6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • 0Fritz0
    "Buszsávban pedig tilos biciklizni, ha csak nem jelzi azt külön tábla...
    A buszsávba kerékpárosokat engedő táblával még csak KRESZ-könyvekben találkoztunk."

Nincsenek táblák kitéve, ez világos.
    Tehát aki biciklivel ráhajt a buszsávra, az a mostani jogszabályok szerint nem tartja be a kreszt, mert a „ha csak nem jelzi azt külön tábla” nem jelenti azt, hogy kötelező lenne akár egyetlen ilyen táblát is kitenni az utakra.
    Aki meg ennek ellenére "nincs elég bicikliút!" felkiáltással a buszok közé veti magát, az ne csodálkozzon már, hogyha kivasalják.
    Az teljesen igaz, hogy kevés a kijelölt út, de szvsz nem a finoman szólva is „igen veszélyes közegben” való közlekedés a megoldás.
    Bár aki mindenáron tekerni akar, az úgyis bevállalja.
    Ennyi erővel akár a gyalogosok is panaszkodhatnánk, hogy nem hagyják őket az úttesten bóklászni, holott ők aztán igazán szépen gondoltak arra a k**va buszra. :)
  • Vlala #3594
    ...vagy amíg egy bringás állon nem pattintja őket.
    Tudod, egy autó rendszámát nagyon könnyű elolvasni, megjegyezni, és a sport / hobbibicajosok nem a gyenge fizikumukról híresek...

[/off]
  • Mighty
    "Apám egyik drága ismerőse pont amikor ott voltam mesélte, hogy neki az a hobbija, hogy minél közelebb menjen el a bicajosok mellett...gyerekkorom óta ismertem az embert, de úgy elküldtem a kurva anyjába, hogy csak nézett."

Helyesen tetted. Ezeknek csak addig nagy a szája, meg hencegnek a "tetteikkel", amíg meg nem ölnek egy bringást.
  • Match
    Ilyen idióták vannak mindenhol. Buszsofőr, kamionos, autós, motoros között is. Régen nagyon sokat bicajoztam, főleg főutakon (ugyebár miskolcon a bicikliút egy ismeretlen fogalom) és rengetegszer volt olyan, hogy úgy húztak el mellettem, hogy a légáramlat csoda hogy nem vitt be a másik autó elé...
    Aztán akár melyik tapló mondhatja, hogy nem volt szabályos ahogy mentem, mert:
    1. szabályos volt szinte mindig. Főúton is úgy mentem, hogy a külső záróvonalon, illetve ha volt hely, akkor azon kívül.
    2. Ha még szabálytalan is lett volna, nem az a megoldás hogy a halálba kerget. Ilyen erővel, ha ő egyszer nem tartja be a követési távolságot, akkor helyben lőjjék agyon.

Apám egyik drága ismerőse pont amikor ott voltam mesélte, hogy neki az a hobbija, hogy minél közelebb menjen el a bicajosok mellett...gyerekkorom óta ismertem az embert, de úgy elküldtem a kurva anyjába, hogy csak nézett.

Ez van...bizonyos dolgok, bizonyos embereknél csökkentik az intelligenciát, legyen az bmw, kamion, aranylánc, akkora bicepsz mint a derekam, busz, jogsi, akármi.
  • Vlala #3591
    Pontosan, így ezen a napon ingyen lehet államot alapítani, de az ingyenes utazásra nem jogosít fel...
  • nyamiag #3590
    btw egy jeggyel annyit utazol amennyit akarsz
  • nyamiag #3589
    I. István király szentté avatásának évfordulója, Szent István király ünnepe, az Új Kenyér ünnepe :c
  • Max7
    Gyerek napon is ingyenes volt az utazás igaz ott csak a 18 éven aluliak voltak érintettek :(

De ha jól emlékszem tavaly is ingyenes volt aznap az utazás!
  • Mighty
    Bennem körülbel szépen elkezdett felfelé mászni a pumpa. Nem vagyok bringás, de ez nekem is betenne.

"Nem akarok miattad a börtönbe kerülni, üvöltötte, miközben megfogta a nyakamat."

Belekergeti a bringást egy lehetetlen helyzetbe, majd neki áll feljebb, miközben testi sértést kezd el megvalósítani...

Ezeknek tényleg akkor kezd el kattogni az agyuk, mikor a bringást kiterítve látják az aszfalton? Hoppá, talán mégsem ez volt a jó megoldás...
  • Mike
    szerintem ez annyira nem derűs
  • PíszLávJuniti
    Elképzeltem a helyzetet, és derűs perceket szerzett az írás.
  • Mike
    a cikk azt írja, törvénysértést látnak. mióta törvény/kresz sértés az útpadka mellett, az úttesten kerékpározni? szerintem semennyire
    ellenben a másikat szándékosan veszélyeztetni, nagy tömegü járművel melette centizgetve elszáguldani (volt ilyenben részem nekem is, sőt olyanban is, hogy elterelt útvonalon, ahol fekvőrendőr is van, a busz mégis vadállat módjára közlekedik a kertek alatt, és egy kanyarban úgy rámhúzta a tetü a járgányát, hogy ha nem dobom magam félre elnyom, pedig szemből jöttem - és ha netán autóval jövök, akkor én hova megyek, a kertbe?) szal én nem értem ezeket az embereket
  • Mike
    index - busz vs. kerékpár

miért jó a buszsofőrnek ha halálra gázol egy kerékpáros? eseményezés után aznap már nem kell dolgozni? vagy ennyire jó a letöltendő?
  • Atisz #3582
    Őőő...államalapítás ünnepe, rendezvények, tűzijáték...esetleg?
  • Mighty
    Ha nem lenne ingyenes, és sokat utazgatnál aznap, vegyél napijegyet.
  • akyyy
    de max írta hogy 20án ingyen van:\ de ha nem se baj, mert akkor csak a belváros martad gyalog:D
  • Vlala #3579
    Miért is indokolná valami?
  • Atisz #3578
    Ő csak egy ilyen napról beszélt (ráadásul aug. 20 tényleg nem akármilyen ünnep, szóval még indokolt is lenne). Persze figyelembe véve a BKV állapotát, Demszkáj herceget és szeretett Kóka doktorunkat ezt (mármint az 1 nap ingyen közelekedést és az ebből fakadó bevétel-kiesést) semmi sem indokolja.
  • Vlala #3577
    Ha ingyenes vinyó lenne, akkor máris rendelnék egy 300 gigásat. :)
  • Nyarlathotep
    Ingyenes utazás, olcso szállás... ember, hol élsz te?
  • akyyy
    nah ha valóban ingyen lenne busz vinyó vagy bármi az k...jó lenne:D
    látogatnék mindent sorba, csak nem lenne elegendő az az 1 nap:D

most valami szállást kéne keressni:\ csak igy nehéz hogy semmi ismerős, mert ha lenne már rég mentem volna:D

nem tud valaki valami nagyon olcsó kis szállást?:D egyetemezők albérletre ami éppen üres vagfy csak 1 ember van ott:D
  • Max7
    Hanem hogy beton utat láss :D Bocs ezt nem tudtam kihagyni!

Máv nem szokott ilyen akciót csinálni de a BKV-nál az a szokás hogy 20.-án ingyenes az utazás mindenkinek!
  • akyyy
    de nekem nem a tüzijáték a lényeg... :)
  • Nyarlathotep
    Szerintem nem lesz semmi. Nézd a tv-ből, úgyis vihar lesz...
  • akyyy
    nem tudja valaki 20-án van e valami kedvezmény a bkvban? meg vonatban, bár az már máv:) de hátha valaki tudja:S fel akarunk menni pestre 20án, oszt akkor már menénk kora reggel és szétnéznéknk:)
  • CattiBrie
    Bnőm ült, rá jött a fagy. De én álltam, engem nem ért (ez ugye azért részben jó).
  • banok
    némelyiken semmit sem ér a légkondi pedig hallod, hogy megy de egy nagy szar. :/ 30-ason már én is megjártam. :(
  • Atisz #3568
    Lehet hogy nem is volt légkondi és jól átvert titeket! :)
  • CattiBrie
    Juteszembe, ma a 30ason Keltinél indulás előtt a vezető néni bemondta h legyünk szívesek becsukni az ablakokat, mert bekapcsolja a lékkondit. (Ennek ellenére igen melegem volt, majd megfőttem. :S)
  • CattiBrie
    Hát ez megint nem bkv, ellenben máv. :)

link
  • CattiBrie
    Egynek jó, de nem pótolja a rajzolt buszt. .)
  • maerlyn
    lehet, hogy amúgy ellenőr :D
  • Vlala #3563
    Pedig őt nem is kergették az ellenőrök. (tudom, hülye vicc :) )
  • CattiBrie
    lol!
    köszi :)

"Tizenegy perc huszonhárom másodperc alatt futotta végig a Guinness-rekord kísérletre felállított 40 Combinót a leggyorsabb versenyző, Bíró Gábor, a BKV Előre SE csapatának tagja szombat hajnalban a Nagykörúton."
  • 0Fritz0
    Futi
  • CattiBrie
    Ez mi ez?
  • akyyy
    látom nagy volt az érdeklődés:D
  • Prank

forrás: index.hu
  • akyyy
    valaki látta a rekortkisérletet? nem csinált képeket? engem érdekelt volna:(
  • CattiBrie
    bkv fika blog :D

http://bkvfigyelo.blog.hu/