egész.

Ha jól értelmeztem, akkor ha városban 51-el megyek, akkor már megbasznak 30 ezerre...

Eleve olyan összegekbe kerül egy autó fenntartása ebben az országban, hogy csak néztem, amikor megtudtam mi mennyi.
    Még nincs jogosítványom, de 1-2 hónapon belül szeretném elkezdeni, úgyhogy az utóbbi időben elég sok mindennek utána néztem, és tényleg olyan árakat láttam, hogy nem akartam elhinni.

Az még OK, hogy az alkatrészek drágák, de ha Amerikában(ahol ráadásul 4x-5x ennyit keresnek átlagosan!) ilyen adókat vezetnének be autókkal kapcsolatban, akkor lázadás törne ki az egész országban. Persze ott soha nem csinálnak ilyet, ott az autó a szent állat, és ez nagyon jól is van szerintem. Környezetszennyezés így meg úgy, mit ér az egészséges környezet, ha nem tudunk közlekedni? Meg még akkor a biztosítás is...

Szeretnék külön autót, mert ami van, az hétköznap reggel 8-tól este 6-ig biztos nincs itthon, de ilyen árak mellett max álmodhatok róla.

Mindenesetre ezektől a bírságoktól én nem félek, mire meglesz a jogsim, addigra eltörlik az egészet, mert senki nem fogja tudni őket befizetni, annyi kapacitása meg nincs a rendőrségnek, hogy behajtsa majd mindet. Illetve van, csak akkor majd nem lesz ki, aki kiossza a további bírságokat :)

Lol, kiütöttem valakit, visszavontam, most meg nem engedi újra elküldeni.
  • cement
    hat jo kover masfel ember, inkabb ketto :D
  • pszihopata
    Vagy egy teletank!
  • Punker
    az 1,5 ember :)
  • pszihopata
    Usa nem jobb oké.Engem 100 euróra baszott meg az osztrák rendőr,mert a teherautó 170 kg-al volt több a megengedettnél!

170 kiló!
  • Punker
    70k alatt van a minimálbér.

szerk:

rákerestem jól tippeltem:
    "A minimálbér 2008.01.1-től 69.000 Ft"
  • Punker
    szerintetek mi a valószínűség alapja annak hogy az ilyen 30-as táblák csak a pénz beszedés miatt vannak kint 1-2 helyen? valaki mondta hogy ellopták a táblát, erre volt a reakció hogy az úgyis fölösleges volt, mire a reakció de jó büntető hely, szal a franc se tudja, nem elöször hallom hogy vannak esetek mikor tényleg csak a minél több büntetésre hajtanak, és nem a rend és biztonság az első.
  • SötétBarom
    Még egy poszt a témában: ezeket a bírságokat úgy vizsgálom, hogy összehasonlítom a minimálbérrel.. Ausztriában ez ugy tudom per pill 1000e környékén mozog.. Itthon pedig 8x ezer.. Lehet számolni.
  • SötétBarom
    Mit vár, amikor le akar lépni a rendőrök elől?
    Másrészt meg nem mondtam, hogy az USA jobb..
  • Punker
    valszeg ha rögtön megáll akkor nem jár így és nem fognak rá rögtön fegyvert.
  • SötétBarom
    Mész te. ;)

Sztem kicsit többször járok Ausztriában.. (persze nem biztos)

Btw. nem bírságokat kéne emelgetni, hanem növelni kéne az utak biztonságát.. Pl. az útjelző kis oszlopokat tisztán tartani (éjszaka a mocsoktól nem látszik se a vonal, se ezek a kis prizmák), nem sózni, hanem sóoldattal tisztítani az utat (hogy ne legyen taknyos még +3 fokban is..), meg ezeken kívül van még egy halom veszélyes apróság, de egyszerűbb a gyorshajtókra meg a piásokra fogják a balesetek nagy részét..
  • cement
    jol csinalta, amokfuto motorost hogy allitasz meg maskepp? es sztem nagyobb baja nem lett csak megutotte magat
  • pszihopata
    'Mocskos egy hely ez.. "

-És mit szólnál ilyen zsarukhoz?

Usa rendőr megoldja!
  • broman191
    Zöldben hihetetlen ronda, de még úgy is váááááá:P
  • DJ BP
    ez a célja, ezért nem b*sztathatjuk a bírságok nagyságát logikusan gondolkodva :) Persze jó lenne szabadon vigéckedni, de az már a mi gondunk :)
  • Borg
    Talán mert ott nem 120 euro a 66kmh, hanem 250 :D
  • DJ BP
    Érdekes, Ausztriában 50-nel megyünk magyarok legtöbbször :)
  • autoszimulator
    Ezek nem helyszíni bírságok, hanem el nem ismerés utáni, és ha postán kapod az áldást, utólag.
  • SötétBarom
    50 helyett 66kmh 30 rongy. Színvonal megvan

Vááá. Remélem ez az ország eltűnik a süllyesztőben minél előbb.. Mocskos egy hely ez..
  • Borg
    De ezek a max tételek, nem?
  • ZsirosKenyer
    új bírságok

ezentúl mindenki figyeljen jobban a kintfelejtett 30-as táblákra
  • DJ BP
    ez valódi kép? :O
  • MikX
    Jahh, elképzelem ah előtérben Boxerdurozsolás, azmeg vijjog a háttérben :D XD
  • cement
    ezmiez lol dedurva imadom oket. a nagy testver a hatterbol figyel
  • vass17

hmmm...
  • GregSB
    Oktató kocsira jellemző a sz@r állapot, főleg a magyar utakon. Az a 4-es golf amiben tanultam volt kb 1,5 éves és már kopogott a jobb első felfüggesztése...
  • Willi Betz
    Nem pont a dízelre gondoltam :D,de kasztnilag meg műszakilag jó autók voltak.
  • Csabesz6
    =DD
  • I.C.ram
    Én utáltam. Mondjuk ez már valószínű az állapotának tudható be. Meredekebb lejtőn csak 1-esben, 2-esben bírt felmenni. Az ülései szétvoltak már ülve, a váltója állandóan kiugrott sebességből, és még szervó sem volt benne :( De mentem vele 120szal is. Na az élmény volt a kb 3 perces kifutópálya után végre elérni azt a tempót, amivel úgyahogy megtűrnek a szélsősávban :D
  • GregSB
    Jó öreg Jetta :D Unokabátyámnak volt ilyen 1.6-os benzines. Sokat csapattuk :P (akkor még nem volt jogsim, szóval nemhivatalosan ezen is tanultam vezetni :))
  • Willi Betz
    Ez még oda tartozott ahol a Volkswagen hírnevet szerzett a Golf 2-vel,ezek jól sikerült darabok voltak,máig kevés olyan van ami rohadna.
  • Willi Betz
    Nekem meg az nem tetszik,hogy az Astrat akarod leszólni,ugyanis olyat vezetek már egy éve(kombi,kategórián belül ennek van a legnagyobb csomagtartója,ha az Octaviat nem vesszük bele,ugyanis sokan azt hiszik,hogy alsó közép kategóriás) és valahogy jobban érzem benne magam mint egy Golfban(ahhoz is volt szerencsém).Viszont a Ceed tényleg egy jól sikerült autó,hiába koreai.Logan meg hát attól függ,hogy melyik oldalát nézzük.Francia oldalról tényleg hulladék.De használhatóságilag egész jó,igaz anyagok nem valami fergetegesek benne,de akinek olcsón kell "nagy" autó az megveszi a Logan MCV-t.
  • I.C.ram
    ték
  • I.C.ram
    1.6D volt. Szinte lehetetlen volt leffuladni vele :P
  • I.C.ram
    Én ilyenen tanultam :D
  • GregSB
    4-es golfon tanultam vezetni, szóval van összehasonlítási alapom. A 4-es kissebb belül (hátsó lábtér jelentősen), és a futóműve is szarabb az 5-ösnél. Nekem ezek már szignifikáns különbségek...

A H Astrát vezettem 3 napig (külföldön béreltük), nem voltam tőle elájulva. Belül kissebb az 5-ös Golfnál, és sokkal több a kopogós műanyag a műszerfalon. Ha mindenáron e két autó közül kéne választani én akár képes lennék kifizetni a többletet a Golfért.

Egyébként a kategóriából nekem a Bravo, Ceed vagy Focus kéne... csak kicsit zavarta a szememet hogy szarozzátok a Golfot :) A Dacia Logan, meg a Renault Thaila.. na azok szar autók :)
  • GregSB
    A kategóriáján belül kapsz hasonlót olcsóbban ez tény. Ettől függetlenül ha valaki kifeizeti rá a + költségeket (mert sznob vagy hülye :D) akkor egy nagyon jó autót fog kapni. Szar autó számomra az, amit szar vezetni, gagyi és nem ergonómikus a belseje, stb...