6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#3155 Ezt honnan? :)) -
#3154 Pácceg, de ez a BKV topik! -
#3153 Nem pontosan értem.
Azt hiszem e téren soha nem volt igen negatív saját bőrömön tapasztalt eset (nem ültem rágóba, nem lettem [éces] - vagy nem tudok róla :D).
De mégsem ülök. de erről is már kiba sokat beszélgettünk vagy egy évvel ezelőtt .:) -
#3152 Így van, de a BKV miatt sajnos néha akaratlanul is előjön.
Amúgy tegnap egy ellenőr kb. 8 mp-ig meredt a bérletemre, csak akkor emelte fel a tekintetét, amikor már eltűntem a horizonton... mit lehet annyi ideig egy bérleten bámulni? -
#3151 te is -
szando #3150 :)
-
#3149 menj és kérjél magadnak bant -
Vlala #3148 De már megtette az első lépést: kimondta, illetve leírta ezt. Ha mindenki számára világos lenne ez az alapvető emberi gesztus - másokat is embernek tekinteni - nyugodtan lehetne beszélgetni a politikáról is.
Kár, hogy ez utópia. A buszsofőr, az ellenőr, a gyalogos, az utas és a csöves is ember. (és ezzel észrevétlenül vissza is tértem a BKV topic mondanivalójához. :) ) -
szando #3147 [i]"Mindazonáltal fontos hogy túljussunk az anyázás szintjén"[/]
Kár, hogy neked még nem sikerült. De azért ne add fel. -
Vlala #3146 Te már belátod, hogy politizálni nem úgy kell, hogy bekapatjuk egymással. De nézz körül, hányan nem látják ezt be itt, büntetőpontért, figyelmeztetésért egyből anyázás jár, és jaj neked, ha negatív véleményt mondasz a másik kedvenc focicsapatáról... Egyetértek, politizálni kell.
De nem itt. -
#3145 És itt most visszatérnék a régi hasonlat helytelenségére, miszerint is miért volt marha gyenge a II. Erzsébet-Manchester United párhuzamot felhozni a Demszky-BKV kapcsolathoz :P
A politikáról beszélni kell, ez sajnos tényleg egy olyan téma, nem lehet kikerülni. Mindazonáltal fontos hogy túljussunk az anyázás szintjén (még ha a jelenlegi kormány "munkájával" kapcsolatban ez mégoly nehéz is )
Nem mondtam hogy a kollégád barom, csak annyit hogy egy csöpp türelemmel megspórolhatott volna egy ilyen konfliktust és egy üveglapot... -
Vlala #3144 Szerintem bármilyen anyázás intelligenciahiányra utal. Tulajdonképpeni eredményt nem érünk el vele, csak azt, hogy az anyázás célpontja visszaanyáz, amire nekünk vissza kell anyázni.
Tőlem és még egy párunktól biztosan nem hallottál még olyat, hogy a BKV-t szidalmaznánk. Még olyat sem, hogy nem veszek jegyet, és ezért természetesen az ellenőr, a BKV, a sofőr a köcsög, ha megkérdez az ellenőr, még meg is fenyítem, mert annyira jó fej vagyok...
A politikai részről nem írok, mert akkor írsz, utána írnak, én is írok, és kész a káosz. -
Vlala #3143 "Buszváró van, váró busz nincs" Ez tetszik. :)
-
BenceYCE #3142 Én azt hittem, hogy politikusokat a tetteikért leanyázni még nem politizálás. Nem favorizáltam és nem is fogok egyetlen pártot sem. És főleg nem reklámoztam, sem itt sem sehol másutt. De ha az emberek nem beszélnek róla még közvetve érintett témánál sem, akkor nem is tudnak véleményt formálni róla. Az internet tele van tanulságos irományokkal, mit ne vegyünk, mit hol vegyünk vagy inkább hol ne vegyünk. Tanulságok sokassága. Én is azt gondoom, hogy a politika ma nem épp közkedvelt téma. De azzal, hogy csírájában oltjuk az már struccpolitika. Azokon az embereken meg akik anyutól meg aputól hallottak 2 szót az ellenfélről, itt meg döngedik az asztalt azokat Te is észre veszed. Szavaik legtöbbször üresek, lexikális információjuk pedig pöttyet hiányos. Ma a BKV történetében azt hangoztatni, hogy gazdaságilag a béka segge alatt van, de nehogy beszélgessünk róla mert akkor politka jön szóba (hisz a tuladonost felelősségre kéne vonni, de az már politika). Innentől kezdve ne haragudj de semmi mást nem láttam ebben a topikban csak a szájtépést az alkalmazottak inteligenciájáról. 100-szor elmondtam, hogy mi is emberek vagyunk. Csak utasból átmentünk vezetőbe vagy ellenőrbe vagy bármibe. Ki jókedvéből, ki anyagi helyzete miatt. Az ezeket az embereket leanyázó fórumlakók információhiányban szenvednek (milyen érdekes, Ők is). Azon kívül beszélgethetünk még a tolvajlásról amit a jegyek/bérletek meg nem vétele miat valósul meg. Amivel részint egyet értek mert mindenki ott spórol ahol tud. (biztos ehhez sincs semmi köze a politikához). Ezen kívül értelmes hozzászólást szökőévente látok. Szóval szeretném megtudni, hogy így a bkv topicban mihez nincs köze a politikának? Ne kezeljük úgy a dolgokat mint az orvosok, hogy ha folyik az orra a páciensnek akkor az orrfolyást szüntetjük meg, nem pedig a náthából gyógyítjuk ki, anyagi érdekektől vezérelve. Nem hinném, hogy a fórumokon, amik pont az információcserére jöttek létre, figyelmen kívül kéne hagyni bármit ami kicsit is összefüggésbe hozható az épp aktuális rablókormány és az ezt nyíltan végigtűrő ellenzék ténykedéseivel. Ha tényleg azt kívánjátok, hogy fogjam be a szemem hogy ne lássak, aztán fogjam be a szemem, hogy aztán el ne mondhassam akkor inkább kiveszem a kedvencek közül a topikot. Azért, hogy olyan embereket informáljak a munkánk működésével kapcsolatban akik lusták végigondolni logikusan hogy az ellenfele (épp aktuális bkv-s) mit miért tesz, azért nem maradok. -
BenceYCE #3141 Ez jó :D
Sokszor érzem én is ezt garázsmenetben ^^ -
BenceYCE #3140 Tapasztalt utas sosem ül le... :D -
BenceYCE #3139 Nos ha elolvastad volna régebbi írásaimat koránsem tennél olyan naiv kijelentést, hogy pár másodperc semmit sem számít.
Túl azon a srác megoldotta hogy kb 300 ember késve érkezzen meg, nehogy a barátnőjének 10 percet várnia kelljen. Igazad van. A koléga volt a barom.
1°C lehűtésre 3x annyi energiát kell befektetni mint ugyanenyi felfűtésre. Klima hajrá, égesd fel a földet!
"Aki integet, az búcsúzik, aki fut, az sportol, aki a megálllóban vár, az az utas."
"Régi buszsofőr-mondás, és nem kis igazság van benne. Érdekes módon nagyon hőzöngenek az utasok, amikor a busz késik, de ha az utas teszi ugyanezt, és a sofőr időben szeretne indulni, azért be kell törni az ablakot és köpködni kell." - buszváró van, váró busz nincs! Ha megvárt, ne felejtsd el megköszönni, mert lehet hogy kezdő. És ha nem kap elég visszajelzést, hogy van értelme jót tenni az emberekkel, akkor hamar rászokik a meg nem várásra. Ha nem várt meg, akkor meg tudatosítsd magadban hogy nem kötelessége és lehet, hogy oka van annak hogy ezt az áldozatot a Te károdra meghozta. Ettől függetlenül van olyan, hogy pont az orra előtt, de akkor is vedd figyelembe, hogy a tükrör elég kevés területet páztáz le. Nem biztos az korán sem, hogy látja a szaladó illetőt. Viszont, hogy ne érezzétek elfeletve magatokat, van egy szabály ami idevág. Ha a buszmegálló közvetlenül a forgalomirányító fényjelző készülékhez tartozó megállás helyét jelző vonal mögött van közvetlenül (értsd a vonaltól max 5 méterre van a megállótábla), akkor az ajtókat a fényjelző készülik szabad jelzéséig nyitva kell tartani. Igaz itt értelme sincs becsukni. Én csak akkor szoktam ha hideg van. De akkor az első ajtót félig visszanyitom, hogyaz odaszaladók lássák, hogy nem reménytelen eset. Van sajnos kolega aki akkor is kistartol. Tudjuk be Őt ilyen embernek. Esetleg feljelentheted, de ha öreg róka, tudja, hogy hogy kell kimagyarázni. Ilyen megálló többek közt az 5-ös vonalon a Pasaréti tér irányába a Moszkva téri megálló. -
Vlala #3138 2: "Az ember mindig gyermek marad, csak a jáékszerei változnak"
/Colin McRae/ -
#3137 Hát én soha nem ülök, úgyhogy ez kizáva. :D
De mondom mindegy, mert úgy sem működik soha. :D -
#3136 at abklakok mellett fújja
senki nem kényszerít hogy aláülj -
#3135 Nem csak a vér pisiskék szeretik a narancsot és nem véletlenül ennyi megjegyzést kénytelen voltam tenni tényleg ne menjünk bele a politizálásba mert sajnos úgy sem tudjuk egymást meggyőzni!
Hatalmasat kommunikáltak ma a buszvezetők :) két 48-as sofőr az eggyik mutatóujjal fenyegetőzött amásik meg a kereszteződésen áthaladva kukkerozott :D Olyanok voltak mint a gyerekek :) -
#3134 Nem! A légkondi nem szöszöl, hanem szelel. :))) -
#3133 Szellenet? Szösszenet, nem? -
#3132 Amúgy ma reggel volt egy "tunkolós" a 30as vonalán. :) Na jó nem tunkolós, csak ütközés. :)
Ma utaztam buszon, és kétszer villamoson. A busz új volt, a villamos mind a kétszer kombi'. Egy szellenet légkodihasználat nem volt egyiken sem.
De igen! Ezzl úgy vagyok, hogy ha van az a baj, ha nincs az a baj. :) Mert ugye úgy gondolom, hogy egy lékodni feladata 1. az, hogy menjen, ha van :] 2. ne ezerrel fújja a -120 fokos levegőt az emberre, pláne ne rám, hanem csak "gyártson" hideg levegőt, azaz észrevétlenül csökkentse a belső hőmérsékletet. Ílyen felállásban jöhet a légkondi. :) -
#3131 Ez egy dolog. Így van.
De akkor sem kell ilyen oltári tahó bunkónak lennie semmilyen körülmények között egyik embernek sem. -
#3130 hát nem éppen -
Vlala #3129 "Aki integet, az búcsúzik, aki fut, az sportol, aki a megálllóban vár, az az utas."
Régi buszsofőr-mondás, és nem kis igazság van benne. Érdekes módon nagyon hőzöngenek az utasok, amikor a busz késik, de ha az utas teszi ugyanezt, és a sofőr időben szeretne indulni, azért be kell törni az ablakot és köpködni kell. -
#3128 Én abszolút légkondi ellenes vagyok. Ahol lehet óvom a környezetet. Az hogy 30 vagy 40 fokban forr fel az agyam, tökmind1. -
#3127 Mennyivel egyszerűbb lett volna ha a kollégád megvárja a leányt, nem csukja rá a gyerekre az ajtót. Nincs anyagi kár, mindenki boldog. Pár sec késést szerintem mindenki el tud viselni... -
#3126 Ezt mondom én is. -
#3125 Na jó, de én csak kívülről vagyok barna, belülről szőke.
Üdv! MI
:))) -
#3124 Nem ő az, reklámban szöszke van, Catti meg barna. -
Vlala #3123 Inkább éljen a "hagyjuk-a-politizálást-a-politikusokra-mert-durvára-elegem-van-abból-hogy-mindenki-politizálás-gyanánt-leanyáz-egy-két-politikust". Amíg 12-14 évesekkel vagy egy fórumon, addig inkább ne kezdj politizálásba, mert durvagyorsan el tud szabadulni a vér(narancs)pistikék pokla. Ezt próbálom ugatni egy fél éve, láttam már olyan fórumot, amels emiatt ment csődbe. -
BenceYCE #3122 Biztos összefutnánk :) ^^ -
#3121 #3118: :DDDD
#3120: Nem, sajnos éppen nem. :) Busz újságot olvastam. :)) -
#3120 jah, Dubaiban tengődsz? -
#3119 szvsz a légkondis busz azért jobb mert nem 40 fok van bent, hanem csak 30. -
#3118 akkor a 239-re nem szállok fel reggel :)
pedig már szemeztem vele, de én minidg utolsó pillanat után idnulok el
vagy felszállok, és ha 25-tel vánszorgunk, előremegyek köszönni :DDD -
#3117 nem érdekli őket
van más bajuk
kit érdekel a BKV? valszeg egy-két embert igen, de azok is elkopnak inenne, mivek ez elsősorban számtech fórum
-
#3116 ej ha ezt tovább folytatjátok, be fogják zárni a topikot :(