6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
BenceYCE #3195 Van sáv és be tudna kanyarodni. A korlátozás szerintem itt a Budáról Pestre haladó buszokat érinti. Bár ez azért furcsa mert a 16-os viszonylat 2 buszát és a 78-as viszonylat 3 buszát reggelente 239-es gyors csonkában indítják. Azelőtt a Sasadi úti megállóból mentünk csonkamenetben, és az mehetett felül. -
#3194 mondjuk amikor jövök haza autóval, akkor soxor nem a felüljárón megyek, hanem körbe a lámpákon, mivel az a gyorsabb
egy helyre visz, alapvetően pedig teljesen mindegy -
gabesz012 #3193 Ez a felüljáró vs. nem felüljáró tényleg hülyeség... Bár azt nem tudom, hogy Pestről Budára jövet lehet -e a Hegyaljáról a Budaörsire kanyarodni (és hogy a 435-ös be tudna -e fordulni, mert most hirtelenjében nincs előttem a kanyarodó sáv)?! -
#3192 ezen téped magad? te hülye vagy :o
van autód? ha lenne nem problémáznál a semmin -
#3191 szerintem jó lesz -
Prank #3190 hm... -
#3189 ah a tervezes az megvan..
reggel ugy 6.20 -6.40 kozt indulok altalban... -
BenceYCE #3188 Kérvényezhetitek, hogy ferdítva legyen, de szerintem nem sok esély van rá, hogy felrúgjanak egy örökérvényű alapszabályt. Az utak akkor járhatók jól ha kevesen vannak rajta. Márpedig ha a központ felé többet engedsz be mint amennyit kifelé akkor káosz lesz. Szerintem ezért lassították így a felüljáró forgalmát. De a menetidő nem titok. Tervezz úgy hogy időben indulj. És ha meglátsz engem szállj fel a mögöttem lévőre. :D A Ferencieknél általában már tolni szokott, kevesebb utassal. Meg fogsz ismerni. Nagy kék busszal leszek :D És 25-tel megyek végig :P -
#3187 -
BenceYCE #3186 412-esben a régi 8 órás kapcsoló ami bekapcsolt állapotban nem engedte kinyílni a 2-es 3-as ajtókat, képes rá, hogy be és kikapcsolás esetén azt a két ajtót sztornózza. így hiába jeleztek, a jelzés megszűnik. 260/280-as esetén a bosch kapcsoló (slusszkulcs) kihúzásával majd bedugásával tudod sztornózni az összes ajtót. :) -
BenceYCE #3185 Teljesen. Pár napja kérdeztem rá, ugyanis én is rosszul tudtam. 78-ason ha vagyok akkor a 6., 8. és a 9. 78-as busz először felmegy a Gazdagréti ltp végállomásra és lehoz egy adag embert a Kazinczi utcára és azon is túl a Keletibe. Én csak ilyet szoktam a 239 gy-n vezetni ha oda kerülök. de én sem tudtam jól. Az erzsébet híd felé hivatalosan alul kell menni kötelező jelleggel. Mivel a felhajtó bejáratára tiltó tábla van felrakva. Visszafele pedig fent kell menni, úgyszintén kötelező jelleggel. Én rendszerint felvittem az utasokat mert a 239gy indításakor félretájékoztattak (Most már én is alul viszem). Egyik reggel derült, ki, hogy a koleginát feljelentették amiért fent ment a Kazinczy felé. Nincs egy hete sem. Bár, hogy melyik f@szkalap utasnak fájt, hogy a két megálló közt gyorsabban megtette Katika az útvonalat azt nem tudom. A felüljáró kibírja hisz időszakos korlátozásvan, nem pedig állandó aktuális tömeghatárolás. Természetesen a feljelentést kimagyarázták. Az pedig egy közlekedési jelenség, hogy amikor délután mész haza akkor kifelé áll a sor, míg reggel befelé. Hisz mindenki igyekszik munkába, délután meg haza. -
#3184 hm? :( -
Prank #3183 hm -
#3182 hm? -
#3181 na mesélj! :) -
#3180 Hello
A 239-es utvonalaban van egy feluljaro amit idonkent hasznal idonkent nem...
persze reggel nekem so sincs olyan szerencsem hogy bealjon a belso savba es a szinte ures feluljaron menjen at... helyette inkabb beal a kulso savba es vegigverekszi magat ket lampan...
visszafele meg kepes bealni a feluljarora akkor mikor moccanni sem lehet ahelyett hogy szepen kikerulne az egeszet...
ertheto volt?
-
BenceYCE #3179 Előírt útvonal van, attól csak rendőri intézkedés során vagy feljebbvaló utasítására szabad. A rendőri elterelésről maradéktalanul tájékoztatni kell a felettest. Mi a konkrét eset, mi a gond? -
BenceYCE #3178 :D Jót mosolygok a dolgon ugyan is el lehet oltani :P -
BenceYCE #3177 Elhívhatnánk az egész BKV-s topic látogatóit is. Bátrabbakkal versenybe szállnék, hogy ki mer a Moszkva térről ellopni egy műszakizó buszt :) :D -
BenceYCE #3176 Az ablakon kivülről befelé nézzetek :)
Budapestről pedig annyit, hogy még a magyaroknak is érdemes olyan helyekre elnézniük ahova túristák ezrei mennek el, legalább rájön néhány ember, hogy igen is van mire büszkének lennünk. :)
Halk zenének pedig odatehetem a telómat mp3 játszás gyanánt a mikrofonhoz (amit előzőleg kihúztam az elektromos szekrényben, hogy legyen mire hivatkozni, hogy miért nem mondom a megállókat) és játszhatnék Csapdát, Junkies-t, Metallica-t vagy hasonló forgalomban nyugtató zenét. Bár akad nálam Mike Oldfield, Dire Straits vagy épp Jean Michael Jarre, akik valóban zenét csinálnak. Mélyládát hozzatok pls. :) -
#3175 Hello
Esetleg valaki nemtudja hogy mialapjan donti el a 239-es soffor hogy merre megy?
letezik valami kotott utvonal es azt egy-ket vezeto betartja vagy tenyleg azthiszik egyesek hogy mindenki szeret + perceket aldogalni azert mert epp raeros kedveben van??
-
BenceYCE #3174 Hova az az eszeveszett rohanás? :) :P -
BenceYCE #3173 25.-e, 26.-a? -
BenceYCE #3172 ^^ -
BenceYCE #3171 Így is szokásuk köszönni egymásnak. Csajokkal mit kezdjek az utcán? Elegen állnak a fülke mellett :) -
#3170 Akkoriban az új mesevonat©-okon volt a középen és a kocsi végeiben lévő helyiségekben. Azóta a sok hülye vandál és Tarzan miatt leszedték -
#3169 a vonaton nincsenek is "liánok" :D -
#3168 a magyar nem használ van segédigét -
#3167 Én a vonaton szoktam "tarzanozni" de olyan 5 éve már abbahagytam :P -
#3166 És az mikor alszik ki? (két állomás között?) :)
Vagy 2 megállóval azelőtt már jelzett? (és azóta aludt ki?) :D -
Vlala #3165 Gondolom, a jelző jelzőlámpára utalt. -
#3164 Pár hete, buszon. Olyan kerülgetős tömeg volt a buszon (átlátni nem lehetett a buszon de kerülgetésekkel bárhová el lehetett jutni :]). Odatarzanoztam (gyk: lógó kapaszkodókat használva eljutni egyik helyről a másikra :]]) az ajtóhoz, ahol állt egy nő (idősebb, mondjuk 50 körüli). Nem volt jelezve, így jeleztem. Erre a nő:
- Én már jeleztem. (talán nem is mondta, hanem inkább valami ilyesmit akart kifejezni, hogy nekem nem kellett volna, mert ő már jelzett - vagy ilyesmi)
Nézek rá, mondom:
- Csak jeleztem, mert hogy nem volt jelezve.
Erre ő:
- Ja hát én már jeleztem. Csak elalszik.
Magamban: Mivaaaaaaaaaan???
Ráhagytam. :D -
Vlala #3163 Figyelem, a busz két órát késik, mert az utasok lassan tolják. (bár ez alapból vonattal van, busszal is jó) -
#3162 Elnézést kérek kedves utrasaink a poroszkáláséért, de elfáradt az az 500 ló ami ezt a kocsit húzza, a nagy vágtázásban reggel óta -
#3161 figy oké, hogy sétakocsikáztatod az utasokat, de akkor szólhatna alatta vmi halk zene, esetleg mesélhetnél Budapestről, vagy hogy merre nézzünk ki az ablakon :) -
#3160 minimum :)
meg 25-tel megy tiszta forgalommentes úton :)) -
#3159 jegesbence, no akkor mikor megyünk sörözni?
politizálni vágyók is jöhetnek -
szando #3158 te is szoktad cüccögtetni a levegőt? :)) -
Vlala #3157 Szent István alapította volna a BKV-t? :DDD -
BenceYCE #3156 1000 éves :)