Memória
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
Most úgy néz ki, hogy megy a rendszer! Egyelõre nem írja ki már, hogy kevés a virtuális memória..., ha esetleg újra jelentkezik, akkor megy a riport. Szerintem a Panda lecserélése Avast!- ra volt a nyerõ.
Mindenesetre egy új winyó és plusz memoria mindenképpen csak javíthat a rendszeren. Egy haverom most vett új HDD-t és mondja, hogy megtáltosodtt a gépe (szerintem az én winyóm elég lassan éri el a swap fájlt a lassúsága miatt). Na majd meglátjuk. Ha gond van, jelenkezem.
Üdv!
Contemporary Country Music
Nem tudja valaki melyik progival tudom megnézni a memcsi idõzitését és frekiét??????????
Rendeltem netrõl egy ASUS P5GD1 PRO alaplapot. Namármost rendeltem még 2 b 512 MB samsung memót.
Még nem próbáltam ki, mert nem vagyok otthon. De az alaplap kézikönyvébe ezt olvasom:
Double-sided x16 modules are not supported in this motherboard
A ram 2 oldalú,mindkét oldalán 8-8 IC. Ezekszerint buktam a dolgot???
PSN ID.: Beegabor
A Pandát egyébként leváltottam, így jobban fut a rendszer. A szükséges progikat beszereztem (Wintask, Winpatrol).
Résen leszek és készítem majd a riportot!
Modul neve Nanya M2U25664DS88A0G-75
Sorozatszám Nincs
Gyártás ideje 28. hét / 2003
Modul mérete 256 MB (1 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC2100 (133 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Amint leírtad korábban. A RAM-od típusa DDR SDRAM, tehát nem az emlegetett régi SD (nem kell kidobni 😊 ) Annyi a lényeg, hogy a procid FSB-je 133 MHz, a memóriáé pedig ennek duplája, vagyis 266 MHz (másnéven PC2100 = 2100 MB/sec sebességû). Ahogy már javasolták a több memória sohasem árt, de egy Windowsnak 256MB-al is el kell futnia, legfeljebb többet Swap-el, és lassabb. Sztem nem ez lesz a gond.
Javasolták a másik winyót, szintén nem hiszem, hogy ez a gond.
Azzal viszont egyetértek, hogy érdemes kisebb erõforrásigényû védelmet használnod (pl: NOD32 antivir és ZoneAlarm firewall).
Továbbra is azt tudom mondani, hogy mikor produkálja a hibát, nézegesd Everest-el, vagy egyszerûen Task Manager-el a futó alkalmazásokat/processzeket, melyik zabál feltünõen sok memóriát, processzoridõt. Everest esetében, ki is tudod deríteni melyik progi az (elérési útvonal stb.)
Ha nagyon nem boldogulsz, akkor Everest-ben csinálj egy riportot a riport varázslóval (mikor a gebasz van). Tedd fel vhová a netre, és linkeld be ide (ha nem megy akor írj privit és elküldöm az e-mail címem, ahova mehet). Megnézzük, összedugjuk a fejünket, és hátha rájövünk a problémádra.
Tényleg érdekes a probléma, már nagyon régóta próbáljuk megfejteni az okát, de eddig még nem sikerült. A környezetem is tanácstalan. Eddig már sok mindent kipróbáltam többek között 500 mega kezdeti értéket adtam a swapnak de így sem volt jó.
Átolvasgattam Kis Balázs könyvét is, de eddig semmi. A Motherboard Monitorral megmérem majd a hõmérsékleteket, hogy nincs-e túlmelegedés és utána már csak két dologra tudok gondolni:
1: Új winyót venni mint IZB is ajánlotta a 146- os válaszban (amit egy rendszergazda ismerõs is említett mint lehetõséget).
2: Egy 512 megás memóriát beszerezni-Borg írta a 136-os válaszban
Elõször a winyót veszem meg 3 hét múlva, addig is jöhetnek az ötletek, mivel a hõmérsékeletek értékeinek kiértékeléséhez halvány lila fogalmam sincs.
Ha az Everest azt írja ki, mint a 140 -es válaszban az milyen memóriára utal? Azt mondták itt, hogy 133 Mhz-es csak SD RAM lehet...
A HDD fordulatszámát is le akarom tesztelni. Mivel lehet ezt?
Elõre is köszi a választ.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Amúgy ez érdekes jelenség a Winfosnál ha nem állítod Te magad, akkor akármennyi RAM-od van, akkor is swap-el, és minél több RAM van a gépben annál több helyet foglal le a pagefile... Hmmmm.
ps: Remélem az megoldja a problémát.
Everest-et itt megtalálod.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Meddig lehet ezt huzni(400Mhz)?
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
-----------------------------------------
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Gyorsabb lett a gépem, de kíváncsi leszek majd a winyó csere után mi lesz. Ja, és a helyi biztonsági házirendben engedélyeztem a virtuális memo kiürítését kikapcsolás elõtt. Tehát ezzel a két újítással a szabad memoriám indítás után 105 mega (56 helyett)!
Very Thank's!
Amióta ezt a párost használom,gond egy szál se.
Se vírus se más,és a sebességgel sincs gond.
Én a helyedben Maxtor helyett Samsung 8MB 120GB vinyót vennék ami mellesleg 3 év garis is.
Nézd meg,hogy mennyivel tudsz vinyoról vinyóra másolni.
Ha nagyon szar,akkor ott valami bibi van!
Az Avast- ot kipróbálom, de a Zone Alarm helyett mit ajánlsz?
A winyós verzióra mint lehetõségre egy könyvtár rendszergazdája is felhívta a figyelmemet. Ha winyó, akkor milyen legyen? Maxtor? 120 GB-osra gondoltam. A jelenlegi: 40GB Maxtor 5400 fordulattal. Ezt le lehet tesztelni valahogy, hogy még mindig így pörög-e?
Láttam én már virusírtót ami ugy végezte a dolgát,hogy más nem nagyon futott mellette.
Zone alarm korrekt kis procihasználat miegymás...
De egyébként lehet vinyo probléma is.
Nekem legutobb volt hasonló.Mióta kicseréltettem,a gépem ujjá született.
Everestben futtas le egy memória tesztet.Nézd meg mi a szitu
Na ezt azért szívesen lefigyuznám.
a munkahelyemen 1 Ghz cerka + 128Mb ram, és igy interneteznek 6 gépen az emberkék, és semmi lassúságot nem venni észre ! sp2
http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1
Modul neve Nanya M2U25664DS88A0G-75
Sorozatszám Nincs
Gyártás ideje 28. hét / 2003
Modul mérete 256 MB (1 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC2100 (133 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Tényleg erre a "kukára" gondoltál? Nyugodtan írd le ne kimélj, mert tisztán akarok látni <#wow1>#wow1>...
Emellett nem csoda, hogy a swap filet próbálja növelni. Mivel a winyo meg nagyságrendekkel lassabb a ramnál, ilyenkor a belassulás is természetes.
Vegyél több ramot. 512 a MINIMUM ma már.
Segítségeteket kérném!
Ahogy olvasom a topikot Ti már elég sok mindenen keresztülmentetek. Tudtok-e nekem abban segíteni, hogy a WinXP SP2-es NTFS fájlrendszerrel miért írja ki folyton, ha már egy ideje dolgozok vele -nem is sok progit futtatva- hogy: A virtuális memória minimuma túl kicsi, a Windows megnöveli a virtuális memóriát, eközben… Na ilyenkor kilép a Panda antivírus 2004, állandó figyelõje és a gép borzasztóan lelassul. Ilyenkor a fizikai memória is nagyobb lesz, de az már nem számít, mert „használhatatlan” a gép.
Amit eddig próbáltam: a SWAP külön meghajtóra helyezése; a SWAP kezelése a Windows gondjaira bízva + utána saját beállított érték. A Memtest86 lefuttatása is pozitívan zárult.
Rendszerem: Abit KD7-es alaplap, AMD Athlon XP2000+, 256 Mb memóriával. Ami esetleg lefoghatja a rendszert: A Panda 2004 és a Zone Alarm legalább is eddig úgy gondoltam. Egyéb progik: Semmi extra, mert nem régen telepítettem újra.
Elõre is thank’s a segítséget!
(haverom névnapja volt ha ez igy mond valamit😊 )
az tényleg a csucs vagy nem annyira jo mint amilyen jonak hangzik?
Futtatam memtestet és már az elsõ 1 óra után 12 címhibát írt a progi.
Kicseréltem és azóta jó. Szinkront megy a procival 2.5,3,3,7 idõzítéssel.
De állítólag valamivel jobb mint a hynix azé vettem.Egy haver mondta aki valszínûleg ért hozzá me boltja van meg nagykerben is dolgozik.
Valami olyasmit gagyogott hogy a kingmax is velük gyártat