1396
Digital Reality Rulez
  • skorpio7
    Jó nektek pestieknek .
    Gondolom , ha már ti tegnap megkapátok , akkor a kedves postásbácsi hétfőn hozzám is elhozza az én drágaságos dobozkámat . :)
    Persze azért addig sem fogok unatkozni .
  • Játékos
    Letöltöttem én is a Warezcenterről , tetszik , ha lesz magyar verzió kb 6-7000 ft környékén , akkor megveszem . Magyar fiúk munkája , meg kell venni , ahogy az első és második Imp. Gal. progikkal is tettem /bár a második nem nagyon tetszett , de hát ez szubjektív vélemény/ .
  • TheZsenyka
    Teljesen el vagyok keseredve: a Föld missziók során eljutottam (elején vagyok) a Pluto bolygóig, ahol is némi bányászás és egységépítés után le kellene rohann valami "Neptun Bázist" A gond az, hogy a Neptun bázis nincsen sehol. Ilyenkor mi a fittyfene van??? PLÍZ HELP!

ARGHHH
  • Nicknév
    hi! honnan tudnám letölteni a Hegemoniát???
    elöre is köszi
  • TheZsenyka
    Anizotrop szűrés, extrém grafikai részletesség etc... a Te gépeden szépen elfutna ezek nélkül is.
  • Gábor
    Köszönöm, most már egyre jobban érlelődik bennem az érzés,hogy átugrok a west endre egy kópiáért, anélkül,hogy előtte warezoltam volna.
    A gépigényről annyit,hogy p3 733mam van, szintén 256 és mx400 32mb. Azt mondod,hogy tökéletesen (?!) full(?!) kidolgozottságban fut? Akkor az ajánlott 1ghznél mit produkál többet a játék?
  • Gábor
    Ha nem haragszol,nekem az nem mond sokat, hogy
    "Nagyon sirályságos hangulata van a doboznak és a tartalmának"
    Kicsit konkrétabb kritikára gondoltam :-D
  • TheZsenyka
    Nagyon sirályságos hangulata van a doboznak és a tartalmának... arghh...
  • Gábor
    Üdv mindenkinek! Itt olvasgatok vissza, de a warez vs. orig örökrangadón kívül kritikát ill dícséretet nem nagyon látok, így annyit szeretnék csak kérni,hogy vki írjon a játékról magáról egy picit. Köszönöm!
    Egyébként én először inkább letölteném a gépigénye miatt, mivel nem fogok 10e-t kiadni,hogy aztán még százért fejlesszem a gépem. Tehát ha vki (legyen akár hazafi) tudna egy linket szerintem azt nem csak én köszönném meg. Hangsúlyoznám,hogy megvenném a játékot,ha teljesen biztos lehetnék abban,hogy a gépemen rendesen fog futni.
    Uff én beszéltem!
  • TheZsenyka
    Istenek és Császárok... megvan a collectors végre... arghhh... este beizzik...
  • Árnyvadász
    Pellus mester a Guruban pont ezt a pályát emelte ki (3.epizód/3. pálya), amikor is az AI úgy működik már ahogy megírták és semmilyen script nem fogja vissza a játékos előnyére. Nehéz fokozaton állítólag teljesen úgy játszik, ahogyan mi magunk is. Sőt van amikor nehezebb körülmények között. És ez igaz a többjátékos küldetésekre is.

A te problémád, szerintem kémekkel lenne megoldható, ha azon a pályán már lehet őket használni. Ezt nem tudom, mivel odáig nem jutottam el. A másik pedig, hogy lehet nem jó irányban fejlesztettél. Nem vagy túl erős. Esetleg nem e az a baj, hogy a pénzed nem elég és az egységeidnek nincs megfelelő életereje?

Megoldás viszont roppant egyszerű. Amikor újra elkezded az a pályát, állítsd be a nehézségi fokozatot könnyűre. Ezt a játék közben bármikor megteheted.

Megoldhatatlan nem létezik. Nyilván nagyon kemény ott a gépi AI (hiszen szabadjára va engedve), de szerintem próbálj ki taktikákat is. Valamelyik csak bejön. Ha meg nem, akkor még mindig ott van amit fentebb írtam.
  • Lord Marcus
    rula, 10 percel előbb érkeztem, minthogy meghozták volna a collector's edition-t :)
  • Pintyőke
    Udv. mindenkinek!

Jok az informacioim, hogy DVD-n adtak ki a Haegemoniat? Ha igen, akkor lesz belole egyaltalan CD-s verzio?
  • Árnyvadász
    Nem tudom feltünt e valakinek, de ebben a progiban nem láttam időt és dátumot sehol. Honnan tudom mennyi idő telt el mondjuk az első küldetés óta? Meg ez azért is zavaró, mivel az adózás és egyéb bevételek miszerint alakulnak? Havi lebontásban? Meg a másik furcsa dolog ez a pénz kijelzés. Van mondjuk 344 pénzem, ugyanakkor meg a jövedelmem 70 és a kiadás 50... A kézikönyvebn az van írva, hogy itt minden milliárd kreditben van, de akkor sem tiszta, hogy alakulnak ki ezek a számok a pénzhez (ami mindig jelölve van) viszonyítva... Ha valaki tudja ezt megköszönném. Lehet csak én nem néztem meg valami fontosabbat erről, de a kézikönyv rongyosra olvasása után sem tudtam mitévő lenni. Mert az odáig ok, hogy a befolyó összeg: Adó, bányászat, kereskedelem, egyéb kategóriákból jön, meg hogy a kiadás vagy nevezhetjük fenntartásnak is meg a hajókra, hősőkre, gyártásra megy el, de ez hogy viszonyul a teljes összeghez ami a pénzünk a jobb felső sarokba, az nem esett le. Este megnézem a programban mégegyszer, de ha addig valaki tud segíteni, igazán megnyugtatna....

A többivel nem volt gond.

Más: Amúgy az M betüt megnyomva a 3D-s térben jól lehet parancsokat adni a hajóinknak, mivel úgy érzékelhető az a sík, melyben hajóink vannak és az annál feljebb és lejjebb lévő terület.... Ilyenkor előjőn egy koordináta rendszer, melyben egyszerűbb manőverezni.
  • Árnyvadász
    Pedig szentül megvoltam győződve, hogy 24:)))))

Természetesen: 28...
  • Árnyvadász
    Értem. Ez valóban sajnálatos. ATI 9700 még nagyon új kártya, sajnos emiatt adódhatnak majd hibák más játékban is.
  • Major Pluskat
    Igen Ati 9700-om van p4 2gigás és 1 giga ram. Úgyhogy a rammal nincsen gond. Az Ati patchat meg már azelött leszedtem mielött beírtam volna, sőt a csillagtérképen nálam a nyilak sem látszódnak. Az adott küldetés amí meg nem megy szó szerint hétszer kezdtem újra, és sohasem lehtett megcsinální. Kifagyni meg akkor fagy ki amikór a faszi az elején elkezd dumálni. Ha nem klikkelek gyorsan tovább az egész játék lefagy nem tudok kilépni és nyomhatok egy resetet. A másik dolog, lehet, hogy kicsit erős volt és egyeseket sértet amikór szidtam a DR-t. Ha rip-es vagy iso-os lenne a játékom, úgygondolom egy szavam sem lehetne, de én megvettem ezt a játékot 12000 Ft-ért, s ehhez képest nem tudok vele játszani. Nem a grafikával vagy a hangulattal van a bajom az nekem is tetszik, de amikór egy ilyen hiba lép fel elmegy a kedvem az egésztől. Szóval Skorpio nem azért nem tudok tovább menni mert egy béna fasz lamer lennék.
  • Deajka
    "amikor 4X7 vadász, ami 24 ugyebár"
    ;)
  • Árnyvadász
    Major:

A telepítési képenyőn van egy rész, ahol írja a program, hogy a virtális memóriát 512MB-ra érdemes rakni! Esetleg nem ezért fagy ki? Egyáltalán milyen géppel tolod? ATI kártyád van?
  • Sir Quno Jedi
    Na azér, ez már mindjárt, más ! Peace man ! :-)))
  • Árnyvadász
    Földi kampány vagy a Marsi kampány alatt fagyott ki? Én a Földi kampányt tolom és a 2. epizód, 2. küldetésénél járok és semmi hiba sem fordult elő. Még az sem, hogy nem találtam meg valamit.

Amúgy a játék nagyon jó! Sokszor kiadom a parancsokat és míg csinálják a dolgukat a hajóim, gyártósoraim, kutatóim csak ámulok és bámulok a gyönyörűséges grafikán. Nézem a világűr pazar megvalósítását. Vagy követem hajóim útját a végtelenbe. Eszméletlenül szép ez a program. A zene pedig maga a csúcs. Szerintem aki a RIP-et szedi, az rengeteget fog veszíteni vele, ugyanis zene nélkül nagyon gyatra lesz azt most megmondom.

Nekem csak a 3D-s térben való kameranézetekkel gyűlt meg a bajom. Néha azt sem tudtam, most hol vagyok. De egy idő után már korrigáltam. Amúgy a kutatás rész, a hősők és a limitált továbbvitel szerintem kurva jó. És minden kifejlesztett tudományt tovább lehet vinni. A kutatási pontok is elegendőek. Szerintem nem adtak keveset a fejlesztők, pedig a kézikönyvben is kitérnek rá. És a hajók tapasztalti pontja is cool. A meghatározott egységlimithez még hozzá kell szokni, de az biztos, hogy igen látványos amikor 4X7 vadász, ami 24 ugyebár, nos amikor ezek nekimennek valaminek és löni kezdenek, az már önmagában igezi űrcsata. De amikor már korvetteim voltak, akkor meg a brutális erejük nyűgözött le. A robbanásokról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Ezt kegyetlen jól megcsinálták. Még az is tetszik, hogy ha ráklikkelek az egységre nem mindig mondja a mondókáját, hanem egyszer mondja egyszer meg nem. Nem válik unalmassá. Ami viszont picit zavaró, bár ez sem vészes, hogy a kutatás végeztével nincs bemondó hang, hogy vége, azonban egy szöveg úszik a képernyőn felfele, úgyhogy ezt nem lehet nem észrevenni. Egyenlőre ennyi, majd folytatom...
  • skorpio7
    Srácok !
    Mielőtt még vki más is anyázni kezdene , ajánlom mindenki figyelmébe a PC-DOME ONLINE GAMER HUNGARY SITE-ot ... ha eddig nem ismertétek volna ( és ez szomorú , ha így van ) .
    Nos ha hiszitek ha nem , ezen azoldalon az eddigi 3 legjelentősebb hazai fejlsztő csapatnak ( DR , Philos , Stormregion ) külön fóruma van .Itt lehet segítséget kérni és ahogy a hozzászólásokat olvasom , ott már jópár ( több mint itt ) emberke játszik vele és tovább jutottak , mint Pluskat hozzászólónk .
    Ha oda is felteszitek a kérdéseteket , akkor talán kiderül , hogy nem is a játék a bug-os , hanem ti vagytok a figyelmetlenek ( vmi mást akartam írni , de az már sértő lett volna és elég ebbe a topic-ba ennyi veszekedés , mint amennyi volt eddig ) .
    Elérhetőség .:
    http://www.pcdome.hu/forum/forum.php?action=tl&fid=310
  • skorpio7
    Akkor te nálam is "csóróbb" ember vagy Szőr .
    Elnézést , hogy feltételezni mertem , hogy esetleg mégsem úgy van , ahogy azt írtad .Inkább örülök , hogy vannak más rendes emberek is . :)
  • TheZsenyka
    Te... ezek a srácok nem próbálják ki a játékaikat külünböző konfigokon???
  • TheZsenyka
    Mindenesetre ATI patch már van a cumóhoz :)
    www.haegemonia.hu
  • Major Pluskat
    Már kiadtam, megállapítottam hogy amíg egy patchat nem adnak ki nem tudom tovább folytatni és totál csalódtam az egészben és úgyérzem hogy átvágtak ennyi, továbiakban meg nem szeretnék beszélni róla.
  • magus
    töltsd ki dühödet egy szerencsétlen forumon, ahol meg a digital realitys arcok sem olvassak. hidd el jobb ha kiadod. gyerunk keblemre mondd mi bant
  • Major Pluskat
    Naszóval ezen a gamen totál felesleges vitatkozni, hogy érdemes e megvenni vagy sem, mert egy kalap szar! A Digitál Reality-s fiuk lehúzhatják magukat a a wc-n ezzel a szarral együtt. A játék a 2 epizódtól kezdve fagy ráadásúl ha az embernek ezt véltlenűl sikerűl kiküszöbölnie, akkor meg az ellenséget nem lehet megtalálni sehól sem. Nemértem miért kell visszatérni az imperium Galactica 1 részéhez amikór volt akinek ment és volt akinek meg nem. Ezt az egészet nem írtam volna be és nem mondtam volna senkinek, ha leszedem az internettről, de én kemény 12 rongyért megvásáróltam ezt a valamit ami egy kalap nulla. Hát az biztos, hogy énm többet nem veszek egy eredeti programot sem szarok rá, hogy magyar. THX DIGITAL REALITY
  • ÁjjLe BoBBi
    Hi eberkék ! Én is úgy vagyok vele hogy ezt a gammat meg kéne venni, de akkor meg hogy veszek uj vinyót ? Szal majd 1x megveszem ! De azt nem értem, mivel nekem privát ftp-ről jönnek a cuccok, és mindig hamarabb jön az iso mint a rip, ez most nem így történt ! Lehet hogy nem lesz iso ?
  • Árnyvadász
    Azzal inkább magadat tiszteled meg, nem a fejlesztőket. Mivel nekik ebből hasznuk egy kanyi nem származik. De hát mint mondtuk, ez már egyéni szempont.
  • magus
    van mar vhol iso?

sajnos az a gáz, hogy ugye megkene venni hogy magyar jatek, tamogassuk stb anyamkinnya, csak azt felejtjuk el hogy 10rugo es senki masnal nem csinaltuk meg ezt. nekem meg nincs erre penzem. egyaltalan azzal tisztelem meg a keszitoket hogy jatszom vele, mert ugye mostnasag ez eleg ritka hogy vmi megerdemli ezt
  • 3P
    Hogy ki fizet egy jatekert es ki nem az egyeni beallitottsag kerdese. Kar ezert egymasnak esni, hiszen el kell fogadni, hogy kulonbozoek vagyunk.
    En szoktam venni is, illetve mashonnan "beszerezni".

En aszerint dontok altalaban, ha egy jatekkal heteken at jatszom, akkor megveszem, hiszen tenyleg hasznalom a progit, ha csak 1-2 napig bohockodom vele, akkor nem.
    Elofordult mar az is, hogy utolag vettem meg 1-2 gamet.
    Ellenben nem vetem meg azokat sem akik nem veszik meg a jatekot, hiszen tenyleg sokan vannak kozottunk olyanok, akik egy alig-alig "vasat" is szukosen tudnak osszesporolni. Nekik nem hogy havi, de eves szinten is sok egy jatek.
    Viszont azt nehezen ertem meg, ha valki evenkent tobb 100 ropit perkal bovitesekre, hogy legalabb eves szinten 2-3 gamet miert nem kepes megvenni.

A Haegemonia biztosan a tiszta progijaim sorat fogja boviteni, hogy miert:
    1. Az IG 1 (es meg a 2 is) nagy kedvencem volt (persze meg is vettem), es sok-sok orat elszorakoztatott.
    2. Rendkivul szeretem, ha az anyanyelvemen "szol hozzam" egy jatek, es ezt direkt nekunk csinaltak, es csak akkor bizhatunk a magyar nyelvu jatekok folytatasaban, ha legalabb a magyaritassal nem lesz veszteseguk a fejlesztoknek, es nem utolso sorban a kiadonak.
    Mint irtam volt, elfogadom rendhagyo esetekben a kiveteleket, es nem hiszem hogy a DR 1-1 ilyenre megorrolna ;-).

Tehat a dontes azokon all, akik megtehetik, hogy megvegyek, es sokat is akarnak vele jatszeni, es esetleg a jovoben megjeleno folytatast is szeretnek, hogy magyar legyen... Dontsetek!

3P
  • Sir Quno Jedi
    Hát ne hidd el kis ízeltlábúm, de ha a PS2-mhöz megengedhetem a 17eFt-s gammákat (most is csücsül vagy 13db gyári otthon), valszeg. nem fogom a kedvenceimre sajnálni a pénzt PC-n sem ! Az más kérdés, hogy a legtöbb PC-s gammáért nekem kéne fizetniük, hogy játsszak vele !
  • TheZsenyka
    Fallout3 .... arghhh... na azzal gammáznék mint atom... az egyetlen játéksorozat (F1, F2, FBOS)amit többször végignyomtam. Kb. évente végigjátszom őket. Arghhh...
  • Árnyvadász
    Ahogy az ember idősödik úgy lesz egyre válogatósabb és egyre kevesebb időt tud szentelni a játékokra. Valóban jól meg kell gondolni melyik az amelyikre az idejét áldozza. Régebben majd mindegyiket kipróbáltam. FPS-ek nagy kedvenceim voltak. Manapság már herótom van az FPS-ektől. De mivel időm sincsen annyi, így hát a komolyabb stratégiák is kimaradnak. Pedig annak idején 2 és fél évig PG volt az isten! Sport játékok sem dobnak fel. A Fifa X-edik része....... és sorolhatnám. Nem azt mondom, hogy kezdek kiégni, de hatszor meggondolom mivel ülök le játszani. Az biztos, hogy a Platoon, Lords of the Realms III, Defender of the Crown (új része) és a DOOM III köztük lesz. De a mostanában megjelenő progik közül egyedül a Haegemonia az egyik ami leköt. De az csak azért mert full magyar. És különleges világban játszódik. Mint mondatm az űrös dolgok nekem nem jönnek be. Kevés az egyedi megvalósítás a piacon. De bízzunk benne, hogy a közeljövőben egyre több lesz. És amint figyelem a magyar fejlesztőket, ők tényleg nem klónokkal szúrják ki a szemünket. Eredetit alkotnak. Illetve fognak alkotni. És ez külön öröm. Hiszen magyarnak lenni már ezért is jó! Másról nem is beszélve. Az oroszok is szépen jönnek felfelé és a lengyelek, szlovákok, csehek is nagyon ígéreteseket alkotnak. A Vietcong külön figyelmet érdemel szerintem. Tehát nem minden USAbeli játék ami fénylik.
  • skorpio7
    Persze magyarítva mindez és nem angolul .
  • skorpio7
    1.Ezek szerint idősebb lennél ?!?
    2.Itt nem bulvár sajtóról van szó , ahol a cikknek az a lényege , hogy minnél nagyobb legyen az eldott példányszám .Ezeken az oldalakon mindössze a fejlesztők,kiadók valódi kiadott közleményei, hírei vannak .Itt bizony minden elhagzó hír igaz ... na jó , csak 99%-a .
    3.Valóban ne személyeskedjünk . "...a "csóró" gyerekek meg moralizálnak...+
  • skorpio7
    Azt hiszem ez tényleg így van !
    Ha nem lennének forrásaim ( ismerős , privát ftp ) , akkor bizony csak az a havi 1 game lenne megvéve , ami a látott anim-ok , demók , képek alapján bejönnek .És tuti azt nyomnán legalább 1 hónapig és tényleg ki lenne játszva , nem csak felég , harmadáig vagy addig se , mert már a warez-ban a 2. nap itt az újabb game .
    Vegyük pl. a mai helyzetemet .Amióta letöltöttem a SoA-t ( 10.15.-e ) és nyomom a BF-et , azóta más játékra nincs is idő ! Egész egyszerűen minden 2. vagy inkább 3. napra jut egy olyan játék , amit szívesen kipróbálnék , sőt még lehet , hogy ki is játszanék ... ha lenne rá idő .
    Hogy mi maradt el ? Iron Storm , Europa 1400: The Guild , A.o.M , Project Nomads , Deadly Dozen 2 , Arx Fatalis , O.R.B. , Morrowind Tribunal , Robin Hood : L.o.S. , MoH : Spearhead ... eddig .
    Mondjuk tegnap éjszaka leszedtem a Mohaa kiegészítőt és a Morrowind kiegészítőt , ma a Robin és az Arx lesz , holnap ...
    A kérdés csak az .Van-e értelme ?!? Hiszen jönnek az újabb játékok és azok ?!? Na ilyenné tesz a warez és ez egyre idegesítőbb .Még ha otthon lennék egész nap , akkor sem lenne elég idő mindenre .Ezért is jön a válogatás mostmár kőkeményen az egyes játékok között és főleg az online lesz nálam a lényeg , mert az ember-ember elleni küzdelem az igazi .Persze a csalók és cheat-ek ezt az élvezetet is kezdik elvenni az embertől ( a'la MOHAA topic , ami szinte csak erről szól mostanában ).
  • Blasta
    Anyááááám!
    Skorpio válaszolt!
    Dedúrvaaaa!

Azé köszi!
    Aszittem telcsit akarsz eladni és bónuszként kozzácsaptad a kérdésed a hozzászólásodhoz...:-DDDD
    Pisziáter nem köll, már összejöttem a mostanival...
    Emperor elég zsír volt szerintem is, nem igazán vágtam miért nem jött be az embereknek!
    Én is egy haverommal nyomtam, de mi estéket multiztunk lanon náluk....
    C&C egy rakás kaki volt, anno szerintem én fikáztam a legjobban a topikjában... (meg a Freak, de ez természetes...:-DDD)

Na ennyi!
  • skorpio7
    ...(és term. mind gyáriban !)... hát persze ! :)))