1080
Medieval Total War
  • Davidka
  • antijedi
    azthiszihogy azok gyengék de majd rájön... :P
  • Davidka
    mér támadod meg? Valami bűzlik ott? :D
  • bazza
    Még egy hiba: Egy provinciában össz vissz egyszerre egy épületet építhetek, ami lehet hogy 12 évig tart. Nincs elég munkásom 2 épólet építésére egyazon években, és provinciában? Elég GAZ!
  • bazza
    Nekem van egy állítólagos 60%-os magyarításom, és nem rossz!
    Amúgy eléggé elszartam az első kampányomat (legelső age), most tartok 1235-nél, és csak most kezdem kifejleszteni a hűbéri lovasokat...Megpróbálok egy kisebb hadsereget összekapni, és megtámadom Dániát!!!
  • Kandurex
    A magyarosítás közel 5% -s vagy még annyi se.
  • antijedi
    jácc angolul nem kel olyan hűdenagy szókincs :)
  • bfg900
    Ja van 3 age, meg a viking age. Akkor gondolom nem a vikingel érdemes kezdeni. Amúgy felinstalláltam a magyarítást és nem műxik. Semmi doksim nics hozzá és biztos, hogy a jó könyvtárat adtam meg. Minden angolul van. Tudom, hogy ez így nem nagy segítség, de van tippetek?
  • antijedi
    alapból van 3 korszak..., ehez hozzá ad a kieg még egyet ami csak angliát foglalja magába meg egy kis részt a vikingeknek de ez teljesen külön van és külön választható...
  • Braveheart
    Ha jól emlékszem külön van a 2, Britannia is több részre van felosztva
  • bfg900
    Ha feltelepítem a Viking invasiont, akkor hogyan játszható az alap játék kapmánya? Külön lehet végigmenni rajta, vagy hozzákapcsolódik?
  • Braveheart
    ijjász
  • antijedi
    nm :)
  • bazza
    thx!
  • antijedi
    tonyot épitesz szomszédos tartományba
  • Kandurex
    Kémkedj
  • bazza
    Kezdek rájönni a dolgoka!
    Rájöttem, hogy lehet hajót építeni, és arra is, hogy jó sok épületet kell építenem!

Szeretném megkérdezni, hogy kb 800 hűbéri katona +120 ijjász +120 milicista elég lesz-e egy lázadó sereg leveréséhez?
    Na jó... Arra lennék kíváncsi, hogyan nézhetem meg, hogy neki mennyi katonája van? Kémkedjek? Azt meg hogy?
  • Kandurex
    Báyászat, gabona
  • bazza
    Egyelőre megpróbálom feltornázni a gazdaságot...
    Adókon kívül mi növelheti egy provincia bevételeit?
  • Kandurex
    Ez egy ilyen játék...nem köszön :)
  • antijedi
    miért tud olyat is a kényerpirító ?
  • bazza
    Mintha vennél egy kenyérpirítót, aminek a dobozában nem volt használati utasítás, és csak 3 hónap után jössz rá, hogy kenyeret is tud pirítani...
  • bazza
    Ezt csak azért mondom, mert annyi lehetőség van benne, de mindre neked kell rájönni, nehogy véletlenül tudjál normálisan játszani...De legalább nem fogom hamar megunni :)
  • bazza
    Egyetlen hibája a játéknak: KURVÁRA nem mutat meg semmit az a kis pöcs tutorial!
  • Kandurex
    Mire oda érsz, fél Európa már a tied.
  • Kandurex
    Mindettől függetlenül, lehetséges olyan helyzet, hogy nem tudjuk leverni a kiszemelt tartományt. Na ilyenkor jön az évszázados háború, amolyan adok - kapok, de inkább adok. Lehetőség szerint ne bonyolúdjunk ilyen esetbe több frontos háborúba. A határok mentén állítsunk fel egy bika védelemet és kezdjünk neki a gerilla módszernek, lehetetlen pillanatokba a lehető legnagyobb KÁROKOZÁS célbatűzésével támadjunk, ez kb. annyit takar, hogy 2 irányból 3 irányból támadjunk egy kisebb csapattal, így van esély egy - egy tartomány időszaknyi uralására és ez idő alatt simán a porig rombolhatjuk a földeket..pár év és a lakosság feltámad...hódító helyett, mint megmentőjézt látja bennünk az ellenséges nép...loal ;)
  • bazza
    Nem????? Azt olvastam, hogy hajókat lehet építeni! Egyik fórumozó régebben azt írta, hogy 1 körön belül majdnem mindenhová el tudott jutni tengeren...
  • Kandurex
    Hadsereg fejlesztése: Jobb katonai iskolák építése vagy sok harc árán (érdemes szelektálni csapat összevonásokor) lehetséges.

Skót megoldás: Helyzet adja. Attól, hogy felszaladtak a tartomány legmagasabb pontjára még simán leverhetők. (több infót adj, csapatok létszáma, felszereltsége, tartomány felépítéséről)

Tengeren nem igen lehet közlekedni.
  • bazza
    Hogyan tudok a tengeren közlekedni? Angol parton is kikötő, Francia parton is, de átmenni id-oda nem tudok...Halyókat hogyan tudok venni?

Ja és a skót lázadókat nem tudom leverni! Elfoglalják a magaslatokat és onnantól övék a győzelem...:(

És hogyan fejlőödk? Lehet fejleszteni a hadsereget?
  • Bandew
    :-DDD
  • Kandurex
    Igen (de nem árt vigyázni vele, szerez jó pontokat nála, ha kitagadott akkor kereshetsz más módszert) (engem kitagadott...megostromoltam a tartományát és lefejeztem..nekem ne ugasson a vínember :D)
  • Kandurex
    Pénzt, pénzt legfőképp adó beszedéssel tudsz maagdnak teremteni és árú termeléssel a tartományokban. VIGYÁZAT! A katonaság valami irgalmatlan módon zabálja a pénz, minél nagyobb a sereg annál nagyobb az ellátmány szükséglete. Aztán ha elfoglalsz egy provinenciát érdemes aza adókat minimumra tenni az adott tartományban különben igen hamar lázadások közepette találod magad. Pénz tudsz még zsarolással szerezni, követeket küldesz egy másik néphez azzal, hogy ha nem adnak évi 15e -t pénzt akkor esetleg az eddigi jóviszonyt felváltja egy határozottan rossz viszony :))
  • Bandew
    Azt meg hogy kell? Követet küldök a pápához?
  • Kandurex
    Szövetséges területre katonasággal nem léphetsz! Ha ezt szeretnéd, kérvényez a pápától keresztes háborút akkor átmehetsz. Kémkedni kémek kiképzésével tudsz.

Igazából ez a része engem soha nem érdekelt, katonai stratégia, tippek és trükkökbe ász vagyok, de a politika :(
  • Bandew
    Pont ezekkel van nekem is problémám. :-)
  • bazza
    A fenébe!
    Skóciában lázadás tört ki, a seregem meg franciaországban van. (épp csapatösszevonás volt) Hiába van kikötő az angol partokon, és a francia partokon, csak a követeim tudnak Anglia és Franciaország között járni a tengeren. A katonáim miért nem?

És a szövetségeseim területére nem léphet a katonám anélkül hogy megszegném a szövetséget?

Hogyan tudok kémkedni?

Plz segítsetek ha tudtok!
  • Bandew
    Pont a codecet akartam említeni. :-D
  • bazza
    Az Angolokkal kezdtem, nagy nehezen elfoglaltam Wales-et...
    Tudnátok írni néhány dolgot, hogy pl:
    -hogyan érdemes pénzt keresni
    -hogyan kösszek szövetséget
    -kire, mire figyeljek-vigyázzak
    -miket építsek

Csak mert most játszok TW-vel először, és nem szeretnék rögtön hasraesni! :)
  • bazza
    Istenem! Hát működik! A Codeceket leszedtem, és simán elindult! Thx mindenkinek!
  • bazza
    Amúgy amikor elindítom, hallok egy nagy reccsenést...:)