6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • akyyy
    itt készült ez nemmessze
  • Dzsini
    bal oldalt a Fortepanos képek között azért van korrekt csúcsforgalmas kép is :)
  • Dzsini
    kb. itt van
  • Molnibalage
    Most éjfélkor is nagyobb a forgalom, mint a képen... :)
  • Dzsini
    Ilija Osztyapenko százados :)
  • Freeda Krueger

kiss off,de talán elnézhető
  • Prody
    még szép
  • pedobear
    Beperelte a BKV-t a pofozkodó sofőr
  • Narxis
    Hamis jegyet árul a BKK - vagy hazudnak a munkatársaik
  • Dzsini
    Világbékét lesszíves :)
  • Narxis
    Legyen az egész országban ingyenes a tömegközlekedés és akkor nincs vita. Külföldiektől meg már a határon beszedni a pénzt azt csá. Ennyi, megoldottam ma is egy nagy társadalmi problémát. Ide a következővel. :)
  • CattiBrie
    ne legyen ingyenes, mert egy csomó ember munkanélkül lenne.. de azért a jegyek árából csippentsünk le egy nullát... :)

30 forintos vonaljegy :)
    1000 forintos havi bérlet felnőtteknek

persze tuti lenne, aki így is bliccelne :)
  • Dzsini
    Ahogy a képen is látható nem tolták odébb, hanem az úttal kerülték ki :)

A Totalcar cikknél pedig nem ártott volna neki utánanézni, hogy mekkora közlekedési hálózatoknál próbálták már ki a díjmentesítést (milyen sikerrel - Tallinn 400 ezer fős város - legalább olvasta volna át az általuk is linkelt wikit), hogy milyen hátrányai vannak ennek, milyen többletköltséggel jár: pl. ahol vannak szegényebb emberek, pláne hajléktalanok, ott a járművek szennyeződése és rongálódása a sokszorosára növekszik a fizetős időszaknak, és jelentősen növekszik a járművek zsúfoltsága is... az nem érvelés valami mellett, hogy csak a pozitívumokat írjuk le, azokat is valamelyest félrevezető módon.
    Csak egy apróság: azt írja, hogy megszűnik az ellenőrzés, viszont ha az ingyenes utazás csak a helyieknek járna, azt viszont ellenőrizni kell valahogy, például lakcímkártya felmutatásával, annak elolvasásával (nem látszik messziről rajta, hogy hol laksz), vagy bérletszelvények kiosztásával, azok legyártásával és ellenőrzésével, pótlásával (díjtalanul?), és így tovább.

Amúgy itt a topicban is beszélgettünk már róla néhányszor az elmúlt években.
  • Desiderata #6628
    Legyen ingyenes a BKV! Totalcar
  • Desiderata #6627
    máig nem értem, hogyan tudták arrébb tolni a templomot
  • CattiBrie
    jó kép! köszi :)
  • Freeda Krueger
    Március 15. tér,a Ferenciek tere "mögött"
  • akyyy
    ez a feernciek tere?
  • Freeda Krueger
  • Apocalipto
    Kis idő és az összes vonal elsőajtós lesz, kivéve a nagyobbakat. Majd átszoknak rá szépen az emberek.
  • Dzsini
    Jegy és bérletárak 1946 május és augusztus között
  • dave9004
    az is lassítja a megszokást, amikor matricás buszokkal hátsóajtós felszállásos vonalon is mennek (dél buda-114 és társai sokszor matricások, de ott mindenhol felszállhatsz)
  • Dzsini
    Szegeden szintén elsőajtózás van, ott az esetek elsöprő többségében nem okozott problémát az embereknek hátulról feltölteni a járművet.
  • Thaddeus
    4 évig jártam Budapestről Kecskemétre főiskolára, ott volt szokás minden egyes kurva buszon, hogy csak elől lehet felszállni.
    Az esetek 90%-ban mindenki megállt az első és a középső ajtó között...
    Én nagyon nem szeretném ezt, kajak örültem neki, mikor itthon voltam, hogy bárhova felszállhatok.
  • Narxis
    :DDD
  • Airbus A380
  • pajti
  • Dzsini
    Vagy tényleg viccelt, csak elromlott a szmájligomb a billentyűzetén :)
  • Molnibalage
    Szerintem meg szimplán trollkodtál...
  • Dzsini
    Lassacskán az emberek kezdik megismerni (és megszokni) egyes buszokon az első ajtós felszállást. Naponta utazok ilyen buszon, és egy héten már csak 1-2 alkalommal néznek néhányan vádló tekintettel a nagy csukott ajtóra és a ráragasztott piros matricára.

... vajon mikor kezdik el felismerni azt az utazók, hogy az első ajtós felszállás mellé a hátsó ajtós leszállás illeszkedik, és nem jó móka megállni közvetlenül a vezető mellett, majd tömegesen elindulni a hamarabb kinyitott első ajtó felé?
  • Prody
    Csak vicceltem
  • Dzsini
    Iskolaidőben, amikor a nyári forgalom duplája terheli a vonalakat?

Éjszaka felszedik a síneket, javítják a felsővezeték konzolokat, stb., majd hajnalban gyorsan visszarakják, hogy nappal futhassanak a villamosok?

Amúgy meg ha szarok, akkor miért gond, ha szétszedik egy időre? :)
  • Prody
    Soha....eddig is szarok voltak...ezek utan is azok lesznek.
    Ejszaka! Vagy nem pont nyaron.
  • Dzsini
    Ha megnyílik a négyes földalatti villamos, akkor bőven lesz erre lehetőség: Bocskai - Móricz, Fővám - Kálvin, Rákóczi - Népszínház... attól függ hol van eléggé a felszín közelében, hogy ne kelljen túl sokat lépcsőzni :)

(mókás egyébként a metro4.hu - haladnak a korral: még van Budai Skála (2007-ben bontották le), néhány állomásnév hol így, hol úgy szerepel... )
  • CattiBrie
    Hű.. erre már én is gondoltam.. az Árpád híd és a Forgách között.. baz pont erre. :)
  • Dzsini
    Természetesen iskolaidő alatt, amikor nincsenek itt a turisták :)

(Párizsban is jobban tetszett volna, ha nem augusztus közepén, amikor ott voltam újítanak fel 2-3 metróvonalat, ami miatt bakugrásban kellett közlekedni - az ottani felszíni közlekedés a belvárosban kriminális - érthető módon, az első 2 zónában igazából nincs olyan pont a városban, ahonnan párszát méternél többet kellene sétálni egy metróállomásig)
  • CattiBrie
    Éjszaka. :)
  • Molnibalage
    Nyáron kisebb a forgalom és lehet gyorsan dolgozni. Vagy szerinted mikor kellene felúítani a vonalat...?
  • Prody
    Avagy hogy basszuk el a tomegkozlekedok nyarat! Vegre lenne valami legkondis cucc es senki nem elvezheti a kombinokat.
  • banok