6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Micsoda? Nem megállóig, hanem a saját házáig vitette magát. :D
  • BenceYCE
    Válassz másik szolgáltatást :D
    Egyébként ma az 5-ösön voltam. Ott a nyugdíjasok széthúzták méréskor az időt. 25-tel kellett végigdöcögnöm néhány kanyaron kötelezően, hogy ne siessek. Ezért ott ki is írják, hogy 26 perc a menetidő. Illetve átlagosan akármennyit írnak ki. De ebben benne van a hajnal és a hétvége is. Szóval esetenként hétköznap is elég volna 18-20 perc. Dehát sietni nem szabad, legfeljebb 2 percet, max 10%-ot.
  • Max7
    Helyes! Nem tudom én azt tanultam fateromtól hogy bárhol is legyek autóval a buszosokat segíteni kell a forgalomban. Ki kell engedni meg ilyenek mert egy 20 méteres baszott nagy ócskavasat nehezebb mozgatni meg korrigálni.. stb... stb... és én hallgatok a bölcsre még akkor is ha absznak megköszönni pedig azt tényleg sasolom hogy int-e a türkörbe....
  • CattiBrie
    Utas:
    - Oké, itt jobbra és a második saroknál balra. Na, itt egy megálló. És én most leszállok. Viszlát! :))
  • BenceYCE
    Én is voltam így. Ha más kolega kiesett, vagy garázstartalékból kapsz egy számodra ismeretlen számot, akkor vagy ezt csinálod, vagy beszólsz szépen a diszpécsernek, hogy ne erőszakoskodjon, akkor sem mész ismeretlen vonalra és kéred a vonalbejárást. Sajnos volt már vele visszaélés.
  • BenceYCE
    A 435-ös úgy ahogy össze van még rakva. A világon elsőként a 415-ös és 435-ös(csuklós) buszokon volt emelkedő padló. (legjobb tudomásom szerint)
    Bár már nem olyan jók mint a régi gömbölyű 260/280-asok. De még mindig jobb mint a 412-es újabbak.

Az általad említet balesetben a sofőr biztosan reflexből cselekedett. Én lassan kezdek hozzászokni hogy ne fékezzek parkettást reflexből. Így legalább tuti összetöröm és nem állok meg ha bevágnak elém. Így lesz ellenfél is, esemény is, nem nekem kell a sérült vagy az így finomabb fékezéstől meg nem sérült utasok balhéját elvinnem, hanem a valódi szabálytalankodónak.
  • Mike at home
    simán előfordul
  • Mike at home
    hol is lax te? szal szerintem, ne szólj olyanba bele, amiről lövésed sincs
    Budapest nem egy falu, ha nincs helyismereted, simán el tudsz tévedni, utat elrontani, és egy busszal nem olyan könnyü ipszolonozgatni, meg visszatolatni, és nincs üres 3 sáv mint pl. Debrecenben, hanem ha vmerre elindultál, bizony menni kell
  • CattiBrie
    :))

Új vonalon kellett járnia és "eltévedt" vagy nem tudom, de még nem tudta, hogy hogy lehet a bevásárlóközpont felé menni.. meg a megállókat sem.

Egyik másik barátnőm meg azt mesélte, hogy egyszer éjszakai járattal dübörögtek forgalmatlan külvárosban. Egyszer csak befékezett a sofőr és megkérdezte: - Itt kellett volna jobbra menni?
    Amire jött a választ, hogy igen. Tolatás, befordulás. :)
  • Atisz #3066
    Ez eléggé "urban legend"-esen hangzott
  • CattiBrie
    talán, mert off?
  • CattiBrie
    értem :)
    akkor te nem az a "megdobnak kővel.." típusú ember vagy :)) (pláne, hogy nem is téged dobálnak - mert ha közvetlen engem bántanak, akkor én sem hagyom magam)
  • Mike at home
    azt az egyet azért elmagyarázhatnád, te miért irsz mindig mütyüri betükkel?
  • Mike at home
    nem mindenkihez, hanem csak ahhoz aki megérdemli
  • Mike at home
    jó lenne az A6-osozást abbahagyni
  • CattiBrie
    Te minden nap bal lábbal kelsz?
    Olyan gonoszul szólsz hozzá mindig mindnekihez. :(
    De szorri, ha csak én érzem így.
  • Mike at home
    max majd vesz mindenki robogót, meg kerékpárt, és akkor mehetsz melózni a volánhoz
    egyébként miért nem vezetsz villamost? ott kiélhetnéd hogy a gyalogos lehagy
    még szerencse hogy a többség nem ilyen
    a busznegállóban nem állok meg dolgot meg simán bejelentem
    nekem is vannak ismerőseim a BKV-nál, simán megkefélik a söfőrt bizonyos esetekben
  • szando
    nem fenyegetőztem vele, csak felírtam, mert hát mire tudnék hivatkozni az ügyfélszolgálatnak? :S Egyébként a busz volvo volt, meleg se volt, úgyhogy nemhinném hogy bármi baja lett volna - ráadásul utána tovább közlekedett.
    5-10 perces késésért én sem vagyok kiakadva. de 40 perces menetidőnél húsz perces késés kis forgalomban, azért ismerd el, hogy durva. ráadásul még gyök kettővel megy a hülyéje. lehet hogy velem van a baj, de nem szeretem hogyha az általam vett szolgáltatás szar.
  • CattiBrie
  • CattiBrie
    ja, jó :)
  • CattiBrie
    A 30-asokat cserélték ilyen új buszokra. Nagyon nem szeretem őket. Nem is bánom, ha lekések egy olyat, csak akkor baj, hogy ha a következő is új busz. :)))
    Sokkal jobb olyan magasan utazni. Meg azon vannak normális helyek (álló), kapaszkodók :)
  • CattiBrie
    Persze ha az emberek olvasnának visszafelé is a topikban, akkor erről a történetről is tudnánk elég részletesen. :)
  • CattiBrie
    Barátnőm egyszer elmesélte egy buszvezetőnek, hogy merre kell menni, hol kell megállni. Mert az nem tudta. :)
  • Max7
    Azt a kurva büdös mindenit :D Ezek a kulisszatitkok érdekesek :) mostmár csak azt mond meg hogy a csuklós újfajta ikarus buszokon hol állhatok vagy ülhetek a legnagyobb biztonságban?? :D

Egyszer karamboloztunk egy 3 ajtós ikarusz busszal illetve mi a buszon ültünk és egy trabis csávó kemélnyek képzelte magát és azt hitte meg tudja előzni a buszt de szembe jöttek és úgy döntött inkább a busznak megy neki oldalból mint a szembejövőnek persze a busz egy fának sodrodott és faterom ugrott fel hogy megálítsa a buszt mert a sofőr elvesztette az eszméletét. Akkor a "keréken" ültünk :)
  • Cat 02 #3051
    csak ugy mondtam egy számot :) arra emléxem h nem lehett elolvasni mi van odaírva =)
  • BenceYCE
    A régi DIR rádiónál kötelező a késések jelzése mert nem látja a vonalon a buszok helyzetét. Nem úgy mint az AVM-es vonalakon. Sok felelősség van a diszpécsereken is.

Nem azt mondjuk hogy azért mert a csöves...
    Hanem a busz nem alkalmas utasszállításra. Azt nem kérdőjelezheti meg. Arra a vonalműszakos adhat utasítást, hogy mész-e tovább vagy sem. Garázsba mész saját lábon, megjavít vagy vontató visz be. Ő viszont idő mire kiér.

Hiba pedig minden buszon van. Gyakorlatilag az összes 412-es busz a tetőalváz és az alacsonypadlós kiépítés miatt, plusz a gyártási hibák miatt váztörött. Azzal pedig sehova egy tapottat se. Remélem most megnyugodtál. Mesélhetnék kieső kerékről, mert elfelejtették meghúzni erőkulccsal az anyákat, vagy leszakadt lépcsőről. Ez mind az "a6-os nem elég a8-as kell" emberkék miatt van. Sosem tudjuk, hogy meik busz mikor esik ki. A legmegfelelőbb szó erre: életben tartják. Nem nehéz kitalálni, hogy mi történik akkor ha egy olyan vonalról ahol 4 busz jár és kiesik 1, mi történik. Mire kiér a szerelő, aztán ha vontató kell utánna küldik el garázsba és kérnek esetlegesen más vonalról vagy garázsból munkaerőt.

Az én buszomat ( BPI-006 ) már töb mint fél éve a nagyfelújítóban tartják. A felújítás 1 évet csúszott mert nem volt annyi busz hogy el merjék engedni. De mire odakerült, a felújító és egyben a gyártó jogutódja megtagadta a váztörések garanciális kijavítását. A jogi huza-vona pedig évekig tarthat. Addig ha rajtuk múlik még szekérrel is kiküldenének. Ezek a buszok mindössze 7-8 évesek.
  • Max7
    Ez komoly hogy nem katok semmi megrovást arra ha egy csöves miatt vagy egy bliccelő miatt nem indultok el? :D

multkor mentem suliba és azt hallgattam végig hogy a csepeli végálomáson a diszpécser nő üvöltözik az egyik vezetővel és azzal fenyegetőzik hogy feljelenti az egész bagázst hogy nem tudtak beszólni hogy ki mikor indult és ki mennyit késett :D Szakadtam a röhögéstől :D
  • BenceYCE
    Ahogy Te is rájöttél emberből vagyok. Én is utas voltam. Aztán ez lett belőlem. Nem így terveztem. De megpróbálok még a legextrémebb helyzetben is ember maradni. Mondjuk amikor az embert a torkánál fogva húzzák ki a fülkéből amiért a megállóban nem tudott a kedves utas két lámpaváltás között leszállni (anyuka ott ácsorgott az útjában), olyankor kicsit felmegy a pumpa. Azt akarta, hogy nyissam ki neki egy 2x4 sávos út belső/kanyarodó sávjában az ajtót. Ha áthaladok a kereszteződésen biztos kinyitottam volna. De ez a hely a Deák téren volt amikor is a 4-es busszal megfordultam tengejben. Vagyis ugyan oda érkezek vissza csak az úttest túloldalára. Mondanom sem kell, hogy ott van rögtön a gyalogátkelőhely. Nem! Ő kitépett a fülkéből. A busz gurult tovább a mozgó autók között, miközben én püföltem az első ajtó első szárnyába a faszi fejét. Miután rájött, hog yültömben kissebb voltam nála de ez a helyzet gyökeres változást hozott miután felálltam, nem erősködött tövább. Kicsit magába szállt, mert rájött, hogy mit tett. Visszaültem a guruló 10 tonnát megállítani. Megtehettem volna azt, hogy szabály szerint járok el és zárva tartom a fülkét. De én magam nyitottamki, hogy megértessem vele, hogy csak megfordulok és már mehet is a dolgára. Ne kérje tőlem hogy a belső sávban tegyem ki amikor 30 mp múlva a járdára érkezve is megteheti ugyanezt. Ennyit arról, hogy mit kapunk az utasoktól. A törzsgárda utasok mások. Tudják, hogy nap mint nap egymásra vagyunk utalva. Közösen evickélünk ugyanabban aszarban (amit érthető okokból kell elviselnünk hiszen van akinek nem elég az a6-os audi). Csak, hogy az emberek ne azzal foglakozzanak, hogy hova lesz a pénz a BKV-nál, ezért élelmesen elfelejtik tájékoztatni sokmindenről az utasokat. Mivel mi dolgozunk a frontvonalban ezért rajtunk csattan. Törzsutasoknál eszembe jut, hogy van olyan kolega aki egy igenkedves utasra annyira berágott, hogy ha meglátja a végállomáson, hogyfelszáll a buszra, akkor hívja a szerelőt és talál valami hibát a busz műszaki állapotában. Megteheti. A kedves utas rájött, hogy mi lehet a baj. Ezért mindig másik busszal megy ha meglátja hogy felszáll a vezető. Rájött, hogy az utastársaival baszik ki. Én ezt csak egy törzscsövessel játszom el. Volt, hogy emiatt és egy véletlen miatt majd egy órát vártak hétvégén az utasok. Nem hitték el, hogy megtehetem, hogy nem indulok el ha fenn van az "autóillatosítónk".
  • BenceYCE
    :D jót szoktam mosolyogni ha valaki azzal fenyegetőzik, hog yfelírja a rendszámomat... sőt!
    Szólok neki, hogy nézze meg hátul is mert lehet, hogy nem egyezik :D
    Említettem, hogy ezzel nemigen fogsz meghatni senkit sem. Sőt!
    Lehet (mert már jártam így is), hogy a 412-esben a felforrósodott motor miatt letilt az elektronika. Mennél melegebb annál kevésbé engedi pörgetni a motort (de lehet, hogy csak a hőfokmérő szarakodik, mert ezek tele vannak elektronikai hibával). Nyugodtan félreállhatna, de inkább elerőlködik a végállomásig. Ezt Te külső szemlélőként nemigen fogod tudni megállapítani. De kicsit próbáld meg úg ynézni a dolgot hogy nem egy buszvezető és egy utas van ott, hanem két ember. A buszvezető (köztük én is) sokmindenkit megvár, nem feltétlen cibálja a kanyarban a buszt pedig megtehetné, és mégis lekésik a saját ebédjéről (kevesebb műsz. pihenő), útbaigazít, pedig mondhatná azt is hogy nem tudja hol van, azzal megy kajálni. Jómagam még az angolul kérdezősködőket is útba igazítom. Most akkor szeretném megtudni, hogy Te mint utas, mikor milyen segítséget adtál egy buszvezetőnek?
  • BenceYCE
    Mivel én döntöm el hogy mennyivel megyek....
  • Atisz #3045
    Eleinte nem voltál szimpi nekem, de az utolsó pár mondatod miatt egyet kell hogy értsek veled
    Nem vagyok bp-i lakos (szerencsére :P) ezért még az az elenyésző esélyem sincs meg ami egy átlagos bp-i x kerületi választópolgárnak, hogy szavazatommal befolyásoljam a választás kimenetelét.
    Egyébként én már megelégeltem, országos szinten...

(Én becsületesen veszem a bérleteket, csak nagyon ritkán csalok)
  • Prank
    és mit érsz vele ha felírod a rendszámát?:)
  • szando
    106-oson is csinálta ezt egy barom. mondtam neki, hogy ha miatta nem érem el a vonatomat (már kb 20 perces késésben voltunk (kb 40 perc a menetidő oda-vissza)) akkor erről még hallani fog. beértünk árpádhídhoz, jól láthatóan felírtam a rendszámát, aztán mentem. a vonatomat elértem. mostanában nem csinálja..
  • szando
    lehet hogy kamuellenőrök. kérd el az ellenőrigazolványukat majd.
  • CattiBrie
    Már megint a politika!

"a menetrendet a buszvezetők írják"
    Ezt jó tudni! :)
  • BenceYCE
    Elhiszem. De marhára nem tudsz semmit tenni ellene. Ugyanis az én jogsim megengedi azt hogy annyival menjek amennyivel biztonságosnak érzem. túl azon a cég a szabályzatban kötelez minket arra, hogy a tárgyi eszközöket kíméletesen használjuk. Namármost olyat itt magyarországon hogy csinálsz meg amikor egy 98 férőhelyes buszba 127 magyar száll be? Ezen kívül a forgalomirányítók feladata, hogya követési távolságok ne csússzanak nagyon szét. De jobb ha tudomásul veszed, hogy a menetrendet a buszvezetők írják. Még a rendőrök se szivesen terelgetnek minket. Ha pedig úgy érzed, hogy a busz indulási idejéhez mérten a menetidő nem elegendő arra hogy elérj vele a suliig, akkor bizony megtanulsz korábbi busszal bemenni. Nálunk Érden hétvégén van hogy óránként mennek buszok. Van olyan hely magyarországon ahol napi 3. Reggel, délben és este. Mégsem reklamálnak. Mert tudják, hogy Nekik ennyi elég. Ha Te úgy érzed, hogy túlzsúfoltak a buszok Pesten mert ritkán járnak, akkor fizesd szorgalmasan a jegyet/bérletet. És ha rájöttél hogy nem változik soha semmi akkor remélem arra is rájössz, hogy mindez az éhes demszki féle szdsz bagázs miat van. Akkor pedig megint nem nálam kell kopogtass. De szólj ha mész mert veled tartok. Csak legyünk még egy páran akik megelégelik.
  • CattiBrie
    Ezt én sem értem, hogy került rá 20 dátum!

Ez érdekelne
  • Atisz #3038
    20x nem lehet csak 4x... ha ugyanis már érzékeli az automata a "lyukasztást" akkor nem csinál a jeggyel semmit.

Ha a haverod nem kapott papírt róla, akkor igen, az zsebre ment...
  • vitassukmeg
    nézd meg: www.vitassukmeg.hu
  • Cat 02 #3036
    kérdés: haver jegynélkül utazott (volt jegy de 1 órája lejár vagy mi) és megbüntették de azt mondta neki az ellenőpr h ha most fizet csak 2500 forint. Ez most akkor zsebre ment ?
    Más táborba mikor megyünk mindig van egy-két hülye gyerek aki azzla szorakozik h 20 szor berakja automnatába lyukasztani (-> lesz rajta sok dátum xD) ilyenkor micsinál az ellenőr ? xD