Memória

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

admi
Sziasztok! Hátha tudjátok a választ:

Vettem egy PIII-as IBM géphez egy Samsung SD RAM-ot (256 MB, 133MhZ). A gépben volt 2 64MB-os, 133 MhZ-s IBM márkájú modul. A régieket kivettem, az újat beletettem, és nem indult, a BIOS-t sem töltötte be. Ha mellé tettem egy 64-est, akkor elkezdte tölteni a Win-t, de nem tudta elindítani, mert kékhalá+restart jött mindig ugyanannál a pontnál.

A kérdésem, hogy ez lehet azért, mert az IBM alaplap csak IBM RAM-mal mûködik, vagy alapból rossz memóriát adtak el nekem? Esetleg valami más lehet? Amúgy elég régi géprõl van szó, a BIOS 2000-es.

Ki evett a nadrágomból? Ki ivott a cipőcskémből? Kialudt a villany!

Sziasztok.
Egy memoriás kérdésem lenne, irtam már prohardware-be is de ott válaszra se méltattak, más hardware forumot meg nem ismerek..

Nemrég ujitottam a gépemet memoria szempontjábol, eddig egy 512-es kingston pár volt, duálban ment. Most 2 db 1 gigásat vettem, direkt párba volt válogatva.
Az alaplapom p4p800 deluxe, ami max 400mhz-es (3200) as ramot bir el (proci egy 800fsb-s 2.6-os intel.) ilyenek az enyémek is, baraktam a megfelelö helyre párban, de nem akar sehogy sem duálban menni. Probáltam biosban is, pl a memory accelerationnál bekapcsoltam a turbo-t (ami elvileg a duálhoz kellene) és akkor el esm indul a gép, sima fekete kép, bios sem jön be. csak kiselem kiszedés, bios lemerités, elem visszarakás után indul ujra. Ez a memory acceleration egyébként alapbol automatán van, ugy megy, de nem duálban indul el...
Legujjabb bios driverem van, és elvileg mennie kellene, teszteltem a ramot is Semmi baja nincs, csak nállam nem akar menni...
Mi lehet a megoldás, valakinek volt hasonlo problémája?

grebber
Láma kérdés tudom de 1,5GB ramot hogy érdemes venni 3x512MB vagy 1GB+512MB?

Next PC upgrade: 2022

czky
Menni fog duálba biztos...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

ha veszek két memóriát ugyanabból a márkából ugyanazokkal a képességekkel (késleltetés...)akkor mekkora szerencsével lehet majd dualban használni?
Amd-nél mindegy.
Intelnél az 1gb modul a jobb álítólag.
Mondjuk alkalmazásoknál ez a "jobb" eltünik a fenébe.<#wink>

mit érdemesebb venni és mejik gyorsabb 2db 512Mb ram dualba vagy 1db 1024Mb-s ram?
Maffya
Sziasztok!

Lenne egy Apacer 256Mb /333MHZ Notebook Ram-om eladó.
Ár :6000.-FT
Tökéletes,de Notebook váltás miatt megmaradt,mert az ûj notiban 400-as van,és mint tudjuk nem igazán dolgoznak együtt jól a 400-as a 333MHz-essel.

Rendesen beletetted te azt a memóriát régebben? Befogták rendesen a pöcök a szélén?

Bajnak nem baj, hogy nem dual, de nem is jó.

bigapó
lement alfába... 😊 egyébként nemtom. de lehet, hogy a terhelést nem bírta.

The Matrix has you...

saviola83
a gépemben mostanság egy 512-es memória van
tegnap este játszottam a PES5-el és egyszercsag elsõtétült a kép és a monitoron semmi
a gép meg ment
nos megpróbáltam restartot
semmi
utána kikapcsoltam és vissza be
semmi
na most akkor
próbáltam többször de nem volt semmi
most reggel próbáltam megint
megnt semmi
mondom visszateszem a régi 128-as memóriát amit egyébként meg tem a MEMtestel múltkor és tele volt hibával
szóval visszatettem és vele ment
ne mondom szép
most akkor rossz aaz 512-es?
jótállásos pestrõl rendeletem
nos miután írtam nekik mondom a 128 mellé visszateszem az 512-t
betettem és ment
megnéztem a beállításoknál is és felismerte
mondom most kiveszem a 128-as és visszateszem úgy ahogy tegnap volt amikor elszált a kép
és csodák csodájára megy
na akkor most mi van?
Légyszi segítsetek.
Mi lehetett a hiba?

zsanet
Az Everest szerint 1024.Az nem baj, hogy nem dual? Ja,és bocs a sürgetésért!

reaper4
jó h le nem b@szod az embert. LOL

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Mit ír ki az alaplap bootoláskor? 1024MB? Mert akkor biz használnia kell mindet. Olyan meg nincs, hogy az alaplap mutatja, hogy van benne, de nem engedi használni az oprendszernek. Tedd fel az Everest-et, vagy a cpu-z-t és azok megmondják egybõl, hogy mennyi mem van használatban.

Hát ez a mérettõl is függ, de eltarthat a sima standard teszt akár 1 teljes órán át is. Legalábbis nekem addig tartott egy 512Mb-os modul tesztje. De akár egyszerre is tesztelheted.

zsanet
Nem kapkodjátok el

zsanet
Hello! ABIT NF-8V memória kezelésére tud valaki megoldást(nem dual chanelos sajnos,1024MB van benne,és szerintem nem használja mindet)? Elõre is köszi

Sziasztok!
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a Memtestet ha le akarom futatni, akkor(3 memóriám van bent a gépbe) külön külön teszteljem, le õket vagy mehet egyszerre mind a hárommal a Memtest? Idõben menyi KB a három memóriának a tesztelése?

reaper4
ha meg egyik oldalon sincs, na akkor átb@sztak 😄

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

czky
Ha a ram mindkét oldalán vannak chipek, akkor kétoldalas a ramod, és ha csak az egyik oldalán vannak chipek, akkor egyoldalas...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Sziasztok! Honnan tom eldönteni hogy egyoldalas vagy kétoldalas SD RAM van a gépemben? Szeretnék venni bele 256 MB-osat de nem tom mien kell bele! Segítsetek! Válaszotokat elõre is köszönöm!

bigapó
leginkább a játékok, mert azok -többek között- a legmemóriazabálóbb programok.

The Matrix has you...

Köszi az infókat és BUÉK mindenkinek.Jövõre találkozunk.
Hát igen, a mov konvertálás inkább procifüggõ. Tehát ha gyorsulást szeretnél, akkor egy gyorsabb proci kéne.

Köszi a választ. Nekem párban van, ezért is érzékelte egybõl a CPU-Z hogy dual. A SiSoftware Sandra progi szerint a "memory bandwith benchmark" egybõl gyorsabb lett. Viszont a mov konverter program semmivel nem lett gyorsabb. Természetesen ugyan azzal a filmmel. Akkor tényleg csak néhány program használja ki a dual módot?
A memória sávszél így a duplája lessz(dual-ban), tehát azok a programok, ahol ez számít fõként, azoknak biztos, hogy jót tesz. Hogy van-e rossz is a dual-ban, nem tudok róla. Hacsak azt nem nézzük, hogy azonos modulok kellenek dual-hoz. Tehát ha valakinek már van egy 512-ese vagy egy 1024-ese, akkor nem árt hozzá egy ugyanolyan 512, vagy 1024-es modult szereznie. Ellenkezõ esetben elõfordúlhat, hogy nem fog rendesen mûködni(vagy eggyáltalán). Tehát ha nem lehet azonos modult kapni, akor jobb eladni a meglévõt és párban venni újjakat.

Azt még szeretném megtudni, hogy jobb vagy rosszabb a dual mód? És miben más miben különbözik a kettõ?
Köszi a segítséget. Valóban úgy van ahogy írtad. 1 modul kell a zöldbe és egy kell a lilába. A CPU-Z egybõl jelezte a dual módot.
Tudtommal ezt nem lehet BIOS-ban állítani. Attól függ, hogy Dual, vagy sima, hogy hogyan teszed be a ramokat a slot-okba. 1 modul kell a zöld slot-ba, és 1 a lilába. Természetesen, hogy tudjad dual-ban hajtani õket, ahhoz 2db modul kell, vagy 4db.

Sziasztok!
Vissza olvastam elég sok hozzászólást de nem találtam sehol, így megkérdezem.Hól tudom beállítani hogy duál módban menjen a memória. memoria:KVR400X64C3AK2/1G alaplap MSI 875P
Elõre is köszi.
Maffya
Sziasztok!
CSak egy kérdésem lenne,melyik az optimálisabb ha olyan Ram-jaim vannak hogy Apacer PC2700 333Mhz 256MB,és Twin Mos Pc3200 400mhz 256MB együtt szeretném öket használni,el is viselik egymást.
A Konfig: AMD64 Sempron 2600+,Via K8 alaplap,40GB Hdd,Samsung CD-RW/DVD,Ati Radeon 9700.Ja és notebook igy csak 2 slot van.
A kérdés az lenne hogy melyik a jobb ha a Twin Mos 400-as van az 1 slotban vagy az Apacer 333-as ?? Számit egyáltalán? Vagy? Tanács tip és bármit szivesen fogadnék.
Köszi.

és hozzá 260on megy a mostani (meg majd az új is) szóval egyik sem lesz húzva. Így remélem nem lesz gond, de amiket itt olvasok... 😊
M@TriX
huh ezt aztán tuti asszimetriának nevezik 😉
egyébként lehet gond, mint a számtechben mindenhol, lehet nemtudja majd lekezelni a lapod egyszerre a két memót, de valszeg igen, de biztosra mondani tuti nem lehet.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Sziasztok nekem egy regebbi abid bd7II raid alaplapom van, amiben egy samsung 512/333 ram dolgozik. Kérdés: ha ugye nem tudok dualt használni akkor elvileg nem lehet gond, ha egy kingmax 1gb/400 ram kerül bele a korábbi mellé?
Agy Halott
Nem volt drága (50 rugó) ahhoz képest, hogy ez a leggyorsabb RAM 400Mhz-en (Cas Latency-2.2.2.4) és télleg NAGYON jó! Összehasonlítottam a régi 1 Gb-os NANYA RAM-ommal (Cas Latency-3.5.5.8) és jelentõs változást láttam. 4 játékon teszteltem külön-külön: Doom 3, F.E.A.R., Far Cry, Riddick
MaSzKa
nagyon jó mem
biztos kXrva drága volt

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
?FT

Agy Halott
Mieza szarkazmus?
Gratulálunk, hogy megvetted<#vigyor1>

Agy Halott
Most vettem Kingston-HyperX-400Mhz-UltraLowLatency-CL2.2.2.4-PárbaVálogatott(DUAL.KIT)-2x512Mb RAM-ot, élettartam garival. Vélemény?
Gabesz amd64
twinmos twister cl2 pc3200 2*512.

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

kösz srácok... én is idáig jutottam kb. h el kell adni mindkettõt 😄
nem kell vkinek? 😄
MaSzKa
milyen van neked? és mennyi?

M@TriX
sajne ez a CL miatt van, ugyanis az egyik 2.5-ön tud menni 400-on, a másik viszont csak 3ason tud menni 400on, így redukálódik le 333-on, de 3on megy mind a 2. ha lvennéd a CL-t 3-ra, akkor mennének valészeg 400-on de az nagy hiba, mert érdemes lenne kihazsnálni a cl 2.5 nyújtotta elõnyöket.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

bigapó
még jó, hogy jók😊)) és dualban is mennek gond nélkül.

The Matrix has you...

Gabesz amd64
add el mindkettõt szerintem és vegyél újat.
a konfigod végett a memcsik nem fognak menni dual-ba.

Cl3-astól minél elõbb megszabadulnék

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Hali!
a gépem: ASUS K8N-E Deluxe A64 3000+(s754 Clawhammer), 2x 512 mb Hynix mem. (400as csak eltérõ idõzítésekkel)
az egyik: cl3 7:3:7 (400mhz)
a másik: cl2,5 3:8:3 asszem..
Az a gáz, h együtt nem akarnak menni 400on csak 333on.
hiába állítom a biosban..
ha külön-külön próbálom õket akkor megy mindkettõ 400mhzen
Tudna nekem segíteni?
esetleg vmi tipp h mi lehet a problem?
(annyit én is meg tudtam állapítani h nem ártana 2 egyforma memóriát venni😊 )
M@TriX
minden memóriával lehetnek gondok. 😉
Nekem volt Samum, 230-on DUALban úgy hasítottak, hogy öröm volt nézni

Samsung memória, vannak vele gondok Asus alaplapon?