6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#3355 Ezt el is felejtettem: kisforgalmú vonalak.
Ez miért fontos? Nem tudom mekkora a kapacitásbeli különbség, de úgy ránézésre nem férnek többen a hagyományos, nem csuklós buszokba, mint ezekbe a Volvokba. Avagy máshol keresendő az ok? -
#3354 Szia Szomszéd! Én nem találkoztam olyannal. :) -
#3353 Akkor most szomorú vagyok :( -
gabesz012 #3352 Az csak pótlás volt (lerobbanó buszt helyettesítő busz). Mivel a 30-asból lehet kivenni buszt ilyen céllal, így azon a környéken több vonalon is előfordulhat ilyesmi. :) Én meg 87-esen pont Localo-t fogtam ki, kezdem megkedvelni a típust (de szigorúan csak ilyen kisforgalmú vonalakra valóak, azt mondom a 30-as, piros40-esre nem, nagyon nem (a belső lépcsők miatt)...), és a légkondi egyenesen csúcs ilyen melegben. :P -
Vlala #3351 Nógrád Volán rulezol :))) -
#3350 BKV-s bennfentesektől kérdezném, hogy a fekete 20-as vonalán csak ideiglenesen járnak a Nógrád Volán buszai? Ma egy ilyenre szálltam fel 11-kor és jó volna ha maradnának :) -
#3349 jóaz -
#3348 http://www.bkv.hu/metro/metro2.html
-
#3347 Metrópóló buszok vannak, mert felújítják a 2-es metró vonalát.
http://www.bkv.hu/metro/index.html -
#3346 sziasztok!
azt szeretném megkérdezni,h a 2-es metró meddig jár?ezt úgy értem,h hány óráig.
mert nekem ma el kéne érnem majd a 23:40-es vonatot,és az astoriáról szeretnék majd visszamenni a keletibe.
előre is nagyon szépen köszönöm!
egy láma vidéki -.- -
#3345 Újabb busz szakértő! :)
-
gabesz012 #3344 De, ugyanolyanok járnak 30-ason is (Alfa Localo), csak apróbb változtatások vannak a két széria között (duplaszárnyú hátsó ajtó, illetve a középső is lengő, míg a régebbieken az befele nyíló volt, a hátsó kijelző nem ugyanott van, de más különbség nem nagyon van). Ilyenek járnak a Nógrád volán által a 30, 120, 147, 170gy-n. Illetve a Vt-transman által: a 40gy (a 20 buszból 4db Localo), 41, 41gy (csak hétvégén), 87/87A (a 8 buszból 2-3), 250-esen. (és hamarosan a 14, 50, 58, 114, 150-esen is) -
#3343 Ööö, akkot szorri, akkor nem tom.. de külsőre ugyanolyanhasonló. :D
Pl 120 és 170 eseken szinte soha nem utazom, de azért szerintem már felismerném ha nem az új 30as érkezne a megállóba. :) -
#3342 Leellenőriztem. A 170-es és a 120-as egyforma, viszont a 30-as biztos más. -
#3341 nem, de ezt megismerem :P (asszem)
nézd meg a hátulján, oda rá van írva a b7r is, meg a localo is
amúgy tesója a regio, elvileg csak a váltóművük külömbözik, nevéhez hűnen egyiknek rövidek a fokozatai, jól gyorsul, ezért leginkább városi közlekedésre alkalmas, a másiknak hosszabbak, lassabban gyorsul, de nagyobb a végsebessége => helyközi közlekedés
csítelek, nálunk is járnak otthon, és épp eleget utaztam velük még gimisként -
#3340 Te valami hivatásos busz szakértő vagy? .) :) -
#3339 nem regio, localo -
#3338 volvo b7r regio, kép alapján -
BenceYCE #3337 Transman-os alfák! -
BenceYCE #3336 Kék! -
#3335 Már nem emlékszem milyen a 170-es, de azt tudom, hogy a 120-as és 30-as jelzésű Volvok között van különbség. A hátsó ajtó a 30-ason sokkal szélesebb. -
#3334 WOW ez valami nagyon új volvo :) -
#3333 Nagy és kék! :)
Ilyen:
170-es busz, de ilyen az új 30-as is.
ték :) -
#3332 milyen busz jár a 30-as vonalán? -
#3331 Hail 30-asosok! -
#3330 Ma délben azzal mentem Róbert K. krt-ig. Nekem elég volt. Nem izzadtam, de nem is fáztam. -
#3329 30-as buszon a légkondi szart sem ér. -
#3328 De hát amúgy sincs semmi köze ahhoz, hogy mi lesz holnap. Lehet, hogy soha többé nem látod. Lényeg, hogy "mára" érvényes azt csóka.
Szerintem inkább az volt a baj, hogy nem tudott belédkötni, és lehet, hogy inkább csalódott arckifejezése lehetett. :) -
#3327 Nekem egyszer volt, hogy mentem a metrópótló busszal még 1-2 éve, aznap járt le a bérletem... jön az ellenőr, megnézi majd gúnyosan megjegyzi "ez bizony már csak ma érvényes! esetleg kellene venni egy újat nemgondolja?" - Na mondom az, hogy mit gondolok nem rá tartozik... - mondtam neki, hogy "már megvan a következő bérlet, szóval ne aggódjon értem" - ekkor megrántotta a vállát érdekesen lenéző arckifejezéssel továbbált...
Azt mellékesen megjegyzem, hogy adiákomban kb 2 évre visszamenőleg ottvan minden havi bérletem... szóval eléggé szembetűnő volt, hogy nem csak akkor vettem életemben első alkalommal bérletet... -
#3326 Vááá, ez tök jó! :)))))))
De ez volt a legjobb:
"Mondom kurva nagy sor van, én meg kurvára sietek."
Ha ezt élőben meséled, sztem fetrengek a nevetéstől. :)))) -
#3325 Nekem nemrégiben olyan volt, hogy siettem melóba, gondoltam veszek jegyet...
A jegyautomata elnyelte egy százasomat, több apróm meg nem volt...
Odamegyek az ellenőrhöz, mondom hogy a rohadt automata elnyelte a pénzem, nincs több apróm, nem tudok jegyet venni. Mondja hogy ott a jegypénztár. Mondom kurva nagy sor van, én meg kurvára sietek. Néz rám, kérdezi hogy "és most tőlem mit vár?".
Erre én: "Hogy engedjen le a metróhoz"
Erre ő: "Ja, persze, menjen nyugodtan"
Néztem mint vak a moziba :)
Aztán ebben a hónapban már fizeti a munkahelyem a bérletet, azóta a wc-re is metróval járok :D -
#3324 Néha meglep, hogy mennyire emberi ellenőrök is vannak.
Igazából már ránézésre is kedvesnek tűnt.
[- innen csak azok olvassák, akik nem fizetnek a BKV-nak -]
Buszon.
- Jegyeket, bérleteket kérek.
Én:
- Nincs.
Az a kedves, segítőkész hozzáállás - komolyan!!!
- Eseteg x napon belül be tudja mutatni [...]?
Én:
- Leszállok, jó?
- Jó.
És ennyi. :)
Néni, mert komolyan mondom ahhoz képest, hogy nő volt, meg ellenőr, iszonyat normális és aranyos. Naszóval előre ment, a többiektől is kérte a jegyeket... Kövi megálló. Figyelhettem volna, hogy leszállnak-e, mert akkor ugye fent tudok maradni. De ez nem igen érdekelt, mert hogy ha már csüngök amúgy is mint majom a gerendán, illetve, ha már nem kezdett el genyózni, legalább télleg tartom szavam, leszállok. És leszálltam, persze ők is, tehát maradhattam volna, de inkább lesétáltam a megérdemelt távot. :) -
Vlala #3323 "készülget". -
#3322 Hol a buszunk? :) -
Vlala #3321 Inkább hagyom a fenébe. -
BenceYCE #3320 Hát akkor tessék minkét oldalról linkelni :) -
#3319 A férfiak játékszerek :) van 1 botkormány és nem nehéz kezelni :D -
#3318 Szeretnek is a férfiak bonyolult technikával bajlódni. .) -
#3317 [coruier]Ez már megin más kérdés hogy a férfiak soha nem érti a nőket... bonyolult technika[/off][/courier] -
#3316 Nem érted meg, amit mondok. Kit érdekel, hogy honnan van az információ, hogyha SENKINEK nem hiszek???