6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • CattiBrie
    Most megint a bkv.hu-n olvasottakkal tudnék jönni, csak nem vagyok benne biztos, hogy frissítették-e már a legújabb adatokra.
    Amúgy meg felesleges a frissítgetésekkel töcsölni, mert szeptembenben megint újra emelnek. :)
  • CattiBrie
    De ha bemutatod (monnyuk ugye utána kell járni..) akkor már nem 2500 pénz, nem?
  • ChaosTeam
    Én évek óta mindíg, minden hónapban veszem a bérletemet, de ha 1x itthonfelejtem és megbüntetnek és fizetnem kell emiatt 2500 Ft-ot (majdnem a bérlet árát), akkor lehet utána elgondolkozom, hogy nem éri-e meg jobban inkább kockáztatni, hátha nem kap el ellenőr...

Azt még megértem, hogy akinek nincs érvényes jegye vagy bérlete az fizessen büntetést, de azt, hogy azért, mert véletlenül otthonfelejtem a bérletemet (ami a megvásárlás után ugye feljogosít engem az utazásra )fizetnem kelljen 2500 Ft-ot, ez szerintem már szemétség. Ha be tudom mutatni, hogy van érvényes bérletem, ami a büntetés előtti dátumban is már érvényes volt ( vagyis nem a büntetés után szaladtam venni egyet) akkor ne kelljen 2500 Ft-os büntetést fizetni.
  • CattiBrie
    Rádió: 7 utasnak 1 millió feletti a tarozása
  • akyyy
    inkább cseréljün:) bécsi villamost kombinóra:P

csak engem midnig megbüntetnek villamoson:( eccer kétezermbe, második alkalommal töb mint 4kba fájt:( pedig mindkt alkalomból volt bérletem.
  • Vlala #3230
    Na, ide kellene a kockakő. Be az ablakon, egyből lenne szellőzés. :)
  • BenceYCE
    nem az a baj, hogy nagy, hanem hogy alacsony a kerítés.
  • BenceYCE
    rá se ránts. én is szoktam érezni. rettentő rossz a kombájn szellőzése. ezért erőltetik most annyira a szellőzés megreformálását.
  • Vlala #3227
    Nagy az Isten állatkertje :)
  • CattiBrie
    köszi, ez jól esett
  • banok
    én nem szoktam érezni. Lehet csak akkor van olyan szag ha te is utazol rajta.
  • CattiBrie
    Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de szerintem a kombínón szabályosan állatkert szag van.
  • CattiBrie
    Így van! De mint írtam csak az ismerősöm miatt linkeltem be.
  • Vlala #3222
    Jó, akkor sírjunk, vagy uszítsuk a népet a bliccelésre. Attól jobb lesz.
  • Atisz #3221
    Mondjuk a mostani áremelés azért kicsit durva volt (1360 Ft -> 4880 Ft), szóval azt hiszem érdemes beszélni róla...
  • Vlala #3220
    Ilyenekkel Dunát lehetne rekeszteni. Írd és mondd: mindenről lehetne panasznaplót vezetni, mert semmi sem tökéletes. Az, hogy a jó, vagy a rossz dolgokat vesszük-e észre, csak rajtunk múlik.
  • CattiBrie
    Bár nem bkv, hanem máv, de azért belinkelem ide ezt a rövid leírást/történetet, ami az én személyes ismerősöm firkantott: link
  • CattiBrie
    99%, de 100%, hogy az 1% nyer. .)
  • BenceYCE
    Egye fene veszünk Neked Szobi szörpöt!
  • BenceYCE
    Egy csomó buszon eltördelték a zárat a kedves utasok. Szóval zárhatatlan. A másik meg az, hogy nagy szó, hogy a bkv légkondis buszokat közlekedtet. De kérdem én, mikor szervizelik? Múltkor bementem a garázsba és 6-os alátétet kértem. Nem tudtak adni. A parkolóban és az utcán szedtünk össze 4 db-ot. Szóval szerintetek amikor lejár a garancia a volvókra, mennyi esélye lesz annak, hogy szervizeleik a légkondikat is, hogy ne meleg levegőt fujjon be?
  • CattiBrie
    ha indulás előtt ezt megteszi a buszvezető, akkor nem vesze el a menetidőből

aztán kiírja az ablakokra, hogy: "Ha kinyitod, letöröm a kezed!" :D
  • Prank
    egyéntől is függ, nekem mindig nagyon melegem szokott lenni a buszon, akár nyitva van az összes ablak, akár zárva maxon lévő légkondin...
  • ChaosTeam
    Úgy tudom a Volvo-n zárható az ablak, amit csak sofőr tud (elvileg) kinyitni egy 3 vagy 4 szög kulcsal.. Neki kellene mielőtt bekapcsolja a légkondit az ablakokat végig bezárni és utána bekapcsolni a légkondit. Így 100%, hogy az utasok nem fogják kinyitni az ablakot és beengedni a meleget feleslegesen -- hátrány, hogy mire a sofőr ezt megcsinálja elvesz vagy a saját vagy az utasok idejéből....

Amúgy meg elég érdekes téma ez a légkondi, ablak, nyár, 50 fok...

Valakinek mindíg lesz valami baja. Eddíg az idősebb nénikék mindíg eljátszották, hogy beültek leghátra, majd becsukatták az összes ablakot a hátsó részen, mondván, hogy "nem bírják a huzatot". Igaz, hogy vagy 40°C volt, de csukjuk be, mert szegény huztot kap leghátra ülve ( mikor mindenki tudja, hogy az összes bejövő levegő oda ér végül... ) .

Aztán most jött a légkondi, mostmeg ezzel van a baj, hogy túl hideg, fáj tőle a fejük, fáznak ...stb.

Kérdem én : 1 nénikének ne kapjon huzatot a feje és legyen rosszul akár a melegtől több ember is, vagy több embernek legyen mégis valamennyivel "élvezhetőbb" az utazás, de a néninek kapjon huzatot a feje ?
  • CattiBrie
    Ez nem értem. Honnan tudod, hogy antialkoholista vagyok? :))
    Rám van írva? :o
    :)
  • BenceYCE
    Catti, Te is jönnél? Vagy alkohol undorod van minimális mennyiség esetén is? :)
  • BenceYCE

Szombat vagy vasárnap este?
    Jövő havi beosztásom nemsokára meglesz.
  • BenceYCE
    ezzel egyetértek!
  • CattiBrie
    szerintem a sofőrnek ezen kívül még elég sok feledata lenne egy-egy végállomás alkalmával (aztán további pár nap végén...)
  • Mike
    az automata is mondja, de senkit nem érdekel
    az kéne, hogy a söfőr a végállomáson behúzkodja
  • szando
    ezen én is annyit röhögök..
    én mindig becsukom magam mellett ha leülök és nyitva van... többi meg süljön meg.
    amúgy a vezető is bemondhatná, tavaly hallottam hogy mondogatták..
  • Vlala #3205
    Autóban is ezt csinálják. Bár ott azért, hogy hallatsszon a tüctücbummbumm.
  • Mike

soha nem lesz belőle semmi, de np
  • Mike
    annyira értelmes a magyar ember
    légkondi megy ezerrel, a sok barom meg kihúzkodja az ablakokat, nehogy érjen már valamit
  • CattiBrie
    jó építgessé, de mikor piázunk? :D
  • BenceYCE
    kicsit halasszuk pls. elkezdődött a szezon. folytatom az építkezést. nincs szabad percem :(
  • Vlala #3200
    Az igen, ennyi pénzünk van? :)
  • Mike
    na mi légyen azzal a piázással?
  • gabesz012
    Nem Salgótarjánba veszik őket, hanem Bp-re. Ha minden igaz, nyáron besegítenek metrót pótolni, utána meg majd meglátjuk hova kerülnek, de sztem maradnak Bp-n és újabb vonalat vesznek át Nógrádék a bkv-tól (4 vonalat már át is vettek).
  • Vlala #3197
    A Nógrádnak előbb buszmegállót kellene építtetnie, a tarjáni végállomáson olyan "szakemberek" dolgoztak (hozzáteszem: agyonreklámozott 360 millió forintos költségvetésből), hogy a kertemet nem ásatnám fel velük... az utak pedig kb. olyanok, hogy a 256-osokat és 260-asokat is szétrázzák, pedig azok még a békebeli időkben lettek összerakva. Többségük még mindig jobban bírja, mint az újabb 4-es sorozat, vagy a Rábák.
  • gabesz012
    Hmm. Akkor erre csak ennyit: bkv logika...

Más: a madarak azt csiripelik, hogy lehet újra jönnek ex. hannoveri vilik, meg használt Volvo 7700-asok (a Nógrád szinte teljesen biztos, hogy vesz 10db 7700-ast), meg valami 25 méteres Volvo-ról is keringenek pletykák (elvileg pár héten belül jön próbázni). :)