6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#3035 Azért vigyázz, nehogy a kis gazdaságossági hadjáratod és az ebből eredő sebesség miatt nehogy meglincseljenek az utasok...
Nem vagyok beszólós típus, de tuti hogy szóvátenném ha a csigalassú busz miatt nem érnék be a suliba. -
#3034 Ááááááááá! :DDD -
Vlala #3033 Igen, és ha megtalálod a két bejegyzés közötti különbséget...
-
#3032 Most olvashatom el még egyszer... :))) -
BenceYCE #3031 ubasssz, sry -
BenceYCE #3030 Arcról rengeteget megjegyzek.
Főleg a nem túl hétköznapiakat és a kissebbik végállomáson élőket.
2esben ezen a fordulatszámon még nem vált kissebb sebességbe a busz.
35 pedig a direktben ugyanezért. Feljebb váltani 30 nál és 40-nél kezd. Onnan engedjük vissza a fordulatszámot, 1000-1200-ig, a sebbességet ezáltal 25(2), 35-re(D). Így lehet takarékoskodni.
A 25 azért gazdaságosabb rendszerint mert túl közel vannak egymáshoz a megállók. Amennyi üzemenyagot elpazarolsz, hogy feljebb válts 30-ról 40-re, annyit nem spórolsz meg legtöbbször a szabadon futás alatt amíg a megállóba nem érsz. 35 csak nagy távolságú megállóknál jó és az is csak ha nem emelkedőn kell kigyorsítani, mert ott elhúzódik a felváltás. Vagy garázsmenetben ahol érthető okokból legtöbbször nem szedünk utasokat a szabály ellenére. (Kivéve ha intenek. De azután is csikorog a fogam, ha akkor kérdi meg hogy hova megyek. Merthát ugye honnét tudná.) A 412-eseink pár példány ki van "herélve". a Tiltást kiszedik és akkor kb 80-85-tel képes "száguldani" nagyjából ez a vége a régi 415-ös példányoknak is a váltó áttételezése miatt. A 260-asok 70-75 körül halnak meg. A volvo-k már más tészták. Több sebességfokozat, miegymás. -
BenceYCE #3029 Arcról rengeteget megjegyzek.
Főleg a nem túl hétköznapiakat és a kissebbik végállomáson élőket.
2esben ezen a fordulatszámon még nem vált kissebb sebességbe a busz.
35 pedig a direktben ugyanezért. Feljebb váltani 30 nál és 40-nél kezd. Onnan engedjük vissza a fordulatszámot, 1000-1200-ig, a sebbességet ezáltal 25(2), 35-re(D). Így lehet takarékoskodni.
A 25 azért gazdaságosabb rendszerint mert túl közel vannak egymáshoz a megállók. Amennyi üzemenyagot elpazarolsz, hogy feljebb válts 30-ról 40-re, annyit nem spórolsz meg legtöbbször a szabadon futás alatt amíg a megállóba nem érsz. 35 csak nagy távolságú megállóknál jó és az is csak ha nem emelkedőn kell kigyorsítani, mert ott elhúzódik a felváltás. Vagy garázsmenetben ahol érthető okokból legtöbbször nem szedünk utasokat a szabály ellenére. (Kivéve ha intenek. De azután is csikorog a fogam, ha akkor kérdi meg hogy hova megyek. Merthát ugye honnét tudná.) A 412-eseink pár példány ki van "herélve". a Tiltást kiszedik és akkor kb 80-85-tel képes "száguldani" nagyjából ez a vége a régi 415-ös példányoknak is a váltó áttételezése miatt. A 260-asok 70-75 körül halnak meg. A volvo-k már más tészták. Több sebességfokozat, miegymás. -
#3028 "Vagy ki tudott több üzemanyagot elhasználni egy nap alatt :D :P Vagy hányadik megállónál éred utól az előtted lévőt, ha időben indulsz."
:)))))))
De hát miért a 25 a leggazdagágosabb sebesség egy busznak?
Ennél azért többre számítottam. De akkor ez nem azt jelenti, hogy 60-nál már erőlködik?
Kb. hány utast tudsz megjegyezni, hogy igen ő volt tegnap is, igen őt már láttam, szokott erre járni...? -
BenceYCE #3027 Inkább ki mennyivel ért fel korábban ^^ Bármennyire szabálytalan, esetenként elfelejtjük figyelembe venni eme szabályokat, mivel mindig mindenkit nem tudnak ellenőrizni. Ha meg mégis megbuksz, akkor olyan nevetséges összeggel büntetnek, hogy azért nem érdemes mindig tökéletesnek lenni. Vagy ki tudott több üzemanyagot elhasználni egy nap alatt :D :P Vagy hányadik megállónál éred utól az előtted lévőt, ha időben indulsz.
Most épp azt a versenyt játszom, hogy ki tud kevesebb naftával megfordulni. Ugyanis elkezdték kifizetgetni az üzemanyagmegtakarításokat. Rögtön szereztem magamnak pár hódolót. 239-es gyors csonkamenetben rendszeresen utazik velem egy fószer. Amikor meglát elkezdi csapkodni a fejét :) Nem értem miért baj az ha visszaélve a jogaimmal 25-tel jövök végig a majdnem üres Budaörsi úton :D ^^ (Rosszabb hangulatban elengedem magam, felváltok direktbe és 35-tel megyek). Ilyenkor az indulási időig sem szoktam megérkezni :) Ez van. Ha nem tenné ki a fizetésem akkora arányát mint amekkorát kitesz, akkor nagyívben lesz..nám. De így azért jól jön a kis plusz. -
#3026 Köszi, hogy megmagyaráztad az Agyasnak... kb. hasonló választ akartam írni neki, kevésbé kifinomult stílusban. -
#3025 nem ez a baj, félreértettél. Csak mindig ott rohannak le mint állat és nem értem miért... -
#3024 Ez leglább a hét poénja.. de lehet, hogy a hónapé. :))) -
#3023 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#3022 Hátöö. Hm. Biztos időre kell teljesíteniük.
Úgy értem, hogy szerintem tuti, hogy létezik buszvezetők között "verseny". Hogy pl főidőben mi volt a rekord, hogy mennyi idő alatt ért végig a városon.. meg ilyenek.
De erősítsd meg, Bence. :))
#3020: ezt nem értem, mire és miért kellett. -
#3021 Név adó
By JoeP
" Eleink idejében úgy kaptak neveket ismerős és ismeretlen dolgok, hogy megpillantásuk láttán az emberek rendszeresen ugyanazt a jelsorozatot ejtették ki a szájukon.
Ebből kiindulva mostantól a metróbejáratnál rendszeresen keresztbehúzódó ellenőrsorfalat óbazdmeg névre keresztelem. "
-
BenceYCE #3020 A rohadék mocskok! Kardélre velük!!!
^^
Csak dolgoznak, baj? -
#3019 1-es villamoson mostanában igen sűrűn vannak kallerok. De nem is ez az érdekes hanem, hogy mindig leszállnak a Népligetnél sőt van amelyik szinte lerohan (!) az aluljáróba. Ott van nekik ebéd vagy mi? Ja és mindig ugyanazok az arcok vannak ezen a vonalon. -
#3018 :))
- kétszer ekkora kerék?
- vörös szín láng mintával oldalt?
- országúti vízszintesen elmosódó háttér?
(: -
Prank #3017
-
BenceYCE #3016 Dr. Éger István... végre valaki... -
#3015 nagyjából ez, de minősítgetések nélkül -
Vlala #3013 Szerintem most ezen vesszetek össze. Mi addig nyitunk Catti-val egy mentesítőjárat-topicot. :) -
#3012 semmiféle szardobálást nem látok itt -
Takezó #3011 nagyjából két hete megy itt a szardobálás, nemde? o.0
Caviar: előbb magyarázta meg, hogy miért nincs akkora kapcsolat II. Erzsébet és a MU között, úgyhogy te lehetsz a gyopár.
"Olyan BKV-s topikban..." Idióma, te... A FIDESZ gyűlés fideszeseknek van, a BKV topik nem békávésoknak... -
#3010 Nem lehetsz ekkora gyopár. (Najó egy Fideszstől többet nem is vártunk)
Szal h még te is megértsd: A Manchester United egy ANGOL csapat. Eddig remélem világos. Kapaszkodj meg: az angol királynő is ANGOL. Tudom egyszerre sok az infó, könnyebb feldolgozni mint köveket dobálni, de vesd össze a kettőt. (Tipp: angol rajongók nem szeretik ha szidják a királynőjüket)
Ha így sem megy: Olyan a BKV-s topikban demszkájozni mint fidesz gyűlésen "köcsögorbánozni". -
#3009 jó, te tudod -
Vlala #3008 15 új üzenet, amíg megebédeltem. Gratulálok az értetleneknek! -
#3007 Negatív hozzáállás. Ha kitiltanak pár hétre, ám legyen... de a véleményemért kiállok, ez van. -
#3006 Atyaég! Milyen topikot látogatok én?! -
#3005 igen? találtál olyat? linket! -
#3004 mert nem az a kérdés ki mit finanszíroz, hanem hogy te miért kapsz büntetőpontot -
#3003 BKV topik! -
#3002 Miért is? -
#3001 te ezt nem értheted -.- -
#3000 :DDD -
#2999 öreglányok a buszon -
#2998 II. Erzsébetnek nincs beleszólása a MU finanszírozásába...
Még mindig azt mondod hogy stimmel a hasonlatod? -
#2997 1. Omg, van harmadik neved is?
2. De lehet, hogy nem is kellett volna megnyitni, mert akkor már létezett ez a topik?
ROFL?
4 db általános bkv-s topikot találtam, vagy vak vagyok... -
#2996 na ja, van BKV-s sztoris topik, én nyitottam :))) -
#2995 Annyi BKV-s történet kering a neten, de itt csak a veszekedés megy. :D
Bár néha vicces. :)
Tegnap a metróra felszállt két srác 1-1 nagy hangszóróval. Letették az ajtó elé, majd amikor záródtak az ajtók, azt mondta az egyik: - Hát akkor üljünk le. :) És leültek a két hangszóróra. Tök muris volt. :)