BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csak 2szer! de az elsõ az már lassan el is évül 😊
alá kell írnod, az a baj. mondjuk akkor nemtom mi van ha nem írom alá 😄

-the invisible-

egyébként tényleg, mi van akkor, ha nem irod alá a büntetésre a neved? Erre ugye nem kötelezhetnek. De akkor elvileg így egy bkv ellenõr bárkinek a nevét cimét felirhatja, nem? (Pl. a házban lakó hangoskodó szomszédot). Hogy bizonyítja be a bkv a biroságon, hogy valóban õ akkor és ott tartozkodott, bérlet nélkül?

A parkolási birságnál legalább készül fénykép, itt meg ugye nem.

jó az 15ezernek is.

"7500 Ft késedelmi díjat köteles fizetni - 7500 Ft pótdíjon felül -, aki tartozását 30 napon belül nem egyenlíti ki."
http://www.bkv.hu/jegyek/potdij.html

Nomeg aztirtad hogy 7szer kaptak el, szóval az már 105ezer. Ennyiért simán megéri nekik néhány formalevelet megirni, csak a neveket irják át.

Az intrum justitia akkorát bukott a múltkor a tévében, mint Rottenbiller. Utólag kiderült, hogy nem sok joguk van érvényesíteni a követelést, mert nincsenek felruházva bírói jogkörrel, amely alapján el tudnák dönteni, hogy jogos-e az adott követelés. Pereket indíthatnak ugyan, de enyhén szólva groteszk, hogy bárki bárkit beperelhet a másik költségére... Akkor a parkolásról volt szó, van, aki tíz éve rendezte a tartozását, és mégis követelnek...

7500 forintnak elég sokáig kell kamatoznia hogy megérjen perelni szerintem 😊 de akkor pereljenek nyugodtan, nyerni nem fognak azt biztosítom 😛

-the invisible-

fognak. Az lesz, mint a parkolóbirságoknál: simán eladják a követelést féláron egy behajtócégnek (pl. intrum justitia), az pedig perek sorozatát fogja indítani. A kamat a jegybanki alapkamat duplája (azaz most 14%), ami már elég jelentõs, szóval hidd el, sok pénzt akarnak majd rajtad bevasalni.

"Ha lent az aluljáróban csövi/hajléktalan/kéregetõ.. stb. van, akkor fent nincsenek ellenõrök."

Nem igaz. Pont ezen gondolkodtam nyugatinál. Felmutattam anyám mult havi bérletszelvényét bejövetelkor (rá se néznek sose, lényeg hogy határozottan menj és villants fel valamit), és lenn a mozgolépcsõ alján meg egy koldus kéregetett. Vajon õt hogy engedték be? 😊

Igen, a biztonságiak kaptak 2 napos képzést, ezáltal ellenõrizhetik a jegyeket, de nem pótdíjazhatnak. Egyébként a BKV több száz uj ellenõrt vesz fel, no meg azt olvastam, hogy az uj vezérigazgató 10% os leépítést tervez (ezer embert rugnak ki 13 ezerbõl), ennek 20%a szellemi, 10%a fizikai dolgozó lesz.

Atisz
Erre most mit mondjak? Másfél hónapja minden nap ott állnak az általam látogatott metrólejárók bejáratánál és változó intenzitással skubizzák a jegyeket/bérleteket...
Az õrös sztoriról eddig nincs tapasztalatom (bár a múltkor az egyikük eléggé hozzá nem értõen nézte a bérletemet, õ lehet hogy közülük való volt).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

CattiBrie
Gondoltam, hogy majd más is ezt fogja tenni és így tudunk egymásnak segíteni - bár eddig sjanos semmi aktivitás nincsen. :S
Amúgy meg miért ne mûködhetne? 😊

Forró drót, a Keletinél lefelé ellenõrök.. 😊

Monnyuk a topik nem csak errõl szól. 😊

De akkor mesélek mást. 😊))

Ma reggelre abban a megállóban, ahol fel szoktam szállni valami nagy tunkolós történhetett, mert a kõfalból hiányzott egy igen nagy darab illetve a buszmegállórábla csak feküdt a járdán..
Kérdés: ilyen esetben kötelezõ megállnia a busznak? 😊))
Úgy értem, ha nincsen tábla. 😊)

[/spam]™

Atisz
Csak napjában többször is tudósítassz a fejleményekrõl, ellenõrök felbukkanásairól, stb. Csak ezért írtam...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

CattiBrie
BKV topikban?

[/spam]™

Atisz
Ne haragudj Catti, de nem vagy te egy kicsit BKV (azon belül is ellenõr) fetisiszta? <#vigyor3>

CattiBrie
Az imént télleg kifelé elelnõriztek. Szeritem még korán van.

Szerintem valahogy úgy van, hogy reggeli és esti csúcsidõben csak befelé ellenõriznek sok helyen, a közbeesõ idõben (vagy estei, csúcsidõ után) villamosokra szállnak, vagy ha melegük van, akkor kifelé is ellenõriznek. 😊

Amúgy érdekes volt, hogy most elõbb kifelé ellenõrizve csak ellenõröket láttam, s nem biztonsági õröket.

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Tegnap reggel beszállok a metróba hát nem két ellenõr is beszáll? 😊
Mondjuk ebben nincs semmi, mert utazni szálltak be. Csak vicces. 😊)

[/spam]&#8482;

Adsz rá egy mosolyt, egy csipetnyi udvariasság, utána kenyérre lehet kenni. Nem kell egybõl támadni...

Max7
Igazad van elnézést kérek hisz hölgyek is járnak ide, de képzeld el azt a tipikus pápaszemest nem a szimpla szemüvegest hanem 6 karika van a szemüvegében beléd köt, megmutatod neki rázumol de vagy 10x-esen már a szemüvegéhez surolta, és belémköt 😄 Már attól féltem, hogy a diákomba köt bele mert 6 éves koromból megmaradt fénykép van rajta 😄 ami már bõven 1 évtizedes 😄 Még egyszer sorry a hölgyektõl![/coruier]

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

CattiBrie
"rázooomol" 😄DD

de azért nem kéne ilyen csúnyán beszélned :S

Mellesleg szerintem ne felidegesítsd magad az ilyenen, hanem inkább nevess egy jót.
Tartsd magad a postfix-edhez. .)

[/spam]&#8482;

Max7
3x elõvettem ba baszom a nénikéjüket eggyik se nézte meg negyedjére nem is vettem elõ ritig megállítotott a pápaszemes és még rázooomol baszam meg és beleköt hogy irjam rá a diákigazolvány számom, hozzáteszem megmutattam neki 2 évre visszamenõleg hogy soha nem irom rá lustaságból még neki volt nagy pofája hogy örüljek hogy visszamenõleg nem büntet meg persze amikor emglöktem és elindultama z nem tetszett neki de a biztonságis meg se mozdult 😊

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

CattiBrie
Ma is megcsekkoltam elõbb.. télleg a biztonsági õrök vannak "beöltözve".
Szerintetek õk ki lettek képezve ellenõrnek?
Avagy mégis mennyire füllik a foguk az ellenõrösködéshez?

Értem úgy, hogy ha felmutatok neki egy 2 éve kilyukaszott jegyet... szerintem baromira nem fgoja érdekelni h az évényese vagy sem. Látszatra csekkolta, kész, mehet. 😊

Vagy teljes mértékben összejátszanak az ellenõrökkel és a pluszban beszedett pénzen osztoznak, illetve a sajátjuk lehet.
Errõl viszont az jut eszembe, mert ugye most csak a metróról beszélek, hogy itt NINCS pénzbírság. Van jegy, mehet, nincs jegy, nem mehet. Nincs miért bûntetni.

Esetleg ha megemelték az õrök fizetését. Bár ettõl még miért lenne arra motivált, hogy rendesen csekkolja a jegyeket?

Hümm... hümm.. 😊

[/spam]&#8482;

maerlyn
tõlem nem meglepõ 😉

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

nyamiag
délután 5kor?

azt köszi 😊

\"It\'s gonna be legen... wait for it... dary!\"

CattiBrie
tudtam 😊

[/spam]&#8482;

maerlyn
részeg voltam... 😊
olyankor el kéne tiltani a nettõl

Catti
te nem olvasod (látod) a lényeget? 😄

maerlyn
hidegen hagynak a biztonsági õrök, az sem érhet hozzád, ha kaller akkor pláne

CattiBrie
lehet, hogy én is.. ma nagyon megnéztem egy ellenõrnek látszó biztonsági õrt 😄

[/spam]&#8482;

Mattboy
Én már láttam is...
Az örsön..

Meg kell tanulnunk vágyakozni azután, ami a miénk! Battlefield Nick: MattboyHUN

CattiBrie
Úha.. errõl még nem hallottam.

[/spam]&#8482;

Mattboy
A legújabb okosság az, hogy nem vesznek fel embereket, hanem a biztonsági õrök is kaptak karszalagot...
Nem tom mi lesz még...
Majd költséghatékonyság jogcímen egy hónap múlva a csöves fogja kérni a jegyedet!

Fuck

Létezik olyan város ahol nem kell tartanod az ellenõröktõl mégis tökéletes a közlekedés? 😊
MOMENT CITY
ja akkor levánszorognak alulra 😄

-the invisible-

CattiBrie
Na mi a pálya? 😊
Van valami változás amióta olyan sokkal több ellenõr van? 😊

Amúgy meddig vannak az ilyen 'metrólejáratoknál-lefelé-ellenõrzünk' ellenõrtípusok? Tegnap 19h után már nem voltak. 😊
Szóval 18 vagy 19-ig vannak? 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
nya, most volt megint békávés hírek a rádión

◘ eddig valami több milliárd plusz bevételük van e pár hét alatt (nem értem, miért nem "elég")
◘ és h annyira bevált a móccer, hogy nem 50, hanem 100 újabb alkalmazottat akarnak felvenni
◘ illetve bõvítik a jegyvásárlást, terveik szerint mobilon és neten is lehet majd jegyet venni

[/spam]&#8482;

CattiBrie
biztos aznap lógtál a melóból/suliból 😊)

[/spam]&#8482;

[HUN]FaTaL
én sosem láttam még õket

http://goo.gl/gd6Zi5

banok
vagyis ez azt jelenti, hogy lefelé nincs ellenõrzés. 😊

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

CattiBrie
Azt hiszem ez egy jó tipp, de cáfoljatok meg ha tapasztaltátok másképpen:

Ha lent az aluljáróban csövi/hajléktalan/kéregetõ.. stb. van, akkor fent nincsenek ellenõrök.

Avagy volt már ennek ellenkezõjére eset veled?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
úgy értem, hogy a rendõr nem tesz semmit - semmi köze nincsen ahhoz hogy lógtál, nem bûncselekmény (tudtommal - vagy nem úgy.. 😊 )
most azért mert odajön.. nem visz be, nem ver meg, nem csinál semmit, igazoltat és ennyi

igazoltam magam a rendõrnek és odaadtam az adataimat a ellenõr bácsinak, és még csak fejet sem vágtam, nem szóltam be, nem köptem le, nem beszéltem csúnyán... mindent visszatartottam 😄
aztán pár hét múlva a postás bácsi megkérdezte: ugye a BKV-tól jött levelet, nem veszed át?
de sztem ezt írtam 😊

amúgy így utólag belegondolva sztem a rendõsr nem csinált volna semmi ha csak elsétálok, igazoltatott de nem írt fel semmi adatot... majd legközelebb kiróbálom 😊

[/spam]&#8482;

Mattboy
Jaja...
De nem szeretnék fizetni.

Indoklás: A csöves ingyen utazik, én meg nem fizetek azé, hogy fosszagban utazzak.

hmm.. éppen te mesélted múltkor azt a sztorit, amikor odahívták a rendõrt 😛
mondjuk azt nemtom hogy mi lett annak a sztorinak a vége, elmondod?

-the invisible-

CattiBrie
a Kálvin tér szerintetek nagy csomópont?

télleg ha sorrendbe kéne tenni az állomásokat, akkor kb. hogy jönnének sorba a metrómegállók (ellenõrzés szempontjából)?

szerintem a Deák a legnagyobb (ide sokminden befut). Utána a Nyugati (meg hát a pályaudvarok).
Aztán kb különbség van a belváros és a nem belváros között is (úgy, ahogy szívesebben szállok le Forgácsnál, mint a Ferenciek terén 😊 ).

[/spam]&#8482;

banok
engem egyszer kaptak el, még 2005. nov.-ben a metroban és akkor én is odaadtam a személyim mert baromira siettem. Aztán csekk kuka persze 😊. Azóta egy levél jött a bkv-tõl amit persze nem vettem át. 😊

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

CattiBrie
akkor monnyuk 8 szor 7k val jössz nekik?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
akkor ilyennek "nem dõlni be"?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
és mi van akkor ha ott van/jön a rendõr???

én már csacsogtam velük, semmi közük hozzá...

[/spam]&#8482;

Mattboy
Összesen 8 db.

Még 2003-as ügyek...
Akkor még naívan odaadtam a személyit...
De az már elmúlt.

amúgy neked hány bünti volt a számládon?

-the invisible-

Mattboy
Egyenlõre még nem, de valszeg az lesz h írok az ügyvédnek, hogy a hiteles papírokat juttassa el hozzám és majd utána meglátjuk....de ez így nem fasza...
Ilyen erõvel én is írhatnék neked egy levelet, hogy fizzessél mer tartozol és ha nem akkor majd letiltom a béredbõl...