6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#3235 Most megint a bkv.hu-n olvasottakkal tudnék jönni, csak nem vagyok benne biztos, hogy frissítették-e már a legújabb adatokra.
Amúgy meg felesleges a frissítgetésekkel töcsölni, mert szeptembenben megint újra emelnek. :) -
#3234 De ha bemutatod (monnyuk ugye utána kell járni..) akkor már nem 2500 pénz, nem? -
#3233 Én évek óta mindíg, minden hónapban veszem a bérletemet, de ha 1x itthonfelejtem és megbüntetnek és fizetnem kell emiatt 2500 Ft-ot (majdnem a bérlet árát), akkor lehet utána elgondolkozom, hogy nem éri-e meg jobban inkább kockáztatni, hátha nem kap el ellenőr...
Azt még megértem, hogy akinek nincs érvényes jegye vagy bérlete az fizessen büntetést, de azt, hogy azért, mert véletlenül otthonfelejtem a bérletemet (ami a megvásárlás után ugye feljogosít engem az utazásra )fizetnem kelljen 2500 Ft-ot, ez szerintem már szemétség. Ha be tudom mutatni, hogy van érvényes bérletem, ami a büntetés előtti dátumban is már érvényes volt ( vagyis nem a büntetés után szaladtam venni egyet) akkor ne kelljen 2500 Ft-os büntetést fizetni. -
#3232 Rádió: 7 utasnak 1 millió feletti a tarozása -
#3231 inkább cseréljün:) bécsi villamost kombinóra:P
csak engem midnig megbüntetnek villamoson:( eccer kétezermbe, második alkalommal töb mint 4kba fájt:( pedig mindkt alkalomból volt bérletem. -
Vlala #3230 Na, ide kellene a kockakő. Be az ablakon, egyből lenne szellőzés. :) -
BenceYCE #3229 nem az a baj, hogy nagy, hanem hogy alacsony a kerítés. -
BenceYCE #3228 rá se ránts. én is szoktam érezni. rettentő rossz a kombájn szellőzése. ezért erőltetik most annyira a szellőzés megreformálását. -
Vlala #3227 Nagy az Isten állatkertje :) -
#3226 köszi, ez jól esett -
#3225 én nem szoktam érezni. Lehet csak akkor van olyan szag ha te is utazol rajta. -
#3224 Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de szerintem a kombínón szabályosan állatkert szag van. -
#3223 Így van! De mint írtam csak az ismerősöm miatt linkeltem be. -
Vlala #3222 Jó, akkor sírjunk, vagy uszítsuk a népet a bliccelésre. Attól jobb lesz. -
#3221 Mondjuk a mostani áremelés azért kicsit durva volt (1360 Ft -> 4880 Ft), szóval azt hiszem érdemes beszélni róla... -
Vlala #3220 Ilyenekkel Dunát lehetne rekeszteni. Írd és mondd: mindenről lehetne panasznaplót vezetni, mert semmi sem tökéletes. Az, hogy a jó, vagy a rossz dolgokat vesszük-e észre, csak rajtunk múlik. -
#3219 Bár nem bkv, hanem máv, de azért belinkelem ide ezt a rövid leírást/történetet, ami az én személyes ismerősöm firkantott: link -
#3218 99%, de 100%, hogy az 1% nyer. .) -
BenceYCE #3217 Egye fene veszünk Neked Szobi szörpöt! -
BenceYCE #3216 Egy csomó buszon eltördelték a zárat a kedves utasok. Szóval zárhatatlan. A másik meg az, hogy nagy szó, hogy a bkv légkondis buszokat közlekedtet. De kérdem én, mikor szervizelik? Múltkor bementem a garázsba és 6-os alátétet kértem. Nem tudtak adni. A parkolóban és az utcán szedtünk össze 4 db-ot. Szóval szerintetek amikor lejár a garancia a volvókra, mennyi esélye lesz annak, hogy szervizeleik a légkondikat is, hogy ne meleg levegőt fujjon be? -
#3215 ha indulás előtt ezt megteszi a buszvezető, akkor nem vesze el a menetidőből
aztán kiírja az ablakokra, hogy: "Ha kinyitod, letöröm a kezed!" :D -
Prank #3214 egyéntől is függ, nekem mindig nagyon melegem szokott lenni a buszon, akár nyitva van az összes ablak, akár zárva maxon lévő légkondin... -
#3213 Úgy tudom a Volvo-n zárható az ablak, amit csak sofőr tud (elvileg) kinyitni egy 3 vagy 4 szög kulcsal.. Neki kellene mielőtt bekapcsolja a légkondit az ablakokat végig bezárni és utána bekapcsolni a légkondit. Így 100%, hogy az utasok nem fogják kinyitni az ablakot és beengedni a meleget feleslegesen -- hátrány, hogy mire a sofőr ezt megcsinálja elvesz vagy a saját vagy az utasok idejéből....
Amúgy meg elég érdekes téma ez a légkondi, ablak, nyár, 50 fok...
Valakinek mindíg lesz valami baja. Eddíg az idősebb nénikék mindíg eljátszották, hogy beültek leghátra, majd becsukatták az összes ablakot a hátsó részen, mondván, hogy "nem bírják a huzatot". Igaz, hogy vagy 40°C volt, de csukjuk be, mert szegény huztot kap leghátra ülve ( mikor mindenki tudja, hogy az összes bejövő levegő oda ér végül... ) .
Aztán most jött a légkondi, mostmeg ezzel van a baj, hogy túl hideg, fáj tőle a fejük, fáznak ...stb.
Kérdem én : 1 nénikének ne kapjon huzatot a feje és legyen rosszul akár a melegtől több ember is, vagy több embernek legyen mégis valamennyivel "élvezhetőbb" az utazás, de a néninek kapjon huzatot a feje ? -
#3212 Ez nem értem. Honnan tudod, hogy antialkoholista vagyok? :))
Rám van írva? :o
:) -
BenceYCE #3211 Catti, Te is jönnél? Vagy alkohol undorod van minimális mennyiség esetén is? :) -
BenceYCE #3210 #3202
Szombat vagy vasárnap este?
Jövő havi beosztásom nemsokára meglesz. -
BenceYCE #3209 ezzel egyetértek! -
#3208 szerintem a sofőrnek ezen kívül még elég sok feledata lenne egy-egy végállomás alkalmával (aztán további pár nap végén...) -
#3207 az automata is mondja, de senkit nem érdekel
az kéne, hogy a söfőr a végállomáson behúzkodja -
szando #3206 ezen én is annyit röhögök..
én mindig becsukom magam mellett ha leülök és nyitva van... többi meg süljön meg.
amúgy a vezető is bemondhatná, tavaly hallottam hogy mondogatták.. -
Vlala #3205 Autóban is ezt csinálják. Bár ott azért, hogy hallatsszon a tüctücbummbumm. -
#3204 jó
soha nem lesz belőle semmi, de np -
#3203 annyira értelmes a magyar ember
légkondi megy ezerrel, a sok barom meg kihúzkodja az ablakokat, nehogy érjen már valamit -
#3202 jó építgessé, de mikor piázunk? :D -
BenceYCE #3201 kicsit halasszuk pls. elkezdődött a szezon. folytatom az építkezést. nincs szabad percem :( -
Vlala #3200 Az igen, ennyi pénzünk van? :) -
#3199 na mi légyen azzal a piázással? -
gabesz012 #3198 Nem Salgótarjánba veszik őket, hanem Bp-re. Ha minden igaz, nyáron besegítenek metrót pótolni, utána meg majd meglátjuk hova kerülnek, de sztem maradnak Bp-n és újabb vonalat vesznek át Nógrádék a bkv-tól (4 vonalat már át is vettek). -
Vlala #3197 A Nógrádnak előbb buszmegállót kellene építtetnie, a tarjáni végállomáson olyan "szakemberek" dolgoztak (hozzáteszem: agyonreklámozott 360 millió forintos költségvetésből), hogy a kertemet nem ásatnám fel velük... az utak pedig kb. olyanok, hogy a 256-osokat és 260-asokat is szétrázzák, pedig azok még a békebeli időkben lettek összerakva. Többségük még mindig jobban bírja, mint az újabb 4-es sorozat, vagy a Rábák. -
gabesz012 #3196 Hmm. Akkor erre csak ennyit: bkv logika...
Más: a madarak azt csiripelik, hogy lehet újra jönnek ex. hannoveri vilik, meg használt Volvo 7700-asok (a Nógrád szinte teljesen biztos, hogy vesz 10db 7700-ast), meg valami 25 méteres Volvo-ról is keringenek pletykák (elvileg pár héten belül jön próbázni). :)