Memória

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De amint irtam kevesebb eladott is van belõlük, mint samsungból.
Punker
múlthéten az összes Kingstone modul Hynix volt, tapasztalat szerint kevesebb baj van vele mint a samsung-gal.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Miért tennéd rosszul? Mennyi volt a D43?
Ezek a hynixek kenterbe verik a márkás modulokat is, és olcsóbbak sokkal.
Megnyugtató
Akkor ugye nem tettem rosszul hogy D43-at vettem?
Megbízhatatlanság -> Bármelyik memóriára igaz, bármelyik memóriából lehetnek gyártási hibásak. Persze egy tesztelt dobozolt márkás ramnál kisebb az esély. Nem szempont, mivel ha szar megy vissza garba és kész.
Inkompatibilitás -> Bármelyik memóriára igaz. Ugyanigy volt a corsairbõl is ami nem megy nforce2-vel. Meg kell nézni az alaplapok gyártóinak oldalán, fel van sorolva mivel megy az adott lap. Samsungok ugyanugy ott vannak, mint a kingston stb.
Magas hibaszázalék -> Ez max úgy lenne igaz, hogy egyes gyártóknál MAGASABB hibaszázalék, mint a 2-3x annyiba kerülõ moduloknál... De gondolkodjunk csak. A samsung a világ legnagyobb gyártója. A (hasraütés) 7000ft-os 256os moduljaiból megvesznek hetente 10 milliót, míg a kingston, corsair stb 20ezer forintos 256os moduljaiból 3 ezret. Melyikbõl talának vajon több hibásat? <#rolleyes> %-os arányban tehát vélhetõen 0 minõségi különbség van közöttük.
Megbízhatatlan garancia -> bullshit.
Gyenge, lassú idõzítések -> Valamit valamiért. 20-30%-kal rosszabb idõzítések, de cserébe 1/3 1/2 áron megkapod. De van ellenpélda is, ott a Hynix D43 pl...
A valós sebességadatoknál magasabb értékû cimkézés -> Na ez megint egy lol. Ezzel max magukat minõsítik. A chipeken szereplõ szám alapján egybõl azonosítani lehet google által a teljesítményt, ha ezt nem teszi meg a bolt, és kirakja rossz cimkével -> az õ baja. De ha nem megy, úgyis vissza kell vegye garba.
Dual-Channel üzemmód használhatatlansága -> bullshit.
Eleve hibás szegmensek, amiket egy hibajavító chip elkülönít, azaz nem enged rá írni -> bullshit. Hibajavító chip elkülönít, mi? Talán el kellene magyarázni a nagy szakértõjüknek, hogy mire is való az ECC...

Szal ahogy mondtad, nem viszik a drága moduljaikat... ami természetes. Az irományukban ha 30% (fél)igazság van. Nem kell bedõlni neki.
IMYke2.0.0.0
Simán hihetõ - sajnos.

===============================
.:i2k:. melóból: <#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sziasztok!

Szerintetek igaz ez a cikk vagy a Mistral csak el akarja adni a felhalmozódott memóriáit:
http://www.mistral.hu/hirek.php?id_news=40
ibrik
Van 2db 512MB-os DDR400 memóriám. Ha csak egyenként vannak a gépben, akkor tényleg 400MHz-en mennek, de ha mindkettõt berakom, akkor csak 333MHz-en ketyegnek együtt.
Próbáltam már a 4 memória slotban mindenféle variációban berakni õket, de ahogy elõre sejtettem, ez így nem oldotta meg a problémát.
Van erre megoldás? (egy új "memóriapár" vásárlásán kívül...)

(gépkonfig: MSI 865PE, P4 2.8, FSB: 800MHz)

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Serpa
vmit konfigurálni kell mielõtt elkezdi ?

zoviet
Hellotok!Lennetek szivesek nekem kuldeni 1-2 cimet,ahol talalok arlistakat?Kellene proci,VGA,alaplap,Ram.
Cimem: [email protected]
Kossz!

Serpa
nekem 25 percet ment, amikor félbe hagytam.

mennyi pass nak kell lemennie?
3nak ?

ZaJanga
semmi különbség ua.
A teszt pláne az új asszem 20 perc de az 5-6-8 as teszt a lényeg

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Serpa
megvan, utána olvastam.

viszont a floopy -s és CD -s közt mi a különbség ?
illetve meddig tart egy ilyen test ?

Serpa
a memtest 86 hogy mûködik ?

Arra raerunk meg !

Idezet:

A 80 nanométeres gyártási eljárással készülõ IC-k tömegtermelésének kezdete a tervek szerint legkorábban 2006-ra várható, és az elõzetes felmérések szerint 2009-re már a piac 65 százalékát az új szabványnak megfelelõ memóriák fogják uralni.

Teljes cikk:

Kész az elsõ DDR3 SDRAM-prototípus

Ui ez meg kicsit odebb van.
Gabesz amd64
Már készen a DDR3 prototipus!
temetni kell a DDR-t<#nyes>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

idezet:

"mert a gyártók elhatározták hogy szabványt váltanak, tetszik nem tetszik õk lesz@rják"

- Talan az Intel es meg ki ?????

Lasd AMD weboldal 2005/2006 tervek

CSAK 2006-tol fogja bevezetni a DDR2-t,

Mert jelenleg nincs ra szukseg !!!!

A DDR1 is hozza azt a teljesitmenyt amit kell!!!

Ennyi
Punkerwork
DDR2 minek? mert a gyártók elhatározták hogy szabványt váltanak, tetszik nem tetszik õk lesz@rják....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Egy erdekes hir !

OCZ Pushes DDR SDRAM to 772MHz !!!! - Ez mar igen

Nem kell meg a DDR-t temetni

DDR2 meg ezek utan minek ???????????

Hir

x-bit labs.com

Gabesz amd64
Már csak azt nem értem mért Kingmax-ot akarsz venni!
Corsair or A-data a legjobb! olyat vegyél!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Te ne szólj bele, te senki!<#mf2>

Gabesz amd64
Akkor béna vagy!<#duhos2>

Kösz!!!
Bár még mindig nem értem teljesen, mert elolvastam, és ott azt írja, hogy cl2 fasza de árban ez igencsak megmutatkozik: a listákon viszont ez a legolcsóbb!!!
De mindenképen ezt veszem mert nem adok ki 37k 512 ddr ért, jó persze az 466Mhz-es.

czky

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Help!
Valaki tudja hogy a Kingston ramoknál mi is jelenz pontosan a CL2, CL2.5 vagy CL3?

Van akkora elonye memoria hutesenek, hogy megerje a garanciat eldobni?
Altalaban eleg minimalis a plussz ami osszejon.. Amugy en megprobalnam atragasztani a matricat mashova, ahol nincs ic
garis kérdésem van mégpedig, hogy ha a memória modulokon rajta van a matrica, hogy warranty void if removed (tudom mit jelent), attól még rá lehet tenni hûtõbordát? le kell venni a matricát gondolom... vagy jól vezeti a hõt? <#szomoru1>
meg gondolom valami hõvezetõ paszta itt is kellene, hogy legyen... szóval a hogyanja érdekelne úgy, hogy garancia megmaradjon

Nekem volt Hynix és Infineon, mind a kettõ jó szerintem.
grebber
Samsung,PQI,Kingmax CL2,5,Infineon,Hynix márka közül melyik a jobb?

Next PC upgrade: 2022

pécsen vettem tpcompban kerek 10k-ért
kék szinü,hütöbordás,5 év garancia
200 Mhz-es Fsb-vel 2,5-3-3-6-os az idözítése..
166-al 2-3-3-5..
nem tudom mennyire huzhato maximálisan,de én huztam rajt(igaz nem 400-on futtatom hanem 333-al hogy szinkronnal legyen procival).

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

Gabesz amd64
Semmi gond!
különben Én is olyan memcsit akarok!

IMYke2.0.0.0
Áááá, reggel van még... Elfeledtem azt a fránya "Válasz" gombot... gyick-tõl tudakolnám...

.:i2k:. from meló <#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Gabesz amd64
Ezt kitõl kérded?

IMYke2.0.0.0
És:
- hol vetted?
- mennyiért?
- garancia?
- tuningolhatóság?

Gabesz amd64
Mennyire huzható a Geil?
kékszinû?

Én tapasztalatbol tudom ajánlani a Geil Value ramot.

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

Athlon64 mellé semmiképp, mert még legalább 1 évig nem támogatja az AMD. Túl nagy a késleltetése, majd olyan 7-800 MHz környékén kez el vetélytársa lenni a mezei DDR-nek. Prescott mellett persze nem oszt nem szoroz, lassú az enélkül is, azért jó az oda. 😊

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Hibajavítós, szerverekbe kell, nehogy évszázadonként 1 bit is hibásan menjen tovább. 😊 A kódolgatás értelemszerûen lassít, az átvitt adatból kevesebb a hasznos info, tuningolni felesleges, ráadásul drága mint a szar, amelyik kft-nek ez kell, az meg majd jól megfizeti.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

IMYke2.0.0.0
Még egy kérdés a Regisztrált ECC RAM mit takar?

IMYke2.0.0.0
Nos, terveim szerint egy 3500+ -os A64 mellett csücsülne az ASUS A8N-SLI Delux-ban.
Tuningolásra most sem gondolok, szerintem késõbb sem.
Jelenlegi gépemet sem tuningolom, igaz nem is teljesen tuningbarát a kicsike (Palomino 1700+, ATI R9500 Pro).
Az új gépbe - lehet - hogy egy X800XL lesz vásárolva.

Memóriákra visszatérve: tehát még nem érdemes DDR2-ben gondolkodnom?

Ebbõl kifolyólag egy A-Data 600 MHz-en 3-3-3-7.5 érték jónak számít(ana), de fs. hogy az ilyen memóriára a vlóságban mit engedélyez a gyártó.

Hát ja. AMD procihoz a kis késleltetés jóval fontosabb mint egy Prescotthoz, azonban meggondolandó hogy szarrá tuningolni akarod-e a géped vagy alapon hajtod. Ha alapon, akkor 400 MHz, 2-2-2-5. Ha tuning, akkor 566 vagy 600 MHz memóriát keress, ehhez viszont jóval nagyobb késleltetés társul. Persze az órajel emelkedésével arányosan csökken 1 ciklus ideje is, ezzel együtt a késleltetés is. Tf. ha lenne 800 MHz-s DDR, akkor az 4-4-4-10-en mutatna ugyanakkora késleltetést mint egy 400-as 2-2-2-5-tel.

IMYke2.0.0.0
Köszi. Tehát:

Corsair TwinX1024-3200XL
400 Mhz (2x 512M😎, ledes
2-2-2-5, 2.75 Volt

Az ára valóban borsos (a legolcsóbb helyen is): 56500 Ft / 70625 Ft

2225 a legjobb. Márkának a Kingston, Corsair a legjobb, ezért kell duplaannyit fizetni a márkanévért. Samsung is márkás, jó is, olcsó is, de nem biztos (biztos hogy nem) hogy a legkisebb késleltetésû.

IMYke2.0.0.0
Srácok!

Még csak elméleti síkon szeretnék egy vadi új gépet összeállítani, a pénzt már kapargatom hozzá.
De!
Az új gépbe új memória is dukál, 1024 MB DDR 1 szigrúan.
A kérdés, hogy melyik márka?
Corsair? Geil? Kingmax? Kingston? Samsung?

Abszolút leragadtam a 266MHz-eseknél, lövésem sincs a Latency-hez (késleltetés), így azt sem tudom, melyik a jobb:
3-4-4-8, 2.75 Volt
2-2-2-5, 2.75 Volt
2-3-2-6, 2.75 Volt

Pénz maximum 80 ezer van rá. Segítsetek kérlek!

B@dsector
Mit ne részletezek?
Szerintem ezt ne részletezd inkább.
B@dsector
"Btw, majd irom a számlaszámot, ahova apuci utalhat kis zsozsot, ha már ilyen jol megy"

Mirõl beszélsz apuci hól jön be a képbe ?
Saját keresetembõl veszem meg a dolgokat.
Látszik hogy van valammi beütésed.
Mondtam hogy ment ugy😊

Haveromnál 2200Mhzen is megy (200x11).
De én nem fogom széthajtani feleslegesen. Egyelõre semmihez nem kell ennél feljebb venni.
Nálam most épp 2Ghz-en fut.
Amikor vettem ment 2200on is, csak a tápom nem birta (300as enermax).

Azóta van új 360as chieftec, de még nem próbáltam feljebb venni. Mert nem kell gyorsabb😊