Memória
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Single-Channel Memory Modul
DDR1: 512/166Mhz(DDR333)
DDR2: None
DDR3: None
Tudtam ma kérni egy ugyanilyen csak 256-ba. Hogy legyen a sorrend?
Fákjúal!
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Ugyanis alapból le kéne kezelnie az eredeti értékére.
Dual csak 2 ugyanolyan egy "alomból" származó ramokkal megy.
Ja és nem árt ha az alapod támogatja.
Single-Channel Memory Modul
DDR1: 512/166Mhz(DDR333)
DDR2: None
DDR3: None
Ezek szerint átbaszott? Alaplapom
A könyv mondja, Dual-Channel-es, BIOS meg Single-t köhög??????
THX!!
Fákjúal!
Nekem 2db. Kingmax DDR-RAM 400-asom van egyenként 512 MB és mellétûzve a harmadik slottba egy régebbi Samsung DDR-RAM 256 MB.
Megy azért rendesen, semmi cicó. Pedig aztán télleg nincs pároztatva.
AIDA szerint:
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve Samsung M3 68L3223ETN-CB3
Sorozatszám F4010A7Eh
Modul mérete 256 MB (1 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC2700 (166 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hiba felismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz)
2. legmagasabb CAS késleltetés 2.0 (7.5 ns @ 133 MHz)
Szeretnék venni mellé még egy 256osat. Milyet vegyek mellé?
Köszönöm!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Asus K8N|AMD64 2800+|512MB DDR 400mhz Hynix|Sapphire Radeon 9600Pro 256MB
Az aláírásodban szereplõ ram DDR400-as, ha jól tudom, attól pedig szép eredmény azért a 480Mhz...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
480-at megyx alapfeszen
de e felé 2,85volton sem megy
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
A RAM hibátlan, de a tesztnél csak az elsõ kettõ sínbe rakram 1-1 db
256 MB-osat. Láss csodát gond nélkül végig futott. Most beraktam a másik
sinekbe is 1-1 128-ast és várom az eredményt.
Úgylátszik ezeknek a RAM-oknak csak párosan szép az élet <#wink>#wink>
A Google-t páztáztam a szótár helyett 😄
Így már világos Brand = márka, fajta és ha semmit sem írnak utána akkor noname
Pont ezt akartam elkerülni, de így járnak a tudatlanok <#falbav>#falbav>
Teszteld le másik alaplapban is ha megoldható. De legalább is teszteld le a lapod összes foglalatában! Ha hibás, akkor csere (viszont lehet sima inkompatibilitási probléma is).
Segítségeteket kérném!
Vettem ma egy Brand SD memoriát és két gondom is akadt:
1. A memtest86-al tesztelve a 6.lépcsõben talált egy hibát
2. Brand-ként vettem és Samsung chip-ek vannak rajta (bár ez lenne a nagyobb gondom)
Ha visszaviszem a hiba miatt kötelesek kicserélni?
Nem hibás Samsung chipekbõl gyártották. Valószínûleg TCCC vagy UCCC, amiknek a névleges idõzítése 3-3-3-8. Az egy másik dolog, hogy bírják a 2,5-3-3-5-öt is.
Az a PC400 nem DDR400 akar lenni? Mert PC400 nem létezik. A DDR400 sem hivatalos elnevezés, az a PC3200.
TakRaj: A DDR1 és a DDR2 nem kompatibilis egymással, még a foglalatuk is más! Bizonyos i915-ös lapokban van lehetõség mindkettõ használatára, de nem egyszerre. Vagy egyik, vagy másik.
Venni egy 1GB-os modult, vagy venni 2db 512-es modult és DUAL-ba tenni.
DDR 400Mhz-rõl lenne szó. A Samsungok jók? És még valami...tom hogy hülye kérdés, de a DDR2 az megy DDR1 lapokban? Mert szerintem nem, de azért kiváncsi vok. 😛
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
kit
ez tuti nem eredeti samsung ez noname memória elrontott(gyengébb minõségû)samsung chippekkel
de azt már nem értem énsem mit tesz az a 6 réteg
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Mit jelent a 6 Layer fingom nincs 😞 ?
Next PC upgrade: 2022
Egyre kevesebb alternatíva marad.
link
Ki evett a nadrágomból? Ki ivott a cipőcskémből? Kialudt a villany!
Még egy kérdésem van: MIt jelentenek a következök? :
Dual channel linear mode
Dual channel single mode
Single channel or virtual single channel
Single channel linear mode
És mi a külömbség közöttük?
2.5-2.5.4 pontnal van leirva a memory es ott le van irva minden 1-3 vagy 2-4ben (elobb elgepeltem) megy dual channelben, es mindegyik slotba beteheto a 400MHzes RAM.
Itt a leiras:
Dual Channel*:
*=Use only identical DDR DIMM pairs
for dual-channel configuration (3) you may
use identical DIMMs in all four sockets
or
use identical DIMMs pair in DIMM_A1 and DIMM_B1 (blue sockets)
use identical DIMMs pair in DIMM_A2 and DIMM_B2 (black sockets)
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Engem az zavar hogy ha a biosban bekapcsolom a turbot a mem accelerationnál akkor el sem indul a gép. Meg az hogy két 512-es pár ment duálban. Mostmeg hiába van dupla mennyiség, sokkal lassabban dolgozik.
The Matrix has you...
Dual Channelben pedig az 1-3as vagy 2-3as slot osszetetelben mennek.
Amugy az ismerosomnel is hasonlo problema van egy masik tipusu Asus alaplapban, hiaba a ket azonos gyartmanyu RAM, de eltero idozetesuek vannak neki ezert nem mukodik nala sem a dual-channel.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ha esetleg megmondod a tipusat a gepnek, vagy az alaplapnak akkor talan pontosabban megtudom mondani, ha utananezek.
Valami hasonlo menupontot keress: Memory Frequency : 100MHz+PCI
De lehet mas nevvel vagy szamozassal is mint pl, 133MHz es MHzenkent csokkentheto opcio, de lehet olyan is hogy 100MHz+33MHz stb.
Raktam en mar be IBM gepbe mas ramokat is problema nelkul.
Esetleg meg lehet, valami idozites beallitasi gond is.
A BIOSban nem lehet beallitani, hogy 100MHZeskent menjen a RAM ?
Altalaban akkor nem annyira nyugosek az alaplapok a memoriakra, ha oda van allitva.
Pl: 1-3, 1-4, 2-3, 2-4, 3-4
Esetleg probalkozz egy BIOS frissitessel, hatha utana jo lesz.