6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#3515 :))))
Nekem 30-ason volt ilyen, de írtam már a topikba. :)
Amúgy ha jól tévedek ez tilos nekik. :( -
kisdaru #3514 Hallottátok már a 17-es villamoson azt a jó fej villamosvezetőt, aki nem csak egyszerűen bemondja a megállók nevét unottan, mint a többi, hanem mindig hozzátesz mást is, pl. ..és most döcögünk tovább a macskaköves úton, amíg el nem érjük a Kolosi teret... vagy valami ilyesmi. Szerintem jópofa! -
#3513 BKV és a Múzeumok éjszakája -
Vlala #3512 Aki "gyöki-köcsi ellenőr, kapja be a BKV" szinten van, ahhoz csak leereszkedni lehet... -
#3511 Boldog Szülinapot! :) -
#3510 omg, annyit nem adnék érte! :P -
#3509 sorry, nem tárgyalok olyanokkal akik courier betűtípussal írnak :D
[from degec] -
#3508 [courier]Éves? :D 50ft-ról indul a licit én 51-et adok érte :)[/coruier] -
#3507 Cool!
Nem kell valakinek eladó bérlet? :) -
#3506 Hímnős... és szaporodnak.. -
#3505 Ezzel a "nektek"-el annyira beskatujázod az embereket...
A bliccelők neme egységesen férfi vagy nő? -
#3504 Ereztem en, hogy nektek volnanak terveitek -
#3503 "A terveket nem a blicceloktol varom. Vagy kezdodjon a lista azzal, hogy fizetek a szolgaltatasert."
Picsába :D -
#3502 Ennyi penzbol, ennyi korrupcio mellett ennyit tudnak nyujtani. Lehet felvazolni a terveket, ami alapjan jobb lesz a szolgaltatas minosege, jobban fognak vezetni a soforok, kevesebb lesz a csoves, bliccelo, tisztabbak/kenyelmesebbek a jarmuvek, es az ellenorok egy csapasra londiner stilust vesznek fel.
A terveket nem a blicceloktol varom. Vagy kezdodjon a lista azzal, hogy fizetek a szolgaltatasert. -
fucKingusz #3501 Robog robog robog a volán buuuusz -
Takezó #3500 Nem megmondod a véleményed a stílusáról, hanem mintegy leereszkedve beszélsz hozzá;)
#3499: mert más kapitalista országokban nem támogatja ám az állam a tömegközlekedést, mi? Németországban pl. nincs állami kézben a vasút, és Angliában sincsen közös pénz a városi tömegközlekedésben? -
Nyarlathotep #3499 Nem tartozik bele 1989 óta! -
Vlala #3498 Miben más? Háta mögött kibeszélni egy embert mennyivel jobb, mint megmondani neki a véleményemet a stílusáról? -
Takezó #3497 Nekem meglehetősen kevés problémám van velük - azon a tényen kívül, hogy ha költik a pénzüket-pénzünket (igen, az enyémet is, mert szoktam jegyet venni, illetve fizetek adót;)), akkor a lehető legszarabb járművet veszik meg a felhozatalból.
A másik pedig, hogy más az, ha úgy beszélnek az ellenőrökről, ahogy, és más, ha ti beszéltek itt az iszonyat magas lóról: ) -
Vlala #3496 Kakából várat? Azért, hogy még jobban érezzék magukat a potyázók? Ha rajtam múlna, fapadok lennének a buszon. Aki így áll a BKV-hez, mint a topicban sokan, arra kár a párnázott ülést pazarolni...
A lekezelő stílust egyébként nem "ez az oldal" indította el. Olvass vissza kicsit, az ellenőr egytől egyig "köcsi" éls "gyökér", a buszsofőr "béna", "marha", és a buszon, villamosson, metrón kizárólag "büdös csövesek" és "romák" utaznak. El kellene már gondolkozni azon, hogy ilyen körülmények között, mégis, mi lenne BKV nélkül. -
Takezó #3495 A két nagy érvelő jóbarát, Nyarlatothep és Vlala, miért érzitek annyira okosnak magatokat, hogy lekezelően beszéljetek mindenkivel
?
Igen, a viszonylagos jólét biztosítása az állam (és így a városvezetés) feladata, és ebbe beletartozik egy jól működő közlekedési társaság üzemeltetése is. -
Vlala #3494 Csak azért kérdeztem rá, hogy tudod-e pontosan, mennyi a BKV bevétele és kiadásai. Nemcsak az üzemanyag-költségről beszélek, a kopó alkatrészek, gumiabroncsok (egy normál buszt talán havonta kell újragumizni) alkalmazottak fizetése, stb. A bevétel pedig a bliccesek miatt nincs arányban ezzel, persze aki potyázik, az a leghangosabb, amikor az utazás színvonalával kapcsolatban állást kell foglalni...
Ahogy Nyarlathotep fogalmazott, van egy jó módszer az ingyenes, színvonalas utazásra.
-
Prank #3493 akkor magyarázd meg okoska, hogy kié...
ne csak a kötekedéseidet böfögd be a topikba -
Nyarlathotep #3492 Ebből te azt olvasod ki, hogy a tömegközlekedés normális biztosítása a város feladata? Te jó isten!!!!!!!! -
Prank #3491 "A helyi önkormányzati feladat- és hatáskörök fővárosi és a kerületi önkormányzatok közötti megosztása
10. § (1) A fővárosi önkormányzat számára törvény kötelező feladat- és hatásköröket állapíthat meg.
e) a főútvonalak és a tömegközlekedés által igénybevett útvonalak, a fővárosi önkormányzat rendeletében kiemelt területek, közcélú zöldterületek fejlesztése és fenntartása;
g) gondoskodás a fővárosi tömegközlekedési feladatok ellátásáról;"
ennyit rólad -
Nyarlathotep #3490 Nem a város feladata, te nagyon el vagy tévedve! -
Prank #3489 kicsit fárasztó ez a hozzászólás...
én pl nem fogok 40 km-t gyalogolni oda-vissza pláne ebben a melegben...
a tömegközlekedés normális biztosítása a város feladata, mert szükség van rá és mert fizetünk érte... -
Nyarlathotep #3488 Erre van egy remek megoldás! Járjál gyalog! -
kisdaru #3487 helyesen: hozzászólás -
kisdaru #3486 Gondolom nem tudod mennyibe kerül, mert szerintem te nem utaztál még sosem BKV-vel, a hozászólásaidból ítélve, szerintem ha utaztál volna, akkor nem ez lenne ez a véleményed. -
Vlala #3485 Mennyi pénzért is pontosan? -
BIZ0906 #3484 Ennyi pénzért talán a BKV nyalja ki a seggünket a kényelemmel ne egy 50 éves buszon keljen utazni mert ujítják a 2-es metrot. Szégyen ez az egést BP közlekedés! -
Vlala #3483 Ehhez előbb az kellene, hogy az utasok rendesen fizessék a jegy árát.
Bliccelőknek lótusz a segélyükbe, ássanak maguknak lyukat. :) -
Prank #3482 már rég a hatodik metróvonalat kéne építenünk... -
Vlala #3481 A BKV vett Gripeneket? Jó gyors, és a dugó sem lassítja, de elég kevés utast tud szálítani. Akkkor már inkább airbus, ezt egy Z betű felfestésével el lehet adni busznak... -
BIZ0906 #3480 Hát ebben is van valami.
Itt tart ez a kórupt ország.
De "el lehet menni Magyarországrol, itt lehet bennünket hagyni kéremszépen, tessék lehet menni" -
Sith #3479 Igen szoktam sőt még biciklizni is :) -
Nyarlathotep #3478 Gyalogolj!!!!!!!!!!! -
Sith #3477 Az autó árán kivül nem hiszem hogy sokkal drágább lenne az autó mint a bérlet... nekem pld egy bérlet ára csaknem egy tele tank benzin és ezzel elgurolok 500km-ert ha kicsit ésszel használom az autot akkor elég jó pár hétre, igaz kicsit kivételes helyzetben vagyok mert a "dugós" időszakot elkerülöm igy kb 50percel vagyok bent hamarabb mint ha buszoznék troliznék
ép most jöttem haza a balatonról
oda vissza legyen 300km ez 6,5l fogyasztással (benzin legyen mondjuk 280Ft) az 5460
4 en elférünk az autóban kényelmesen még akkor is ha csak egy vacak swift
nah most 4db teljes áru jegy Siófokra 7080Ft 2. osztályon!
Sajnos elég nevetségesnek tartom azt hogy miközben arról lenne szó hogy tömegközlekedjünk egyáltalán nem éri meg a tömegközlekedés :(
-
BIZ0906 #3476 Bár a BöKöVö-t én se komálom de legalább nem igazoltatnak és ha pijálok nem büntetnek ezrekkel és nem veszik el a jogsit na nem mintha lenne még...vagy már az is tervben van úgy hallottam már mint az igazoltatást na az baszna be én rendőrnek talán hajlandó leszek megállni de egy ellenőrnek? pfff