Memória
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én itt a 2x2-re szavazok, mert nem hiszem hogy bele fogsz tenni 8 gigánál több ramot :)
nekem kingmaxom van, semmi problem vele, geil is van a családba azzal sincs gond, corsair meg fasza márka, csak késõbb ha bõvítel ramot vedd figyelembe, hogy olyat vegyél ami késõbb is lesz a piacon és könnyû beszerezni
#hhwnd
A kérdésem az lenne számít-e valamit teljesítménybe hogy a proci mellé 1db 4GB-os DDR3-as modul kerül vagy 2x2GB-os?
Corsair XMS3 DDR3-RAM 4GB PC3-1333
Kingston DDR3-RAM 4GB PC3-1600 HyperX
KINGMAX DDR-3 4096Mb /1333 TinyBGA
GeIL DDR3-RAM 4GB PC3-1333 Kit
E négy közül melyiket ajánlanátok? Nekem volt kingmax és most Geil van semmi gondom nem volt velük!
Next PC upgrade: 2022
Nekem 2x1 gb ddr2 ram-om van, van értelme vennem bele még 2x1 gb ramot, ha épp nincs pénzem cserélni 2x2 gb ramra?
Köszi a válaszokat!
De maradok a DDR2 2GB 800 MHZ nél
Az jó bele meg elég is.
köszönöm a segítségeket!
Szerintem a memónál csak a fele Hertzeket írták ki, nem "DDR-esítették" (--> 1333/1066). Így logikus lenne a felállás.
Konkrétam milyen procid van? Mekkora frekin fut?
"Compatible with all FSB1333/1066/800/533MHz CPUs except Quad Core"
Ez a procira vonatkozik(szerintem).
De létszi akkor döntsétek el ,hogy mi legyen. :)
- 2 x DDR2 DIMM slots
- Supports DDRII 667/533 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 4GB*
#hhwnd
Vagyis viszi az 1066-os memót.
Win 7 em van és eléggé kevés(szerintem).
Meg persze néha játszok és azoknak is elkél.
Vagy szerinted felesleges?
az alaplapod eleve 2memória foglalatot tartalmaz, most miért dobnád ki az egyiket is?
számottevõ gyorsulás ettõl nem lenne, inkább a mennyiségtõl, 4GB vagy több
#hhwnd
De attól még mûködni fog ,hogy ez ennyit tud ,nem?
Ezzel az alaplappal szinkronba lesz?
Mert 667 et ír ,de nem ellenkezik a mostani 1066 ossal.
Mit ajánlasz?
Ja, és a különbözõ típusú RAM-ok nem fognak menni Dual Channel-ben, ha ezen gondolkodsz.
Van jelenleg egy 667 es meg egy 1066 os
Szóval hiába vettem a drágábbat ,ha úgy is csak 667 en megy.
Mennyire érezhetõ a különbség egy 800 as vagy egy 1000 res kártya között?
Ez a különbség megér plusz 4000 ft ot?
Elõre is köszönöm.
Az a szabály, hogy ha különbözõ mhz. RAM-ok vannak akkor a kisebbik mhz-n megy a nagyobb is.
Tehát ha pl xy RAM -od van ami 800 mhz, akkor nem érdemes mellé venni 1066 mhz.
Ha meg 1066 mhz -es van akkor melléje is egy 1066 mhz -kéne.
És az gond lenne ,hogyha lenne a gépembe egy 1GB DDR2 1066 mhz+ egy 2GB DDR 800 mhz - es memória?
Tudná kezelni a két sebességet vagy az mindegy.
Olyan kérdésem lenne hogy a RAM az FPS számot mennyiben befolyásolja?
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
De integrált videokártya.
De mielõtt az elemet kicseréltem 512-t írt ki az eszközkezelõ.
Az extended memory: 383Mb
a total memory: 512Mb
de sajna nem tom állítani.
Csak 1 tipp:
Kiveszed a RAM.
Kiveszed Elem 1-2 percre.
Vissza teszed Elem. Áram alá helyezed gép, akár be is próbálhatod kapcsolni, RAM nélkül sípol ....
Leállít, áramtalanítás, RAM vissza tenni és próba.
Nem integrált videokártyád van saját memória nélkül !?
Mert ha igen, az elvesz a RAM -ból.
De ha nem így van, akkor:
Csak 1 tipp:
Kiveszed a RAM.
Kiveszed Elem 1-2 percre.
Vissza teszed Elem. Áram alá helyezed gép, akár be is próbálhatod kapcsolni, RAM nélkül sípol ....
Leállít, áramtalanítás, Elem vissza tenni és próba.
AMI típusú biosom van.
Az alaplapon elemet kellett cserélni és állítólag ez okozhatja, hogy az 512 RAM lement 384-re.
Állítólag ez van a biosban alapnak megadva, de sajna sehol nem láttam
ilyen beállítást.
Tudna vki segíteni?
Köszi!!
(kész vagyok ezektõl a jelölésektõl...)
A pdf elején írták még, hogy "olyan bazisok memória van a piacon, hogy nem tudjuk mindet megnézni, lehet más is jó az alaplaphoz" Vagy valami ilyesmi :DDDD Remélem ez a lista up to date :)
Kérdésem: mit jelentenek a Kingstonnál ezek a speckó jelölések, hogy pl:
KHX1600C9D3K2, vagy
KHX1600C9AD3B1K2
(a KHX1600-ig mondjuk még megy) :)
Egy Gigabyte P55 UD4-es alaplapba szeretnék (majd) RAM-ot rakni, de teljesen elvesztem ezekben a speckó jelekben, hogy passzol-e az adott memória az alapba. Az egyikrõl azt írják, hogy 1,65V-s, a másik 1,7V-s, miközben az alaplap specifikációjában 1,5V memória tápellátás van (és az elsõ a Gigabyte szerint passzol az alapba).
Ésatöbbi, ésatöbbi...
Azért kössz.
Esetleg ha van valaki aki tud infót adni róla azt megköszönöm.
Nem nagyon szeretnék rohangálni a boltba hogy vegyék vissza.
persze lehet h tévedek :)
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Pár poszt-al elöbb irtam pár sort arra vonatkozóan hogy milyen ramot ajánlotok egy p6t deluxe-ba.(lehetõleg 6gb)
Pár fórum átnézése után, jópár helyen olyat olvastam, hogy egy corei7 920-as mellé vett valaki OCZ ramokat, és azok nem 1600mhz-on mentek.
Namármost kiderült a végén, hogy egy corei7 extreme proci kellene ahhoz hogy menjenek 1600mhz-on a szorzók miatt.
Ezekszerint ha vennék én is egy 6gb 1600mhz-es ramot a lapba akkor az se menne 1600-on?
Bár amire én gondoltam az egy GeIL 6GB 1600mhz Ultra Kit(GU36GB1600C7TC)
Nekem egy olyan problémám van, hogy volt egy kingmax 1 gigás ddr2 ram a gépemben és most vettem még egy ugyanilyet azonos órajellel és rendszeresen lefagy a gép amikor együtt vannak benne. Leteszteltem memtest-tel külön-külön és együtt is õket és semmi hibát nem talált bennük. Mi lehet a probléma?
Elõre is köszönöm!
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A másik meg olyan ramokat sorol fel amiknek a fele nincs is itthon.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8