Memória

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rvn
Hy! Mijen progival lehet huzni a ramot?

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

ffxi
Nos, tehát van 512 és 256. Melyiket rakjam elõre vagy hátra?

Fákjúal!

ffxi
Én úgy értem, h havertól tudtam kérni még plusszban.

Fákjúal!

ffxi
Honnan tudom, hoghy szinkronba legyenek?

Fákjúal!

reaper4
vidd vissza és várj amíg nem kapsz 512-est

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

ffxi
Bocs, betudtam állítani így: 512/200Mhz(DDR400). Ez a max!

Fákjúal!

ffxi
Császtok! Vettem ma egy DDR512 400Mhz Samsung márkájú vasat. BIOS-ban(szóról szóra leírom):

Single-Channel Memory Modul
DDR1: 512/166Mhz(DDR333)
DDR2: None
DDR3: None

Tudtam ma kérni egy ugyanilyen csak 256-ba. Hogy legyen a sorrend?

Fákjúal!

reaper4
ha megnézed a linket akkor láthatod h támogatja és ezzel az 1 "alomból" származó memcsikkel vitatkoznék 😊

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Szerintem az is érdekes,hogy a 400mhz helyett csak 333 mutat
Ugyanis alapból le kéne kezelnie az eredeti értékére.
Dual csak 2 ugyanolyan egy "alomból" származó ramokkal megy.
Ja és nem árt ha az alapod támogatja.

reaper4
1 ram nem fog dualban menni. vegyél mellé még 1-et. a biosban állítsd 400mhz re a ramot és azon fog menni. de jobb ha a prociddal szinkronban megy a ram.

ffxi
Császtok! Vettem ma egy DDR512 400Mhz Samsung márkájú vasat. Legalább is a boltos asszondja, hogy 400Mhz-es. De a BIOS-ban(szóról szóra leírom):

Single-Channel Memory Modul
DDR1: 512/166Mhz(DDR333)
DDR2: None
DDR3: None

Ezek szerint átbaszott? Alaplapom

A könyv mondja, Dual-Channel-es, BIOS meg Single-t köhög??????

THX!!

Fákjúal!

Hmm. elmegy.

Nekem 2db. Kingmax DDR-RAM 400-asom van egyenként 512 MB és mellétûzve a harmadik slottba egy régebbi Samsung DDR-RAM 256 MB.
Megy azért rendesen, semmi cicó. Pedig aztán télleg nincs pároztatva.
Inkább azt kellene megnézni mi van a chipekre írva. Az Everest az SPD-t olvassa ki, azt meg bárki buherálhatja.

Hy!

AIDA szerint:

Memória modul tulajdonságai:

Modul neve Samsung M3 68L3223ETN-CB3
Sorozatszám F4010A7Eh
Modul mérete 256 MB (1 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC2700 (166 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hiba felismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz)
2. legmagasabb CAS késleltetés 2.0 (7.5 ns @ 133 MHz)

Szeretnék venni mellé még egy 256osat. Milyet vegyek mellé?

Köszönöm!
[NST]Cifu
Passz, nekem nem sok tapasztalatom van vele, Hynix chippel szerelt noname memóriával találkoztam, ott nem volt gond.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Blade17
??

Asus K8N|AMD64 2800+|512MB DDR 400mhz Hynix|Sapphire Radeon 9600Pro 256MB

Blade17
512

Blade17
ddr 400mhz hynix az mennyire minõségi?jó márka?megbizható?

[NST]Cifu
Mennyi a hivatalos sebessége? DDR400, DDR433, DDR466 vagy DDR500?

Az aláírásodban szereplõ ram DDR400-as, ha jól tudom, attól pedig szép eredmény azért a 480Mhz...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

MaSzKa
hali vettem geil-t ramot
480-at megyx alapfeszen
de e felé 2,85volton sem megy

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

1000000000000 Köszönet és hálás vagyok a segítségedért <#worship>
A RAM hibátlan, de a tesztnél csak az elsõ kettõ sínbe rakram 1-1 db
256 MB-osat. Láss csodát gond nélkül végig futott. Most beraktam a másik
sinekbe is 1-1 128-ast és várom az eredményt.
Úgylátszik ezeknek a RAM-oknak csak párosan szép az élet <#wink>

Köszönöm az információt, bár az elsõ sort elsõre nem értettem 😞
A Google-t páztáztam a szótár helyett 😄
Így már világos Brand = márka, fajta és ha semmit sem írnak utána akkor noname
Pont ezt akartam elkerülni, de így járnak a tudatlanok <#falbav>

Egyrészt nem brand, hanem noname. Brand pl a Corsair, Kingston, OCZ...

Teszteld le másik alaplapban is ha megoldható. De legalább is teszteld le a lapod összes foglalatában! Ha hibás, akkor csere (viszont lehet sima inkompatibilitási probléma is).

Üdvözlet 😊
Segítségeteket kérném!
Vettem ma egy Brand SD memoriát és két gondom is akadt:
1. A memtest86-al tesztelve a 6.lépcsõben talált egy hibát
2. Brand-ként vettem és Samsung chip-ek vannak rajta (bár ez lenne a nagyobb gondom)
Ha visszaviszem a hiba miatt kötelesek kicserélni?

A 6 Layer a PCB-re (NYÁK) utal. Az hatrétegû.

Nem hibás Samsung chipekbõl gyártották. Valószínûleg TCCC vagy UCCC, amiknek a névleges idõzítése 3-3-3-8. Az egy másik dolog, hogy bírják a 2,5-3-3-5-öt is.
Az a PC400 nem DDR400 akar lenni? Mert PC400 nem létezik. A DDR400 sem hivatalos elnevezés, az a PC3200.

TakRaj: A DDR1 és a DDR2 nem kompatibilis egymással, még a foglalatuk is más! Bizonyos i915-ös lapokban van lehetõség mindkettõ használatára, de nem egyszerre. Vagy egyik, vagy másik.

takraj
Na az lenne a kérdésem (bocs, ha már volt), hogy melyik megoldás a jobb:

Venni egy 1GB-os modult, vagy venni 2db 512-es modult és DUAL-ba tenni.

DDR 400Mhz-rõl lenne szó. A Samsungok jók? És még valami...tom hogy hülye kérdés, de a DDR2 az megy DDR1 lapokban? Mert szerintem nem, de azért kiváncsi vok. 😛

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

Mennyiért lehet eladni egy használt OCZ 512MB PC3500 EL (CL2-es) ramot, ami jó eséllyel bírná a 466-500MHz-et is?

MaSzKa
nekem 3nap múlva jön az 1gb geil value
kit

MaSzKa
CL3
ez tuti nem eredeti samsung ez noname memória elrontott(gyengébb minõségû)samsung chippekkel

Gabesz amd64
layer=réteg

de azt már nem értem énsem mit tesz az a 6 réteg

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

grebber
Samsung, 1 Gb DDR, 6Layer, CL3, PC400 (16 Chip).
Mit jelent a 6 Layer fingom nincs 😞 ?

Next PC upgrade: 2022

admi
KÖzben az IBm oldalán keresgéltem, és találtam egy oldalt. A 256 MB 133MhZ RAM-ról ír, és a kompatibilis gépek listáján ott van az IBM 300 PL.

Egyre kevesebb alternatíva marad.
link

Ki evett a nadrágomból? Ki ivott a cipőcskémből? Kialudt a villany!

admi
Ok, nem baj. Amúgy ma jutott eszembe, hogy az itthoni gépemben is ki tudom próbálni, mert ez viszi az SD RAM-ot is. Beletettem, elsõre felismerte, és mûködött rendesen. Ergo a RAM jó, minden jel szerint az IBM alaplapja is, szóval itt kompatibilitási probléma lesz. Az a baj, hogy nincs kézikönyvem az IBM-hez. Abból kiderülne, hogy mekkora modult tud legfeljebb kezelni...

Közben sikerült megoldanom a problémát, a processzor nem ment mefleleö fsb-n, tul volt huzva, és hozzá kellett igazitani a memoriát is...
Még egy kérdésem van: MIt jelentenek a következök? :
Dual channel linear mode
Dual channel single mode
Single channel or virtual single channel
Single channel linear mode

És mi a külömbség közöttük?

[Jakuza]
Direkt letoltottem a p4p800 deluxe PDF kezikonyvet.
2.5-2.5.4 pontnal van leirva a memory es ott le van irva minden 1-3 vagy 2-4ben (elobb elgepeltem) megy dual channelben, es mindegyik slotba beteheto a 400MHzes RAM.

Itt a leiras:

Dual Channel*:

*=Use only identical DDR DIMM pairs
for dual-channel configuration (3) you may

use identical DIMMs in all four sockets
or
use identical DIMMs pair in DIMM_A1 and DIMM_B1 (blue sockets)
use identical DIMMs pair in DIMM_A2 and DIMM_B2 (black sockets)

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Nekem a manualban, és mindenhol ahol utánnanéztem igy van hogy 1-3 high tech slots 400-asok mennek max bele, és 2-4 low tech slots 333-ast bir csak max, és igy is mülödik. Nekem nincs ilyen idözisés bajom hiszem két totál egyforma ramom van, direkt párban voltak. Pontosan igy van a-a fekete szin pár, high slots, és b-b kék pár low tech.
Engem az zavar hogy ha a biosban bekapcsolom a turbot a mem accelerationnál akkor el sem indul a gép. Meg az hogy két 512-es pár ment duálban. Mostmeg hiába van dupla mennyiség, sokkal lassabban dolgozik.

bigapó
amit laikusként és jó pár éves felhasználói háttérrel hozzá tudok fûzni, hogy az egymással "összekötött" slotok általában egyszínûek. hangsúly az általában, mert kivételek erõsítik a szabályt😊

The Matrix has you...

[Jakuza]
Hat nagyon erdekes dolgokat mondasz, ugyanis az alaplap kezikonyve szerint az osszes slot tudja fogadni a DDR 400as memoriakat. Mint altalaban az osszes alaplap.
Dual Channelben pedig az 1-3as vagy 2-3as slot osszetetelben mennek.
Amugy az ismerosomnel is hasonlo problema van egy masik tipusu Asus alaplapban, hiaba a ket azonos gyartmanyu RAM, de eltero idozetesuek vannak neki ezert nem mukodik nala sem a dual-channel.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

csáó emberek! lenne 1 kérdésem! ramturbóval szétcseszem a gépem?
[Jakuza]
Sajnos nem talalok hozza kezikonyvet.

nem lehet más memoria párositásban, csak 1-3..... mivel csak ez a két slot tudja kezelni a 400-as ramot. A másik kettö csak 333-ast bir kezelni. Ez igy van egyébként a legtöbb alaplapban, legalábbis az enyémben biztos. Ugyanezekben a slotokban az 512-es pár tökéletesen ment.

admi
Kiderült a típusa: IBM 300PL. Ez van a gép elején.

[Jakuza]
Nem feltetlenul ezzel a menuponttal fogod megtalalni lehet pl SD RAM options vagy SD RAM frequency is, de mas nevvel is szerepelhet.
Ha esetleg megmondod a tipusat a gepnek, vagy az alaplapnak akkor talan pontosabban megtudom mondani, ha utananezek.

admi
OK, köszönöm, így ebben a formában meg fogom találni, csak célzottan kell keresnem. Csak hétvégén tudom megnézni.

[Jakuza]
Igen altalaban van olyan beallitasi lehetoseg is.
Valami hasonlo menupontot keress: Memory Frequency : 100MHz+PCI
De lehet mas nevvel vagy szamozassal is mint pl, 133MHz es MHzenkent csokkentheto opcio, de lehet olyan is hogy 100MHz+33MHz stb.

admi
Hú, nem tudom, majd megnézem. Amennyire átfutottam a BIOS beállításait, volt memóriára vonatkozó lehetõség, de ilyen nem egyértelmû címzési meg egyébb dolgok voltak, amikhez nem mertem nyúlni. Ez a frekvencia beállítás úgy van, ahogy mi is beszélünk róla, szóval MhZ-ben kifejezve? Mert akkor megtalálom könnyen.

[Jakuza]
Nem hiszem.
Raktam en mar be IBM gepbe mas ramokat is problema nelkul.
Esetleg meg lehet, valami idozites beallitasi gond is.
A BIOSban nem lehet beallitani, hogy 100MHZeskent menjen a RAM ?
Altalaban akkor nem annyira nyugosek az alaplapok a memoriakra, ha oda van allitva.

admi
Egyébként a régi RAMok és az új is egyoldalas. Elõb keresek valakit, aki leteszteli nekem a RAM-ot, addig nem merek feleslegesen BIOS-t frissíteni, mert soha nem csináltam ilyet, és ezért túl nagy rizikót jelentene. De szerinted az lehet hogy az IBM alaplap nem fogadja el a nem IBM márkájú alkatrészeket?

[Jakuza]
Probald esetleg mas memoria slot parositasokkal.
Pl: 1-3, 1-4, 2-3, 2-4, 3-4

[Jakuza]
Nemely alaplap nem tudta rendesen kezelni a ket ill. egyoldalas RAMokat.
Esetleg probalkozz egy BIOS frissitessel, hatha utana jo lesz.