6964

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Nyarlathotep
    Mondjuk, mert eltereli a figyelmét?
  • kisdaru
    De miért tilos?
  • CattiBrie
    :))))

Nekem 30-ason volt ilyen, de írtam már a topikba. :)

Amúgy ha jól tévedek ez tilos nekik. :(
  • kisdaru
    Hallottátok már a 17-es villamoson azt a jó fej villamosvezetőt, aki nem csak egyszerűen bemondja a megállók nevét unottan, mint a többi, hanem mindig hozzátesz mást is, pl. ..és most döcögünk tovább a macskaköves úton, amíg el nem érjük a Kolosi teret... vagy valami ilyesmi. Szerintem jópofa!
  • Mike
    BKV és a Múzeumok éjszakája
  • Vlala #3512
    Aki "gyöki-köcsi ellenőr, kapja be a BKV" szinten van, ahhoz csak leereszkedni lehet...
  • CattiBrie
    Boldog Szülinapot! :)
  • CattiBrie
    omg, annyit nem adnék érte! :P
  • Match
    sorry, nem tárgyalok olyanokkal akik courier betűtípussal írnak :D

[from degec]
  • Max7
    [courier]Éves? :D 50ft-ról indul a licit én 51-et adok érte :)[/coruier]
  • Match
    Cool!

Nem kell valakinek eladó bérlet? :)
  • CattiBrie
    Hímnős... és szaporodnak..
  • Match
    Ezzel a "nektek"-el annyira beskatujázod az embereket...

A bliccelők neme egységesen férfi vagy nő?
  • Mighty
    Ereztem en, hogy nektek volnanak terveitek
  • Match
    "A terveket nem a blicceloktol varom. Vagy kezdodjon a lista azzal, hogy fizetek a szolgaltatasert."

Picsába :D
  • Mighty
    Ennyi penzbol, ennyi korrupcio mellett ennyit tudnak nyujtani. Lehet felvazolni a terveket, ami alapjan jobb lesz a szolgaltatas minosege, jobban fognak vezetni a soforok, kevesebb lesz a csoves, bliccelo, tisztabbak/kenyelmesebbek a jarmuvek, es az ellenorok egy csapasra londiner stilust vesznek fel.

A terveket nem a blicceloktol varom. Vagy kezdodjon a lista azzal, hogy fizetek a szolgaltatasert.
  • fucKingusz
    Robog robog robog a volán buuuusz
  • Takezó
    Nem megmondod a véleményed a stílusáról, hanem mintegy leereszkedve beszélsz hozzá;)

#3499: mert más kapitalista országokban nem támogatja ám az állam a tömegközlekedést, mi? Németországban pl. nincs állami kézben a vasút, és Angliában sincsen közös pénz a városi tömegközlekedésben?
  • Nyarlathotep
    Nem tartozik bele 1989 óta!
  • Vlala #3498
    Miben más? Háta mögött kibeszélni egy embert mennyivel jobb, mint megmondani neki a véleményemet a stílusáról?
  • Takezó
    Nekem meglehetősen kevés problémám van velük - azon a tényen kívül, hogy ha költik a pénzüket-pénzünket (igen, az enyémet is, mert szoktam jegyet venni, illetve fizetek adót;)), akkor a lehető legszarabb járművet veszik meg a felhozatalból.

A másik pedig, hogy más az, ha úgy beszélnek az ellenőrökről, ahogy, és más, ha ti beszéltek itt az iszonyat magas lóról: )
  • Vlala #3496
    Kakából várat? Azért, hogy még jobban érezzék magukat a potyázók? Ha rajtam múlna, fapadok lennének a buszon. Aki így áll a BKV-hez, mint a topicban sokan, arra kár a párnázott ülést pazarolni...

A lekezelő stílust egyébként nem "ez az oldal" indította el. Olvass vissza kicsit, az ellenőr egytől egyig "köcsi" éls "gyökér", a buszsofőr "béna", "marha", és a buszon, villamosson, metrón kizárólag "büdös csövesek" és "romák" utaznak. El kellene már gondolkozni azon, hogy ilyen körülmények között, mégis, mi lenne BKV nélkül.
  • Takezó
    A két nagy érvelő jóbarát, Nyarlatothep és Vlala, miért érzitek annyira okosnak magatokat, hogy lekezelően beszéljetek mindenkivel
    ?
    Igen, a viszonylagos jólét biztosítása az állam (és így a városvezetés) feladata, és ebbe beletartozik egy jól működő közlekedési társaság üzemeltetése is.
  • Vlala #3494
    Csak azért kérdeztem rá, hogy tudod-e pontosan, mennyi a BKV bevétele és kiadásai. Nemcsak az üzemanyag-költségről beszélek, a kopó alkatrészek, gumiabroncsok (egy normál buszt talán havonta kell újragumizni) alkalmazottak fizetése, stb. A bevétel pedig a bliccesek miatt nincs arányban ezzel, persze aki potyázik, az a leghangosabb, amikor az utazás színvonalával kapcsolatban állást kell foglalni...

Ahogy Nyarlathotep fogalmazott, van egy jó módszer az ingyenes, színvonalas utazásra.
  • Prank
    akkor magyarázd meg okoska, hogy kié...
    ne csak a kötekedéseidet böfögd be a topikba
  • Nyarlathotep
    Ebből te azt olvasod ki, hogy a tömegközlekedés normális biztosítása a város feladata? Te jó isten!!!!!!!!
  • Prank
    "A helyi önkormányzati feladat- és hatáskörök fővárosi és a kerületi önkormányzatok közötti megosztása
    10. § (1) A fővárosi önkormányzat számára törvény kötelező feladat- és hatásköröket állapíthat meg.
    e) a főútvonalak és a tömegközlekedés által igénybevett útvonalak, a fővárosi önkormányzat rendeletében kiemelt területek, közcélú zöldterületek fejlesztése és fenntartása;
    g) gondoskodás a fővárosi tömegközlekedési feladatok ellátásáról;"

ennyit rólad
  • Nyarlathotep
    Nem a város feladata, te nagyon el vagy tévedve!
  • Prank
    kicsit fárasztó ez a hozzászólás...
    én pl nem fogok 40 km-t gyalogolni oda-vissza pláne ebben a melegben...
    a tömegközlekedés normális biztosítása a város feladata, mert szükség van rá és mert fizetünk érte...
  • Nyarlathotep
    Erre van egy remek megoldás! Járjál gyalog!
  • kisdaru
    helyesen: hozzászólás
  • kisdaru
    Gondolom nem tudod mennyibe kerül, mert szerintem te nem utaztál még sosem BKV-vel, a hozászólásaidból ítélve, szerintem ha utaztál volna, akkor nem ez lenne ez a véleményed.
  • Vlala #3485
    Mennyi pénzért is pontosan?
  • BIZ0906
    Ennyi pénzért talán a BKV nyalja ki a seggünket a kényelemmel ne egy 50 éves buszon keljen utazni mert ujítják a 2-es metrot. Szégyen ez az egést BP közlekedés!
  • Vlala #3483
    Ehhez előbb az kellene, hogy az utasok rendesen fizessék a jegy árát.
    Bliccelőknek lótusz a segélyükbe, ássanak maguknak lyukat. :)
  • Prank
    már rég a hatodik metróvonalat kéne építenünk...
  • Vlala #3481
    A BKV vett Gripeneket? Jó gyors, és a dugó sem lassítja, de elég kevés utast tud szálítani. Akkkor már inkább airbus, ezt egy Z betű felfestésével el lehet adni busznak...
  • BIZ0906
    Hát ebben is van valami.
    Itt tart ez a kórupt ország.
    De "el lehet menni Magyarországrol, itt lehet bennünket hagyni kéremszépen, tessék lehet menni"
  • Sith
    Igen szoktam sőt még biciklizni is :)
  • Nyarlathotep
    Gyalogolj!!!!!!!!!!!