Memória
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet, hogy kezdõnek fogok tûnni (mivel az is vagyok), ezért szeretnék elõbb itt feltenni egy kérdést memória témában.
Adott egy Intel Celeron 1713 MHz (17 x 101) típusú processzorral felvértezett Asrock p4i45e (jó öreg) alaplap, amin most egy 256 Megás memória tombol. Nah, az én paraszti észjárásommal arra gondoltam
(talán rosszul), hogy egy minimális ráfordítással valamilyen javulást érjek el a teljesítményben, ezért most a memóriát cserélném le elsõnek. Tudom, a cerkát is kellene cserélni komplett alaplappal együtt, csak hát a pénzügyi dolgok...
A probléma ott van, hogy milyen memóriát rakjak bele. Az alaplap kézikönyvében ilyen utalást találtam errõl:
2 DDR DIMM slots: DDR1 and DDR2
PC2100 (DDR266), Max. 2GB
PC2700 (DDR333)/ PC3200 (DDR400) at overclocking mode, Max. 1GB (see CAUTION 1)
Tudásomat tekintve nyilván 5€gghüJe lehetek, hogy ilyeneket kérdezek, de max. mekkora és milyen memóriát vegyek
-ha csak az egyik slotot akarom kihasználni,
-és mekkorát, ha mindkettõt?
Illetve melyik a legoptimálisabb/legjobb a kettõ közül?
Elõre is kössz!
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
valaki mondja meg legyen szíves milyen mennyiségû/idõzítésû ramot érdemes venni egy asus p5ql-pro lapba egy c2d E8400 mellé.
htx.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Teendõk:
1. BIOS frissítés után nézni, ha van újabb, leszedni és beégetni.
/Nekem anno finnyás volt a CSX-re, de a frissítés megoldotta./
2. Memtest86 lefuttatása, KÜLÖN-KÜLÖN tesztelve a modulokat.
Ha hibát ír ki megvan a bûnös.
Ha lefut rendesen, akkor az alaplap utálhatja a RAM-ot /ritka/. Próbáld meg másik foglalatokba dugni, Dual és Single Channelben is, hátha.
3. Elõfordulhat hogy nem memóriahiba /azért is írtam a kékhalált, mert RAM-hibáknák többnyire az jelenik meg/, hanem elégtelen hûtés az oka, ez két alkatrészt érinthet: proci és videókártya. Ellenõrizd a hõfokokat.
1024Hhz gondolom MB akart lenni. 😊
/Magyarul kiveszed õket, beteszel egyet, memtest, aztán csere, memtest, és így tovább./
A gondom a kövi: 2 hete vettem egy full új gépet ilyen rammal:CORSAIR TWIN2X4096-8500C5, Asus P5Q deluxe alaplappal. 1 a gond:A gép hajlamos arra hogy totálisan lefagyjon(a lényeges alkatrészek:SAPPHIRE HD4870 1gb ,C2D E8400, CHIEFTEC GPS 550AB-A). Win7 Ultimate. A kérdésem annyi lenne, hogy okozhatnak e ilyen fagyási gondot ezek a memóriák. Tök véletlenszerû, van hogy 2 napot megy hibátlanul, van hogy 3 percenként fagy. KInek mi a tapasztalata ezekkel a ramokkal?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
2*1 giga 800-as GEIL Ultra RAM
2*1 giga 800-as GEIL Black Dragon RAM
BIOS-ban auto-ra van állítva mem kezelés, de a memtest nem fut le feszt resetel a gép, mitõl lehet?
Akkor veszek én boltban egy újat mert elég gyanús nekem hogy a tulaj semmit sem tud a ramokról....Mégegyszer köszi!
amiken a rossz cellák le vannak tiltva
így mûködik hibátlanul, de messze van a jótól
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
ha csak elpida chippes el kell felejteni
gari is fontos sztem
Bocs, hogy megint zavarkodok de múltkor beszéltük a ramos dolgot "1333-as az 1333MHz-s érteleszerûen PC10600" Ez a ram pc8500as és a gazda szerint 1333as. ram
Googleban kerestem róla dolgokat de nemtudom hogy milyen idõzítésû meg hány MHZ-s. Még sosem vásároltam itt és elég bizonytalan vagyok...megtudnád mondani hogy CL hányas meg mennyi MHZ?
All hail the double x!
Köszi.
"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."
nekem is volt hasonló bajom x38/x48 csipszettel(1333-1600Mhz)
4x1gb fail(csak 2T 1400-on volt hajlandó elindulni)
2x1gb OK(1900Mhz/T2 99924)1,9v
2x2gb OK(nem stabil, 50-60 óra után fagy)
4x2gb fail
Apunak mindig igaza van! Most is.
ezeket meg ajánlom:
Cooler MAster Hyper TX3 Rev2 5eFt
Cooler MAster Hyper 212 Plus Rev2 7500Ft
Eredeti Elpida jó lehet
1333-as az 1333MHz-s érteleszerûen PC10600
2GB 1333MHz DDR3 RAM CSX + Metal cooler Xtreme (2x1G😎 részletes adata
ez 14eFt
CL7 és és 9es memók között mi a különbség?
Elpida ramokról mi a véleményetek? Elpida 2GB 2Rx8 Pc3-8500E-7-05-EP ez most cl 7 vagy 9? egyik helyen ilyen másik helyen olyan..
kis tuninggal
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=233390
[ PerfectStorm ] F3-17600CL8D-4GBPS
Specification
Main Board intel
System Desktop
System Type DDR3
M/B Chipset Intel P55
CAS_Latency 8-8-8-2N
Capacity 4GB (2GBx2)
Speed DDR3-2200 (PC3 17600)
Test_Voltage 1.65 Volts
PCB
Registered/Unbuffered Unbuffered
Error_Checking Non-ECC
Type 240-pin DIMM
Warranty Lifetime
Mindkét rammal mûködik... mármint külön... nem lehet, h az egyik ram rossz, és ezért nem indul el?
azért megkérdezem, de valószínûleg mivel új alaplap felesleges.... tudja kezelni a 4 Gb ramot az alaplap?
Egy hatalmas kérdésem lenne, én egyszerüen nem jövök rá.
Össze lett rakva egy gép új alaplap új proci új ram stb. és az a nagy problémám hogy egy 4gb-os dual channel kit rammal ami két részbõl áll, vagyis 2-2 gb, csak akkor indul el a gép és jelentkezik be ha csak 2gb van benne, ha bele rakom a másikat is a monitor nem csinál semmit.
Esetleg tudnátok adni valami ötletet, mit tudnék csinálni???
Elõre is nagyon köszönöm
Model
Brand SUPER TALENT
Model WS220UX4G8
Type 240-Pin DDR3 SDRAM
Tech Spec
Capacity 4GB (2 x 2G😎
Speed DDR3 2200 (PC3 17600)
Cas Latency 8
Timing 8-8-8-24