6964

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Sith
    Az autó árán kivül nem hiszem hogy sokkal drágább lenne az autó mint a bérlet... nekem pld egy bérlet ára csaknem egy tele tank benzin és ezzel elgurolok 500km-ert ha kicsit ésszel használom az autot akkor elég jó pár hétre, igaz kicsit kivételes helyzetben vagyok mert a "dugós" időszakot elkerülöm igy kb 50percel vagyok bent hamarabb mint ha buszoznék troliznék
    ép most jöttem haza a balatonról
    oda vissza legyen 300km ez 6,5l fogyasztással (benzin legyen mondjuk 280Ft) az 5460
    4 en elférünk az autóban kényelmesen még akkor is ha csak egy vacak swift
    nah most 4db teljes áru jegy Siófokra 7080Ft 2. osztályon!
    Sajnos elég nevetségesnek tartom azt hogy miközben arról lenne szó hogy tömegközlekedjünk egyáltalán nem éri meg a tömegközlekedés :(
  • BIZ0906
    Bár a BöKöVö-t én se komálom de legalább nem igazoltatnak és ha pijálok nem büntetnek ezrekkel és nem veszik el a jogsit na nem mintha lenne még...vagy már az is tervben van úgy hallottam már mint az igazoltatást na az baszna be én rendőrnek talán hajlandó leszek megállni de egy ellenőrnek? pfff
  • BIZ0906
    pontosan
  • BIZ0906
    Mennyiért is vetted a kocsit?
  • Mighty
    Ja, az autó meg csak úgy beröppent a garázsba, mi?

A Greenpeace feliratú logot, illő volna levenni ilyen gondolkodásmóddal...
  • Atisz #3472
    *feledkezett (gyorsírás vs. helyesírás - 1:0)
  • Atisz #3471
    Én meg azon nevetek hogy most majd a grippen-vásárlást akarják megvizsgálni, de a combino-bizniszról milyen szépen elfeletkezett mindenki...
  • Sanyix
    Hameg nem lenne ennyire szar a bkv, lehet kevesebben bliccelnének :D
  • NeoMaN
    Háát, én éppen ezért járok kocsival.
    Nemtom mennyi a bérlet vagy akármi, de a kocsi havi 15ezer. Klímával.
    45perc-1 óra helyett 20-30 perc az út. Kényelmesebb is jóval.
    Inkább 30perc a dugóban klímával zenével egyedül, mint 10 perc a buszon, tömve /bár ha dugó van akkor a busz is bedugul :D /.
  • moralosan
    Talán tegnapelőtt volt a tévékettőn egy beszélgetés a tényekben, talán BKV szóvivő volt, nem tudom.

A kérdés az volt, hogy miért van olyan meleg a kombinnyókon, és miért nem lehet beszerelni valami szellőzést [nem értek ehhez :)].

BKV válasza: Az utasok 30%-a bliccel, és ha nem lenne ennyi bliccelő jobb lenne a szellőzés.

• BenceYCE
    Az egyik rádióban hallottam, hogy reform lesz és behajtás. Gondolom ezért a nagy érdeklődés! :D
  • BenceYCE
    hmm... lemaradtam vmiről?
  • kisdaru
    Na letelt a munkaidő, megyek haza, BKV-vel. Majd megírom az élményeimet. Biztosan lesznek!!!:-)
  • joebacsi
    városban azért egy autó jóval drágább (és ha gyorsabb is, nem sokkal), mint a bkv :)
  • CattiBrie
    Lehet, nem egyedi speciális tulajdonságommal képes vagyok nem venni levegőt (nem szagolni a levegőt) annyi ideig, míg elmegy mellettem. Ha viszont még így is megérzem... :)
  • Mike
    mi ez az íráskényszer? :) máskor napokig pang a topik
  • CattiBrie
    lol
    igen, és előtte tanfolyamot végeznek :))
  • kisdaru
    Nem szükséges szagolgatni, szerintem akkor is érzi az ember, amikor nem akarja. Pláne ebben a melegben.
  • CattiBrie
    Ráadásul ha jól tudom a bkv valami utasszabályzatában benne van a tilos kéregetni mellett, hogy csak tisztán lehet használatba venni a járgányt (igaz, nem szoktam szagolgatni egyiket sem). :)
  • kisdaru
    Jaj, bocsi, nem volt kedvem elolvasni az összes hozzászólást, ezért lehet, hogy mondtam olyat, amit már más is mondott előzőleg.
  • joebacsi
    pesten az ilyen kéregető csövesek szinte kivétel nélkül "futtatva" vannak...szépen fel vannak osztva a területek, a "stricik" pedig lenyúlják tőlük a lóvé nagy részét...vagy szerinted a "marketingszövegeket" maguktól találják ki? :)
  • Freedom88
    újraéletesztés nem elsősegélynyújtó tevékenység
  • joebacsi
    Jah, ismerem őket. A lábnélkülit a családja futtatja, a cigánykurva meg gondolom a gyerek után járó segély mellé akar összevakarni egy kis kiegészítőt, ezért köpte ki magából...

gondolom mindkettő érvényes bérlettel szokott utazgatni
  • CattiBrie
    (66 új üzenet)

Hogy ti mennyit tudok írni.
    Nade majdnem midenn betűt elolvastam. :)

#3386: Ez nem feltételn igaz, de biztos, hogy sok esetben így van.
    Asszem volt ilyen eset, amire a csövi csak bámult, hogy hogyhogy nem pénzt kap.

kisdaru: szerintem szinte midneki véleménye megtalálható a háttrébb lévő kommentekben. :)

#3390: Ha annyira tunkolós a baleset, akkor azt már tömegkatasztróvának hívják. :)

#3400: Szerintem sem venném meg olcsóbban sem. :)

#3405: Azt, hogy drága nem dárga viszonyíthatjuk a fizetésekhez, legyen minimálbér és a szolgáltatás minőségéhez. Csak úgy mondom.

#3407: Autóval azért szeretek járni, mert akkor jól megnézhetem a szomszéd autóban ülő pasit és rámosolyoghatok. :))

#3430: Tök jó! :)

"egyre több légkondis busz van"
    Tegnap mondta be a rádió, hogy a bkv-s buszok 15%-ában van légkondi. (Gondolom nem csak tippelte.) :)
  • Vlala #3453
    Igen, és inkább bliccelnek a benzinnel. Pl. amikro nem látja őket a rendőr, leállítják a motort :-)
  • Takezó
    Sajnos épp ezaz, hogy az ilyen BKV, illetve MÁV-árak mellett az emberek a környezetszennyezőbb autós közlekedésre kényszerülnek...
  • Vlala #3451
    Annyi is sok, ha ingyen is utazhatsz...
  • Mike
    aki szerint a BKV drága járjon melózni egy hónapig kocsival, aztán vesse össze a kettőt időben, költségben és kényelemben
  • Mike
    régen is blicceltek az emberek amikor 1 ft volt a metró
  • Vlala #3448
    Például. Kíváncsi vagyok, a tegnapi vihart hogy csinálta a BKV...
  • Mike
    vagy korábban kéne elindulni
  • Vlala #3446
    Metrónál oké, de busznál hogy képzelsz el egy beléptetőrendszert? Ennél már a viperás, igazoltató ellenőr isjobb megoldás...
  • Atisz #3445
    Ez így van.
  • kisdaru
    Szerintem elég kellemetlen tud lenni, ha elkap az ellenőr és nincs nálad jegy, szerintem ciki helyzet, bár gondolom, nem mindenkinek az. Nekem igen.
  • Atisz #3443
    Ezért kellene már rég a beléptetőrendszeren dolgozni és nem drasztikus áremelésekkel leszoktatni az embereket a villamosról (persze kérdés hogy ha ez drasztikus, akkor a 250%-os vasúti bérlet áremelés micsoda...)
  • Vlala #3442
    A nagy lótuszt. Aki most bliccel, annak a félárú jegy is sok lenne, annak is a fele kellene, különben is, balek fog jegyet venni, ha ingyen is utazhat... mit koickáztat? Azt, hogy visszafelesel az ellenőrnek, és otthagyja? Aztán leírja az SG-n, hogy milyen nagyfiú volt?
  • kisdaru
    Volt egy olyan esetem, amikor vettem egy bácsitól BKV jegyet a Moszkva-téren, aki ott üldögélt a bejáratnál és jegyet árult, kilyukasztottam és lementem a metró aluljáróba és amikor megnézte az ellenőr, akkor azt mondta, hogy ez a jegy már érvényesítve volt, csak le van róla dörzsölve a szám. Megbüntetett a rohadék, hiába mondtam neki, hogy ott fent vettem egy bácsikától kb. 2 perce, nem volt hajlandó feljönni velem és megkérdezni, erre felmentem a jegypénztárhoz panaszt tenni. Ott azt mondták, hogy ez a jegy nem volt érvényesítve, csak a gumi nyoma látszik rajta (gondolom befőttes gumi, amivel össze lett kötve a köteg), mondtam, hogy csináljanak valamit, de nem érdekelte őket az eset. Azóta is rühellem a BKV-t.
  • Mighty
    Nem tudom, de szerintem a mentők anyagi helyzete nem engedi meg, hogy csak úgy szabadon furikázzanak a városban, hogy egy esetleges balesethez hamarabb odaérjenek.
  • Mike
    hát nem éppen
    merre lax te?
  • Mike
    mihez képest drága?