BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CaviaR
Hogy érted hogy hagyjuk? Te kérdezted és végre valaki válaszolt érthetõen és olyan dolgokat mondott el amibõl tanulni lehet és nem csak a levegõbe beszélt.
Különben meg a topic is errõl szól...

BenceYCE! Köszönjük az infókat, ha bármi eszedbe jut még, oszd meg velünk légyszi! 😊

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

CattiBrie
ezt most hagyjuk

[/spam]™

Te tényleg megvárod a rendõrt? 😄

A rendõrnek kötelessége felvenni az adataidat. A BKV pedig csak a központiból kérheti le.Így derül fény arra, hogy miért pont akkor és pont ott lettél igazoltatva.

Az ítélet után derül ki hogy ki fog kifizetni mindent. Eljárási költség úgy tudom nincs mivel nem kötelességed kiadni a bkv felé semmiféle adatot. A rendõr meg a helyszínen nem adhat ki rólad semmit. Ergo a metró kivételével bárhol találkozol velük akkor leszállsz és köszönöd szépen. Mész a következõvel. De az elsõ írásomban írtam, hogy nem vagy Te olyan lány aki nem adja ki az adatait. Te vagy Jóska István a 32. kerületbõl a seggfej utca 1 bõl. Ennyi. Miért hív rendõrt? Mert szerinte nincs seggfej utca, vagy te nem is vagy férfi? Érted már? Ki õ hogy eldönthesse a dolgot? Belefásultabb ellenõr odaadja a csekket hogy töltsd ki 😄

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

CattiBrie
nategyük fel, hogy hetente 4szer elkapnak, tegyük fel, hogy mostanra már kb 80 büntim van feléjük, ami legyen 80*7000 Ft. Ekkor azért már tesznek valamit, nem?
Most azt ne vegyük, hogy megnyerik. tartsunk ptt, hogy már igazán feketelistán vagyok és "WANTED" körözõs papírt is függesztettek ki az irodájukba vagy hova rólam.... Akkor sem lépnek fel másképeen ellenem, mint a 81dik fizessbe papír? És ha az megérkezésénél is éppen elköltöztem otthonról.. akkor sem fog SEMMI sem történni?

Más
És mi van akkor, ha nem adok igazolványt és kihívja a rendõrt (volt rá példa), majd a rendõr az mondta, hogy ha nem adom ki az adataimat, akkor a BKV fejjelentést tesz és úgy kéri el az adataimat (igaz a rendõr nem írt fel rólam semmit). Viszont ott már a törvény ellen midnnképpen kell fizetnem eljárási vagy milyen költséget - gondolom (bár nem értem, miért nem a BKV, ha õk ugrálnak) 😊

[/spam]™

És elfelejtettem hozzátenni. Az ilyen Zámolyi meg Mohácsi romák meg társaik nagyonis jól tudják, hogy egy üzletbõl csak a 20.000.- HUF-nál olcsóbb terméket emeljük el, ugyanis efölött már ki is jön a rendõrség. Most akkor mi a helyzet a 2xx forintos jeggyel? 😄
Szóval egy szónak is száz a vége. Ma azt lehet megbüntetni aki hagyja magát. Nekem adja a cég az éves bérletet. De ha egyszer ez megszûnik, akkor egészen addig nem fogok jegyet vagy bérletet venni, amíg magyarországról el nem bontják az összes jogi egyetemet és helyükre nem építenek legalább egy igazságegyetemet. Mert ma annak van joga, akinek pénze van. Akinek több pénze van, annak több joga van. Ennyi.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

A BKV-nál központilag tettünk szolgáltatói vizsgát. A Vizsgabiztos hiteles forrásból tudja, hogy a BKV ZRT ezidáig egyetlen egy pert sem nyert meg ami a bliccelést illeti. De mondanám tovább ha esetleg hagyod magad megbüntetni. Kijön a postás és szépen mosolyogsz rá, esetleg adsz neki egy ötszázast és ráíratod az idézésre, hogy: Címzett ismeretlen helyre költözött. És pont. Lezárult az ügy. Ha esetleg zûrzavaros életet élsz és számítassz arra, hogy úton útfélen tárgyalásra kell menned akkor ajánlom figyelmedbe a D.A.S.-t. Jogvédelmi biztosító, és kishalat nem eszi meg a nagyhal...
Értsétek meg. Ma semmilyen eszköz nincs a BKV ZRT kezében amivel érvényesítheti a jogait a bliccelõkkel szemben. Sõt azóta azt is megtudtam, hogy a metró is csak addig magánterület, amíg ki nem nyit. De ha csak egy kicsit is belegondoltok. Azok az eszközök amikkel a bliccelõt a helyszínen lehetne tartani, minden jogsérelmüknél jogtipróbb. Esélye nincs megnyerni 1 pert sem. És a dolog csúnyábbik része hátra van. Olyan rettenetesen sok támadás éri a céget, hogy más se hiányzik neki csak az, hogy belekeveredjen napi 500 bliccelõ jogainag súlyos megsértésébe. Ha gentleman kisstílûtolvajbliccelõ akarsz lenni akkor csak szépen mosolyogsz az ellenõrökre és "Jó napot!" kívánsz majd "Viszontlátásra!". Ha mégis hozzád nyúl ennek ellenére akor marad az "A" verzió.

CattiBrie
És kötelezõ olvasmány is van:

Hogyan bliccelj a buszon címû könyv.
Ami széles körben tárgyalja az egyes közlekedési egységek lehetõségeit, kipróbált és alkalmazott trükkjeit, továbbá kamuzási ötletek kifogyhatatlan tárháza..... 😊))

[/spam]™

ha jol tudom, tenyleg kell egy erkolcsi bizonyitvany, amugy oktatnak valamilyen szinten jogot is az ellenoroknek
Büntetlen elõélet, bizonyítanod kell, hogy sosem blicceltél a buszon. 😊

CattiBrie
Hümm.. Poénból azért azt hiszem elmennék egy ellenõr tanfolyamra...

Van valami "elõfeltétele"? Úgy értem már elõtte aláíratnak egy pappírt, mely szerint utána ellenõrködni fogok náluk?

[/spam]™

CattiBrie
ejnye! mit tettél!? 😊

én évente kb egyszer járok Németo-ba és mindig van bérletem, de még nem tudom, hogy néz ki egy ellenõr 😊

[/spam]™

CattiBrie
de utána ki fog tárgyalásokra járni, stb? én nekem finn gonb nincs, hogy megy egy ilyen..

[/spam]™

I.C.ram
A MÁVtól még mindig nem jött semmi az augusztusi büntetés óta... remélem elfelejtették az egészet, és belátták, hogy pokolra jutnak 😄
I.C.ram
2 héttel ezelött megvágott az ellenõr prágában.

Náluk ugyanolyan jelvénye van az ellenõrnek, mint a rendõröknek, azaz ilyen kis fém jelvény, azonosító, stb. Aztán szépen odavezetett egy táblához, amin minden részletesen levolt írva, hogy bizony jogosan jár el a csávó, aztán megbüntett a szemétje 😄 500 korona 😛 kb 4900 huf 😛
Egy normalis tarsadalomban, normalis gazdasaggal rendelkezo orszagban nem lenne ez kerdes, felmutatna es kesz, mert ugy van rendjen. En ugyan logok mindig, de azert ne vegyuk el az ellenortol a jogat, hogy megnezhesse azt a rohadt berletet.
#2374-es hsz és az abból fakadókra:
Csak úgy megjegyezném, hogy az ellenõrnek semmivel sincs több joga semmiféle tekintetben, mint bármely másik utasnak. Igazolványt kér? Rendben adok, DE(!!!). Elõbb kérném szépen az õ igazolványát amelyben feltehetõen benne van a hologrammos rész és megkérem szépen hogy mutasson egy határozatot vagy igazolványt amely szerint köteles vagyok felmutatni vagy felmutatni és átadni neki bármiféle igazolványt. Nem nincs nálam se bérlet, se jegy. És készséggel állok rendelkezésére, megbüntethet. De amíg nem mutat hitelt érdemlõen magáról egy hatósági igazolványt amely feljogosítja adatfelvételre addig a játékszabály úgy folytatódik, hogy természetesen hajlandó vagyok megadni az adataimat. Parancsoljon:
Kiss Jónásné vagyok a XXVIII. kerületbõl a Nekeresd utca 418-ban lakok. Mi? Nem hiszi hogy ez a nevem? Anyám ezt adta! És ha férfi vagyok akkor mi van? Én átadom az adataimat önszántamból! Büntessen meg. Nem mondhatja, hogy nem adom át! Kitölti a csekket és kész. Mindenki mehet boldogan az útjára! És ha hozzám ér egy újjal is, tudja amit a tanfolyamon a legjobban hangsúlyoztak hogy TILOS, akkor holnap nem lesz állása!!! Mert a kedves édesanyádat is beperelem, hogy megszült!

Ezért kezdenek külföldiekkel és fiatal suhancokkal. Nem tudják a jogaikat. Sajnos ilyen világot élünk hogy ezt meg lehet csinálni. De kérdem én. Ha az állambácsi (mindegy hogy mikori, jobb vagy bal) élni nem hagyja a társadalmat és éhbérért dolgozik hogy még egy nyamvadt bérletet is drágállunk megvenni, akkor miért ne játszhatnám én is azt amit Õk nagyban? 1.5 milliárdot elsikkaszt és 3 hónap múlva a parlamentben vigyorog. Mirõl beszélgetünk?!?!

CattiBrie
errõl jut eszembe, hogy 2006. nov. 18. 19:12-kor kértem az opokat h töröljék a kommentyét...

[/spam]™

Sziaaaa!

CattiBrie
Natessék! 😊)

[/spam]™

Hát sziasztok!

Nem úsztatok meg, mert mától van netem! 😛

CattiBrie
nem ez a megoldás

ettõl függetlenül kérni már én sem fogok soha többé ellenõrt, mert tuti kifogom a seggfejeket
inkább simán elszaladok

[/spam]™

ahha, csak igen ritkan... egyszer egy osztalytarsnommel mentunk a Hatar utnal, en vettem egy jegyet, mivel lattuk, hogy vannak ellenorok, o meg - tudvan, hogy van berlete - nyugodtan kozeledett. Ez kozvetlenul a szalagavatonk utan, november kozepe fele volt. Ellenor megallitott minket, oke, jegy, berlet, diak? Diak megmutatva, a belyeg tenyleg lejart. Mondom semmi gaz, figyu mar, ott van a szalag a kisholgyon, ez csak eleg. Nem. Kertem. Nem. Ezek utan felvilagositottam, hogy egy seggfej, ha keptelen felfogni, hogy az a szalag mit jelent. Megbuntette, ugyhogy ennyit a kerlelesrol. Aki seggfej, azon az se fog segiteni, csak a fejbeveres.
CattiBrie
Tudom, hogy tudod, hogy nem kellett volna kiadnod a kezedbõl, de most már mindegy. 😊
Így utólag már senki nem szépíthet rajta semmit.

Az én történetemet szerintem már párszor leírtam lejjebb, ezért ha nem haragszol nem untatnám a többieket ezzel. 😊
Hint: még olyan május-június körül történt, ha megpróbálnád visszakeresni.

[/spam]™

Max7
Van két lehetõséged illetve lett volna két lehetõséged!
1. eltûröd, hogy így bánjanak veled és közlöd a fõiskoláddal hogy fizessék ki (ki kell fizetniük mert ha patáliát csapsz meg is büntetik õket hogy nem adtak idõben matricát)
2. otthagyot és kérsz egy új diákot azzal az indokkkal hogy elhagytad! viszont akkor is megszívod emrt egy új diák 3e ft!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Atisz
Ilyen nekem is volt...csak MÁV-val. Meg kell mondani hogy még nem adtak matricát ebben a félévben (én az elõzõ félév matricáját áprilisban tetettem fel <#awink>).
Az igazolványodat pedig tényleg nem szabad kiadni a kezedbõl.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

CaviaR
Lehetséges h az bejött volna..
Csak az õ hangja volt megvetõ, és akkor már nem tudtam rimánkodni neki. Ez a megdobnak kõvel, dobj vissza kenyérrel nekem sosem ment. Széltében hosszában kétszer akkora voltam nála, fekete motoros dzseki fekete farmer stb, gondolom ezért támadt nekem mert azt látta h nem vagyok jófiú, pedig nem kerestem a balhét.

Catti! Tudom h nem kellett volna odaadnom, de mindenki odaadná ha úgy hiszi minden rendben van a papírjaival. Most hogy kb 10hónap után lejárt a matricám kicsit hirtelen jött. 😞
Hogy volt az a story amikor rendõrt hívtak? Mi történt?

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

CattiBrie
hát én amikor ilyennel próbálkoztam, eddig egyszer életemben, akkor is az volt a válasz, h rendõrt hívott, és rámbacta a 7k büntit - igen ez ugyanaz az eset volt

[/spam]&#8482;

CattiBrie
télleg nem kellett volna odaadni, tom most már mindegy

másik:
én is azon voltam, hogy úgy sem hívnak rendõrt, de megtették...

[/spam]&#8482;

Fölényes fellépés helyett egy "bocsánat, nem tudtam, hogy már lejárt." Elengedett volna. A kedvesség néha csodákat mûvel.

CaviaR
Ma történt meg velem a következõ.
Annyit tudni kell, h vágom a jogaimat, tudom mit tehetek meg. Ezt igazolandó, valamivel több mint 9 hónapig jártam bérlet nélkül a 2es metróval 17 és 21 óra között. Egyszer nem büntettek meg, mert amikor elkaptak azt mondtam nincs nálam semmi, és ha azt mondták h rendõrt hívnak egyszerûen megvártam, de olyan EGYSZER SEM volt egyébként h valóban hívtak volna rendõrt... Még õk hagytak ott engem, és ez full komoly.

Szóval mentem ma a 4-6-sal és volt diák bérletem is. Lévén h fõiskolás hallgató vagyok, félévente adják a matricát, enyémen rajta is van. Jött az ellenõr kérte megmutattam, kérte fordítsam meg, megfordítottam, majd elkérte. Én nyugodt szívvel odaadtam mert minde renden volt a matricákkal, és ez volt a nagy hiba. Ugyanis a féléves matricám lejárt pár napja, ekkor el akartam venni tõle, de elkapta a kezét, erõszakot meg nem akartam alkalmazni elsõként, mert nemtom akkor mi áll jogában.
Szal egy elég fennhangú vita következett a részemrõl kb 10 percen keresztül, mert nem hagytam magam, viszont a vége mégis az lett h kiállította a csekket, nekem meg be kell mennem felmutatni a bérletem. Tudom nem a világ vége az az út az akácfába meg a 700ft sem, de ez akkor is genyóság, mert még nem kaptuk meg a matricákat fõsulin. És ha egy héten belül nem kapom meg a matricát önhibámon kívül akkor fizessek 7000Ftot??

Mit tehettem volna? Kivegyem a kezébõl? Ha elsétálok azzal nem oldok meg semmit mert a diákom még nála volt. Tudom ott rontottam el h odaadtam, de nem tudtam h sáros a dolog.
Mihez lett volna jogom?

CattiBrie
Változások az éjszakai tömegközlekedésben

http://www.bkv.hu/ejszakai/index.html

éjszakai vonalhálózat

[/spam]&#8482;

Max7
Ha meg ott tartanak akkor tartsanak a rendõr akkor sem adhatja ki az adataidat!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Max7
Ha rongálsz akkor igen! De ha lógsz akkor nem tarthatnak ott!

de igen, mert bûncselekményt követ el a rongáló. ilyen esetben pedig a rendõrök kiérkezéséig ott tarthatnak.

-the invisible-

Max7
A biztonsági õrök a rablótámadások, rongálások megakadályozása maitt vannak! Ha rendet bontasz (rendbontó vagy) kitessékelhetnek, de nem korlátozhatnak pláne nem a szabadságjogodat!

hát észrevettem látodlátod 😛P

-the invisible-

CattiBrie
jó, ha észreveszed a poént 😛

[/spam]&#8482;

ilyen jogok nincsenek lol

-the invisible-

CattiBrie
áruházi, de legyen inkább szórakozóhelyi biztonsági õrökrõl beszélek

[/spam]&#8482;

ledobhatnak a villamosról? o.0
Atisz
A rohamrendõröknek meg "kiemelési jog"-uk, mi? xD

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

mindenkinek joga van törvénysértõ (azt hiszem szabályszegõt is) embert feltartóztatni.
tehát ha lopsz a boltban, az õr feltartóztathat a rendõrök kiérkezéséig, de a csomagodat nem kutathatja át.

-the invisible-

CattiBrie
de biztosági õrnek "emberáthelyezési joga" van - pl az áruházi õrök ugye kitehetik a szûrödet, stb. szal sztem azoknak van feltartóztatási joguk

[/spam]&#8482;

Bocs, ezt nem hagyhattam ki... Elvileg és jogszerint személyi adatokat csak rendõr kérhet Tõled. Biztonsági õr, ellenõr, sofõr (ennyi õrt már, besz@rok...) nem. Ott tartani elvileg nincs joguk, de megjegyezhetik az arcod...

most komolyan

Ököljog...

és mivan akkor ha biztonsági õrõk is vannak? Nekik milyen jogaik vannak?

Max7
Nekem is égett a pofámról a bõr igaz nem én csináltam, de az utasok nem a haveromról susmogtak hanem az ellenörõl, hogy mekkora egy balfasz mert ezzel semmire nem megy 😊 Persze egykét öreglány pampogott, hogy ezek a mai fiatalok és felálított egy begipszelt lábó 20-onéves srácot hogy le szeretne ülni de ez mellékes a lényeg hogy aztán elindult a villamos az ellenör meg leszált a következõnél 😊