4322
mit ajánlotok?
-
#4082 Szerintem keress neten benchmarko-okat erre vonatkozóan, aztán a különbségből le tudod szűrni, hogy szükséged van-e rá.
Amúgy ha az alaplap, és a proci is támogatja a 2000-est, akkor én nem haboznék azt venni :) -
#4081 Sziasztok, DDR3 nál mennyit számít teljesítményben hogy 1600 vagy 2000 Mhz es a modul? Tudom hogy elég hülye kérdés konkrétumok nélkül, csak gépvásárlást tervezek majd és nézelődök, szóval megéri e jelenleg a +pénzt?:) -
mezarius #4080 Nem tudom nem ismerem őket.
Ha olcsók akkor megér egy próbát de ha kingston árai környékén vannak akkor inkább kingston mert az tuti megbízható.
Lehet ez is csak ha ugyanannyiba kerül mint a kingston akkor ne kockáztass. -
#4079 Tényleg jók? Azt tudom, hogy pendrive meg mem kártyában jók de a memóriák terén nem nagyon láttam őket népszerűnek ( mindenki Kingston, Corsair, Geil stb.) -
#4078 Maga a gyarto igen jo minoseget produkal, van toluk qrvagyors SD kartyam es pendrive-om. -
#4077 Transcend JetRAM memóriák milyen minőségnek számítanak? -
mezarius #4076 Oké.
Kipróbálni háát!
Talán majd nemsokára amikor haverom laptopja meglessz win7-el. -
#4075 Nekem van olyan programom, ahol kifejezetten írták, hogy XP módban futtassam. Így futtatom, és semmi baj nincs belőle. Bár itt inkább arról van szó, hogy nem bírja a progi a Win7-et, nem pedig arról, hogy konkrétan a 64 bites rendszert ne bírná.
Más régebbi programjaimmal semmilyen probléma nincsen, pedig nem is futtatom kompatibilis módban.
Nem tudod valahol kipróbálni, hogy a játékod mennyire stabil Win7 alatt? -
mezarius #4074 Amúgy ezzel a windows komp. móddal tuti hogy mennek a régebbi játékok 64 bites win7 alatt? -
#4073 Nekem Asus M4A78LT-M LE alaplapom van, teljesen jó.
RAM-ból meg szerintem felesleges plusz pénzt adni a Hyper-ért, jó lesz az alap Kingston. teszt -
mezarius #4072 Asus M4A78LT-M
Ez amúgy jó?
Néztem még egy másikat is ezt: ASUS M4A77T
Ez attól drágább 3000 Ft-al hogy más chipset van rajta? Ennek a lapnak amúgy az van a mem. foglalatai fölé írva hogy DDR3 1800 O.C -
#4071 Attól függ milyen alaplapot akarsz, az milyen frekijű memóriákat tud kezelni. -
mezarius #4070 A kompatibilitási módról kössz az infót. -
mezarius #4069 A kingston hyperX blue sorozatból van olyan memória ami megfelel nekem? (nagyjából ugyanolyan sebesség, időzítés, az egyik 1 Gb-os a másik 2 Gb-os?) -
#4068 A játék exe-jén jobbkatt, majd a feljövő menüből alul Tulajdonságok.
A feljövő panelen, a Kompatibilitás fülön bepipálod, hogy alkalmazza a kompatibilitási módot. XP SP3-ban mondjuk.
Aztán Alkalmaz, Okéz. -
#4067 Igen, én is az újabb S1366-osokra gondoltam. A memóriavezérlő valóban a prociban van, jogos. De az alaplapnak is olyan kiépítésűnek kell lennie, hogy a memvezérlő valóban tudja használni a 3 csatornát.
-
#4066 Nem 100% hogy menni fog, de jó esély van rá.
Nekem a laptopban van egy 512 megás Hynix és egy 2 gigás Kingston (ugyanaz a sebesség és időzítés) és megy a dual. -
mezarius #4065 Ja egyébként akkor viszont azt meg lehetne csinálni hogy ugyanattól a gyártótól veszek 1 db 1 Gb-os és 1 db 2 Gb-os RAM-ot ugyanolyan sebességgel és ugyanolyan időzítéssel? -
mezarius #4064 Hát akkor biztos nem veszek triple channel-es alaplapot meg hozzá procit.
Nekem már a phenom II X2 is húzós. -
#4063 Így van, illetve a 1366 utódja már 4 csatornás lesz. -
Inquisitor #4062 "ebbe bele kell érteni a videómemóriát is."
Meg sok minden mást. Elvileg hangkártya memóriát is. Vagy például ha használsz Windows gyorsításra bármilyen flash memóriát is, és még sok minden egyéb
Három csatornás dolog szerintem NEM alaplap/chipset hanem proci függő, mivel abban van a memóriavezérlő ugye. Szerintem 3 csatornás módot még i7-ből is csak az s1366-os lapok tudnak, meg annak útódja ami még nem jött ki. Az s1156/s1155 szerintem (tévedés jogát fenntartva) nem tudják. -
mezarius #4061 Ilyenről még nem hallottam hogy XP kompatibilitási mód. Azzal még nem próbáltam.Hol lehet állítani ezt? -
#4060 Intel oldalon az újabb Core-i7-9xx sorozat 3 csatornás, asszem X60 chipsetes alaplapokkal.
De az ilyen alapú rendszer valódi "fenevad", 3GB memóriával kiszúrni a szemét nevetséges :) A 3x1GB, vagy a 3x2GB jobban illik bele :). És nem is olcsó cuccok ám ezek.
Amúgy a 32 bites rendszer 4GB-ig tudja a a memóriát kezelni, ebbe bele kell érteni a videómemóriát is. Tehát ha van egy 512MB vidkarid, akkor a rendszermemóriából már csak 3,5GB-t kezel, hiába van benne fizikailag 4GB RAM.
Biztos vagy benne, hogy azok a régebbi játékok nem mennek 64bit alatt? XP kompatibilitási módban sem?
Nekem semmi bajom nincs a 64bites rendszerrel. -
mezarius #4059 Sziasztok.
Nemsokára egy új gépet fogok összetenni és szeretnék rajta régebbi játékokkal is játszani pl. COD2, Fracry stb.
De az újjabbakkal is pl: COD7 stb
Az új játékokhoz hallottam hogy elkél 4 Gb RAM is.
De ahhoz 64 bites Win7 kell.
És tapasztalatból tudom hogy ezen az op. rendszeren ezek a játékok nem mennek.
De a 32 bites Win XP 3.5 Gb-ig támogat RAM-ot.
Akkor nekem az lenne a legjobb megoldás hogy 3 Db 1 Gb-os modult veszek?
Milyen alaplap támogatja a triple channel-t? -
Zsolt01 #4058 Te a Dual módba használatra gondolsz!
4 memóriakártyánál nem megy Dual úgy tudom, csak ha 2 egyforma memóriakártya van a gépbe.
Tedd bele (csak) 2x1 Giga Dual használd így egy darabig.
Majd kipróbálhatod, hogy 2x1 Giga + 2x512. (Ez így nem Dual lesz.)
-
#4057 Próbáld ki. Alapvetően minél több memóriád van annál jobb. -
cadmonadam #4056 Sziasztok,
Az egyik gépemben (P4 3.00 Ghz Socket 478, P4P800-VM alaplap, Sapphire Radeon HD 4650 1 GB, opr.XP) jelenleg 1512 MB DDR van (2X512 és 2x256).
Szereztem bele 2X1 GB Dual channel képes Geil memóriát. A kérdésem, hogy érdemes-e bent hagyni a 2X512 MB-ot, vagy az új memóriával egyedül jobb teljesítményt érek el?
Köszi
Adam -
#4055 Ha nagyobb teljesítményű a rendszer azzal a fícsörrel, akkor az ilyen teljesítményéhes programoknak nem árt :)
Kérdés, hogy mennyivel több teljesítményt tud szolgáltatni.
Néhány program igényli a virtuális memória jelenlétét, a rendszermemóriától függetlenül. Próbáld ki, hogy kikapcsolod, ha valaminek kell, úgyis nyavajog majd. -
#4054 Még egy kérdés: ugye 16 giga RAM mellett már kikapcsolható a virtuális memória? SSD van a gépben, és szívesen megszabadulnék a 4 gigás pagefiletól... -
#4053 Van az alaplapon egy OC Genie nevezetű fícsör, ami elvileg arra hivatott, hogy megemelje a CPU és a RAM órajelét amennyire csak engedi a vas. Hogy őszinte legyek, eddig nem próbáltam, mivel munkára is használt gépről van szó, fontosabb a stabilitás mint a 3DMark pontszám.
Ha esetleg jelentős - 20% vagy magasabb - sebességemelkedés származik az OC-ból *valós* teljesítményben (pl 3Dsmax render, videókódolás) akkor esetleg értelmét látom kipróbálni, de ha nem, akkor jó nekem az 1333-as RAM is. Kérdés, hogy vajon mennyivel tud többet a gép az 1600 RAM+OC kombóval... -
#4052 Az XMP azt jelenti, hogy képes a rendszer overclockolni magát egy kicsit. Nekem 1333MHz-s HyperX van, ha bekapcsolom az XMP-t a bios-ban, akkor 133MHz-ről felemeli az alaplapi órajalet 160MHz-re, így a memória 1600MHz-en fog menni. A processzor szorzóját visszaveszi, de még így is 2,8GHz helyett 2,88-on megy.
Ha ezen az 1600-as modulon bekapcsolod az XMP-t, akkor mennyivel menne, 1800MHz? Támogatja egyáltalán az alaplapod? Nem találtam az MSI oldalán erről infót. Proci támogatja? Ha nem, akkor fölösleges ilyet venned.
Azt néztem még, hogy az alaplap alapból csak 1333-ig támogatja a memóriákat. Az 1600, és nagyobb már OC-re van írva. -
#4051 Hat ami a 2. gepemben van 800as ami nem megy 30Mhzel feljebb sem.
Otvar, pedig a a proci birna a gyurodest. :D -
#4050 Ja, van par visszajelzes hogy elkezdtek gagyulni, meg volt anno DDR2-es Ultram a kedvezo ar mellett szet lehetett tuningolni. -
#4049 Köszi a válaszokat. Mivel csak 4 RAM foglalat van a lapon (ami egyébként egy MSI P55-CD53 ha ez számít valamit) ezért csak 2*8 vagy 4*4 felállás jöhet szóba, így vagy a drágább Corsair kitből kettő, vagy ebből:
KINGSTON HyperX 8192MB DDR3 1600MHz CL9 KIT - 23.549Ft
Illetve ebből a Kingstonból kétféle van ugyanannyiért:
KINGSTON HyperX 8192MB DDR3 1600MHz CL9 XMP KIT - 23.549Ft
Mi a különbség az XMP és a sima között? Az a 30 ezres Corsair megéri a különbözetet? (Most inkább a teljesítmény a fő szempont, mint az ár, de ha annyival nem jobb mint amennyivel drágább, akkor fölöslegesen nem költenék) -
#4048 Geil-t neeee. :D Mostanaban az olcsobb termekeik gagyik nagyon es alig van bennuk tartalek, ho overclokolni akar.. -
#4047 Kingston HyperX is jó i7 mellé. -
#4046 Corsair az egyik legjobb.
A dragabb 2 db 4GB-s modul es adnak hozza ilyen osszekoto-ventis-hulyeseget... :)
Az olcsobb 4 db 2GB-s modul (Quad KIT).
-
#4045 Corsair az jó?
CORSAIR 8192MB Dominator DHX Pro Connector DDR3 1600MHz CL9 KIT - 30.675Ft
CORSAIR 8192MB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 KIT - 23.088Ft
Mindkettő 1600 MHz, CL9, mi okozza a több mint 7000 Ft-os árkülönbséget?
-
#4044 Hi. Ja, ez az ipon agyatlansaga, biztos igazuk van... Nezz valami nem Geil 1.5/1.65V-os modulokat. Pl. Ketto 8-as KIT-et. -
#4043 Üdv
Szeretnék 16 giga RAMot Core i7 mellé, elsőrorban After Effects, videóvágás, photoshop és hasonlókhoz...
Amiket itt találtam, ezt írja: "Intel i3/i5/i7 és AMD-s alaplapokkal NEM kompatibilis" (LOL, akkor Celeronhoz, vagy mihez adják?)
Mi az ami jó?