Memória

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
CPU-Z-vel latod pl..

Saor Alba

2*2 giga geil ramok vannak a gépemben, de nem tudom dual módban üzemeltetni. kipróbáltam már az 1-2, illetve 1-3 foglalatban is, de az istennek se látja rendszerindításkor a fekete képernyõn dual channelben.

vmi javaslat ? vagy hol kellene látnom hogy már dualként kezeli ? csak a windóz indítása után ? de akkor miért van a bejelentkezõ képernyõn is ilyen "rovat" ?

csö ha valakit érdekel lenne egy DDR3 2gb 2rx8 -8500E 1066 Nanya memoria. Sajnos véletlenül lett megvéve ddr2 helyett... zsir uj 15 ropi az uj ára 10 körül odadom..

Tetsuo
thx.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Solten

Saor Alba

Tetsuo
koszi, szoval melyiket eri meg szerinted a linkbol kivalasztani egy i5 750-es procihoz?

Solten
Az a legfontosabb, hogy a CAS minel alacsonyabb legyen minel magasabb orajel mellett. Ha minel kevesebb voltage kell ehhez, annal jobb.

XMP, DHX, DF marketingf@szsagokkal pedig ne torodj.

Saor Alba

Tetsuo
Namost, egy frekvencian melyik a fontosabb, a CAS latency, vagy az, hogy a modul tud-e XMP, DHX, DF algoritmusokat?

Pl itt nemtom melyik eri meg. de lehet, h mid szar.

Szal senkinek semmi tippje <#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>
Mert percekig tölt a gép, ha benne van az a RAM, szóval meg akarok róla gyõzõdni, hogy jó-e<#zavart1>
Sziasztok, tud nekem mondani valaki olyan programot, amivel le lehet tesztelni a memóriát (RAM-ot), hogy normálisan ki-e használja a gép

Kössz
sziasztok lenne egy kérdésem hátha tud valki valamit mondani a dologról.
Na az lenen hogy adva van egy Gigabyte alaplap EP45-DS3 van rajta 2 sárga meg 2 piros slot amibe mennek a ramok benne is volt szépen 4 giga Transcend DDR2 1066 Mhz/db szép lassan kihalta gépböl 2 db vagyis hittem én mert ha négy van a gépben nem indul a gép hanem fütyül csak ha 3 van a gépben akkor a windos Inditó képernyön resizik a gép és ujjraindul gondoltam én hogy akkor cserélgetem a ramokat az egyikkel folyamat fütyül ha egyedül van bent vagy ha több mellé van rakva annak teljesen mindegy a másikat beraktam ugy hogy a piros slotbol átraktam a jokat a sárgákba és ami nem jó azt a pirosba na akkor enm fütyül nem indul ujjra a gép hanem egyszerüen nincsen kép de viszont ami érdekes hogy a 2 "rossz" ramot kiprobáltam Öcsém gépében és az pöcre indult velük akkor milehet itt a kánya ha valki tud segiteni vagy mondani valamit azon kivül hogy vegyek meg dobjam el stb azt nem kell mert már ugy vagyok vele hogy megtaposom az egészet 😊közi elöre is a segitséget!
OK!

Köszönöm!

ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64

Solten
Hi.

"Attól, hogy a "papír" nem írja lehet, hogy viszi õket?"

Uhum. A QVL lista csak a tesztelt modulokat tartalmazza. Vegyel valamilyen 800 CL4-est.

Saor Alba

Solten
Egyszeru kerdesre - egyszeru a valasz... <#alien>

Saor Alba

pxxl
fõleg ha nem jó az alaplapjába 😄 (nem mondta mibe kell)

All hail the double x!

Sziasztok!

ASUS P5B alaplapba milyen memóriát javasoltok? Kingston HyperX 800MHz re gondoltam, de a QVL nem írja, hogy támogatná! (Igaz arra sem amit amit eredetileg tettem bele, illetve használok jelenleg is!) Felmerült még a GEIL Black Dragon is (QVL azt sem írja). Mindenképp 800 MHz re gondoltam és 4GB ra (2x2 vagy 4x1)
Attól, hogy a "papír" nem írja lehet, hogy viszi õket?

ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64

Solten
Hi. DDR3-at.

Saor Alba

sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy DDR2 800-as vagy 1066-os memóriát érdemes venni?
Solten

Saor Alba

Solten
Hi. Fel. BIOS.

Saor Alba

hi nekem KINGSTON HyperX 2x1024Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT ramom van és azt írja a rendszer hogy 800Mhz s. ezt fellehetne valahogy állítani 1066 ra? mert hamár ilyet vettem akkor hagy használjam már ki. vagy lehet hogy rosszat adtak?
allock
hi
Geil

#hhwnd

Sziasztok!
MSI P35 neo alplapba szeretnék venni legalább 4GB memóriát. Mit ajánlotok? Milyet érdemes venni?
A segítséget elõre is köszönöm!
Szerintem olyan, hogy külsõ memória nincs. Legfeljebb egy SD kártya lehet az. Úgyhogy belül van az ne félj (az alaplapon).
Amúgy EVEREST nevû progi vagy a HWINFO32, ezek mindent megmondanak a géprõl.

Hy

Valaki megtudná mondani hogy hol lehet megnézni hogy belsõ vagy külsõ memóriám van? vagy mi a kettõ közt a különbség?

&#9829; &#9658; I.Love Inter &#9668; &#9829;

Van valakinek egy fölösleges már nem használt PC133 256Mb laptop memória modulja?

matyi0323
Nekem már 5. hónapja megy az xp hiba nélkül... és ez is drive.cab hibás.. ( csak már 92%nál nem volt kedvem újrakezdeni), tehát nekem az égvilágon semmi baja attól, hogy hiányzik egy fájl.. legalábbis én nem tapasztalom.

Azt pedig kétlem, hogy számtechboltban eredeti xp-t ( bármit ) telepítenének rá.. : )

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

a számtek boltba eredetit raknak fel ?? tõbb ezret elkérnek és xart sem ér ...lehetséges ,hogy megtaláltam a hibát ,usb-s egér +bill. és valószinû bekever ,mint a bentfelejtett rack..
a szmájlit elfelejtetted ide rakni...azért kösz a segítséget <#circling>
allock
próbálj meg többfajta winfost
én xp-vel szoptam újabb fajta gépek telepítésénél, mindíg hiányolt 1-2fájlt, ettõl független feltelepítõdött de össze is omlott, a régieknél persze sosem volt ilyen fajta gond

aztán raktam 64bites win7et ami szó nélkül felment, 32bites is lehet felment volna de hibás volt a cd..

bár drive.cab-os részbõl arra következtetek az valami tákolt windows lehet, egyszóval hiányos a telepítõ

#hhwnd

Eredeti win?
sziasztok !a segítségeteket kérném ...egy kisgyerek gépérõl volna szó,történetesen az unokaöcsémérõl,már több ezret költöttek a gép softveres javítására mégsem jó. A win telepítése közben kb. 9%-nál hiányolvalami sys fájlt,majd átugrás után (tudom hogy nem egészséges)11%-nál újból fájl hiány driver cab. és így tovább . A "hozzáértõk" azt mondják hogy memória hiba !!!! át tettem a másik slotba de ugyanaz a gond. A memóriát nemrég cseréltették ki,egy 1gigás kingmaxra.Lehetséges,hogy tönkre ment ??Ebben szeretnék segítséget kérni tõletek... köszönöm !!!
MaSzKa

Kingmax 4GB/2200MHz DDR-3 PC3-17600 (Kit! 2db 2G😎 memória

40eft

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Hello!
Tud vki segítenni abban , hogy 133Mhz-es sd ramot hogy lehet használni IBM T21-es Notebook-ban?(Ha egyáltalán lehet??)
MaSzKa
de nincs értelme rá irreálisan ennyit költeni
mert a sima DDR az nagyon drága
inkább adja el+rakjon hozzá, és vegyen új cuccot olcsón kapni már
AMD X2 5000+ Biostar alaplap 26eft
DDr2 ram használtan 2x1gb 5eft

a régi cucc is el,egy valamennyiért

Ja de egy régi P4-es gépbe azért még jó.

MaSzKa
elavult már régen

Valaki mondana véleményt, hogy ez a 400Mhz-es ramok között milyennek számít? Lassú? Gyors? Valahol lehet nézni összehasonlító teszteket neten?

Kingmax 1GB DDR 400Mhz - MPXD42F-D8KT4B

allock
aha

#hhwnd

xAttilax
köszi a választ.
a játék a crek-jére gonolsz?

A gazdagok terrorizmusa a háború, a szegények háborúja a terrorizmus!

allock
ha más játéknál vagy programnál nem vagy ki akkor lehet a krekk a gyanús 😛

szoftverbázison talán vannak memória tesztelõ progik

#hhwnd

xAttilax
Sziasztok!
Tudtok modani egy memória tesztelõ programot?
mert van 2db 2gb 1333 kingmax memoriám, nem kit. viszont elindul dualban és a prime 95 blind tesztje szépen viszi 2óra nem fagy meg semmi viszont a CoD 6 alatt megfagy és kíváncsi vagyok, hogy valami memo tesztelõ proginál is kifagy e vagy csak a játéknál.

A gazdagok terrorizmusa a háború, a szegények háborúja a terrorizmus!

Sziasztok!

Valakinek lenne elfekvõben 2 darab 1 GB DDR 400 Mhz Ram kedvezõ áron?

Sürgõsen kellene!

Várom válaszaitokat!
MaSzKa

Solten
30 nm-en a Samsung DDR3: link

Saor Alba

Solten
Gyors memóriák a G.Skilltõl és a Silicon Powertõl: link

DDR3-2000, CL 6-9-6-24 <#finom>

Saor Alba

Cookelair!
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de a sima_DDR; Méregdrága!
Ráadásul, neked csak 2db RAM-helyed van.
WIN_7-rõl, javaslom tehát, mondj le ! (-legalább 1GB RAM szükséges hozzá.-bár láttam olyan buherált, csak angolul tudó verziót, amihez elég az 500MB is.)
Esetleg, még egy 256-os DDR_rudat szerezz bele, akkor már néhány úribb_Linuxot is futtathatsz még az XP_mellett.
(256MB-on az XP simán megy, Linuxból pedig zömében csak a: SLAX; DSL; PUPPY csomagokkal számolhatsz.)

üdv sziasztok!

El tudná valaki nagy vonalakban magyarázni, mi a késleltetés lényege, és mennyire fontos paraméter? Egy Geil egy Corsair és egy OCZ 2x2 Gigás Kit közt vacillálok, pontos adataim épp nincsenek.
Köszi

Evil
Nekem is C4 es A-Data ramjaim vannak 😊
De tesztek:

Itt még találsz többet is, de a külömbség szinte jelentéktelen.