37
  • Draco
    Ok.Igazatok van. En magat a demot nem lattam csak haver meselte. Lehet hogy o az avi-t latta.
  • Veriel
    A CD eletkora rendeltetesszeru hasznalat es normalis allapot (nem gyartashibas, nem serult) esteen 2-12 ev.
  • Lammer
    Amúgy persze mindannyiatoknak igaza van.
    Jah Bill Gates adományára reagálnék: billi adomány kb arányban lenne ha én is adományoznék: 20 fillért, hűűű de Mega nem? bassza meg mindenki ámul milyen tuti a srác. viszonyítás kérdése az egész! 70e forintos fizummal elemehetek borért billi mellett
  • Lammer
    ott a pont!
    amugy amit barátunk írt az finoman szolva is "nem hozzáértés"
    Mert ugye ott vannak a 64K introk amik 64!!! K-t foglalnak és grafikailag szakítanak, de ha ezt te felviszed filmre (avi.mpg stb) akkor értelemszerűen nagyobb lesz!
    Ezt úgy magyaráznám mint a midi zenét! azért kicsik a midi zenék mert a zene nincs konkrétan leképezve a fájlba hanem hivatkozik a hangk chipjében lévő komponesre, ugye?
    huhh most nem jut eszembe de valahol láttam egy német group 64k-s intróját nagyon vad! csak nem jut eszembe a francba
  • Rive
    Én nagyobb felbontásról hallottam, de összességében mindegy :)
  • Rive
    Valaki számolja ki, legyen szíves, hogy egy egész estés filnek, pl. a nemrég bemutatott SW epII.-nek (4kX4k volt talán a felbontása?) mekkora a nyers, tömörítetlen mérete, ami pl. a feldolgozás és gyártás során igencsak szükséges...
  • Draco
    Arrol nem is beszelve hogy az AIDS meg a rak ellenszerenek a kutatasahoz is hatalmas szamito teljesitmeny kell ami jelenleg meg nem all rendelkezesre vagy ha igen akkor nem erre forditjak. Ezert vannak pl a United Devices fele kezdemenyezesek is ahol a SETI HOME hoz hasonloan mindenki letolti maganak a csomagokat a fo geprol es otthon folos idoben a gep szamolja a proteinek-et meg a proteideket es a kesz allomany visszakuldi a fo gepnek. Igy ha sokan toltik le hatalmas szamitasi teljesitmeny jon letre. Kevesen tudjak de az amerikaban nem regen releaselt anthrax ellenszer is a United Devicnek koszonheto. Szoval megyegetnek a dolgok de csak lassan. Viszont ha mar most lennenek pentium 16-ok 600 giga szamitasi teljesitmennyel akkor egy par processzoros atlag serveren is futhatna az egesz United Devices...
  • Gazdy
    Jót szóltál Vizipók.
    Uff.
  • Vízipók
    Tudjátok, ez szerintem egy olyan dolog, hogy az ipar megpróbál minél több bőrt lehúzni egy adott technológiáról, a lehető legjobban visszafogva a fejlődést. (legalábbis az adattárolási piacon) Ugyanis ha egy cég olcsón kihozna MOST egy ilyen cuccot olcsón, mindenki venne egyet, meg három lemezt, és azzal hosszú évekig ellennének, addig pedig nincs bevétel. Senkinek. A kutya se venne ugyanis CD-t vagy akár DVD-t sem, ez pedig egyik gyártónak sem érdeke.
    Uff, én szóltam, ellenvéleményeket, hozzászólásokat várok.
  • Sephi
    Jah 1999 ota negyszeressere not meg a procik telyeseitmenye. Ebben az iramban 3 ev mulva mar a 8.6 gigas Pentium 6 vagy 7 nel tartunk es mar a 2000 DDRAM lesz a meni. Tul gyorsan megy minden.
  • Draco
    Nem tom mit agodtok hogy nem lessz mire kihasznalni. Csak hogy egy peldat mondjak par evvel ezelott volt egy Nvidia tech video ami asszem a gef2 ultra tulajdonsagait mutogatta es egy csucs reszletes fat jart korbe a kamera benne. Na az a video egymagaban tobb szaz megat nyomott. Most kepzeljetek el egy MMORPG-et ahol minden fa ilyen. Annak biza mar nem lessz eleg az egy terras lemezecske... Egyebkent meg az egeszseg ugy az egyik legviragzobb uzletag napjainkban. Nem veletlenul fektett be az orosz maffia is gyogyszer ipari cegekbe. Az emberek mindent megadnak a SAJAT egeszsegukert...
  • Gabest
    Még pár hasonlóan előrelátó idézet :P

"Everything that can be invented has been invented."
    - Charles H. Duell, Commissioner, U.S. Office of Patents in 1899

"I think there is a world market for maybe five computers." - Thomas Watson, Chairman of IBM, 1943

"There is no reason anyone would want a computer in their home." - Ken Olson, president, chairman and founder of Digital Equipment Corp., 1977

• Cölöpverő
    "Amikor a gépek teljesítménye nagyjából elegendő, akkor nem fognak rohanni megvenni az XXXX GHz-s procit, alaplapot, videókártyát stb."

Szóval azt gondolod hogy ez a rohamosan gyorsuló tempó egyszercsak megáll?
    Kb. 20 évvel ezelött valami Bill Gates azt mondta hogy 640kb mindenkinek elég kell hogy legyen.
    Mosmeg'má terrabájtos cdkről beszélünk.

Ez nem szimpla fejlődés ez egy öngerjesztő folyamat amit mi emberek egyre nehezebben tudunk majd követni, aztán egyszercsak elkap majd minket a 'gépszíj'.
  • gz8
    :))))