101030
.
-
Imádnám, ha az a 140 nyugdíjas a hetesről hirtelen áttérne autókázásra -.- -
Igencsak hasznos tárgyalások ezek :DD -
Dodo55 #60235 Amúgy meg a buszokat úgy ahogy van ki kéne vonni a tömegközlekedésből, mert 100x környezetszennyezőbbek, mint egy személyautó.
A megspórolt pénzből meg (majdnem)ingyenessé lehetne tenni a jogosítványt, eltörölni egy csomó autókra kivetett adót, stb, és így már is lehetne autója szinte bárkinek.
Persze alapból nem olyan környezetszennyező egy busz, de ahogy Magyarországon üzemeltetik őket...
Nem tudom észrevettétek -e már pl, hogy a legtöbb buszon van egy kipufogószerű cső a motor alatt hátul. Az nem kipufogó, hanem az a rendkívül káros gáz van kivezetve rajta, ami egyébként a motorba van gyárilag visszavezetve, mert még elégetlen üzemanyagot tartalmaz. Gondolom így jobb a fogyasztás, mert tisztább az üzemanyagkeverék, így spórol egy kicsit az üzemeltető cég. -
Be kellene vezetni valamilyen autóbuziknak kitalált kedvezményt.. Az emberek 95%-a kizárólag közlekedési céllal autózik.. -
Kiszámolták hogy egy környezetvédelmi konferenciára repülő több száz politikus és küldöttség miatt hány tonna füst került a levegőbe,valami brutális szám jött ki,de sajna nem emlékszem.
Persze nem tudtak megállapodni! -
Van benne valami...
- te használj tömegközlekedést saját autó helyett, de én inkább megyek Ányócca' a melóba
-
Bárhol akarnak építeni,ellenkeznek hogy a körgyűrű tönkreteszi az élővilágot.Az nem számít hogy ami most van az 10-szer rosszabb.
Megoldást nem mondanak semmire,csak semmi se épüljön szerintük akkor jó.
Ez igaz a közlekedésre,energiára mindenre.
Persze fogyasztani ugyanúgy fogyaszt és szennyez mint bárki,hiába környezetvédő. -
Maximum monster alátétnek. De annak kivételesen jót. Utána még ki is nézne valahogy...
-
mert mindenki különböző,szerencsére:) -
DJ BP #60228 Pl. én szeretem, ha egy autóban van erő (ne legyen 100LE alatt), de még beláhatóan fogyaszt, ez egyfajta szükséglet, ezt engedhetem meg magamnak, nem akarok én versenyezni, de minden autó érdekel, megnézegetem, stb. -
DJ BP #60227 Mánia az autók iránt, igen
Pl. aki felújít egy 60 lóerős veterán autót, az nem lehet autómániás? -
miért,csak akkor lehet kedvelni az autókat ha valaki amatőr autóversenyzőnek, vagy hobbikaszkadőrnek érzi magát?
hagyjuk már ezt... -
ZsirosKenyer #60225 ja bocs mindenki, én értelmeztem félre a "MÁNIA" kifejezést. -
DJ BP #60224 szóval neked nem számít a fogyasztás? Azért gondolom te se vennél olyat ami 20-at kajál -
én kérek elnézést kedves sztrítrészerek... -
ZsirosKenyer #60222 ha neked az a fontos akkor szerintem rossz topikban jársz ;)
mivel az itt levők 90%-nak a fogyasztás csak másodlagos kérdés, így ne csodálkozz ha kritizálunk vmit ami nem megy.. -
nem értem miért az jön elő először egy autóval kapcsolatban, hogy így megy úgy megy stb... 1.9 szívó D persze hogy nem egy atomerőmű...
nekem pl nem ez fontos, hanem hogy kényelmes tempoban majdnem egy tankkal felmegyek vele Hamburgig...
-
Semelyik VW nem megy jól 1.9 alatt :D Iszonyat lomha motorokat gyártott a VW, és afogyasztásuk sem volt kevés, de lég megbízhatóak. -
de nem is megy(gondolom én,nem volt sdi-vel dolgom:)
lol ma ahogy jöttem haza sulibol,elhuzott mellettem pár autó,erre látom hogy pár méterrel odébb átgurul egy dísztárcsa az úton,és szépen lepihent a járda mellett.van egy fócvágen tárcsám
-
"miért nincsen körgyűrű?Főleg a környezetvédők miatt!"
most mivan??? -
az az SDi motor amúgy egy elpusztíthatatlan blokk... -
Nemtom, láttam a képet, és úgy gondoltam kellőképpen loálos ide. -
DJ BP #60215 ez meg kié? :DD
Van egy ugyanilyen színű a környéken, SDI(63 lovas dízel). Nagyon kemény csávó hajtja :D Előzgetne mindenütt, de olyan nyögvenyelősen :) -
szétbasznám ezt a dögös bigét annak a meseautónak a motorháztetején 
-
-
Ránézésre, sztem fasza monster truckot lehetne építeni belőle... -
DJ BP #60211 2500 dollár
-
ZsirosKenyer #60210 inkább át kellene gondolni mielőtt építkeznek hogy nehogy véletlenül fontos szellőző-csatornát építsenek be (lsd. Aréna plaza) megfosztva ezzel friss levegőtől a várost.
-
DJ BP #60209 Londonnnál elég komoly körgyűrű van, 4-5 sáv egy oldalon :)
Mondjuk tavaly nyáron a Tower hídtól a városhatárig így is 1-1,5 óra lépésben haladás volt, városba bejutáskor is :). -
DJ BP #60208 ja, zöldek nem képesek felfogni, hogy dugóban állva többet szennyeznek, ráadásul városban, ahol emberek élnek, és nem békák -
Meg 4 évre leállították. -
Nem kell!:D -
Miért nincsen körgyűrű?Főleg a környezetvédők miatt!
Aki M7-M3-on is menni akar,az mehet be a városba!
Nekem egy debreceni út csak oda 450 km/6.5 óra,ebből másfél óra a dugó pesten.Jobban járok ha az alföldön kevergek + 100 kilómétert. -
G_ArchAngel #60204 igen?
1-es zónában tényleg kevés az autó, csak a buszok és taxik állnak annyira egymás s*ggében, hogy gyorsabban gyalogolni, mint használni a tömegközlekedést... -
"Magyarország három évet kapott az uniótól arra, hogy az egészségügyi határérték alá csökkentse a porszennyezettséget. A környezetvédelmi tárca munkatársa szerint azonban nem sok esély van rá, hogy addigra sikerül."
Jó hozzáállás :D Talán már régen be kellett volna fejezni a körgyűrűt és kitiltani a kamionokat a belvárosból... egy vicc amit azzal is szenvednek mostmár.
-
Kitiltanák Budapestről a szennyező autókat
"Hazánk három évet kapott az uniótól arra, hogy az egészségügyi határérték alá csökkentse a porszennyezettséget."
Én a Londonban is elterjedt fizetős zónát vezetném be, az úgy tűnik működik... -
persze h van hozzá technika, de ez sok ember érdekeit sértené. szinte minden autógyártóét aminek van sportmodellje. ha korlátozottak a kocsik ki a fasz veszi meg a lambot, ha ugyis csak 50el tud menni vele a varosban es nem tud allatkodni.
az iq tesztre reagalva en meg vezetesitudashoz kotnem. alap lenne hogy a rutinvizsga ennel sokkal bonyolultabb es nehezebb legyen, pl sikos ut, megcsuszas, vészhelyzet szimulalasa és ezek elkerülési módjai. csak sajnos ehhez kevés a vezetéstechnikai pálya, pedig szinte senki nem tudja mit tegyen mikor megcsúszik, pl mari néni a renault thalia-javal csak tapossa a feket es persze hogy csattan.
es mondjuk az alap jogsi csak 100 loeroig szolna, es ha erosebb kocsit akarsz, kellene egy ujabb vizsgat tenned egy versenypalyan vagy mittomen. csak ezzel meg az a baj hogy nem csinálnának ilyen tesztet mert azt mondanák hogy "minek tanítsuk meg a józsit gyorsan venni a kanyarokat meg menni mint az állat ha úgyis szabályellenes lenne akkora sebesség"... -
Lehet,hogy a kocsit nem is látták...
KPMeseket megnézném,hogy mit szólnak hozzá. -
Dodo55 #60199 Van itt egy volt rendőr a házban, asszem 80+, mozgássérült, de még mindig van jogsija(legalábbis vezet)...
Egy Trabantja van, minden nyáron azt szerelték a fiával, mert örökké kiesett belőle az ülés. A motorból folyik minden, 3 méteres körzetben benzin szag van mindig.
Októberben járt le a műszaki, eltűnt 1-2 hétre az autó, már reménykedtünk, hogy bontóba vitték vagy valami, erre újra feltűnt, ugyanolyan szar állapotban van, mint volt, csak ott virít rajta a 2009-ig érvényes piros színű műszaki vizsga matrica a rendszámon. Komolyan 5 percig álltam, és bámultam azt a matricát, mert nem akartam elhinni, hogy átment.
Persze valószínűleg nem ment át, csak a pénz az egyik zsebből a másikba... -
Szociális érzékenység!:)