6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • akyyy
    köszönöm a bkvnak(!) hogy nincs egy rohad pénztáros a földalattiba az oktogonig, majd baszik kitenni egy táblát hol a metrópótló megállója, illetve hogy nem visz el a délibe csak a szílkámán térre . de azt is 40 perc alatt....
  • Guidorace20

Begyökösödött BKV, átnevezték a tétényi utat, Bikás parká!
  • Yoda001
    facebookon a BKV-Figyelő oldalán vagy a BKV, esetleg a BKK oldalán kérdezd meg, ott biztosan kapsz választ
  • nyirog
    Még az is érdekelne, hogy a kelenföldi volánbusz végállomás és a 4-es metró kf pályaudvar állomása között a rágyaloglási távolság optimális lesz e, tehát ha matróval megyek a volánhoz akkor nem kell e feleslegesen 100 m-eket gyalogolnom, hanem egyszerűen elérhetem majd mert mondjuk egy lesz a lyukból egy kijárat a felszínre ami pont a volánnál lyukadna ki? :D
  • nyirog
    Szaisztok megint, egy teljesen alap kérdéssel fordulok a topikba, az érdekelne h a 4-es metró kelenföldi végállomásánál a esetleg a buszpályaudvart is átalakítjak e picit, meg az etele teret? vagy csak bevetik majd gyeppel és kész, illetve látványtervet nem tudnátok mutatni róla :) Egyezerűen csak sokat járok arra és mindig mikor bámészkodok akkor ezen töröm a fejem, de neten eddig nem találtam rá rendes épkézláb választ. Illetve még az is érdekelne, h mi lesz amjd a thököly úton menő villamosssal? Mikor megyek busszal akkor a dózsa és thököly kereszteződésen a villamos vágány még tovább megy plusz 20 méterig kb a keleti felé, aztán beton fedi be, eddig meg nem láttam arra utaló jeleket h folytatnák a villamos vágányát Festetics Gyögyri úthoz (legalább is oda lenne logikus, azzal összekötni, de ha jól emlékszem a metró építés előtt eleve úgy volt régen) Előre is köszönöm a válaszokat :).
  • Dzsini
    Az ember egy kicsit utánajár a válasznak, és rögtön jön a szemrehányás :)

(szerintem akkoriban nem olvastam a topicot)

Elindult a lent említett új járatrendszer, a 133E-ken rengeteg tájékoztatót helyeztek el, és szinte minden megállóban áll egy emberke, aki tájékoztatja a buszra várókat, és osztogatja az információs papírokat.
    Azt nem pontosan értem, hogy ezt miért nem kezdték el múlt héten mondjuk a buszokon, de most nagyon igyekeznek mindenkivel megértetni, hogy miről van szó :)
  • CattiBrie
    hű erről kérdésem olyan 2 éve volt itt (és semmi válasz) :)
  • Dzsini
    sokszor nézegettem én is
  • Dzsini
    Eredetileg "aljárat" értelme volt, tehát a teljes járat egy szakaszán közlekedik - mint például a lenti képen a 7 - 7A páros. Nem biztos, hogy ma már minden esetben igaz.

Az E-nél például jelenleg mókás, hogy a 133-as viszonylat Árpád híd - Lehel tér között jár, a 133E pedig Nagytétény - Bosnyák tér között. :)
  • nyirog
    Témától totál eltérő béna és hülye kérdés, de magamtól nem tudtam soha rájönni :D. Adott a busz neve pl 30A - azt nem értem h az "A" az mit takar? E jelzésnél egyértelmű h express, de A-nál nem tudtam rájönni :D
  • Freeda Krueger
    értem

Tényleg jó lessz ez így ,biztos véletlenül csinálták
  • Dzsini
    33-as "alsó végén", Camponán túl. Idáig a 33 és a 33E is a Móricz körtérre ment, a 233E pedig (nekem átszállással elérhető csak) az Astoriáig.
  • Freeda Krueger
    Dehát az eddig is volt nem?Mármint közvetlen járat...
    persze nem tudhatom hol laksz
  • Dzsini
    Átszabják a 7-es és a 33-as járatcsaládot

Nekem nagyon tetszik a változás, közvetlen járatom lesz innen mindkét metróhoz (Ferenciek tere, Astoria)
  • dave9004
    plusz a fincsi gyorspótjegy :D nyami. kaptam ma érte 20 perc késést :)
  • akyyy
    volt olyanból már elég, meg a máv igzalmasabb, biztos tartogat meglepetést ( még fel se száltam de már balhé van vele, kezdve azzal hogy tegnap még nem volt helyjegy ic-re, de az előbb meg már volt, LOL? illetve eddig lehetett venni fehérvárról barcikára jegyet ic nélkül is, gyosjárattal, de most ha venni akark, csa ugy tudok ha átszálok hatvantól kezve füzesabonyon keresztül....

vagy veszem ugy hogy fehérvár-pest, pest-miskolc, miskolc-barcika. ekkor nincs gond, csak kb 500 ft drágább is a jegy....
    az eső miatt gondolom meg lesz jónéhny perc késés :D

na indulás kipróbálni a 4DX-et
  • Dzsini
    Az úgy túl egyszerű :) hol a kaland, a szórakozás?

(ha ma jössz, készülj esőre)
  • akyyy
    szobatársamnak van jegye, ugyhogy megoldva :D
  • Dzsini
    Akkor felszállsz, és amint meglátsz egy ellenőrt odamész hozzá, és vázolod a helyzetet, megpróbálsz venni tőle jegyet.
  • akyyy
    az a baj, nem sétálgathatok mert nem érem el a mozit :D de megnézem hátha van nálam jegy :S

nincs, picsába.
  • Dzsini
    A híddal ellentétesen lesétálsz egy megállónyit akármelyik villamossín mentén (egyenesen és jobbra kanyarodik), azok mentén találsz újságárust, benzinkutat, ilyesmiket.
    Vagy átmész a hídon és a Boráros téren ugyanez.

Közvetlen a hídnál szerintem nem nagyon találsz boltot, az automata pedig ki tudja épp működik-e.
  • akyyy
    gyors kérdés: petőfi hid budai hidfő, leszálok volánról és mennék nyugatiba, tudok ott gyorsba jegyet venni???
  • Freeda Krueger

egy kis multidézés....
  • Freeda Krueger
    Mert az emberek mazochisták?
    viszont ha nem csökken a forgalom akkor mindegy hány évesek a buszok.
  • Pluskast
    Hidd el nem fog jelentős mértékben csökkenni a forgalom.
  • Freeda Krueger
    És az új bussz gyorsabban fog araszolni?Buszsáv sajnos nincs mindenhol,ahol meg van ott gyakran tele taxival,gyorsitóval.
  • Pluskast
    A gépparkot ki lehet cserélni ahogy ez már el is kezdődött. A régi Ikarus buszok el fognak tűnni.
  • Dzsini
    Villamossal - mondjuk az egyest kihúzni Kelenföldig, akár a mostani sínpárt felhasználni arra, hogy felmenjen a SzéllMoszkva térre, és tovább a Bécsi útig, hogy végre körbeérjen.
    A 19-es már most Kelenföld - Batthyány tér között jár, a 61-es és a 18-as a Móriczról megy föl kb. negyedóra alatt - egy kis átszervezéssel lehetne közvetlen járat is Kelenföldről, a Budaörsi úton már most is párhuzamosan megy a villamos és a vasút.
  • Molnibalage
    Kelenföldről hogy a péklapátba jutsz el gyorsan Észak-Budára...? A 4-es metrót a hajadra kentheted, ekkor is...
  • Molnibalage
    Rossze helyen....? Egy metró végállomásnál meg egy köpésre a nagykörúti villamostól...? Bp. belvárosban levő pályaudvaraiért a legtöbb város ölni tudna, mi meg elpazorljuk a bennül levő lehetőséget. Na ez a hungarikum és nem a szürke marha. Marha amúgy is van sajon éppen elég odafent...
  • Molnibalage
    Kb. Dunaharaszti és Soroksár között is kb. 1 km-es mező van. Legyen park és Dh is Bp. Szigetszentmiklós meg Csepelnél ér össze az üdülőövezetnél. Stb.
  • BenceYCE
    Először kedvenc milliárdosunk szeretett volna a déli tetejére plázát...
  • Dzsini
    Kelenföldtől a Déliig úgyis csak 1 pár sín vezet be, nagyon szűk az a keresztmetszet ott (mókás, mikor lerohad rajta egy szerelvény), és az alagút miatt nem is nagyon lehetne kiszélesíteni. Kelenföldtől kifele pedig most duplázzák meg a síneket.

A Déli innen nézve valóban feleslegessé válhat, ha a kelenföldi építkezés kész van, és aktívan működik a négyes metró.
  • BenceYCE
    Érdekességképpen, anno tervezték a Kelenföldi pu és a Nyugati pu föld és Duna alatti összekötését is. Ez legutóbb akkor vált kérdésessé újra, amikor eldöntötték, h a Délit megszüntetik, helyét eladják jó pénzért, plázát csinálnak oda. A dolog nem hülyeség, ugyanis új hidat a vonatoknak nem lehet csinálni, a Déli meg amúgy is rossz helyen van. A SzKálmán térrel nem fogják tudni össze kötni, a dél Budáról érkezők meg úgy is a Kelenföldinél leszállnak, a 4-es metróval meg elérik a centrumot. A Kelenföldi pu és a Déli pu közé villamosvonalat terveztek.
  • BenceYCE
    Tényleg, végül is mennyivel szarabb lesz a Rákóczi út a 7-es vonalcsalád által odapöfékelt kipufogógázok nélkül :)
  • BenceYCE
    ... és ma pont úgy megbánnák mint anno a többiek. BÖrs sem véletlenül nem csatlakozott a fővároshoz. Ugyanis akkor az önko által beszedett pénzek a nagy közösbe mentek volna, akkor még Demszkiék zsebébe. Jól is tették. Inkább megvették farzsebből a bejárást biztosító kékbuszt. A lent felsorolt kerületek is pont azért nem fejlődtek tovább, mert azt hitték, h majd attól jobb lesz ha becsatlakoznak, közben meg csak lenyúlta a főváros a lóvét.
  • zsgaby
    ..sokan próbálták már megállítani az urbanizációt, de ezidáig senkinek se sikerült.
  • Dzsini
    Tehát ma Solymárt, Mogyoródot, Fótot, Budaörsöt, Törökbálintot, stb. ugyanúgy hozzá lehetne csapni, és akkor lenne 32 kerület és 2,5 millió lakos :)
    (és az adott kerületi lakosok idegrohamot kapnának seperc alatt :D )

A közlekedés meg ugyanolyan lenne, mint most néhány külső kerületben :P
  • Molnibalage
    BP mérete a '60-as évek óta kb. ugyanaz, csak a struktúra más. Egyébként meg mesterségesen lett felduzzasztva, hogy elmondhassuk, hogy "hogyan fejlődik" az ország. Bp. egyes részei kifejezetten falusiasak voltak még a '60-as években is. Pesterzsébet, Csepel külső részein, az utcák elrendezésén látszik, hogy azok faluk voltak, csak a fővároshoz csapták őket.
  • zsgaby
    Viszont a növekedést 50-100 éves távlatokban érdemes nézni. Nem emlékszem hogy ált. vagy középiskolai földrajz tananyag (volt az én időmben) Buda és Pest ill. Budapest fejlődése, ahol a lakó, kereskedelmi, és ipari övezetek, gyűrűs elhelyezkedését és egymásra épülését tanultuk. Ezért is alakultak ki a körgyűrűk. Ma a Hungária krt. az a fő közlekedési útvonal ami 100-150 éve a körút volt. Akkor a csarnokba jártak az emberek bevásárolni ma a város széli hipermarketekbe. És igen lassan de biztosan az agglomeráció is a város része lesz. Így történt a múltban is. Vesd össze a középkori várfalat a mai városhatárral.