1396
Digital Reality Rulez
  • Csumi
    Ha jól emlékszem közel kell jutni a főhőssel a bázishoz...
  • Devla
    A fejlesztesnel kiirja mit valtoztat mennyivel, a jelenlegi osszes adatot pedig le tudod kerdezni a fegyverrol a squadinfoban(squad kivalaszt, jobb katt jobb felso sarokba).
  • StarFist
    Az űrállomást nem elég megépíteni, ki is kell helyezni. Jobb klikk és válszd ki a menüből a "Kihelyezés" parancsot.
  • Csumi
    Küldj egy save-t (a penz fogyásról es a problemat) a [email protected] -ra
  • StarFist
    Heavy. Pillanatnyilag E3M4, a kémeim éppen a Kariak őshaza koordinátái után kutatnak. Az MI elég gyengusznak találom (vagy a cirkálóimon vannak nagyon cool cuccok :D ).
    Egyébként a részemről maradtam a proton technológiánál (a teljes technológiai fa kifejlesztve + elnyelő pajzs, szénacél páncélzat, napvédő hajótest, ECM2, az összes elérhető célzó-sebzésnövelő-lőtávnövelő-önjavító upgrade). A rakéta technológia fejlesztésével leálltam, nem találtam nagy számnak ezeket a fegyvereket, főleg tüzelési sebességüket nem (a sebzésük még csak-csak). Az ion technológiára nem költöttem semmit (ezt majd a kémeim megszerzik a Kariakoktól) a Quantum fegyvereknek pedig a következő küldetésben fogok nekifeküdni. Nincs kedve valakinek neten játszani egyet péntek vagy szombat este? Sajna hétközben nem érek rá. :(
  • Árnyvadász
    Szerintem jó taktika (kézikönyvben is melegen ajánlják) ha egy bolygó körül két katonai bázis van kitelepítve. Most a földi hadjárat 2 epizódjának 3. pályáján vagyok. De az ez előtti pályán, mikor tömegével özönlöttek a kalózók és felépült a két bázisom......

Úgy hullottak mint a legyek:) A hajóim nem is állomásoztak a bolygó mellett, mivel a két bázisom szarrá lőtte kb. 30 másodperc alatt a betolakódókat. Semmi esélyük nem volt.

Bányászállomás meg mindig kell. Ha meg kifogyott a kitermelhető érc, akkor jó dolog, hogy belehet zuzatni, mert egyrészt újabb pénzmagot hoz, másrészt pedig felszabadul egy hely a speciális egységek gyártásához.

A kereskedőhajókat is meg kell építeni. A bolygóközi kereskedelem szép summát hoz. És az állandó bevételi forrás. Természetesen ehhez már két kolonizált és gyarmatosított bolygó kell. Csillagközi kereskedelem egyenlőre még nem éri meg, mert hosszú a megtett út a rendszerek között.

Amúgy is a kutatásokkal igencsak meglehet növelni a kereskedelemből befolyó összegeket. Nem beszélve a kutatási pontokat csökkentő találmányokról és annak elkészülési idejét meghatározó találmányokról sem.

A játék továbbra is nagyon jó! Érdemes volt megvenni, pedig még nagyon az elején vagyok. Ami nagyon tetszik, hogy jó hosszúak a küldetések. És egyre jobban nehezednek. De mindig van megoldás.

Viszont régebben kérdeztem két dolgot, erre szeretnék választ kapni!!

Tehát: IDŐ NINCS A JÁTÉKBAN? Mert telik , de hogy mennyi azt nem lehet tudni.

A másik pedig, hogy hogy alakul ki a jövedelem számérték a pénzhez viszonyítva? Ez roppantúl érdekelne, mert erre nem találtam megoldást. Mert amikor bányászok vagy kereskedek (magától megy) akkor jön a pénz rendesen. De ha csak adóztatok szinte mindig gond van PEDIG A JÖVEDELMEM MAGASABB MINT A FENNTARTÁSI KÖLTSÉGEM ÉS A PÉNZEM AKKOR IS FOGY!!! Pirosba vált és az nem túlzottan jó, mivel ilyenkor az egységeknek kevesebb lesz az életereje, és a találmányok sem müködnke, mint pl. bolygópajzs.... Ezt abszolult nem értem.

Ha van pénzem ami elég a fenntartásra és még marad is, akkor, hogy a búbánatba lesz a pénzem egyre kevesebb??? Pedig nem gyártok, vagy teszek egyebet. Direkt nem csináltam semmit. Csak néztem egy darabig a képernyőt meg a galaxist. És a népességem sem csökkenő ágban volt, hanem (mivel a morál jó) emelkedett. Szóval ez nem tiszta.

Ezt válaszolja meg valaki. Thx...
  • Devla
    Udv! Van az a palya, ahol a feladat megscannelni egy kemhajoval az ellenseg anyabolygojat, korbe kell menni vagy 3 naprendszeren keresztul, egyikben meg egy fekete lyuk is van. A bajom az, hogy az osszes ellenseges bolygora mar ketszer rakuldtem a kemet, de meg mindig nem sikerult teljesiteni a kuldetest. Megneztem minden jump nodet es biztos nem hagytam ki egy rendszert se, valakinek van otlete mit csinalok rosszul? A feladat, hogy keressem meg az anyabolyot es "scanneljem" meg szo szerint, en a kemhajonak az adatszerzes bolygorol kepesseget hasznaltam, scant nem talaltam. Ja es egy tipp mivel latom sokaknak sosincs eleg penze: fejlesszetek a bolygo technologiakat, fogadjatok fel egy magas szintu vezert diplomacia kepesseggel es kuldjetek egy nagy lakosszamu bolygora, majd rakjatok fel az adot addig, amig nem esik ugy 60ra a moral. 2 bolygorol igy tobb mint 700 bevetelt tudtam beszedni mindenfele banyaszat es kereskedes nelkul, egyiken 2 mrd masikon 4mrd lakos volt terraformalas meg epuletek epitese utan.
  • TheZsenyka
    Normál.
  • TheZsenyka
    Csirke... Miért olvastad el?
  • skorpio7
    Ezt azért jó olvasni , a sok hiba? miatt elment a kedvem tőle , hogy itt csak egy patch után lesz értelme játszani , de így már látom , hogy holnap azaz ma nemhiába jön már a postásbácsi . :)
    Azt azért szeretem , ha van kihívás , csak kár hogy olvastam a megoldásod .Így nekem már azért könnyebb lesz !
  • Jacky
    HONNAN??
  • fucko
    Jupii, most toltom a magyar verziot ;)
  • cervin
    HI.Segitsetek van -e második kalóz bázis ha van akkor hol?Köszi.
  • Lord Marcus
    szerintem elérteda maximum határt,a bal alsó sarokban kijelzi, hogy maximumon van e abból a cuccból vagy nem. vagy a hadihajók, van a spec, és a kémkedési.
  • Pintyőke
    Ahh, megvan mi volt a gond. :) Sikerult.

Mar csak azt nem tudom, hogy mitol fugg, hogy miket gyarthatok. Mert egy csomo mindent kifejlesztettem, de nem engedi gyartani, pedig tele vagyok penzzel. :(

Segitsetek pleez!
  • Pintyőke
    Most kitelepiteni v. megsemmisiteni?

Az elso nekifutassal legyartottam a bazisokat. Megtamadtam a kaloz bazist (nem pedig bolgyot). Felrobbant, stb. Talalkozunk a pokolba dumaval. Ezekutan nem torten semmi!!!

Ezutan ujra kezdetem a palyat. Faszan ugyan ugy fejlesztgettem, csak hogy most nem tudtam katonai bazist epiteni!!! Miert is??? Nem tudom. Hisz ki volt fejlesztve! Na mind1. Mindeesetre megint szetszedtem a kaloz bazist, de ugyan ugy ott alok es a semmibol jovo kaloz hajokat irtom az unalomig. :(

Hol szurtam el?
  • Lord Marcus
    pontosabban elpusztítani...
  • Lord Marcus
    ez a kalózos utáni küldetést, amelynél ki kell telepíteni a bázist? mert ott az alfa rendszerben van az a kalóz bolygó. A küldetés elején gondoltam, hogy körülnézek, és láttam a kalózos bolygót. Mivel a bolygókra és a bázisokra való fegyvereim voltak, ezér könnyű volt elfoglalni...
  • TheZsenyka
    Neked is mondom: telepítsd ki a katonai bázsit. Jobb klikk a bázison és KITELEPÍT menüpont. Addig nem tekinti teljesítettnek a feladatot a játék.
  • Lord Marcus
    kitelepíteni? KÖSZI! Máris kipróbálom...
  • Pintyőke
    En meg csak a kalozokkal bajlodom (foldi kuldetes), de egyszeruen nem akaro tovabb lepni a jatek. :( Alfa rendszerben telepedtem le. Megtalalom a kalozok bazisat, szetszedem es nem tortenik semmi. Tovabbra is jonne ka kalozhajok. Poen, hogy megtlalatam azt a pontot, ahol a semmibol jonnek elo a hajok. Egyszeruen megjelennek. :( Az is mitol van, hogy nem mindig tudok epiteni dolgokat, holot ki van fejlesztve?
  • Gábor
    Hehe, én csak négy órát szoptam az általam leírt pályával, végül úgy csináltam meg,hogy a legközelebbi rendszeremből léptem át a flottával, néhány harc után elértem a bolygót, és a fél banda lőtte a golyót,míg a másik fele szopatta az épülni készülő hajókat. Elég lassan végeznek egy bolgyóval ezek a hajók :-(
    Nem rossz ez a mozgó bázis ötlet, lehet majd kipróbálom.
    A kereskedőkre nem is gondoltam....eddig :-)
    Szvsz a rakétások tűzesebessége, lövedékeik sebessége és lőtávja nagyon gyenge. Én a kvantum ágyúkra szavazok, hihetetlen erővel vágja pofán az ellent:-)
    Mindent összevetve nekem tetszik a játék, alig várom,hogy lássam mekkora a legnagyobb hajó!
  • TheZsenyka
    Mégiscsak sirály a gamma... de kurva nehéz (nekem).
  • TheZsenyka
    Én órákig szoppantottam egy küldetéssel, ahol az elelnséges bolygót kell elfoglalni (itt lép képbe Kuchera ügynök másodszor, ez az a pont, ahol alig tud elmenekülni). Az ellenséges bolygó csak úgy ontja a sok hajót, képtelenség frontálisan lerohanni. Én a következőt tettem: nem építettem bányászállomásokat, viszont egy rakat bolygóközi kereskedőt építettem (automatikusan cselekszenek) és csak úgy ontják a pénzt. Második dolog: amikor összejött a lóvé (ugyebár volt egy katonai bázisom a bolygóm mellett, ami simán megvédte az alapbolgygómat) építettem egy rakétás katonai bázist pluszba (olyat építs aminek a legkifejlettebb a technológiája, én a rakétára álltam rá) és ezzel a második bázissal jó nagy kört téve hátulról megközelítettem az ellenséges bolygót úgy 7-8 bolygóátmérőnyire. Ezután gyártottam egy rakat ágyús rakéta korvettet (nyolc csapatot lehet) és szintén kört téve odaromboltam a katonai bázisomhoz. Ezután: a katonai bázissal odalebegtem az ellenséges bolygóhoz (a hajókat még nem vittem) és megálltam pont a bolygó "közepén" ekkorra már majdnem felére lelőtték a bázisomat a bolygóvédelmi ágyúk meg a sok ellenséges korvett. KITELEPÍTETTEM és fél perc alatt nem volt ellenséges hajó. Sajnos a katonai bázis nem tud földi egységeket támadni, de nem baj! Ekkor odaromboltam a hajóimmal és simán szétlőttem a bolygót (lőttem kb. két percig, a fegyverzetre koncentrálva) az ellenség folyamatosan ontotta (volna) a hajókat, de a katonai bázis azonnal szétlőtt minden próbálkozást. Sajnos mire erre rájöttem kb. 7 óra (!!!) tellt el... de azonnal bevált...
  • TheZsenyka
    VAZZZ!!!! Ugyanez volt a gondom.... ha még nem jöttél rá, akkor kapaszkodj meg: 4 óra játék után rájöttem hogy a katonai bázist nem elég megépíteni (ez volt megadva pedig a küldetésben) hanem KI KELL TELEPÍTENI (jobb gomb) ha ekkorra el van pusztítva a kalózbázis akkor azonnal nyered a pályát... arghhhhhhhhhhhhhhh...
  • magus
    hajj gondolom senki sem akarja a sajat eredeti magyar haegemoniajat isoban kozze tenni. mondjuk en se tennem
  • skorpio7
    Ha kicsit visszaolvasol , szerintem nagyon jól tetted .Ha minden jól megy , akkor a posta nekem hétfőn hozza meg az "előmikulási ajándékdobozt" . :)
  • Gábor
    Tudom az áll a nagykönyvben megírva,hogy a gép nem csal, viszont már gyanakvásra ad okot nekem az ep2,mission3b (ha jól emléxem: 1milliárdos pop a naprendszen kívül, és kalózok likvidálása),amikor is az alfa egyes nevezetű kalóz bolygó ONTJA magából a proton korvetteket, én meg mire odaérek a bolygó közelébe csapásmérésre felmorzsolódom (24 hajó). Aki megcsinálta legyen szíves adni vmi tippet! Köszönöm!
    Még vmi: hogyan kell elfoglalni ellenséges bolygót? MoO2 beidegződésem azt mondaná,hogy csapatszállítókkal,de olyan nincsen....mivel lehet orbitális bombázást végrehajtani? Nekem az alfa torpedó leírása nem adott túl sok okot a bizakodásra hatását illetően!
  • rusland
    jah magyarositas kene
  • Gábor
    Nem hiszem,hogy sokakat érdekel, de megvettem tegnap,és nem bántam meg (eddig) :-)
  • Lord Marcus
    bármely rendszerbe mész, mindig ugyanaz a küldetés, csak máshogy vanna elhelyezkedve a dolgok, és mennyiségben is más. Kivéve a kolonizálható bolygók száma, mindegyiknél csak egyet lehet
  • Lord Marcus
    300 millióig kell érjen a lakosságod, 3 csillagközi kreskedőt kell csinálnod, és megvn aküldetés, a következő küldetésben fogod legyilkolászni a kalózokat...
  • Lord Marcus
    argh, elakadtam :(
    a föld küldetésében, a 2. epizódban (amikor már legyőztük a marsot, és átmentünk egy másik galaxisba). A kalózokat kell kiírtani, és mondják, hogy kövessem a kalózokat, hogy honnan jöttek. Két irányból jöttek, az egyik irányba követtem a kalózokat, egy bázisukat le is öltem, onnan már nem jönnek hajók. A másik irányba mentem, már csak onnan jönnek hajók, és elrétem ahoz a ponthoz, ahol egyszercsak előbukkannak a semmiből, és nem találok semmilyen bázist ott...
  • BlaBlus
    Most telepitem :)
  • FrezeR
    a magyar verzió kint van már valahol? vagy még várat magára
  • Bandeeka
    Re!
    Ez kimaradt az elöző hozzászólásomból. Ha számít vmit a földi küldetésel kezdtem.
    Köszi mégegyszer...
  • Bandeeka
    Hali!
    Segicsetek elakadtam ajátékban az episode2/1-es küldetésnél. ELmegyek az Alpha systembe kolonizálom a bolygot de közbe támadnak vmi piros hajok. Ez eddig rendbe van de egy ido után mission failed van. Kérek vkit segicsen mit kell itt csinálni. Thx
  • magus
    en a demoval nyomtam de hogy a kemes kuldetes az nem bug volt, hanem ilyenre terveztek az eleg gaz. vmit elotte kellet megcsinalnom. ha ilyennel van tele a gamma akkor nem veszem meg
  • TheZsenyka
    Na jó... tököm tele van. A játék tök jó, nyílván egy darab szar vagyok a stratégiához. Van ez az első kalózos küldetés: megépítettem az MK1 katonai bázist, levadásztam a kalóz bázist de nem adja meg a pályát. Nyílván van mégegy kalóz bázis de én azt nem találom. Gusztustalanul nehézre csinálták. Egyszerűen élvezhetetlenül nehéz (vagy bugos)
  • TheZsenyka
    Pénteken felhívtak, hogy kiküldjék-e vagy bemegyek érte... mit gondolsz, mit válaszoltam?