Memória

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FreeHome
Én meg ezt találtam:
Memtest86 - A Stand-alone Memory Diagnostic

http://saltwater.try.hu http://livesets.try.hu

czky

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

ez csak személyes vélemény, nem szentírás😊)))

\"...Sanyi...Sanyikám...paci óóó, hát ez megdöglött...\"

FreeHome
Ez letaglóz :-(

keress rá a neten, nem tudok most progit mondani (hála istennek nekem régóta nem volt problémám a ramokkal) de halkan megjegyzem hogy az abit az .... hát..., nem valami jó deszka ( nem hiába van neki topic)

FreeHome
Köszi a gyors választ. Ugyanaz a típus mindkét ram. Mellesleg ebbõl van egy harmadik is, és az is jól mûködik egyéniben, csak párosban fagyasztják ki a Windows-t. Milyen memória tetsztelõt javasolsz?

max 1/5 évig, de nem a ramok miatt, hanem a vga és a proci miatt (bár ha dolgozol vele akkor.....)

elõször is vedd ki a ramokat és nézd meg hogy egyforma ramok-e (ha nem, akkor nem fognak együtt mûködni), ha egyezik akkor futtas egyenként memóriatesztet, lehet hogy valamelyik rossz, ha jók a ramok néz utána lehet hogy nem hszereti õket az alaplapod (pl: msi utálja a pqi-t)

FreeHome
Sziasztok! Kellene nekem egy kis support! Adott egy alaplap, Abit Nf-8 és két darab ddr 400/512 MB-os RAM. A memóriák egyenként kitünõen mûködnek bármelyik (2 darab van) memória slotban. De ha ketten csücsülnek az alaplapban, akkor a Windows XP különbözõ hibaüzenetekkel elszáll. Mit javasoltok? Remélem hamar választ kapok a kérdésre, és elõre is köszönöm.

bocsánat de nem vok okos ilyen témákban, de:
a dual ddr 400(egy alaplapon) azt takarja hogy 2 egyforma ram-ot lehet belerakni vagy mit?<#conf><#nemtudom>
megértéseteket elõre köszönöm!

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Shadowkiller
Jelenleg van 2*512MB DDR2 kingmax 533MHz-es ramom de úgy érzem beújítok majd 4db 1024MB-os 667MHz-est bár nem tudom hogy meddig lesz elég?<#vigyor3><#vigyor3><#vigyor2><#zavart2><#fejvakaras> Szerintetek?<#circling>

\"És miért zuhanunk a mélybe...?...Hogy megtanuljunk kijönni onnan.\" Thomas Wayne (Batman Begins) \"Nem tetteink elhamarkodottak, csak rohanó tettek közt élünk.\" Shadowkiller

Köszönöm a választ uraim!! Meggyõztek! A vas megy a Méh-be!! <#vigyor2>

www.smart-bus.hu

JAJAJ vigyázz vele! Barátnõmnek is ilyen lapja van, vettem bele egy HYNIX-et és nem ment! Nézd meg a leírását az asus oldalárol vagy a netrõl le tudod tölteni. Emlékeim szerint Samsung, Kingmax, Nanya, Micron de nem adom rá a fejem.
http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/mb/sock478/p4s533/e989_p4s533.pdf
Itt megnézheted mi a nyerõ :-)

Scrat
Ja és ugye tuti hogy jó az ASUS A8N-es lapba dualba???

Scrat
Srácok egy kis helpre lenne szükségem ismét!

A már megvitatott GEIL dual kit-et szeretném megvenni (Gabesz fõleg neked szól!) <#integet2>...
szóval azt venném meg, de nem tudok én elmenni érte, így elhozná egy haver, de kérdésem lenne, hogy ami GEIL és dual kit, valamint a kék hûtõborda van rajta az egyetlen típust takar???
Mert felhívtam a boltot, és azt mondták hogy kék hûtõbordás. Ami tesztet olvastam róla az szerintem az, de csak egyfajta van ami kék???

Nem akarok melléfogni!
THX.

Gabesz amd64
Asushonlapja!
keresd meg és oda le van írva minden,de Én ezt a deszkát már eladtam volna és vettem volna helyette egy másikat

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Sziasztok! Asus P4S533-as alaplapom van, ebbe szeretnék új ramot venni! Milyet érdemes? Elég régi már az alap lap és nincs meg a leírása...nem tudom milyene ramokat kezel! Valakinek ötlet? Ja most valami noname 512mb 333mhz van benne!

www.smart-bus.hu

Hamarosan kipróbálom. Köszi😊

Punker
vegyél + memóriát.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Rossz képlinkért elnézést, itt a jó:

Hi!

Kb. 2hónapja vettem egy Sony Vaio PCG-K33 notit (p4 3ghz, 512mb ddr(2x256mb 333mhz) memória, ati vga stb). Ugyebár a vga a rendszermemóriából vesz memóriát, aminek a hátránya játékoknál jelentkezik: pl. a COD2 UGYANANNYI fps-t produkál cseppet szaggatva 800x600-ban, mint 1280x1024-ben, akármilyen grafikai beállitás mellett, csak 640x480ban élvezhetõ.. s ez igy is van más játékoknál. Nem folyásolja be az hogy mekkora méretû memóriát rendelek a vga felé, legyen az 32mb vagy 128mb. Lefuttattam a memtestet, nem talált semmilyen hibát, az everest meg a mem.késleltetésre ennyit dobott ki:

Mi lehet? Vagy a laptopoknak ez a sajátos "visszafogottságuk"?

psg5
ok memocsre lesz!

F.K.T.

Geil 2x512mb 400Mhz Value PC3200 CAS 2,5 3-3-3-6 2T aluminium hûtõ BULK
ez jó memória? megéri venni ?

bigapó
egy hiba is hiba, sajnos. ha húzva van, vedd kisebbre a frekit és futtasd újra a memtest-et, ha nem volt húzva, akkor cseréltesd ki a memóriát, mert így instabil lesz a rendszered.

The Matrix has you...

psg5

F.K.T.

psg5
ja itt a kép

F.K.T.

psg5
ez lett a memtest86 eredménye tud valaki okosat hogy ez így mennyire problémás??
Van error, de nem "színes"

F.K.T.

Küldj rá egy memtest progit és rögtön kiderül,hogy van e probléma a memória moduljaidal.
Milyen hibát ír ki pontosan??

sziasztok!!
Olyan próblémám van h ha játszok néha olyat csinál a gépem h kidob 1 kék háttérrel fehér betûkkel hibát (olyan kék halálos)h a Windows jobbnak látta ha leáll és 1-szer sikerült beleolvasnom és vmi memóriahibát írt ki!!! Cseréljem le a memóriámat, netán szarakszik?? Ezért írtam ebbe a topicba meg már mások is memóriára gondoltak!!
Köszke elõre is a segítséget!!!
Newyorker
mem86allel tesztelve semmi hiba,úgyhogy jó lesz, de maradtam a gyári idõzítésénél a 2,5-3-3-8 2T-nél 😊

M@TriX
mondjuk az aida erre elég alkalmas, írás/olvasás sebesség.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
hogy mennyivel azt meg már ne firtassuk, mert szerintem semmivel, azaz kb. 0.1%-al, persze szerintem, de letesztelhetnéd, mert az a lényeg...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Newyorker
Nem fagy, megy frankón, több gámával is teszteltem!

THX az infót!

czky
Ha nem fagy, akkor jó! Különben az a gyorsabb!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Newyorker
400Mhz
Tcl: 2,5
Tras: 7
Trcd: 4
Trp: 4
Trc: 10
Trfc: 12
Trwt: 4
Twr: 3
1T/2T: 2T

Eddig ilyen volt a memóm beállítása!
Ez ugye így néz ki: 2,5-4-4-7 2T
MOst átállítottam a biosba így: 2,5-3-3-7 2T

Egyenlõre semmi fagyás, akkor hagyjam így, mert gondolom ez a gyorsabb!
Vagy tévedek?

Mivel AMD-s a deszka nem kell nagyobb ram mint 400Mhz csak akkor hha húzni akarod.
Az adm cpu-k azt szeretik ha szinkronban járnak a ramokkal. De ha a deszka csak pc3200 azaz 400Mhz-s ramokat kezel és nem akarsz húzni akkor nem sok értelme van nagyobb ramokat venni.
szvsz De persze ez a saját szíved ügye.

a valódi órajel 200mhz
az effektív az 400mhz

Tehát neked nem kell csinálnod semmit.

Szabó Péter
Az miért van hogy az everest home azt irja, hogy a memóriasebesség 200 Mhz,mikor 2 db 512 400 Mhz dual ba van berakva.Állítanom kell valamin?

Nah szóval, a köv kérdéseim lennének:
MsiK8N sli platinum alaplapba tennék memót. leírás szerint 3200-as memót kezel a lap, ami ugye 400 MHz Ha beleteszek 533-as memót, azt tudja kezelni ? Vagy esetleg DDR2-õt. Egyáltalán lenne értelme, merhogy proci FSB-je ugye 400. ?
M@TriX
régen néztem ezeket a beállításokat, de régebben tezstelgettem a cuccot, a leg lényegesebb az elsõ cl érték és kész 😉

Newyorker
A BIOSban a memóknál sorba-sorba ezeket tuom manuálisan állítani ugye:
400Mhz
Tcl: 2,5
Tras: 7
Trcd: 4
Trp: 4
Trc: 10
Trfc: 12
Trwt: 4
Twr: 3
1T/2T: 2T

Nekem jelen esetben ezekkel az értékekkel megy a gép!
Az idõzítések növelésével, ugye lassul a memória?
Tehát ezek az értékek annál jobbak minnél kisebbek!
Jól tuom?

Gabesz amd64
a 400-as rammod 333Mhz-en megy.
Mb-okat nem huzza le semmi...max a windowsba a programok 😊

inkább vegyél egy új alaplapot...aztán memóriát
de én a helyedbe minél elõbb megszabaulnék a 256 Mb-ostól.

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
Geil

nagyonjó tuning rammok ezek<#eljen>

Helosztok lenne egy kérdésem na az alaplapom az 333mhz-en müködteti a ramokat most nekem van benne egy 256 333mhz és egy 512 400mhz-es és igy ugyan ugy megy agép mintha csak 512-ön lenne a ram .Na az lenne a kérdésem hogy az miatt ilyen a ramok kapacitása mert a 256-os visszahuzza vagy mert az 512-es az 400mhz-en megy?Ha a 256-ost kicserélném egy 512 400 mhz-esre akkor az ugye 2*512 na igy már nem lassitaná be egyik a másikat nem ?Igy téneg produkálná az 1gb-ot ?azért kérdem mert fontoss lenne most akarok ramot venni hogy érdemes -e vagy nem elöre is köszi a válaszokat
Scrat
Szuper! THX Gabesz!
Akkor azt hiszem el is döntöttem. Nyert a GEIL! Azt veszek inkább, nem Kingstont.

Gabesz amd64
igen!
nézd meg a honlapján

létezik olyan,de az nem Dual kit-es

Scrat
Srácok!
A GEIL dual kitjein mindegyiken van hûtõborda?

Vagy létezik olyan is amin nincs?

Newyorker
MOst érdekes, mert az overlockingot levettem 20%ról, magyarán nincsen felhúzva a proci és így feltettem 400mhz-re a mamófrekit és nem fagy ki!
Legalábbis eddig!
Lehet valami köze van a kettõnek?

RelakS
Bsztatok már ilyet?

Unokatesóm gépén lefuttattam a memtest-et, erre kiírt kb 30 hibát.
Nah, gondoltam, mivel valószinûleg az alaplapot úgy is ki kell már dobni, hát behoztam magammal a melóhelyre.
Gépekbe be, memteszt elindít, az eredmények a következõk:
Egyik gép: több százezer (!) hiba
Másik gép: megnyomom a power gombot a kikapcsolt gépen, mire a gép kikapcsol :pislog:

Most mi van? Ennyire gagyi a memória, vagy megsérülhetett az utazáskor? külsérelmi nyomot persze nem látok...

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Newyorker
Sajna ez még rosszabb, mintha csak simán feltenném 400ra és minden mást hagynék, mert így még hamarabb elkezdett hülyeségeket írni a gép, aztán reboot!