4322
mit ajánlotok?
-
#3962 Nyugodtan bővítsd ki 2GB-re. Ha "jópézé" hozzá tudsz jutni a memóhoz. -
#3961 "Compatible with all FSB1333/1066/800/533MHz CPUs except Quad Core"
Vagyis viszi az 1066-os memót. -
kisbesi #3960 fél gb szeretném lecserélni 2 gb ra
Win 7 em van és eléggé kevés(szerintem).
Meg persze néha játszok és azoknak is elkél.
Vagy szerinted felesleges? -
#3959 menne de felesleges venned egy 1066os memóriát most csak azért,
az alaplapod eleve 2memória foglalatot tartalmaz, most miért dobnád ki az egyiket is?
számottevő gyorsulás ettől nem lenne, inkább a mennyiségtől, 4GB vagy több -
kisbesi #3958 utolsó kérdésem.
De attól még működni fog ,hogy ez ennyit tud ,nem?
-
#3957 667-et támogat csak -
kisbesi #3956 persze, a 667 os helyére akarok venni
Ezzel az alaplappal szinkronba lesz?
Mert 667 et ír ,de nem ellenkezik a mostani 1066 ossal. -
#3955 1066-osat szerezz, a 667-est vedd ki, csak lassítja a rendszert. -
kisbesi #3954 A proci az 1066 on menne.
Mit ajánlasz? -
#3953 Pláne egy DDR rendszerbe. --> Pláne egy DDR2 rendszerbe. -
#3952 A lényeg az, hogy mekkora a proci FSB-je. Ezen a frekvencián fog menni a memória is. Kivéve, ha a memó nem tudja kezelni ezt a frekit, ekkor visszafogja a proci teljesítményét. Ha a memó tudna gyorsabbat az nem baj, de csak a "nagyobb a jobb" elv miatt ne adj ki fölöslegesen pénz. Pláne egy DDR rendszerbe.
Ja, és a különböző típusú RAM-ok nem fognak menni Dual Channel-ben, ha ezen gondolkodsz. -
kisbesi #3951 Ez érdekes, nem tudtam
Van jelenleg egy 667 es meg egy 1066 os
Szóval hiába vettem a drágábbat ,ha úgy is csak 667 en megy.
Mennyire érezhető a különbség egy 800 as vagy egy 1000 res kártya között?
Ez a különbség megér plusz 4000 ft ot?
Előre is köszönöm. -
Zsolt01 #3950 #3949 ....
Az a szabály, hogy ha különböző mhz. RAM-ok vannak akkor a kisebbik mhz-n megy a nagyobb is. -
Zsolt01 #3949 800 mhz menne mind kettő.
Tehát ha pl xy RAM -od van ami 800 mhz, akkor nem érdemes mellé venni 1066 mhz.
Ha meg 1066 mhz -es van akkor melléje is egy 1066 mhz -kéne. -
kisbesi #3948 Értem.
És az gond lenne ,hogyha lenne a gépembe egy 1GB DDR2 1066 mhz+ egy 2GB DDR 800 mhz - es memória?
Tudná kezelni a két sebességet vagy az mindegy. -
#3947 A sok RAM a töltés időt csökkenti, illetve a programok egyenletes futásában segít (tehát nem szaggat be néha a játék). FPS-t a vidkari teljesítménye befolyásolja. -
kisbesi #3946 Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy a RAM az FPS számot mennyiben befolyásolja? -
BEE LEE #3945 köszi. veszek bele 1G ramot és nem lesz vele gond. -
#3944 ha van videókártyád benne akkor tiltsd le az integrált videókarit és jó lesz -
BEE LEE #3943 Először is kösz.
De integrált videokártya.
De mielőtt az elemet kicseréltem 512-t írt ki az eszközkezelő.
Az extended memory: 383Mb
a total memory: 512Mb
de sajna nem tom állítani. -
Zsolt01 #3942 Javítás: Elírtam !!!!
Csak 1 tipp:
Kiveszed a RAM.
Kiveszed Elem 1-2 percre.
Vissza teszed Elem. Áram alá helyezed gép, akár be is próbálhatod kapcsolni, RAM nélkül sípol ....
Leállít, áramtalanítás, RAM vissza tenni és próba. -
Zsolt01 #3941 Előtte 512-nek írta !?
Nem integrált videokártyád van saját memória nélkül !?
Mert ha igen, az elvesz a RAM -ból.
De ha nem így van, akkor:
Csak 1 tipp:
Kiveszed a RAM.
Kiveszed Elem 1-2 percre.
Vissza teszed Elem. Áram alá helyezed gép, akár be is próbálhatod kapcsolni, RAM nélkül sípol ....
Leállít, áramtalanítás, Elem vissza tenni és próba.
-
BEE LEE #3940 Helo Srácok!
AMI típusú biosom van.
Az alaplapon elemet kellett cserélni és állítólag ez okozhatja, hogy az 512 RAM lement 384-re.
Állítólag ez van a biosban alapnak megadva, de sajna sehol nem láttam
ilyen beállítást.
Tudna vki segíteni?
Köszi!! -
#3939 És ha mondjuk alig van a magyar piacon KHX1600C9AD3, deviszont van sok helyen KHX1600C9AD3B1 akkor az vajon megfelel?
(kész vagyok ezektől a jelölésektől...) -
#3938 Kösz. Valami hasonlót túrtam én is a guglival, pdf formátumban, és pl az ajánlotta a KHX1600C9D3 -t. Itt meg KHX1600C9AD3 -t ajánlanak (mi a rossebb különbséget jelent az "A" jelölés :))
A pdf elején írták még, hogy "olyan bazisok memória van a piacon, hogy nem tudjuk mindet megnézni, lehet más is jó az alaplaphoz" Vagy valami ilyesmi :DDDD Remélem ez a lista up to date :) -
#3937 ez nagyon egyszerü
válasz :)
megkeresed a listába a memóriát amit kinéztél -
#3936 Helló! Él még ez a fórum? :)
Kérdésem: mit jelentenek a Kingstonnál ezek a speckó jelölések, hogy pl:
KHX1600C9D3K2, vagy
KHX1600C9AD3B1K2
(a KHX1600-ig mondjuk még megy) :)
Egy Gigabyte P55 UD4-es alaplapba szeretnék (majd) RAM-ot rakni, de teljesen elvesztem ezekben a speckó jelekben, hogy passzol-e az adott memória az alapba. Az egyikről azt írják, hogy 1,65V-s, a másik 1,7V-s, miközben az alaplap specifikációjában 1,5V memória tápellátás van (és az első a Gigabyte szerint passzol az alapba).
Ésatöbbi, ésatöbbi... -
Inquisitor #3935 Ehh. Nézd, nekünk annyi bajunk volt a boltban a tudálékos vevőkkel, aki megvette a legygyorsabb és legmagasabb órajelre hitelesített ramokat, aztán nem értette miért csak 800-1333 MHZ-en megy neki ... és amikor fel lett homályosítva, akkor is közölte, hogy ő nem is akar tuningolni. Én már elfáradtam a vitákban. Jelenlegi procik többsége alapórajelen és tuning nélkül semmilyen csiribirivel és Bios beállítással SEM fog a büdös életben 1333MHz fölött ramot hajtani, tök mindegy milyen drága is volt az, tök mindegy, hogy pl. 2133MHz-es ... Vagy tuning kell, vagy szabad szorzós proci, de akkor meg az órajel állítgatás miatt az is tuning. -
#3934 OK.
Azért kössz.
Esetleg ha van valaki aki tud infót adni róla azt megköszönöm.
Nem nagyon szeretnék rohangálni a boltba hogy vegyék vissza. -
#3933 sztem menne, csak az már OC-nek számít, be kell állítani biosba rendesen az időzítéseket stbstb
persze lehet h tévedek :) -
#3932 Sziasztok
Pár poszt-al elöbb irtam pár sort arra vonatkozóan hogy milyen ramot ajánlotok egy p6t deluxe-ba.(lehetőleg 6gb)
Pár fórum átnézése után, jópár helyen olyat olvastam, hogy egy corei7 920-as mellé vett valaki OCZ ramokat, és azok nem 1600mhz-on mentek.
Namármost kiderült a végén, hogy egy corei7 extreme proci kellene ahhoz hogy menjenek 1600mhz-on a szorzók miatt.
Ezekszerint ha vennék én is egy 6gb 1600mhz-es ramot a lapba akkor az se menne 1600-on?
Bár amire én gondoltam az egy GeIL 6GB 1600mhz Ultra Kit(GU36GB1600C7TC) -
Atti10 #3931 ok, azért köszi. -
#3930 akkor én passzolok :( -
Atti10 #3929 Igen én is erre gondoltam, de single channel-ben is lefagyott ugyanúgy. -
#3928 lehet nem mennek duálba rendesen, ha 4 foglalat van a lapodon akkor tedd az egyiket egy másik foglalatba, ha kettő akkor asszem biosban lehet kikapcsolni vhol h ne duál chanelbe kezelje -
Atti10 #3927 Üdv.!
Nekem egy olyan problémám van, hogy volt egy kingmax 1 gigás ddr2 ram a gépemben és most vettem még egy ugyanilyet azonos órajellel és rendszeresen lefagy a gép amikor együtt vannak benne. Leteszteltem memtest-tel külön-külön és együtt is őket és semmi hibát nem talált bennük. Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm! -
#3926 Oh! Barcsak otthon lennek! Angliaban meg kisebb a valasztek.. -
#3925 nem néztem az alaplapot :) -
#3924 Van is kompatibilitási list, csak abban egy geil ram szerepel csak.
A másik meg olyan ramokat sorol fel amiknek a fele nincs is itthon. -
#3923 1600MHz i7 procival alap.. de ugy tudom, tobb gyartonal is van kompatibilitasi lista.