6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Mighty
    Ezt el is felejtettem: kisforgalmú vonalak.

Ez miért fontos? Nem tudom mekkora a kapacitásbeli különbség, de úgy ránézésre nem férnek többen a hagyományos, nem csuklós buszokba, mint ezekbe a Volvokba. Avagy máshol keresendő az ok?
  • CattiBrie
    Szia Szomszéd! Én nem találkoztam olyannal. :)
  • Mighty
    Akkor most szomorú vagyok :(
  • gabesz012
    Az csak pótlás volt (lerobbanó buszt helyettesítő busz). Mivel a 30-asból lehet kivenni buszt ilyen céllal, így azon a környéken több vonalon is előfordulhat ilyesmi. :) Én meg 87-esen pont Localo-t fogtam ki, kezdem megkedvelni a típust (de szigorúan csak ilyen kisforgalmú vonalakra valóak, azt mondom a 30-as, piros40-esre nem, nagyon nem (a belső lépcsők miatt)...), és a légkondi egyenesen csúcs ilyen melegben. :P
  • Vlala #3351
    Nógrád Volán rulezol :)))
  • Mighty
    BKV-s bennfentesektől kérdezném, hogy a fekete 20-as vonalán csak ideiglenesen járnak a Nógrád Volán buszai? Ma egy ilyenre szálltam fel 11-kor és jó volna ha maradnának :)
  • maerlyn
    jóaz
  • Tertovan
    http://www.bkv.hu/metro/metro2.html
  • CattiBrie
    Metrópóló buszok vannak, mert felújítják a 2-es metró vonalát.

http://www.bkv.hu/metro/index.html
  • hunbasser
    sziasztok!

azt szeretném megkérdezni,h a 2-es metró meddig jár?ezt úgy értem,h hány óráig.

mert nekem ma el kéne érnem majd a 23:40-es vonatot,és az astoriáról szeretnék majd visszamenni a keletibe.

előre is nagyon szépen köszönöm!

egy láma vidéki -.-
  • CattiBrie
    Újabb busz szakértő! :)
  • gabesz012
    De, ugyanolyanok járnak 30-ason is (Alfa Localo), csak apróbb változtatások vannak a két széria között (duplaszárnyú hátsó ajtó, illetve a középső is lengő, míg a régebbieken az befele nyíló volt, a hátsó kijelző nem ugyanott van, de más különbség nem nagyon van). Ilyenek járnak a Nógrád volán által a 30, 120, 147, 170gy-n. Illetve a Vt-transman által: a 40gy (a 20 buszból 4db Localo), 41, 41gy (csak hétvégén), 87/87A (a 8 buszból 2-3), 250-esen. (és hamarosan a 14, 50, 58, 114, 150-esen is)
  • CattiBrie
    Ööö, akkot szorri, akkor nem tom.. de külsőre ugyanolyanhasonló. :D
    Pl 120 és 170 eseken szinte soha nem utazom, de azért szerintem már felismerném ha nem az új 30as érkezne a megállóba. :)
  • Mighty
    Leellenőriztem. A 170-es és a 120-as egyforma, viszont a 30-as biztos más.
  • maerlyn
    nem, de ezt megismerem :P (asszem)
    nézd meg a hátulján, oda rá van írva a b7r is, meg a localo is
    amúgy tesója a regio, elvileg csak a váltóművük külömbözik, nevéhez hűnen egyiknek rövidek a fokozatai, jól gyorsul, ezért leginkább városi közlekedésre alkalmas, a másiknak hosszabbak, lassabban gyorsul, de nagyobb a végsebessége => helyközi közlekedés
    csítelek, nálunk is járnak otthon, és épp eleget utaztam velük még gimisként
  • CattiBrie
    Te valami hivatásos busz szakértő vagy? .) :)
  • maerlyn
    nem regio, localo
  • maerlyn
    volvo b7r regio, kép alapján
  • BenceYCE
    Transman-os alfák!
  • BenceYCE
    Kék!
  • Mighty
    Már nem emlékszem milyen a 170-es, de azt tudom, hogy a 120-as és 30-as jelzésű Volvok között van különbség. A hátsó ajtó a 30-ason sokkal szélesebb.
  • Max7
    WOW ez valami nagyon új volvo :)
  • CattiBrie
    Nagy és kék! :)

Ilyen:
    170-es busz, de ilyen az új 30-as is.

ték :)
  • Mike at home
    milyen busz jár a 30-as vonalán?
  • CattiBrie
    Hail 30-asosok!
  • Mighty
    Ma délben azzal mentem Róbert K. krt-ig. Nekem elég volt. Nem izzadtam, de nem is fáztam.
  • banok
    30-as buszon a légkondi szart sem ér.
  • CattiBrie
    De hát amúgy sincs semmi köze ahhoz, hogy mi lesz holnap. Lehet, hogy soha többé nem látod. Lényeg, hogy "mára" érvényes azt csóka.
    Szerintem inkább az volt a baj, hogy nem tudott belédkötni, és lehet, hogy inkább csalódott arckifejezése lehetett. :)
  • ChaosTeam
    Nekem egyszer volt, hogy mentem a metrópótló busszal még 1-2 éve, aznap járt le a bérletem... jön az ellenőr, megnézi majd gúnyosan megjegyzi "ez bizony már csak ma érvényes! esetleg kellene venni egy újat nemgondolja?" - Na mondom az, hogy mit gondolok nem rá tartozik... - mondtam neki, hogy "már megvan a következő bérlet, szóval ne aggódjon értem" - ekkor megrántotta a vállát érdekesen lenéző arckifejezéssel továbbált...

Azt mellékesen megjegyzem, hogy adiákomban kb 2 évre visszamenőleg ottvan minden havi bérletem... szóval eléggé szembetűnő volt, hogy nem csak akkor vettem életemben első alkalommal bérletet...
  • CattiBrie
    Vááá, ez tök jó! :)))))))

De ez volt a legjobb:
    "Mondom kurva nagy sor van, én meg kurvára sietek."

Ha ezt élőben meséled, sztem fetrengek a nevetéstől. :))))
  • Match
    Nekem nemrégiben olyan volt, hogy siettem melóba, gondoltam veszek jegyet...
    A jegyautomata elnyelte egy százasomat, több apróm meg nem volt...
    Odamegyek az ellenőrhöz, mondom hogy a rohadt automata elnyelte a pénzem, nincs több apróm, nem tudok jegyet venni. Mondja hogy ott a jegypénztár. Mondom kurva nagy sor van, én meg kurvára sietek. Néz rám, kérdezi hogy "és most tőlem mit vár?".
    Erre én: "Hogy engedjen le a metróhoz"
    Erre ő: "Ja, persze, menjen nyugodtan"

Néztem mint vak a moziba :)

Aztán ebben a hónapban már fizeti a munkahelyem a bérletet, azóta a wc-re is metróval járok :D
  • CattiBrie
    Néha meglep, hogy mennyire emberi ellenőrök is vannak.
    Igazából már ránézésre is kedvesnek tűnt.

[- innen csak azok olvassák, akik nem fizetnek a BKV-nak -]

Buszon.
    - Jegyeket, bérleteket kérek.
    Én:
    - Nincs.
    Az a kedves, segítőkész hozzáállás - komolyan!!!
    - Eseteg x napon belül be tudja mutatni [...]?
    Én:
    - Leszállok, jó?
    - Jó.
    És ennyi. :)
    Néni, mert komolyan mondom ahhoz képest, hogy nő volt, meg ellenőr, iszonyat normális és aranyos. Naszóval előre ment, a többiektől is kérte a jegyeket... Kövi megálló. Figyelhettem volna, hogy leszállnak-e, mert akkor ugye fent tudok maradni. De ez nem igen érdekelt, mert hogy ha már csüngök amúgy is mint majom a gerendán, illetve, ha már nem kezdett el genyózni, legalább télleg tartom szavam, leszállok. És leszálltam, persze ők is, tehát maradhattam volna, de inkább lesétáltam a megérdemelt távot. :)
  • Vlala #3323
    "készülget".
  • CattiBrie
    Hol a buszunk? :)
  • Vlala #3321
    Inkább hagyom a fenébe.
  • BenceYCE
    Hát akkor tessék minkét oldalról linkelni :)
  • Max7
    A férfiak játékszerek :) van 1 botkormány és nem nehéz kezelni :D
  • CattiBrie
    Szeretnek is a férfiak bonyolult technikával bajlódni. .)
  • Max7
    [coruier]Ez már megin más kérdés hogy a férfiak soha nem érti a nőket... bonyolult technika[/off][/courier]
  • CattiBrie
    Nem érted meg, amit mondok. Kit érdekel, hogy honnan van az információ, hogyha SENKINEK nem hiszek???