6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#3435 egyre több légkondis busz van
az élet pedig csak akkor szar, ha te szarnak érzed -
kisdaru #3434 köszi -
#3433 és a mentő tényleg odaér
volt hozzá szerencsém
az úr a kanyarban lefordult a székről (és nem részeg volt)
a sofőr bejelentette, és a mentő tényleg ott volt 5-6 perc alatt -
Takezó #3432 Egyébként meg igen, itt senki nem él minimálbéren (igaz, én pl. nem keresek az előző példában mondott 100ezret sem;)), de attól még lehetek empatikus az olyanokkal, akik nálam rosszabb helyzetben vannak.
Én nem igazán használok bkv-t, mivel bicóval járok, ha pedig esetleg mégis utaznék, akkor veszek egy szutykos jegyet (ami megintcsak felháborítóan drága, de mindegy).. -
#3431 A bérletigazolványok kiállítási díja 150 Ft. -
#3430 én már adtam kaját
megköszönte, megette -
Takezó #3429 Átlagfizetés, mint 150e/hó, hát nem tudom, hol élsz te: ) Emellett családról beszéltem, nem számítottad bele a gyerekeket, ha átlagos családmodellel számolunk átlagos bérekkel (ami most legyen (részemről nagyvonalúan) 100e forint), akkor elviszi a család összbevételének 10%-át... -
#3428 Épp ez az, hogy soha nem utazik vele és ezért elégedett (tudod empátia=0, "ami engem közvetlenül nem érint azt leszarom" felfogás).
A Ferrari nem tudom hogy jön ide, van más autó is ami jól néz ki (sőt!), nem kötelező azt megvenni. BKV-t államilag támogatják és elvileg tényleg létszükséglet (ha csak nem akarsz autóba ülni és ronatni az amúgyis zsúfolt közúti állapotokon, nem is beszélve a károsanyag kibocsátásról). Az embereket ösztönözni kéne, hogy minél többen használják a metrót, nem elriasztani. Aki bliccel, az nem valószínű hogy csökkentett árnál már nem fog, mert kevés pénzért balek aki ilyesmit kockáztat. Aki meg eddig nem használta a metrót, az meg elgondolkodik hogy hátha az autónál olcsóbban megússza ha ezentúl metróval utazik. -
kisdaru #3427 Nem tudjátok, kell a felnőtt BKV bérlethez valamilyen igazolvány? Mármint arra gondolok, hogy úgy van kiírva, hogy fényképes bérlet X Ft. Csak odaviszem a jegypénztárhoz a fényképem és ők megcsinálják az igazolványt a bérlethez? Az plusz költség vagy azért nem kell fizetni?
Bocs, ha buta kérdések, de még nem volt azelőtt csak diákbérletem, azóta meg jeggyel utazom. -
kisdaru #3426 Szerintem is kellene a buszsáv! -
#3425 Példa. 17 ker.3 útvonalon lehet bejutni a városba.mivel nincsen kötött útvonalú közlekedés /metró, hév stb./ ezért marad a busz.Csúcsidőben menetidő 45 perc azon kivűl 15 perc.Mivel nem jutok be időbe a munkahelyemre a bkvt szidomnem indul időben de gyakorlatilag a város felépítése teszi ezt.Megoldásű: bussz sáv lenne pl. de ezt nem csinálják miért? -
Vlala #3424 Igen, de könnyebb vérre menni az egész rendszerrel, mint kifizetni 230 Ft-ot egy buszjegyért. Persze, mondanom sem kell, hogy emelt díjas sms-re (ne feledjük, LÉTSZÜKSÉGLET!) többet költ az ország nagy része... -
Nyarlathotep #3423 Az egy dolog, de olyan, hogy összefogunk, és úgy jobb lesz... nos, talán 18 évvel ment is volta, de ma már nem! Ez nem csak a BKV-nál van így, és nem is csak MO-ágon. Szerintem nálunk még egész jó a helyzet! -
Vlala #3422 Utakat leginkább senki nem csinál hazánkban. Csinálnak helyette olyat, amely az átadást követő 1-két hétben útnak látszik, utána elkezd repedezni, süllyedni, kátsúsodni... de ez már szervára nem a BKV-topicba tartozik. -
#3421 Szerinted az utakat ki csinálja? Ha rossz az infrastuktúra rossz a társaságnak.. pont ez van most bp-n..gondold végig.. -
Vlala #3420 Szerkesztettem, a második mondat nem Neked ment. Sorry, ha magadra vetted. -
Nyarlathotep #3419 "Egy közlekedési társaságnak össze kell fogni az adott várossal."
Miért kellene? Nem értem! -
Nyarlathotep #3418 -
#3417 Egy közlekedési társaságnak össze kell fogni az adott várossal. Ez tény máshogy nem fog menni.Utak nélkül nem jár a bussz.. -
Vlala #3416 Mondtam, hogy te mondtad? Olvass vissza kicsit.
MarkBlade: Kissé Máris szomszédos a stílusod, mondták már? :) -
Nyarlathotep #3415 Még jó, mert az nem igazán a demokrácia alapja... -
Nyarlathotep #3414 Én mikor mondtam, hogy jó ha valaki bliccel, ember!!!!!!!!!! -
Vlala #3413 Összefogás? Éppen az ellen tiultakoznak... -
#3412 én elhiszem hogy nem direkt de bevalom őszintén nem is érdekel miért csinálják.. Engem csak az érdekel hogy elvigyenek a-ból - b-be a megadott menetidő szerint. Ha ezt nem tudják teljesíteni akkor valami rossz amin változtattni kell.Mivel én fizetek ezért joggal várhatom el hogy kijavitsák a hibát. Nem várom el a japán pontosságot de mikor 1/2 órát kések az már baj.Ez is egy néző pont.. az viszont tény hogy ez nem csak a bkv múlik.Ide közösen kellene a bkv és budapest összefogása.. -
Vlala #3411 Ha az utas bliccel, az jóóó, de jaj a busznak, villamosnak, ha késik. Szép, új, kifordított világ...
-
Nyarlathotep #3410 "Talán, ha kicsit alátámasztanád a mondanivalód: ) mert a másik oldalról ez működik, ha kiszámolod egy átlagos kereset / egy felnőt bkv-bérlet arányát, már láthatod, hogy igenis drága egy havibérlet"
Nézd, hülyeséget beszélsz! Gondolom nem egyedül élsz, és nem is minimálbéren! Feltételezem jó géppel rendelkezel, és megélhetési problémád sincs, ha délután itt irogatsz! Mennyi az átlagfizetés? 150e? Apuka anyukának már összesen 300e/hó. Tényleg drága az a 8eft! Mondom, biztos vagyok benne, hogy ITT senki sem él minimálbéren, egyedül! Ha pedig igen, akkor el kell adni a számítógépet, nem kell internetezni sem! -
Takezó #3409 Te magad magyarázod meg, hogy mi a különbség a BKV-bérlet ára és a Ferrari Modena között a harmadik mondatodban: ) -
Nyarlathotep #3408 Én úgy gondolom, hogy amig nem gépek fogják vezetni a járműveket, ez mindig így lesz! Gondolom te sem vagy tökéletes a munkádban! Félreértés ne essék, nem védem őket, mert engem is marhára idegesít, mikor 10 percig nem jön egy villamos, aztán egymás után 3, de nyilván nem direkt csinálják! -
Vlala #3407 Pontosan erről beszélek! Ha olcsóbb lenne, én is vennék magamnak sok mindent, pl. egy Ferrari Modenát. Hidd el, én is rá lennék szorulva (mint dagadt gyerek a bilire) egy ilyen gépre, mert nekem létszükséglet a sebesség, a csajok is ebben néznek meg, és munkába sem járhat akármivel az ember.
De nem kezdem el szidni a megboldogult Enzo mestert, amiért ilyen drága a gép, pedig megtehetném, hiszen van Ferrari topic az SG-n. -
#3406 Egyetértek veled azonbanazt sem felejsd el hogy a drága jegyek és bérletek ellenére a buszok késnek, ezt lehet fogni az utakra de sokszor van az hogy a bvezető már bent áll csak nem indul.. ezen kívül a mostani metró pótlás is szörnyen sikerült.. ami működött tavaj meg az elött idén kriminális.. és aki megveszi a jegyet nem ezt várja..Külön busz sávok kellenének.. -
Takezó #3405 A modern ember életvitele, a modern város kiépítése olyan, hogy legtöbbünknek nincs lehetősége a tömegközlekedés kikerülésére, így a bkv majdnem annyira "kötelező", mint az adó.
Nyarlathotep: "Sírtok, hogy drágák a jegyek... fenéket drágák!" Talán, ha kicsit alátámasztanád a mondanivalód: ) mert a másik oldalról ez működik, ha kiszámolod egy átlagos kereset / egy felnőt bkv-bérlet arányát, már láthatod, hogy igenis drága egy havibérlet.
-
Nyarlathotep #3404 Ok, akkod van jogod morogni! -
kisdaru #3403 Egyébként meg így is meg veszem, csak sokallom és nem vagyok elégedett fogyasztó. Ennyi! -
kisdaru #3402 Én magamból indultam ki, amikor azt írtam, hogy megvenném, ha olcsóbb lenne. -
Vlala #3401 Ebben az országban csak egy baj van: nem minden működik úgy, ahogy azt Móricka elképzeli... -
Nyarlathotep #3400 Sírtok, hogy drágák a jegyek... fenéket drágák! Remélem, majd ha normálisan megépítik a metrón a kapus rendszert, akkor rendesen kiszürődik ez az iszonyat sok böszme ember!
Ha nem fizeted meg, akkor egyszerüen nincs jogod használni! Senkit nem érdekel, hogy neked el kell jutni az a-ból b pontba, főleg ingyen!
"De arra nem jönnek rá, hogy minél drágább a jegy, annál kevesebben fognak venni belőle. Ha olcsó lenne, szerintem többen vennének és több lenne a bevétele is a BKV-nak."
Ezt mondja minden buta laikus, de ez nem így van! Te még akkor sem vennéd meg, ha fele ennyibe kerülne, ahogy azoksem, akik most sem veszik, mert akkor is kitalálnál valamit, hogy miért nem! -
kisdaru #3399 Arra gondoltam, hogy ha valakinek nincs autója vagy jogosítványa és gyalog messze van, ahova menni szeretne, akkor kénytelen BKV-val menni. A taxi meg szerintem luxus. Egyébként te szoktál BKV-val utazni nap mint nap, hogy ennyire meg vagy vele elégedve? -
Vlala #3398 Összhangban van. Hasonlítsd össze pl. a taxival... Ha tovább folytatjuk, még azt is kifogásolni fogod, hogy kék a busz, pedig Te pirosat szeretnél, ezért nem fogsz fizetni, ha még az utasok kéréseit sem tudjéák teljesíteni... bagatell az egész vita. -
Vlala #3397 Már miért kellene? Ismét az elejénél tartunk, mégegyszer nem írom le, bocs. Olvass vissza, flame off. -
kisdaru #3396 Igen, de a szolgáltatás színvonala álljon összhangba az árral!
Nem úgy van, hogy ha nem vagyok elégedett, akkor nem veszem igénybe, vannak akik kénytelenek igénybe venni.