6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#3595 "Buszsávban pedig tilos biciklizni, ha csak nem jelzi azt külön tábla...
A buszsávba kerékpárosokat engedő táblával még csak KRESZ-könyvekben találkoztunk."
Nincsenek táblák kitéve, ez világos.
Tehát aki biciklivel ráhajt a buszsávra, az a mostani jogszabályok szerint nem tartja be a kreszt, mert a „ha csak nem jelzi azt külön tábla” nem jelenti azt, hogy kötelező lenne akár egyetlen ilyen táblát is kitenni az utakra.
Aki meg ennek ellenére "nincs elég bicikliút!" felkiáltással a buszok közé veti magát, az ne csodálkozzon már, hogyha kivasalják.
Az teljesen igaz, hogy kevés a kijelölt út, de szvsz nem a finoman szólva is „igen veszélyes közegben” való közlekedés a megoldás.
Bár aki mindenáron tekerni akar, az úgyis bevállalja.
Ennyi erővel akár a gyalogosok is panaszkodhatnánk, hogy nem hagyják őket az úttesten bóklászni, holott ők aztán igazán szépen gondoltak arra a k**va buszra. :) -
Vlala #3594 ...vagy amíg egy bringás állon nem pattintja őket.
Tudod, egy autó rendszámát nagyon könnyű elolvasni, megjegyezni, és a sport / hobbibicajosok nem a gyenge fizikumukról híresek...
[/off] -
#3593 "Apám egyik drága ismerőse pont amikor ott voltam mesélte, hogy neki az a hobbija, hogy minél közelebb menjen el a bicajosok mellett...gyerekkorom óta ismertem az embert, de úgy elküldtem a kurva anyjába, hogy csak nézett."
Helyesen tetted. Ezeknek csak addig nagy a szája, meg hencegnek a "tetteikkel", amíg meg nem ölnek egy bringást. -
#3592 Ilyen idióták vannak mindenhol. Buszsofőr, kamionos, autós, motoros között is. Régen nagyon sokat bicajoztam, főleg főutakon (ugyebár miskolcon a bicikliút egy ismeretlen fogalom) és rengetegszer volt olyan, hogy úgy húztak el mellettem, hogy a légáramlat csoda hogy nem vitt be a másik autó elé...
Aztán akár melyik tapló mondhatja, hogy nem volt szabályos ahogy mentem, mert:
1. szabályos volt szinte mindig. Főúton is úgy mentem, hogy a külső záróvonalon, illetve ha volt hely, akkor azon kívül.
2. Ha még szabálytalan is lett volna, nem az a megoldás hogy a halálba kerget. Ilyen erővel, ha ő egyszer nem tartja be a követési távolságot, akkor helyben lőjjék agyon.
Apám egyik drága ismerőse pont amikor ott voltam mesélte, hogy neki az a hobbija, hogy minél közelebb menjen el a bicajosok mellett...gyerekkorom óta ismertem az embert, de úgy elküldtem a kurva anyjába, hogy csak nézett.
Ez van...bizonyos dolgok, bizonyos embereknél csökkentik az intelligenciát, legyen az bmw, kamion, aranylánc, akkora bicepsz mint a derekam, busz, jogsi, akármi. -
Vlala #3591 Pontosan, így ezen a napon ingyen lehet államot alapítani, de az ingyenes utazásra nem jogosít fel... -
#3590 btw egy jeggyel annyit utazol amennyit akarsz -
#3589 I. István király szentté avatásának évfordulója, Szent István király ünnepe, az Új Kenyér ünnepe :c -
#3588 Gyerek napon is ingyenes volt az utazás igaz ott csak a 18 éven aluliak voltak érintettek :(
De ha jól emlékszem tavaly is ingyenes volt aznap az utazás! -
#3587 Bennem körülbel szépen elkezdett felfelé mászni a pumpa. Nem vagyok bringás, de ez nekem is betenne.
"Nem akarok miattad a börtönbe kerülni, üvöltötte, miközben megfogta a nyakamat."
Belekergeti a bringást egy lehetetlen helyzetbe, majd neki áll feljebb, miközben testi sértést kezd el megvalósítani...
Ezeknek tényleg akkor kezd el kattogni az agyuk, mikor a bringást kiterítve látják az aszfalton? Hoppá, talán mégsem ez volt a jó megoldás... -
#3586 szerintem ez annyira nem derűs -
#3585 Elképzeltem a helyzetet, és derűs perceket szerzett az írás. -
#3584 a cikk azt írja, törvénysértést látnak. mióta törvény/kresz sértés az útpadka mellett, az úttesten kerékpározni? szerintem semennyire
ellenben a másikat szándékosan veszélyeztetni, nagy tömegü járművel melette centizgetve elszáguldani (volt ilyenben részem nekem is, sőt olyanban is, hogy elterelt útvonalon, ahol fekvőrendőr is van, a busz mégis vadállat módjára közlekedik a kertek alatt, és egy kanyarban úgy rámhúzta a tetü a járgányát, hogy ha nem dobom magam félre elnyom, pedig szemből jöttem - és ha netán autóval jövök, akkor én hova megyek, a kertbe?) szal én nem értem ezeket az embereket -
#3583 index - busz vs. kerékpár
miért jó a buszsofőrnek ha halálra gázol egy kerékpáros? eseményezés után aznap már nem kell dolgozni? vagy ennyire jó a letöltendő? -
#3582 Őőő...államalapítás ünnepe, rendezvények, tűzijáték...esetleg? -
#3581 Ha nem lenne ingyenes, és sokat utazgatnál aznap, vegyél napijegyet. -
#3580 de max írta hogy 20án ingyen van:\ de ha nem se baj, mert akkor csak a belváros martad gyalog:D -
Vlala #3579 Miért is indokolná valami? -
#3578 Ő csak egy ilyen napról beszélt (ráadásul aug. 20 tényleg nem akármilyen ünnep, szóval még indokolt is lenne). Persze figyelembe véve a BKV állapotát, Demszkáj herceget és szeretett Kóka doktorunkat ezt (mármint az 1 nap ingyen közelekedést és az ebből fakadó bevétel-kiesést) semmi sem indokolja. -
Vlala #3577 Ha ingyenes vinyó lenne, akkor máris rendelnék egy 300 gigásat. :) -
Nyarlathotep #3576 Ingyenes utazás, olcso szállás... ember, hol élsz te? -
#3575 nah ha valóban ingyen lenne busz vinyó vagy bármi az k...jó lenne:D
látogatnék mindent sorba, csak nem lenne elegendő az az 1 nap:D
most valami szállást kéne keressni:\ csak igy nehéz hogy semmi ismerős, mert ha lenne már rég mentem volna:D
nem tud valaki valami nagyon olcsó kis szállást?:D egyetemezők albérletre ami éppen üres vagfy csak 1 ember van ott:D
-
#3574 Hanem hogy beton utat láss :D Bocs ezt nem tudtam kihagyni!
Máv nem szokott ilyen akciót csinálni de a BKV-nál az a szokás hogy 20.-án ingyenes az utazás mindenkinek! -
#3573 de nekem nem a tüzijáték a lényeg... :) -
Nyarlathotep #3572 Szerintem nem lesz semmi. Nézd a tv-ből, úgyis vihar lesz... -
#3571 nem tudja valaki 20-án van e valami kedvezmény a bkvban? meg vonatban, bár az már máv:) de hátha valaki tudja:S fel akarunk menni pestre 20án, oszt akkor már menénk kora reggel és szétnéznéknk:) -
#3570 Bnőm ült, rá jött a fagy. De én álltam, engem nem ért (ez ugye azért részben jó). -
#3569 némelyiken semmit sem ér a légkondi pedig hallod, hogy megy de egy nagy szar. :/ 30-ason már én is megjártam. :( -
#3568 Lehet hogy nem is volt légkondi és jól átvert titeket! :) -
#3567 Juteszembe, ma a 30ason Keltinél indulás előtt a vezető néni bemondta h legyünk szívesek becsukni az ablakokat, mert bekapcsolja a lékkondit. (Ennek ellenére igen melegem volt, majd megfőttem. :S) -
#3566 Hát ez megint nem bkv, ellenben máv. :)
link -
#3565 Egynek jó, de nem pótolja a rajzolt buszt. .) -
#3564 lehet, hogy amúgy ellenőr :D -
Vlala #3563 Pedig őt nem is kergették az ellenőrök. (tudom, hülye vicc :) ) -
#3562 lol!
köszi :)
"Tizenegy perc huszonhárom másodperc alatt futotta végig a Guinness-rekord kísérletre felállított 40 Combinót a leggyorsabb versenyző, Bíró Gábor, a BKV Előre SE csapatának tagja szombat hajnalban a Nagykörúton." -
#3561 Futi -
#3560 Ez mi ez? -
#3559 látom nagy volt az érdeklődés:D -
Prank #3558
forrás: index.hu -
#3557 valaki látta a rekortkisérletet? nem csinált képeket? engem érdekelt volna:( -
#3556 bkv fika blog :D
http://bkvfigyelo.blog.hu/